Genre: Actie / Fantasy
Geregisseerd door: Richard Fleischer
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Grace Jones en Wilt Chamberlain
Releasedatum: 6 september 1984
Plot Conan the Destroyer
"The most powerful legend of all is back in a new adventure."
Prinses Jehnna wordt gevangen genomen door een tovenaar. De slechte koningin Taramis (die Jehnna wil offeren om de troon voor eeuwig voor zichzelf te houden) roept de hulp van Conan in om haar te redden. Conan accepteert het aanbod aangezien Taramis magische krachten heeft waarmee zijn dode geliefde teruggebracht kan worden.
Conan
Man Ape / Toth-Amon
Grand Vizier
Togra
FisherKing
Science Fiction of is het een sprookje of avonturenfilm of een Stripverhaal of een Actie-film of rip off van Indiana Jones!
Ik ben er nog niet uit.
FisherKing
Nou een 2.5 voor de 'Fantasy' dan.
titia
De geruchten gaan dat hier een vervolg op gemaakt gaat worden. Met ook weer Arnie in de hoofdrol:
(planet.nl)
CONAN THE BARBARIAN van regisseur John Milius was Schwarzeneggers eerste grote actiehit. Nu willen Milius en Schwarzenegger het vervolg KING CONAN: CROWN OF IRON gaan maken. De sequel staat al jaren op het programma van Milius (eerder werd in 1984 al de sequel CONAN THE DESTROYER gemaakt door Richard Fleischer), maar zijn filmplannen werden gedwarsboomd door Schwarzenegger zelf, die besloot de politiek in te gaan. Aangezien Schwarzenegger zijn termijn als gouverneur er over twee jaar op heeft zitten, kan al weer voorzichtig aan de film gedacht gaan worden.
Het feit dat zowel Milius als Schwarzenegger met KING CONAN: CROWN OF IRON bezig zijn, impliceert dat Schwarzenegger er nog niet zeker van is of hij na zijn abmstermijn in de politiek wil blijven. Een insider wist te melden dat Arnold John Milius drie maanden geleden belde met de boodschap op hem te wachten wat betreft de CONAN SEQUEL. Desondanks blijft er haast achter het project zitten en verwachten Milius en Warner Bros binnenkort antwoord van Schwarzenegger, omdat Warner Bros anders de rechten op het project kwijt raakt.
Purmerend
Een paar leuke grappen, maar voor de rest een drama. Die spieren van Arnie heb je na 2 minuten ook wel gezien. 1,5*
Weet je wat pas slecht was: De beeldkwaliteit. (Van de uitzending op Veronica op 8-7-2004) Mijn oude VHs heeft nog meer scherpte kleur en contrast). Maar over de film: Vroeger wond ik hen fantastisch**, maar ik geloof dat mijn smaak danig is veranderd, want er veel positiefs (Behalve dat hij zo slecht is dat het weer leuk wordt) kan ik over de film niet zeggen 2* for all time sake.
(**Vroeger vond ik Olivia D'Abo leuk)
Disk
Speelde zij niet Mayday in een James bond film, of was dat iemand anders?
By the way 2.5 sterren voor dat monster.
Gelderlander1972
Conan the Destroyer is minder dan de eerste van Arnold Schwarzenegger, Conan the Barbarian maar is best de moeite waard om hem op een verloren avond een keer te bekijken. Neem een zak popcorn, zet je verstand op nul en dan valt hij nog wel mee maar verwacht geen top-film want dat niveau heeft het gewoon niet.
mikey
Deze film mist de duistere regie en de absurde dialogen (stone) die het eerste deel wel had. Toch wel een grappig verhaaltje over een kind-vrouwtje en haar zoektocht met conan naar de hoorn van de horny god. 2.5
metaledje
zie mijn comment bij het eerste deel..alhoewel de impact van deze film is nie zo best als de eerste,vond dit deel ook veel sulliger en saaier dan 1..maarjah uit dat jaar blijft dit gewoon een lekkere film..3*
Waku
Zelfde verhaal als in deel.
Kitsche decors,matig acteerwerk met hier en daar een bombastische gevechtsscene.
Toen was het leuk vermaak, nu een beetje treurig
dutchtuga
Een kleine teleurstelling als je het vergelijkt met het erg sterke eerste deel maar desalniettemin is dit best de moeite waard op een verloren avond.
DragQueen
Best een goed vervolg, en wederom weer een vermakelijke fantasy film. de decors zijn weer goed, evenals de kledij enz. enz. maar de film mist iets van z'n grimmige sfeer, die het in deel een wel had. daarbuiten speelt schwarzenegger wel weer een goede hoofdrol als conan, en zorgt ie weer voor toffe gevechten, en een bak actie. ook de bijrol van grace jones is wel een meerwaarde voor de prent. het verhaal is ook wel goed naar mijn mening, maar mist iets ten opzichte van de eerste film. verder wel weer aangenaam kijkvoer. krappe 4 sterren.
de kardinaal
Toch veel minder dan de eerste. Jammer want ik had er heel veel meer van gehoopt.Drie sterren
ThaMovieVoter
Nog nooit zo'n groot contrast gezien tussen 2 delen. Waar Conan the Barbarian juist heel volwassen oogt, is dat met dit deel het tegenovergestelde: kinderlijk en goedkoop. Het verhaal rammelt aan alle kanten, en de meeste acteurs zetten zichzelf compleet voor aap. Deze film is duidelijk gemaakt vanuit een op kinderen gerichte invalshoek. Wie is bijv. dat kleine blonde mannetje, die op mij over kwam als een overbodige cliniclown. Verder zijn de special effects niet om aan te zien, en krijg je te maken met cliche na cliche. Ik probeer deze film maar zo snel mogelijk te vergeten, want het beinvloed mijn positieve oordeel over Conan the Barbarian op een negatieve manier.
Luc_Beijers
deze film stelt echt teleur. heb hem niet eens afgekeken.
1 ster
Gemiddeld spektakel dat snel volgde op het ook al niet bijster goede eerste deel. Het acteerwerk is vaak van matig niveau.
megaman
(planet.nl)
Is meneer Schwarzenegger dan niet een beetje te oud om opnieuw op 't toneel te verschijnen al barbaar Conan?

Conan the Barbarian
1982