• 9.376.798 stemmen

Met onder meer: Steven Seagal, Pam Grier en Henry Silva

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 15 september 1988

Plot Above the Law

"He's a cop who believes no one is above the law."

Nico leerde vechtkunsten in Japan, vocht in Vietnam voor de CIA en is nu een agent bij de zedenpolitie van Chicago. Een junkie vertelt hem over een drugsdeal, maar bij nader onderzoek blijkt het over een lading C4-explosieven te gaan. Bovendien blijkt de CIA betrokken te zijn bij de deal. Nico krijgt de opdracht zich er niet mee te bemoeien, maar hij zet zijn onderzoek voort. Terwijl hij het leven van zichzelf en zijn familie op het spel zet, ontdekt hij dat de CIA hun connecties met drugdealers proberen te verbergen en niet voor moord terugdeinzen om dit doel te bereiken.

Nico Toscani

Father Joseph Gennaro

Nelson Fox

Uncle Branca

Leland Palmer

De eerste film van Steven Seagal en gelijk een van de beste...! Het is voor Steven Seagal een geluk geweest dat hij met regisseur Andrew Davis heeft samengewerkt. Deze man heeft Seagal tot een echte actieheld gemaakt!

Een erg leuke film die eigenlijk de hele tijd boeit, omdat er altijd wel wat gebeurt.....De actiescenes zijn prima en het acteren van Seagal is ook goed!

Een prima debuut op het witte doek!

* * * *

avatar van Stefan_Ying

Stefan_Ying

Goede film van Seagal, niet zijn beste maar wel vermakelijk. Goed debuut. Een Seagal film vind ik altijd leuk om te kijken en deze was geen uitzondering. Grappig om hem weer eens in zijn jonge jaren te zien want de laatste tijd kijk ik vooral films van Seagal in zijn oudere dagen:P

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Een van de betere Seagal films, waarin het standaard verhaaltje ondergeschikt is.

Seagal zit weer lekker van alle handen schorem af te tuigen zonder dat hij zelf een schrammetje oploopt, en strooit weer lekker met wat one-liners.

3***

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijke actieprent van seagal, die hier nogal wat geteisem klappen geeft. leuk verhaal, klasse actie. een van seagal's betere. 3,5 sterren.

Zijn beste film!

Zijn grote doorbraak in Hollywood.

vette actie, en geweldige one-liners.

it doesn't get any better than this!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Spoilers voor andere Seagal films verwijderd.

avatar van pauloootje

pauloootje

Leuke actie film van seagal 4*

Waardeloos cliche produkt.

Steven Seagal kon niet acteren, kan niet acteren en zal nooit leren acteren.

Cijfer: 0,5

Waardeloos cliche produkt.

Steven Seagal kon niet acteren, kan niet acteren en zal nooit leren acteren.

Cijfer: 0,5

Na zo'n reactie weet ik wat jij bent: een Seagal hater! Je kan natuurlijk ook overdrijven! Above The Law is gewoon een prima actiefilm! Ik zeg niet dat Seagal wel goed kan acteren natuurlijk, maar hij is perfect voor zijn bikkelharde ''actie'' rollen die hij bijvoorbeeld in deze film heeft! Je moet toch zeker toegeven dat de actie niet slecht is en met name de vechtscenes met Seagal van de bovenste plank zijn! En als je Seagal zo drama vindt: kijk dan a.u.b. niet naar zijn films.....

Dit is een film van '88.

Toen was ik nog een domme zuipende en blowende tiener die naar dit soort suffe films keek.

Denk je nou echt dat ik hier nu nog 1 seconde aan zou besteden?

Dit is een film van '88.

Denk je nou echt dat ik hier nu nog 1 seconde aan zou besteden?

Nou, een ding weet ik wel: Die alcohol en drugs van je wilde tienerjaren hebben je flink aangetast

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

HarmJanStegenga schreef:

Inderdaad.

En nu kappen he...basta

Net alsof jullie nog nooit een joint of een biertje hebben gehad...

Ohw sorry....ik liet me ff gaan

En nu kappen he...basta

Net alsof jullie nog nooit een joint of een biertje hebben gehad...

Ohw sorry....ik liet me ff gaan

Geweldig! Tuurlijk wel, ik heb nog een kater van gister, maar het is lang geleden dat ik een joint gesmookt heb

nightbreed

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet

avatar van AVM

AVM

Eigenlijk de enig goede film die Steven Seagal ooit heeft gemaakt. Want die man kan echt totaal niet acteren, maar alleen grommen en erg boos kijken. Na deze rolprent, werd dat steeds duidelijker met steeds slechtere bagger films. Waarin totaal geen spanning heerst en Seagal zijn tegenstanders in record tempo omver donderd, vanuit de gedachte dat geweld alles oplost. Nu verdwijnen verschijnen zijn films geen eens meer in de bioscoop maar rechtstreeks in de onderste planken van de video theek of de uitverkoop bakken van de Free record Shop.

avatar van Timecop

Timecop

Actiefilmpje om vanuit je luie bed te kijken. Niets bijzonders verwachten, alleen wat domme acie en soms wat moreel gelul. Een 2,5. In 1988 had ik 'm waarschijnlijk meer gegeven.

avatar van steventje

steventje

Gisteren film bekeken. Actie is leuk maar voorspelbaar but who cares ?!

Dat verwacht de kijker nu eenmaal.

Was dat nu Sharon Stone die zijn vrouw speelde?

Zelf vind ik Segal geen 'echte' acteur maar dat stoort niet. Hij zou idd wel wat meer emotie mogen tonen, kijkt altijd zo nors.

Persoonlijk hou ik dan meer van een Vandamme of Chuck Norris.

Film om niet voor thuis te blijven maar als er niets boeienders op TV is, dan kan er altijd een Segalletje door.

avatar van Mescaline

Mescaline

1 Van seagals betere films!

Geen moment verveling.. spannend van begin tot einde.. en genoeg seagal moves om deze film boven het gemiddelde uit te laten komen.

4,5 sterren!

avatar van -13-

-13-

ik denk dat 3 sterren voldoende zijn voor deze film. ik ben een fan van Seagal en zijn actie. dat zijn typische dvd'tjes waarbij ik me kan ontspannen. deze pas op tv gezien en wel genoten hoor, maar het gegeven is nu een beetje oud. de moves blijven tijdloos natuurlijk. misschien dat ik dit gegeven nog anders ga zien en het hoger rate maar tot nu toe hou ik het op 3*

Iron Maiden

ik denk het dus even mooi niet!

avatar van fkrueger

fkrueger

Seagal, wat een held!, is dit die film waar hij een oscar voor kreeg, beste acteur?

was het maar zo.

je hebt er in ieder geval wel verstand van!

avatar van niethie

niethie

Heb me voorgenomen de komende dagen eens wat oude Seagal filmpje te herkijken en zonet begonnen met deze en sja wat zal ik zeggen. Een aardig debuut maar niet meer dan dat, ik merk wel dat ik dit soort filmpjes een stuk minder vind dan dat ik ze vond toen ik een jaar of 12/13 was, ik probeer het allemaal een beetje met mijn gedachte op nul te kijken maar dat wil niet meer zo lukken, ik ergerde me vooral aan Seagal zelf en dan met name in de eerste helft, hij probeert een beetje de moralistisch familyman neer te zetten maar zijn robot achtige houding en die eeuwige opgetrokken schouders en ergelijke agressieve rotkop van hem loopt hij maar een beetje om zich heen te trappen en preken, daar is opzicht niet veel mis mee maar hij mist toch duidelijk het charisma van een echte actiester. Maar goed wat de film betreft, best een aardige oldschool actieflick met wat stoere vechtscenes, het begint allemaal heel middelmatig maar wordt beter naarmate het einde, voor de rest was het niet zo gek bijzonder allemaal, in ieder geval niet zo leuk als in mijn herrinering.

2,5 sterren

Flipz0r

Hehehe, Deze gaaaat nooit vervelen! goede vechtpartijen & lekker knallen! *4.5

avatar van Lennert

Lennert

De beste man kon ooit acteren! Meteen ook een van zijn beste films met spetterende actiescenes, een behoorlijk verhaal en zelfs zeer degelijk acteerwerk van zowel Seagal als de rest van zijn cast. Let ook op Sharon Stone in bijrolletje als Seagal's vrouw.

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

Eerste film van seagal en één vd beste

zijn nieuwste vind ik niet zo gek

hoe ouder hoe beter eigenlijk van seagal..

avatar van EveroN

EveroN

fkrueger schreef:

Denk eerder de ( Golden Raspberry Award )

avatar van D.vergeer

D.vergeer

oke ga eerlijk toegeven dat acteren zoals dialogen niet zijn sterkste vak is, maar ik hou gewoon soms van een bikkelharde actiefilm en dan ben je bij Seagal aan het goede adres.

neem jean claude van damme dan, alsof die goed kan acteren maar ook zijn films waren goed. daarom van mij een 4.5 niets is zomaar perfect ook niet voor mij

*4.5*