Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Steven Seagal, Pam Grier en Henry Silva
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 september 1988
Plot Above the Law
"He's a cop who believes no one is above the law."
Nico leerde vechtkunsten in Japan, vocht in Vietnam voor de CIA en is nu een agent bij de zedenpolitie van Chicago. Een junkie vertelt hem over een drugsdeal, maar bij nader onderzoek blijkt het over een lading C4-explosieven te gaan. Bovendien blijkt de CIA betrokken te zijn bij de deal. Nico krijgt de opdracht zich er niet mee te bemoeien, maar hij zet zijn onderzoek voort. Terwijl hij het leven van zichzelf en zijn familie op het spel zet, ontdekt hij dat de CIA hun connecties met drugdealers proberen te verbergen en niet voor moord terugdeinzen om dit doel te bereiken.
Nico Toscani
Giuseppe
Nelson Fox
Uncle Branca
SuperSideSwipe
Zeer goede actiefilm waarin Segal weer lekker allerlij schorem loopt af te tuigen. Je kan veel zeggen over Segal's acteertalent maar mensen in elkaar meppen kan hij als geen ander.
3,5
SSeagal
Half puntje erbij voor deze topper waarin Seagal op het eind flinke klappen krijgt en bloedt in zijn gezicht, waarin hij lacht, uniek....
Above the Law blijft een superfilm die mij meerdere keren het kijken waard maakt dankzij de geweldige martial art scene's, daarom ***1/2
djelle
Inderdaad. Al bij al was dit nog niet de perfecte seagalfilm, maar toch een van de betere uit de reeks... 3*
Bobby Digital
Als je Seagal zegt, zeg je gelijk "Nico" iedereen heeft deze gewoon gezien, Seagal-fan of niet.
En ja er is veel negatieve kritiek over Seagal en dan voornamelijk zijn acteer prestaties...maar hoe hij dat ook doet; als hij weer ff een badguy heeft gebeat, altijd weer zo'n droge opmerking er achteraan, of zijn strakke blik die nooit een emotie vertoont ook al is zijn beste vriend over hoop geknalt (dan heeft ie weer lekker een reden om iemand een flink pak slaag te geven)..dat is gewoon Seagal en daarom vind ik hem gewoon cool.
En het maakt hem volgens mij ook geen reet uit dat hij zowat altijd beetje dezelfde rol speelt; "Een voormalig CIA-agent met duister verleden..." prachtig gewoon!!
mad respect!! kortom Seagal rulez !!
sinterklaas
Prachtige film. Steven maakt echt een top van zijn debuut ben zeer tevreden dat ie in mijn dvd colectie staat.
had hem voor de eerste keer op m'n 11de gezien toen vond ik seagal al geweldig.
5,0
Naomi Watts
Weer eens herzien. Met mijn zwak voor Seagal was het een kwestie van tijd, herzien en verhoging naar de bovengemiddelde 4* categorie.
Als aktiefilm zeker niet hoogstaand maar Seagal maakt het gewoon speciaal.
HALLOWEEN
Heb de film wel gezien maar niet echt mijn stijl, vind steven niet zo super goed 2,5*
Machoclown
Toch nog een keer bekeken.. Nico is toch wel een begrip hoor.. Respect voor de bonebreaker 4.5 *
Waku
De eerste films van Seagal waren zeker goed te pruimen en verdienen een ruime voldoende.
Lekkere actie, spetterende gevechten, top vermaak!
Notabene: In Nico is er een rolletje weggelegd voor Sharon Stone...
Stallion
Heb hem nou al 7 keer gezien, maar hij blijft gewoon leuk, en dat komt denk ik gewoon door Seagal. Lekkere actie scenes, strakke blik etc. Samen met Marked for Death de beste
4 ****
Diesel
strakke blik etc.
Wel strak inderdaad maar overdreven vaak gebruikt door Seagal, en dan gaat het op den duur vervelen. Bruce Willis is er ook zo eentje, elke keer maar weer met zijn steely blue eyes look.
jackie chan
nou ik heb hem nog niet afgekeken. maar ik erger me verschrikkelijk aan dat gedoe, hij schiet iemand neer die eigenlijk niets doet, staat met zijn handen in de lucht,
Kom op Nico je bent een agent geen moordenaar (en moet je het begin zien nico is boos op de commandant omdat hij martelt)
tot nu toe een *.5 zal wel niet naar boven gaan,
qua actie is deze goed, alleen de vechtscenes, tja seagal heeft zelf ook veel bewondering voor Jackie Chan
Diesel
Waarom 5* dan?
metaledje
hij bedoeld een 0.5
tja ik vond deze film weinig aan, al dat standaard actie boeit gewoon niet meer, dat zie je al genoeg in films ik geef hem een 2.5*
Ace Hanlon
Ik heb gisteren met genoegen weer een keer gekeken.
Het is gewoon een lekkere ongecomliceerde actie-film, waarbij je niet te veel hoeft na te denken.
Precies zoals voor mij een film noet zijn.
Als ik een boodschap wil hebben ga ik wel naar de ALDI, een film hoeft die niet te hebben.
ook ik voor de 2e keer gekeken met veel plezier gewoon verstand op nul
4,5 ster
otherfool
Je zou bijna vergeten dat Steven ooit een slanke vechtmachine was, maar debuutfilm Above the Law toont een in vorm zijnde Seagal. Zelfs zijn acteerwerk is een meevaller, net als dat van Grier trouwens.
Helaas heeft deze film verder bijzonder weinig te bieden; het lamme verhaaltje stottert zich zonder overtuiging naar het einde waarin Seagal één van zijn beroemde tirades houdt, tegen de CIA ditmaal.
De afschuwelijke jaren '80 soundtrack zorgt ook nog voor wat strafpuntjes waardoor ik op 2 sterretjes kom.
Fangs (crew films)
Waarschijnlijk de enige film (verbeter me als ik het fout heb...
) waarin Seagal ook eens toegetakeld wordt, is een vaardig gemaakte actiefilm met een, jammergenoeg, matig scenario van o.a. Ronald Shusett (die het hierna helemaal weer goed maakte, met het scenario van de topper Total Recall).
De rollen van Pam Grier en Ron Dean (als detective) zijn leuk, maar Silva stelt een beetje teleur als schurk. Gelukkig zit er genoeg humor in de film en speelt Seagal, voor zijn doen, best aardig.
Prima, maar simpel vermaak. > 3.5*
Stallion
Kerel, zoek het woord Aikikai Aikido eens op in het woordenboek of op internet. Zul je zien wat voor sport het is en ik zeg vast dat Seagal er de 7e dan in heeft.
Of ki-aikido (de stijl van Seagal)
El*Mariachi
De betere Seagal films. Geen slowmotion effecten, gewoon vet knokken.
mc ninja
de eerste films zijn de beste, samen met out for justice, hard to kill en marked for death en van zijn betere films, ik en mijn oma houden van hem.
heb hem voor de eerste keer gezien toen ik 5 was
kArIzMa_TuRk
in deze film heeft Seagel wel goed geacteerd (bijna bij elke film wel) maar in deze ging het wel beter.. Krijgt van mij een ***3***
sherena
Geweldige film. De laatste films zijn van wat mindere kwaliteit, maar ondanks dat hij niet meer zo jong en slank is zijn zijn moves nog altijd top. Zijn aikido en toewijding tot zijn sport zijn gewoon geweldig. **** 0.5
bramnoor
Lekker knokken, niet denken.
Gewoon onderuit op de bank lekker genieten
PeKz
Hij was gisteren bij Veronica te zien ,ff weer gekeken.
Blijft 1 van zijn betere films.
Ik hou wel van zijn akties qua akteren is het bij zijn laatste films wat minder ,maar deze film is zeer goed te doen.
de score is echt te laag
heb de film nu al 3 keer gezien en is gewoon top.
4,5 ster blijft
sinterklaas
heb hem voor de eerste keer gezien toen ik 5 was
Mocht dat van je ouders?

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime