Hard to Kill (1990)
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 17 augustus 1990
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Hard to Kill
"He's L.A. Detective Mason Storm. Three hired assassins left him for dead. And he's waited seven years to even the score."
Agent Mason Storm wordt in z'n eigen huis neergeschoten. De inbrekers vermoorden alleen zijn vrouw, maar ze denken dat ze Mason en z'n zoon ook vermoord hebben. In het geheim wordt Mason naar een ziekenhuis gebracht waar hij enkele jaren in een coma doorbrengt. Zijn zoon groeit ondertussen op, denkend dat zijn vader dood is. Als Mason ontwaakt is iedereen in gevaar: hij zelf, zijn zoon, zijn beste vriend, zijn verpleegster, maar vooral degene die de moord op hun geweten hebben.
Mason Storm
Max Quentero
Jack Axel
Sonny Storm
Carl Becker

Redelijke film uit de beginjaren van Seagal, die genoeg actie bevat, waardoor het zwakke wraak verhaaltje gelukkig wat minder opvalt.
Dat Seagal geen topacteur is, zal niemand verwonderen, maar ik heb nog nooit iemand zo ongeloofwaardig uit een coma zien ontwaken als hier. Voor hem des te beter, want anders had hij het echt niet overleefd, maar het zag er vrij lachwekkend uit moet ik zeggen.
Qua actie is het allemaal goed te doen en gelukkig zit er nog wel wat humor in, die bedoeld of onbedoeld ervoor zorgt dat het allemaal nog wel vermakelijk is.

trebremmit
Een van de betere Seagals, tof verhaal, veel gave gevechtscenes en heerlijke one-liners.
Meer verwacht ik ook niet.

beun007
Niet zeuren, gewoon beuken en knallen. Al dat gelul is helemaal niet nodig.
Heerlijke film.
Precies...

Al DeNiro
Mooie trainingen en LeBrock, maar de actie valt tegen. Ik zou deze niet rekenen tot Seagals beste.

Heerlijke jaren 90 pulp film (ik heb deze vroeger gezien maar kon ik er nauwelijks meer iets van herinneren) met Steven Seagal (jong en slank) in zijn hoogtij jaren (eigenlijk de hele jaren 90). Het hele cliché verhaal, de personages en de dialogen zijn zo fout en belachelijk als maar wat (werkt geregeld zelfs op de lachspieren) maar de film kijkt lekker weg. Ook met de actie zat het wel goed. Het was ook weer leuk om Kelly LeBrock (had haar hoogtij jaren in de jaren 80) terug te zien want zij was toch destijds een seksbom.

Al DeNiro
Opvallend dat beste periode van Seagal tijdens zijn huwelijk met LeBrock was (1987-1996). De scheiding heeft hem blijkbaar slecht gedaan.

De carrière van Steven Seagal begon veelbelovend met Above the law in 1988. Toch zou het duren tot Under Siege voor hij een echte klassieker neerzette. Hard to kill is dan wel een klassieke actiefilm, hij heeft met te veel mankementen te maken om echt een goeie film te worden. Deels door een slechte regisseur en een hele foute setting van slechte muziek en even slecht uitgewerkte gevechten. En ook al heeft het genre dat niet echt nodig, een minimum aan acteerwerk, al was het bij de rest van de cast, is toch wel nodig. Wat overblijft is een vrij brave actiefilm die voldoende boeit, maar helaas te hard rammelt om goed te zijn.

Tarkus
Doorsnee Steven Seagal film.
Niet te veel bij nadenken en gewoon genieten.
De bevallige actrice aan zijn zijde in deze prent, Kelly LeBrock, was destijds zijn vrouw.

goongumpa
Seagal blijft een behoorlijk foute kerel, en deze film is erg lachwekkend, maar ik moet zeggen: de wraak delivert wel. 2,5*

tattoobob
Ja deze film hoort toch wel bij de betere van Steven Seagal,ik denk dat de beste films van hem een beetje rond die tijd werden gemaakt.
Het acteerwerk vond ik slechter kunnen,ik vind bijvoorbeeld Van Damme in die tijd slechter acteren.
Maar kwa gevechten zit het in deze film weer helemaal snor,kwa verhaal moet je niet te veel verwachten.
Leuke wegkijkert

Tommy De Vito
Na Marked for Death en Out for Justice deze Seagal film uit de kast gepakt en weer eens herbekeken. Het verbaasde mij dat ik deze film maar 2,5 had gegeven, want dat de film is zeker meer waard dan die 2,5 ster.
Het verhaal is zeker niet doordacht, heeft gaten maar dit wordt allemaal ruimschoots goed gemaakt door de knokpartijen. De film verliest wel in het midden zijn vaart (wanneer Storm zich weer gaat opwerken), maar dit wordt ook weer gecompenseerd door de climax. This is for my wife. F*** you an die! Geweldige quote, is mij meteen bijgebleven.
Het is niet dé beste Seagal, maar zeker vermakelijk voor een avondje film waar je, je verstand lekker op nul kan zetten en genieten van de 90's actie! 3,5

Alexander1900
Een goede en eigenlijk ook een vermakelijke actiefilm van Steven Seagal. Het begin en vooral het einde bevat flink wat knokwerk. Hiertussen bevat de film weliswaar geen knokwerk doch kon mij de ziekenhuis scènes en het revalidatieproces van Seagal me wel boeien voordat hij weer de klappen uit gaat delen.

RuudC
Met een krappe 3,5 ster, vind ik dit toch wel een van de mindere Seagalfilms van de vroegere jaren. Ik kan er alleen niet goed de vinger op leggen waar het 'm in scheelt. Waarschijnlijk omdat het middenstuk toch wat traag is enzo en het hele coma-gebeuren is vrij ongeloofwaardig. Nee, het pakte me allemaal niet zo en Seagal is het indrukwekkendst wanneer er botten gebroken worden.

Supernatural
een hele leuke steven seagal film.vermaak me altijd prima met de film.ben vooral fan van zijn oudere films.de nieuwe reeks films van hem zijn stukken minder.de 90s films van hem geweldig daarna werd het dus een stuk minder.

SSeagal
Half puntje erbij. Het einde kent nog wel paar leuke moves en op de markt was ook een toffe scene. Net geen 4 sterren omdat het einde ook weer een beetje een anti climax is, wat langere gevechten tegen het eind was aangenaam geweest

blackwolves
klassieker van steve segal uit zijn betere periode. met goede actie en veel vechtscenes dus nog eentje van zijn goede

Fisico (moderator films)
Mja, een vrij typische Seagal en film uit de jaren 80-90 met die jazzmuziek, dat machogedrag en saaie politiekorps in lelijke stropdassen en pakken. Echt goede films van Seagal vallen er niet te noemen, Under siege misschien uitgezonderd. Vermakelijk, maar vooral nostalgisch is het wel. Als tiener deze wellicht ruim 10x gezien. Vandaag stelt het toch allemaal weinig voor. Zelfs van de gevechten had ik gedacht dat ik het eer warmer ging van krijgen.
Het plot is nogal ridicuul natuurlijk met die coma en ook het verdere verloop hoe hij de daders weet te identificeren neem je best met een grote korrel zout. Film bij momenten ook erg slordig. Gedane actie neemt geen keer en daarop wordt niet teruggekeerd. Zo verneem je niets meer van zijn cop buddy, alsof die er nooit was. En zijn nieuwe vlam lijkt ook de perfecte moeder te zijn in het nieuwe harmonieuze gezinnetje.
Misschien wat streng gequoteerd, want vermakelijk voor was het wel, al was het maar voor de nostalgie.

Basto
Had voor weinig de Seagal blu ray box gekocht. Zat deze ook in. Had vanavond wel zin in iets doms. Had m ooit gezien, maar straal vergeten.
De film is helaas geen actie film met een bottenbrekende Seagal, maar een revenge drama met enkel een coole scene in de opening en op het eind. In de 75 minuten daartussen gebeurt er niet zo veel.
2,5

mikey
Niet lang voordat Segal het moet opnemen tegen de gehele corrupte politiecorps van (natuurlijk) Chinatown, wordt hij liefdevol verzorgd door Kelly Le Borck
Die als persoonlijke verpleegster een oosterse ranch runt waar Segal op krachten komt en oosterse wijsheden bestudeert. In mijn gedachten was de film heel wat slechter dan de herziening, misschien was ik als jongere principieel anti dit soort films of zo. Tuurlijk slaat het allemaal nergens op maar met wat chips en bier en je verstand op 0,0 is het allemaal best te pruimen.

Noodless
Ben geen Steven Seagal fan , paar films ooit gezien...maar zowel acteur als de films zijn mijn genre niet. Deze bekende film had ik zelfs nog nooit gezien en nu eens een kans gegeven. Toegegeven Kelly LeBrock gaf de doorslag. Ze doet het zelfs nog niet eens slecht met haar rol. Het verhaal is pure nonsens, maar wel redelijk vermakelijk en nostalgisch. Die muziek...die deuntjes....grappig ! Opvallend is wel dat in deze film niet zoveel gevechten aanwezig zijn en dat er meer aandacht gaat naar het drama. 6/10

Kondoro
“This is for my wife. Fuck you and die!”
‘Seagal’ is inderdaad een acteur die je moet liggen. Ik ben fan van hem, ‘vroeger’ zijn de film van deze legende mij met de paplepel ingegoten, destijds toen ik nog naar mijn vader ging (jaartje of 13 geleden) was het elke zaterdagavond een film van onder andere een ‘Seagal’, ‘Van Damme’, ‘Lundgren’, ‘Snipes’ en noem maar op, en na die laatste ben ik zelfs vernoemt, of ik daar heel trots op moet zijn weet ik niet maar de films van de opgenoemde namen zitten wel bij ons in de familie, ook mijn moeder vind de films erg leuk. Ik kan dus persoonlijk heel makkelijk een film opzetten en optimaal genieten, hoe slecht de films ook kunnen zijn, het is wat voor mij. ‘Hard to Kill’ is duidelijk één van zijn leukere titels om te zien, alle clichés komen er in voor en het kan steeds gekker worden, en dan vermaak ik mij wel.
Toch, kent ook deze film zijn negatieve punten waar zelfs ik die wel een ‘fan’ is zich aan kan storen. De punten waar ik de film zeker geen volle punten voor geef en dat is wel dat de film ontzettend inkakt op een moment, iets wat ik wel zonde vond aangezien het verhaal leuk genoeg was om te volgen. Het moment dat ‘Seagal’ in het ziekenhuis ligt is wel echt matig te noemen en neemt voor mij het leuke van de film een beetje weg, de film is hier ontzettend rustig, hij wordt één keer achterna gezeten door een moordenaar als hij net een uur uit coma is en dat is het enige moment van echte actie in deze periode. Voor de rest is het veel slijmerige praat scenes met de wederopbouw van ‘Mason’ als een sterker persoon voordat hij neergeschoten werd, en na die periode kent de film overigens wel weer een knaller van een einde met heel veel leuke actiescènes.
Het is in mijn ogen nog niet de beste ‘Seagal’ film die ik heb gezien, het is wel één van de betere. Je kunt eigenlijk alles al wel opnoemen hoe de film is, het verhaal en de clichés. Ik ga dat ook niet groot behandelen in deze mening. Het blijft een geinige acteur en ik heb oprecht genoten van deze actie prent.

jackwhite54
Wat een waardeloze kutfilm zelfs geen b film tis te triest om te kijken Steven Seagal wat een loser

Bob Gray
Zeer vermakelijke prul weer van Seagal, die eerste paar films van hem blijven toch heerlijk weg kijken. Het is zo verschrikkelijk slecht maar Seagal brengt het allemaal zo bloedserieus dat het een komedie wordt.

Tommy De Vito
Mason Storm is Hard to Kill...
Ja, dat is hij zeker. Heerlijk actiefilmpje uit de '90's. Het mooie aan dit soort films is (geldt ook voor Van Damme zijn '90's films bijvoorbeeld) is dat het verhaal en het script niet erg boeiend hoeven te zijn. Het gaat maar vaak om één ding: botten breken, met vijanden smijten, ze met een (shot)gun neermaaien, trainen om beter te worden en gewoon een lekker potje te knokken. Met vaak vrouwelijke schoon aan hun zijde. Tja, ik kan daar tot op de dag van vandaag heerlijk van genieten. Dit soort films doen mij veel meer dan John Wick's van deze tijd.
Wil je meer inhoud? Kom dan niet uit bij een Seagal film. Houd je van lekkere hersenloze '90's actie met in hoofdrol een martial-arts figuur? Dan zit je gebakken Het mooie is dat ik totaal niet van plan was om Seagal films te (her)bekijken, maar het begon met Under Siege 2 en nu heb ik in 1 week 5 van zijn oude films gezien. Inneens kreeg ik weer zin om Screwface te zien, maar ook de bar scene in Out for Justice. Lekker man.
Ja, Seagal was in deze jaren op de toppen van zijn kunnen. Staartje, slank, en zoals Van Damme ooit zei, 'he has something special on the screen'. Daar sluit ik mij bij aan. Vanavond 'The Glimmerman' weer eens bekijken. Hard to Kill krijgt in ieder geval een ruime voldoende.

AniSter
Even de good old days beleven met deze film van een toen nog slanke Seagal. Destijds veel van zijn films gezien, behalve deze. Na zoveel jaren een van zijn films te bekijken geeft toch een iets andere kijk; naast de knokpartijen en schietacties waar het destijds om draaide, komen nu toch ook de onnozele momenten naar voren. Ondanks dat blijft het nog steeds lekker wegkijken. Seagal is inmiddels wel behoorlijk in aanzien bij mij gezakt en dat heeft niets met zijn opgeblazen lijf te maken.

Cinemaat
Ben met de Seagal reeks van 88-98 begonnen, Above the Law vind ik wel qua verhaal en vechtscenes de beste tot nu toe, heb de eerste 3 gezien. Hard to Kill en Marked for death vind ik persoonlijk minder.
Het coma verhaal vind ik erg zwak en overbodig, lachwekkend zelf hoe hij er uit komt en conditie opbouwt, niveau slapstick. De actie maakt veel goed maar ik kan niet meer dan 2 sterren geven.

Paul de Leeuw voorzichtiger met nieuwe klussen na tv-flop: 'Geen zin in gedoe'

Netflix deelt trailer aankomende apocalyps-film met Julia Roberts, Ethan Hawke en Mahershala Ali

Getuigen onthullen details dood John Lennon in nieuwe docureeks: 'Hij riep dat hij neergeschoten was'

RTL en Videoland slaan de handen ineen met de Efteling: 'Sprookjes bestaan'

Tony Hawk: Until the Wheels Fall Off