• 9.373.588 stemmen

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Robin Williams, Sam Neill en Oliver Platt

Releasedatum: 24 februari 2000

Plot Bicentennial Man

"One robot's 200 year journey to become an ordinary man."

De film volgt het 'leven' van een androïde die gekocht wordt om als huishoudrobot bepaalde taken uit te voeren. Al snel ontdekt de familie Martin dat ze geen gewone robot in huis hebben gehaald, aangezien Andrew steeds meer emoties begint te ervaren. In de twee eeuwen die volgen, leert Andrew steeds meer van de mensheid, terwijl hij probeert te voorkomen dat zijn makers hem vernietigen.

neo

oh ok dat had ik het verkeerd begrepen. dacht ff dat je james horner aan het afkraken was

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ze/hij zei toch ook dat er een 6- gegeven werd om mij niet boos te maken en niet om neo niet boos te maken

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Echt een slechte film wil ik dit noemen, maar sentimenteel is dit zeker wel. Het heeft hier en daar zeker z'n charme en de acteurs doen het leuk, maar het moralitische en sentimentele gezever gaat soms wel erg ver. Film duurt ook te lang, dit verhaal had met gemak binnen 90 minuten verteld kunnen worden. Desondanks best aardig voor een keertje. Maar bepaald geen film om een tweede keer te zien.

3 hele kleine sterren.

avatar van roda

roda

De eerste drie kwartier waren zeer aardig, maar vanaf het moment dat het verhaal een sprong in de toekomst nam, werd de film met de minuut slechter.

De aardige cast met de sympathieke Williams voorop, en de eerste 3 kwartier, zorgen ervoor dat ik er nog een 1.5* uitrek.

avatar van chrissie

chrissie

vervelend, saai en verschrikkelig melig

Sorry voor Linda, maar Robin kan veel beter

avatar van Ghecko

Ghecko

inderdaad, d'r zijn genoeg films geweest op aarde die voor iemand als 'message' dienden maar deze voor mij toch niet. slecht slecht slecht, robin heeft mooie films in z'n carriere gemaakt maar dit had ie toch beter achterwege kunnen laten.

avatar van nathan_666

nathan_666

[quote]Vyvre schreef:

klik!

quote]

lukt niet.

RWL

Was een link naar een smiley. Als je naar de naam van het plaatje kijkt, zou er een belletje bij je moeten gaan rinkelen over welke dit dan wel niet kan zijn.

avatar van sunny

sunny

dit een leuke film!!!! leuk robot meisje!

avatar van Purmerend

Purmerend

Redelijke film, voorspelbaar en een paar leuke grappen. Vooral het eerste gedeelte vond ik goed en origineel. Maar het zakte als een pudding in elkaar. 2*

avatar van tessai

tessai

de aller ergste en slechtste saaiste film ooit gemaakt ..... ik gruwel werkelijk van deze film .....enne robin williams is niet grappig ....;)

avatar van hellspawn666

hellspawn666

Ik vond m erg goed. Mooie film. Kan me voorstellen dat veel mensen m saai vinden omdat er weinig tot geen actie in zit. Ik zelf vind dat er heel veel in deze film zit om over na te denken. Ik vond de film mooi vorm gegeven zonder de nadruk te leggen op het SCI-FI. Maar natuurlijk ..ieder ze mening.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Wat een saaie suffe film. Ik had er een stuk meer van verwacht. Een soort Pinochio maar dan een stuk minder qua verhaal.

Robin williams speel die robot opzich wel goed, alleen is de rol zo saai als wat.

Ik zal hem niet gauw nogmaals bekijken.

2,0

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

wel een mooie poster trouwens...

avatar van Wouter

Meen je dat nou echt?!

avatar van bvonk

bvonk

zeker geen slechte fim. maar erg langdradig en verwarrend omdat de film soms 10 of 20 jaar vooruit gaat.

3,5

RWL

Toen de film net uitkwam, heb ik hem net iets te vaak gezien en daardoor gezakt in m'n top10 lijstje.

Nu, na een aantal jaar de film maar 1x per jaar te hebben gezien, doet het me bijna net zo veel als de 1e keer dat ik hem zag. Ongekend...

neo

Nog wel even wachten voor je hem weer ''mag'' zien dan!

RWL

Jah, maar heb ik er wel voor over hoor . Vanavond alleen de laatste 2 minuten gezien, dus dat telt niet. 4 maart 2007 is het weer feest.

neo

Ik hoor het al, langzamerhand begin je je eigen regel te overtreden

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Best wel leuke film die ook z'n minpunten heeft. Het zwakke verhaal bijvoorbeeld is cliche, het acteerwerk ook niet super en de sprongen door de tijd zijn ook niet geweldig.

avatar van swrene

swrene

overdreven moraliserend. een robot die gevoelens krijgt. kom op het moet niet gekker worden. ik kon hem gewoon niet afkijken zo slecht. *vomit*

neo

Vond het gegeven anders niet slecht verzonnen door Asimov...

avatar van as

as

Oeverloos lange en oversentimentele draak. Columbus haalt echt van alles uit de kast maar het werkt maar af en toe. Aan Williams ligt (afgezien van wat flauwe momenten) het niet. Redelijk ingetogen zet hij zijn rol neer.

Het is vooral jammer dat de verhalen van Asimov (net als Phillip K. Dick) zo door de mangel van Hollywood worden gehaald. De filosofische vraagstukken sneeuwen finaal onder. En dat is jammer. Ben benieuwd wat het had opgeleverd als dit met iets meer durf was uitgevoerd.

2*en. En dan ben ik gul

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

deze film is best wel oke .

hij is zeker niet slecht .

een van de beste films van chris .

ik geef 4.0

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

ik wil ook nooit oud worden net Als Robin in deze film, grappig gemaakt.. einde was heel goed ik geef een verdiende * * *

RWL

Deze film gaat niet over wel of niet oud willen worden, maar goed....

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

RWL schreef:

Deze film gaat niet over wel of niet oud willen worden, maar goed....

maar het komt wel in ( bijna ) elk deel van de film voor .

Zelfs dat niet.

Er komt werkelijk nergens in de film voor dat Andrew niet oud wil worden. Het hele verhaal gaat erom dat ie mens wil worden en dat oud worden daarbij hoort heeft ie absoluut geen probleem mee.

Volgens mij zijn jullie in de war met Peter Pan (of Hook).

avatar van Norma

Norma

Ik vond deze film tegenvallen. Het gegeven sprak me wel aan en ik moet zeggen dat Robin Williams de rol erg goed speelde. Maar de uitwerking vond ik totaal niet geslaagd, die enorme sprongen door de tijd werden bijzonder irritant. Misschien is dat de enige manier om het leven van iemand met het eeuwige leven te verfilmen, maar ik miste daardoor de diepgang van karakters en gebeurtenissen.

Met moeite afgekeken, gelukkig was het einde best mooi.