Genre: Komedie / Oorlog
Geregisseerd door: Barry Levinson
Met onder meer: Robin Williams, Forest Whitaker en Tung Thanh Tran
Releasedatum: 15 september 1988
Plot Good Morning, Vietnam
"The wrong man. In the wrong place. At the right time."
Een nieuwe DJ wordt naar Vietnam overgeplaatst om wat humor toe te voegen aan de militaire radio aldaar. Hij wordt razend populair onder de soldaten, maar wordt toch uit de lucht gehaald. Terwijl hij uit de lucht is probeert hij Vietnamezen te ontmoeten, en dan vooral meisjes.
Adrian Cronauer
Gen. Taylor
Pvt. Abersold
Phil McPherson
gemaster
Een comedy over Vietnam, dat is weer eens wat anders dan de gemiddelde oorlogsfilm. Jammer alleen dat de film niet echt grappig was. Toch zaten er een aantal mooie stukken in en ik heb me best vermaakt. 3 magere sterretjes, want een comedy die niet grappig is verdient niet hoger.
Miekjuh
Pfff, belachelijke film...Komt totaal niet met de werkelijkheid overeen. De oorlog wordt neergezet alsof het een vrolijk uitje is van de soldaten. Mensen krijgen zo een verkeerd beeld van de gruwelijkheden van de oorlog in Vietnam. Je moet eens zo'n documentaire over de oorlog in Vietnam zien, dan zul je zien dat het er allemaal niet zo aardig aan toe ging.
gemaster
Nou volgens mij was het daar toch wel leuk hoor. Altijd mooi weer, mooie Vietnamese jongedames en die loempia's zullen daar natuurlijk ook wel een stuk goedkoper zijn.
HiLL
lol
RWL
Tjonge jonge Miekjuh, je zou zo bij ABC aan de slag kunnen. Veel "plezier".
JJ_D
Nog steeds even teleurgesteld als na deel 1. De humor in het algmeen is zwak, behalve dan de stukjes met Williams achter de radio. Af en toe dus een glimlachje, maar zeker geen goede film!
Is dit deel 2 dan?
Neen, sorry. Ik zag hem in 2 delen op VijfTV. Vergat even dat de meesten dit niet wisten.
Matchostomos
Blijft een aardbeienijsje voor de hersenen, deze film. héél grappig blijft die scène waarin Williams zijn intrede doet bij z'n overste: "So you' re a comedian, hey!" "Well, comedy is a sort of hobby for me - In fact, Reader's Digest is considering publishing two of my jokes!
Inderdaad één van de betere grappen in de film. De film is echter teveel afhankelijk van Williams zelf. Zijn vertolking is vaak zo overweldigend dat het tempo bijna steeds terugvalt als zijn 'uurtje' radio is afgelopen.
Daarbij komt dat Good Morning Vietnam op dramatisch vlak niet voldoende kan overtuigen. Het mag dan gebasseerd zijn op ware gebeurtenissen, het blijft allemaal toch wat oppervlakkig. Net zoals het thema 'censuur', dat onvoldoende benut wordt.
Het is en blijft een one-man show van Robin Williams, want shockeren doet de film nergens. Als je een ietwat gelijkaardig verhaal over 'reporters' wil zien die wel shockeert, bekijk dan The Killing Fields.
JJ_D
Dit was de allereerste film over Vietnam in Amerika, en het beeld moest bijgevolg romantisch zijn; om het "drama" te verwerken.
Matchostomos
Ik heb alle respect voor het feit dat men met deze film het 'drama' trachtte te verwerken, maar dat wil niet zeggen dat men daar ook in geslaagd is. Williams' tour de force als dj trekt alle aandacht naar zich toe, in die mate dat de rest eronder lijdt.
Bovendien was het sublieme Platoon een jaartje vroeger uitgekomen en het uiterst sublieme Apocalypse Now zelfs acht jaar eerder. Die films zijn niet geromantiseerd en laten respectievelijk op uiterst emotionele en schokkende wijze zien, hoe nutteloos en pijnlijk die oorlog wel was.
JJ_D
Volledig mee eens. 'Good Morning Vietnam' valt helemaal niet goed te praten.
Dan heb ik het fout; dit is de eerste film die een romantisch beeld ophangt van de Vietnam-oorlog ofzo...
orbit
- 12092 berichten
Jammerlijk schmierende Williams, zoals in al zijn films.. dat ik deze film ooit heb leukgevonden.. beschamend bijna..
WB
Goeie film, met eveneens goeie ouwe klassiekers die door de speakers ' knallen'. Erg goed geacteerd en hier wordt weer een andere kant van Vietnam bekeken. Sterke film.
Tot herzien 3,5 sterren. Moet 'em snel op dvd hebben...
Matchostomos
Zijn vertolking in Good Will Hunting blijf ik zijn sterkste vinden (hij bewaart hier namelijk permanent de stilte), maar bij nader inzien misschien ook zijn enige. Zijn prestatie in Good Morning Vietnam is hem op de buik geschreven, maar legt inderdaad perfect bloot dat de kwaliteiten van de 'jammerlijk schmierende' Williams, enorm beperkt zijn.
Misschien moet de man maar terugkeren naar zijn roots als stand-up comedian, waar zijn hysterie veel beter tot uiting komt.
RWL
What the ......
Je hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt, sorry. Dat men hem als acteur niet zien zitten ok, maar zeggen dat ie zulke beperkte kwaliteiten heeft, dat geloof je zelf toch niet? Ik zou maar eens verder kijken dan Good Morning Vietnam en Good Will Hunting.
Matchostomos
Aangezien je top 10 volledig bezet is met films van Robin Williams, is deze reactie te verwachten.
Ik heb dan ook reeds verder gekeken dan twee bovengenoemde titels en 'ik geloof mezelf nog steeds'.
Williams heeft kwaliteiten, hij is namelijk geweldig in het imiteren van typetjes en het overacteren, maar daar blijft het ook bij. Hij komt naar mijn mening, met de nadruk op 'mijn', tekort op dramatisch vlak.
Ik heb nog steeds het idee waar ik het over heb, maar bekijk dit vooral niet als een aanval! Ik zie en 'hoor' Williams wel degelijk graag bezig (Mrs. Doubtfire, Dead Poets Society, Aladdin), maar dan spreek ik alleen over datgene waar hij goed in is, 'typetjes en overacteren'.
Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die daar anders over denken, maar andere dan weer niet. Williams is een dubbeltje op zich en heeft zijn duidelijke voor en tegenstanders. Het blijft bij dit soort zaken, steeds een kwestie van voorkeur en bewondering voor die bepaalde acteur of actrice.
JJ_D
... en hier wordt weer een andere kant van Vietnam bekeken.
Er was juist geen andere kant...
Merel_*
Dit is echt een van zijn beste films..
WB
Herzien, deze film blijft goed! Verhoogd naar 4 sterren!
Het acteerwerk is gewoon super! Leuke types en de sfeer is van alles wat: humor, drama, spanning, actie.
veron35
Je geeft vandaag niet echt veel motivatie... Waarom is hij zo geweldig?
DragQueen
Heerlijke film, waarin het gebeuren rond vietnam een beetje op de hak wordt genomen. het verhaal is leuk bedacht. williams zet zijn rol geweldig neer als radio presentator. uit de vele hilarische scenes blijkt het improvisatie talent van williams maar weer. want voor de gesprekken die hij over de radio voert, was weinig tot niks van tevoren vastgelegd. het komt allemaal uit de dikke duim van williams. erg knap gedaan trouwens. heerlijke mix tussen komedie en drama. en bovendien een goede soundtrack natuurlijk. 3,5 sterren.
tommykonijn
Oké mijn Moeder vond dit dus drie keer niks van een Film maar ik vond hem eigenlijk best wel geinig, Robin Williams acteer super geweldig en vertolkt dan ook Goed zijn rol met zowel Grappige als Serieuze scenes is deze Film geslaagd.
Pure
Net als Wag the Dog begint het allemaal heel leuk maar moet het vals sentiment richting het einde de kijker even door de strot gedrukt worden. Eerste drie kwartier zijn erg leuk, daarna gaat de film de mist in.
Williams in het eerste stuk (waarin hij nog de grappenmaker uit mag hangen) is geweldig, in het tweede gedeelte (waarin hij plotseling een getormenteerde zielepoot voor moet stellen) is hij op een andere manier lachwekkend. Zodra er een beetje dramatiek bij komt kijken schiet hij tekort. Voordat ik tig verwijten naar me toegeslingerd ga krijgen een kleine nuance: dat geldt uiteraard voor deze film.
Boenga
Ik denk dat het gewoon afhangt van het feit of iemand Williams kan uitstaan of niet. Ik vind dit een schitterende film; maar Robin Williams IS gewoon de film (*). Idem voor z'n rol in Peter Weir's 'Dead Poets Society' - een naar mijn mening eveneens fantastische film.
(*) correctie: Robin Williams én de soundtrack dragen de film...
Het eerste gedeelte van de film was best goed en ook wel grappig. Maar in het 2e gedeelte wordt het allemaal te serieus en te sentimenteel waardoor de film wegzakt.
Couch Potato
Ik vond dit een hele sterke film, stevig scenario, prachtige sixtiesmuziek (eeuwige fan van de sixties!), Robin Williams was groots, maar ook de bijrollen waren ontzettend goed, ik heb genoten van deze film!
PS : Als er ooit een film komt over het leven van BONO of het succesverhaal van U2 laat dan aub deze Robin Williams BONO spelen, die man lijkt er sprekend op, toch?

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Goodfellas