I Heart Huckabees (2004)
Met onder meer: Jason Schwartzman, Mark Wahlberg en Dustin Hoffman
Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans
Plot I Heart Huckabees
"An existential comedy"
Een getrouwd stel (Dustin Hoffman en Lily Tomlin) is gespecialiseerd in het oplossen van midlife-crisissen en existentiële vraagstukken. Hun volgende project is de driehoeksverhouding tussen drie jonge mensen (Jude Law, Mark Wahlberg en Naomi Watts).
Albert Markovski
Angela Franco
Stephen Nimieri
Darlene
Naomi Watts
Ik geef je gelijk. Anders ka nje bij plaats 100 ook over een record spreken, ga zo maar door. Ik vermeld ook alleen maar wat er op mijn vaste stekkie naomi-watts.net staat
Jassie
Hoe heet dat nummer aan het einde van deze trailer?
Ik weet het al: Jon Brion : knock yourself out
FisherKing
Ik vermeld ook alleen maar wat er op mijn vaste stekkie naomi-watts.net staat
Die fan-sites hebben in principe de neiging alle goed-nieuwsberichten te overwaarderen, of beter gezegd, de informatie vrij kritiekloos te plaatsen. Eventueel negatief nieuws wordt dan ook het liefst genegeerd.
Naomi Watts
Inderdaad. Ik respecteer de negatieve en positieve commentaren maar daarom spit ik de bron ook nog even door. Zodat ik jullie objectieve informatie kan verschaffen
Jonathan Ross maakte de film met de grond gelijk, op precies de gronden waar ik al bang voor was.
Film pretendeert intelligent te zijn, terwijl het gewoon een enorm flauw samenraapsel van goede acteurs die domme dingen doen is.
FisherKing
Wie beslist dat de film pretendeert intelligent te zijn ?
Bovendien is dat natuurlijk vrij persoonlijk.
Maar goed, eerst zien voor een oordeel natuurlijk
Goodfella
Beetje zoals Les Invasions Barbares dus..
Absolute meevaller deze, al komt dat misschien vooral omdat ik er weinig van verwacht had. 't Is dan ook een beetje armoe troef momenteel.
Film begint ijzersterk. Grappige komedie, scherp en gemeen, haalt lekker uit naar een hoop zweverig gedoe, altijd fijn
De film weet het ook lang amusant te houden, tot het moment waar het verhaal overneemt. Misschien was het de bedoeling dat de eerste helft ervoor diende te zorgen het publiek ongemerkt in de film te trekken, om dan uit te pakken met drama, wat wel meer gebeurd in dit type komedie. Jammer genoeg werkte het voor geen meter. Film wordt steeds vervelender om uiteindelijk uit te monden in een zeikeinde.
Jammer, want het begon allemaal zeer leuk, met aardig acteerwerk en leuke filmische trucjes (al had het soms wat amateuristisch, het paste wel). Geef er toch 3* aan, zeer aardige film, maar had veel meer ingezeten.
Jordy
Ja met Onderhond eens, begin van de film was erg leuk (lekker Kaufman-achtig allemaal), maar het werd allemaal steeds minder... hou het ook op een krappe 3.
morpheus
Ik voeg me grofweg ook bij "groep Onderhond"
De film begint fris met een orginele insteek op bekende existentiele vragen. Deze toon houdt het gelukkig redelijk lang vol mede dankzij een uitstekende spelende cast, zelfs Mark Wahlberg is in I love Huckabees noemenswaardig effectief. Helaas blijkt uiteindelijk dat de film vragen stelt die ze niet kan of wil beantwoorden, in iedergeval niet in de stijl waarop de film begint. Zoals Onderhond al stelt wordt uitgepakt met goedkoop drama en een typische hollywood sisser als einde. Nu vind ik het einde wel meer acceptabel als Onderhond en Jordy maar er had alleen veel meer ingezeten vanaf ongeveer 2/3 van de speeltijd.
Ik ben wat dan ook iets guller in mijn score en geef I love huckabees drieeneenhalve sterren.
***1/2
FisherKing
Niet mee eens. Die vragen die gesteld worden, kunnen niet beantwoord worden
Gewoon normaal komedy-einde, had daar geen enkel probleem mee.
Verfrissende, mindfuck-aanrader
tevelenco
Meest wazige comedie die ik tot nu toe heb gezien.
Het verhaal en de uitwerking hiervan mogen dan wel orgineel zijn, maar het kon me totaal niet boeien.
Ik heb zelfs niet 1 keer moeten lachen.
En dat kan toch niet de bedoeling zijn bij een comedie.
Nee deze film sloeg voor mij de plank volledig mis.
Chr.s
één zin, ik heb tijdens de film de hele avond een harde gehad echt waar, maar daarna toen die vrouw kanker kreeg, was het saaier!! hehe
Vond deze bij turks fruit ook aardig overdig.
;)
Naomi Watts
De film begint goed maar zakt later toch in. De cast blijft vermaken vooral Watts was uitstekend, al was ik ook zeer te spreken over Wahlberg. Er had meer ingezeten als er meer lef werd getoont door de regisseur. 4*
Palladin
Vond er echt helemaal niets aan. Duurde ook nog eens veel te lang. Tikkie teleurstellend dus...
Wolkenmeter
Je zou I Heart Huckabees natuurlijk kunnen bekijken als een sneer naar de therapie-gekke Amerikanen, en als een satire op de modern mens, die z'n eigen levensbeschouwing samenstelt door te gaan 'shoppen' in de voor handen zijnde stromingen.
Maar eigenlijk vond ik het veel aangenamer om me gewoon te laten meedrijven in deze lichtjes gestoorde wereld, en te genieten van de (existentiële) reis die Jason Schwartzman en Mark Wahlberg maakten.
Vooral Wahlberg was geweldig op dreef, en stal elke scène waarin hij zijn opwachting maakte. De scène waarin hij samen met Schwartzman gaat eten bij de 'ouders' van de Soedanese portier was een hilarisch hoogtepunt, al was zijn tussenkomst op de coalitie-vergadering al niet veel minder geslaagd.
Jammer genoeg duurde het allemaal net iets te lang, en had Dustin Hoffman alweer te weinig om handen. Maar dit is wel de meest verfrissende film die ik de laatsje jaren uit de VS heb zien komen. Het zal wel geholpen hebben dat David O Russel na Three Kings tot supertalent werd gehyped, want zonder al die grote namen die absoluut met hem wilden werken, zou geen enkele studio er ook maar aan gedacht hebben om deze film te financieren.
3.5 sterren
Niet zo irritant als ik dacht. Beetje geinig geworstel met existentieel gedoe, maar absoluut niet interessant of zo.
Ook niet echt grappig of scherp genoeg voor een zwarte komedie, maar meer te genieten om een aantal losse scenes. Als sketches zouden ze het wel aardig doen.
Toch niet echt verveeld.
teunz
Doet me erg denken aan Eternal Sunshine of the Spotless Mind.....
Deed mij in het begin ook aan Eternal Sunshine denken, maar deze film had naar mijn idee helemaal geen doel voor ogen en wilde helemaal geen verhaal vertellen. Althans dat idee had ik aan het eind. Uiteindelijk vond ik het een redelijke flop van een film. Vandaar 2*
Oeverloze prietpraat over het universum en de zin van het leven. Of je gaat erin mee of je haakt reeds na enkele minuten af. Ik ging erin mee, maar wat minder flauw had wel gemogen. Visueel gezien viel de film me tegen, er is weinig spectaculair camerawerk en het gebruikte kleurenschema (geen groen in de binnenopnamen en bijna geen rood in de hele film) draagt weinig bij tot het geheel. Goed gespeeld door de hele cast en vaak wel grappig, maar de film is "too smart for it's own good".
Esteban
En ik zou graag meepraten maar in Belgie draait de film maar in twee bioscopen, ... twee!
Leno
Vanwege de wisselende reacties wist ik niet goed wat te verwachten van deze film. Mijn verwachtingen lagen zodoende vrij laag, wat ongegrond bleek.
Ik vond het een vermakelijke film met maffe karakters en leuke dialogen. Vooral dankzij de luchtige toon bij de serieuze dialogen en situaties (en een prima cast!) keek het lekker weg. Tegen het einde werd het allemaal wel wat minder, desalniettemin een ruime voldoende.
Mr Orange
Originele film, absoluut anders dan anderen. Niet aan iedereen besteed, zeker 6 personen verlieten na ongeveer een half uur de zaal. Had ook zelf een beetje een onbestemd gevoel rond dat tijdstip maar toch bleef ik na de film met een voldaan gevoel achter en hij bleef erg hangen. Aanrader.
Naomi Watts
Weer eens herzien. Een Kaufman achtige comedy met een interessant gegeven en de uitwerking is goed. Wahlberg die mij toch steeds weer erg aan het lachen maakte en Naomi die het ook erg leuk doet. Wahlberg en Watts maken deze film erg memorabel en het einde is prima. Halfje verhoging naar 4*
kimmetje194
oke, ik ben best opminded en zo, maard deze film kon ik echt niets van maken. Zal best een diepere betekenis hebben maar ik snapte er de ballen niet van...........
krabat
Zou - I "Love" Huckabees - niet een betere vertaling zijn voor deze titel. Dat Heart klinkt niet echt lekker....
pikas
Zelden zo een saai en doelloos film gezien.
Ik heb het zelfs niet kunnen volbrengen om zulke fut tot het einde te kijken.
Een aanrader voor iemand met slaapproblemen ....
Aldus 0.5 en dat enkel omdat ik in een goede bui verkeer
jherb
heel knap hoe ze van droge filosofie een komedie hebben kunnen maken. heel grappig en mijn heldin isabelle huppert speelt weer eens een prachtige rol die niemand anders dan haar op het lijfje geschreven zou zijn! ook naomi laat weer eens iets van haar onmetelijke verscheidenheid bruisen. wat een wereldactrice is dat aan t worden. respecttttt
4.5 voor dit voor de mensheid hoopgevende experiment.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

SLC Punk!
Komedie / Drama, 1998

The Fountain
Mystery / Drama, 2006

Me and You and Everyone We Know
Drama / Komedie, 2005
seksdetectivejaloezieprotestvrouwberoemdheidrivaliteitonafhankelijke filmreligieuniverseangernatuurhusbandexistentialismenviromentissues