Genre: Komedie / Familie
Geregisseerd door: Betty Thomas
Met onder meer: Eddie Murphy, Oliver Platt en Ossie Davis
Releasedatum: 15 oktober 1998
Plot Doctor Dolittle
"He doesn't just talk to the animals!"
Dr. John Dolittle heeft een goed leven: een leuk gezin en een goeie baan als dokter. Op een nacht rijdt hij een hond aan die hem uitscheldt. Vanaf dat moment heeft hij het vermogen om met dieren te kunnen praten. Als de hond dit doorvertelt komen veel dieren naar hem toe voor medisch advies. Zijn collega's denken dat John gek is en al snel gaat er veel mis met zijn baan en gezin, totdat er een tijger verschijnt.
Dr. John Dolittle
Maya
Charisse
Dr. Litvack
Wassup !
Viel best mee na het zien van de 2de 'Doctor Dolittle'. Kon wel goed lachen met deze komedie, soms ook wat flauw. Deze verdient toch 3***
%%%%%%
Vond niet echt een grappige film.Er zitten ook erg flauwe grappen in.Eddie Murphy was ook niet supper.Maar wel een aardige film om eens te zien 2,5
nightbreed
De humor is TE flauw en waarschijnlijk kunnen alleen kinderen echt lachen om dit typisch Hollywoodwerkje.
Cijfer: 2
DeniiSe..(K)
egt kei vet man zeker 5 sterren..das nog te weinig .. toen ik die film zag vond ik het een nummer 2 op mijn top 10. nee grapje, maar de film was wel oké, zaten wel grappige stukken tussen. 3*
Hando
Tja, gewoon niet grappig. Ook weer niet zo niet grappig dat het leuk wordt. Derhalve 0.5 sterren.
thomzi50
- 1991 berichten
Een paar leuke grappen (zoals een hond die ineens zegt dat hij Keyser Sose is) maar vooral veel flauwigheden en clichés. Gelukkig is Murhpy ook altijd wel aardig. 1,5*
JohnWilliams
Erg leuke lachfilm en wat speelt Murphy weer goed!
Leuke film, met een goeie Cast!
Die Hard,Willis
Redelijk flauwe komedie en echt grappig wordt het in de hele film eigenlijk niet.
2,5* Voor een enkel grapje,verhaal en het aapje..
Legan
Een redelijke komediefamiliefilm hoewel erg flauw. Soms kan je er wel om glimlachen maar meestal blijf je er stoïcijns onder. Verder is het overduidelijk dat het meer gericht is op de kleineren (in leeftijd) onder ons. Een 13 in een dozijn 'komedie'.
5,0 uit 10 (2,5*)
wwelover
Als kind was het leuk. Flauwe humor. Zal nu niet veel meer zijn.
JohnWilliams
Ik heb mijn cijfer dan ook gebaseerd op wat ik er toen der tijd aan vond.
soom
Melig, slecht, Eddie Murphy irriteerde mij, en de dieren waren ook niet leuk, zeer irritant en vervelend. Ook het enige mooie dochter-vader moment vond ik echt vrij onecht overkomen, ik vond het echt een film die schaamteloos wordt verziekt door Eddie Murphy. Terwijl het best aardig begon, maar Eddie Murphy neemt net iets teveel schermtijd in bezit.
Geinig, maar niet super. Wel vond ik het idee humoristisch en de uitwerking bevatte ook wel een paar leuke momenten, maar top werd het nooit.
notorious_kim
de film heeft zijn goede momenten maar is voor de rest maar middelmatig.
tommykonijn
Eindelijk weer eens een Komedie gezien na 2 volle avonden The Godfather gezien te hebben, Eddie Murphy vind ik deze keer eens niet irritant (wat hij ook flikte bij Beverly Hills Cop 1) normaal werkt hij op m'n zenuwen maar hier is ie in ieder geval erg aardig, ik heb zeker wel eens een paar keer moeten lachen maar eigenlijk is het allemaal hele grote onzin wat ook wel leuk is eigenlijk, als je dit nou echt op alles gaat beoordelen komt er natuurlijk weinig goeds uit maar ik vond hem wel aardig in ieder geval voor een Zaterdagavondje.
2,5* (kans op verhoging als ik hem ooit nog eens herzie naar 3*)
hellblazer93
Vermakelijke film maar niet erg goed. Er zitten leuke scenes in die vooral kinderen leuk vinden. Niet echt een bijzondere film, maar ik wil volgende week denk ik toch deel 2 ook kijken.
Dit deel 2.5 ster.
WB
Viel me niet tegen. Had 'm nooit gezien, maar heb wel een paar keer moeten lachen. Natuurlijk veel leuker voor de kids onder ons, maar heb me wel vermaakt. Geen slechte Murphy film. Daarentegen spatten de cliché's van het scherm en is het zo voorspelbaar als wat, maar ach.
2,5 *
m1701
Erg grappige film
Heb er zeer van genoten
Soms een beetje Too much
maar zeker vermakelijk
Movie Jim
Ha ha wat een lachfilm met al die pratende dieren. Ik vind dit een absolute topfilm. Voor mijn part had deze in de toplijsten gemogen zo goed is deze. Zelfs Eddie Murphy zet zijn rol goed neer met zijn kinderen en vrouw in deze film.
Triztan
Gisteren gezien, ik vond hem hilarisch
Die cavia is zooo cool XD
Dk2008
Vond de film best meevallen, begrijp alleen niet waarom ze Eddie Murphy hebben gekozen. Zat andere acteurs die deze rol ook hadden kunnen spelen. Grote kans dat ik hem dan leuker had gevonden, want het gegeven van de film is grappig.
Timothyvdmeer
Vind dit een leuke film! Leuke voice overs van o.a. Chris Rock.
Leuke rol van Murphy! Vind een gemiddelde van 2.43 wel erg laag.
Oke hij was voorspelbaar maar zoveel leuker dan bijv. Norbit. Dat is nu echt flauwe humor of al die Epic / disater movie crap.
maxo922
Saai film, met een slechte en saaie eddy murphy vindt ik.
* 1,5 en dan zit ik nog best hoog.
jumpstylemovie
Dr. Dolittle is een grappige film van Murphy. Niveau is niet ontzettend hoog maar 't vermaakt prima. Leuk verhaal, leuke Cast en wat humor.
chevy93
Heerlijke humor!
Eddie Murphy is koning
Geen hoogvlieger, maar toch zeer amusant.
Nu al zo'n 15x gezien ofzo

Home Alone
Familie / Komedie, 1990

The Mask of Zorro
Actie / Avontuur, 1998
san francisco, californiëgebaseerd op boekveterinariantigeraaphondtalking to animalsanimal human communication vrouwelijke regisseurvader-zoon-relatievader dochter relatie