Bicentennial Man (1999)
Geregisseerd door: Chris Columbus
Met onder meer: Robin Williams, Sam Neill en Oliver Platt
Releasedatum: 24 februari 2000
Plot Bicentennial Man
"One robot's 200 year journey to become an ordinary man."
De film volgt het 'leven' van een androïde die gekocht wordt om als huishoudrobot bepaalde taken uit te voeren. Al snel ontdekt de familie Martin dat ze geen gewone robot in huis hebben gehaald, aangezien Andrew steeds meer emoties begint te ervaren. In de twee eeuwen die volgen, leert Andrew steeds meer van de mensheid, terwijl hij probeert te voorkomen dat zijn makers hem vernietigen.
Andrew
Miss 9 yrs. old
Miss
Bill Feingold
Jordy
Traag, braaf en voorspelbaar, precies wat je er van verwachten kan als je de voorkant ziet. Er zitten nog wel een paar goede grappen in, maar dat is toch echt te weinig om ruim 2 uur de aandacht vast te houden. 2 sterren.
koen
Matige film... veel te serieus, veel te lang, saai dus. Ik heb hem met moeite uitgekeken, maar alleen omdat ik er niet van houd om een film half af te kijken.
lindastuurman
Zoals "bijna" iedereen weet, is dit de film dat mijn leven veranderde. Spreek dus met een beetje meer waardering over deze film, AUB. Ik vond de film echt prachtig en kwam op het juiste moment in de bios. De scene in de San Francisco City Hall (als ze op het gala zijn en "Portia" vraagt Robin ten dans) was echt de scene die het hem deed. Ik kan er nog uren over praten/schrijven, maat aangezien er weinig mensen zijn die deze film waarderen hou ik het kort.
lorelei
Ik weet niet meer goed waar die over gaat. Maar ik had hem in de bios gezien en ik weet nog wel dat ik het toen een geweldige film vond. Ik stem maar niet.
jackie
Dan vond je de film denk ik toch niet zo goed als je er bijna niets meer van weet.
GerwinF
Allemachtig wat een waardeloze film. Erg saai en langdradig met een te voorspelbaar einde. Op zich is het leuk verzonnen maar de combinatie drama/komedie komt niet goed uit de verf.
lindastuurman
Jeetje, 4x 0,5* voor deze film binnen een uur!
Misschien wel begrijpeleijk, maar ik begrijp het niet.
Voor mij is dit de belangrijkste film van m'n leven en blijkbaar ben ik 1 van de weinigen die de "message" gezien heeft.
Vreemd.
Jos2

Misschien wel begrijpeleijk, maar ik begrijp het niet.
Vreemd.
Alsof een boodschap genoeg is....
lindastuurman
Mik, ik ga dit verhaal niet voor de zoveelste keer vetellen. Blijkbaar heb jij de message ook niet gehad. Jammer voor je, maar voor mij was het geoon DE film!
Natuurlijk niet de beste die ik ooit gezien heb, maar eenvoudigweg de belangrijkste.
MENSEN, accepteer nou maar gewoon dat deze film belangrijk kan zijn voor 1 mens op aarde! Als je dat niet kan...I'nm sorry!
Zoals je ziet, val mij wat deze film betreft niet aan, te belangrijk voor me. Ik zal dan ook vanaf dit moment niets meer over de film posten en alle negatieve dingen die er gepost worden negeren...it's just the way it'll be!
Bye
JA, VOOR MIJ WEL!
Je moest eens weten welke boodschap Jos 2, dan zal je het wel uit je KOP laten om te zeggen dat een "message" niet genoeg is!!!!!
Menni
Trek 't je niet aan Linda, mensen zijn nou eenmaal in het algemeen totaal niet geïnteresseerd in persoonlijke verhalen achter filmbeleving. 'Objectieve journalistiek' en meer van dat soort larie.. Jij weet wat deze film voor je betekent (en ik vind het nog steeds fijn dat je me er wat over verteld hebt), da's wat er toe doet.
Jordy
inderdaad, Linda, vertel dan wat er zo belangrijk is aan deze film. Het feit alleen dat het voor jou erg belangrijk was is nou niet echt iets waardoor je bij anderen hun kritiek zal laten verstommen. Als je een film onder de juiste omstandigheden ziet kan ELKE film, hoe slecht ook, een invloed hebben op je leven.
(ik vond de film ook op momenten tenenkrommend slecht)
*edit* klote wintertijd deze hoort onderaan te staan
Menni
Wintertijd onmiddellijk afschaffen, ik stem voor
. Wat uitleg over beleving betreft: ik vind 't al interessant genoeg om te horen DAT iemand een film ZO in zijn of haar hart heeft gesloten dat het zelfs niks uitmaakt dat de rest van de wereld het totaal niet met je eens is qua waardering. Kan me heel goed voorstellen dat Linda het verhaal niet in een groep wil gooien, dat heb ik zelf met veel van m'n favorieten ook niet. Probeer About Last Night 's publiekelijk te verdedigen
. Anyway, de kritiek op Bicentennial Man heb ik ook nooit zo goed begrepen, maar ja, ik vond Jack en Patch Adams ook al niet slecht..
Jordy
Interessant is het inderdaad. Linda gebruikt het echter als argument (je mag de film niet slecht vinden omdat ie voor mij belangrijk was) en daar val ik een beetje over...
Menni
Hm, afgezien van extreem enthousiasme heb ik Linda daar nog niet kunnen betrappen. Grappig dat dit soort zendingsdrang bij mensen met algemeen geaccepteerde favorieten als, daar zijn we weer, Pulp Fiction, Memento, etcetera, een stuk minder vaak wordt bekritiseerd. Die films 'mag' je zelfs vaak niet slecht vinden vanwege téchnische punten. Val ik persoonlijk nog een stuk meer over.. Maar goed, jij vroeg tenminste netjes om meer uitleg en zo hoort het. Op dit soort passie voor een film passen geen botte oneliners e.d..
sydney
Alsof een boodschap genoeg is....
In veel gevallen wel. Een boodschap en de wijze waarop die boodschap wordt overgebracht kan in de belevingswereld van iemand diepe indruk achterlaten.
Als iemand een mening heeft dan moet die wat beter onderbouwd worden naar mijn mening en niet alleen maar gaan roepen van ondoordachte kreten.
Mik
Jammer dat het ons niet gelukt is om deze film in de flop top 100 te brengen. Wat een ergernis was het om deze film te kijken zeg...
Linda, ik snap echt niet waarom deze film zo'n keerpunt/draaipunt (ik weet niet meer hoe je het noemde, sorry) in je leven was. Leg het me even uit, dank je.
tovenaar
Hey Linda,
ik ben erg benieuwd waarom deze film zo'n keerpunt in je leven was. Misschien dat je het ons uit kunt leggen, zodat wij het ook kunnen snappen?
ik wacht in spanning af
lindastuurman
precies, ik vraag niet om een hogere waardering, omdat ik toch weet dat dat geen zin heeft en ook niet perse hoeft.
Ik vraag ALLEEN om een beetje meer respect.
Zo dat was het laatste over BM....Menni kent het verhaal verder, nog een aantal anderen kennen het ook (moet je maar op de chat zijn).
Sommige verhalen zijn nou eenmaal niet voor het internet bestemd.
tovenaar
ehm Linda, het enige wat Mik en ik vroegen was of je het uit kon leggen. Was dat zo respectloos van ons?
Ik heb nou eenmaal niet alle tijd van de wereld om op de chat te zijn, ik ben er af en toe, maar meestal ook niet. Maa roke, als je het niet wilt vertellen omdat het te prive is, dan moet je dat niet doen natuurlijk.
Jos2
Heb nooit een echt duidelijke verklaring van je gelezen. Hoeft niet, als je dat niet wil, maar ik zeg het even.
Misschien vond hij het er wel te duimendik bovenop liggen.
Ik zie nergens iets staan wat er op duidt dat men dat niet accepteert. Men begrijpt het hooguit niet. Het lijkt er eerder op dat jij degene bent die niet accepteert dat mensen deze film niet goed vinden.
Jos2
.Eh... maar da's toch juist de *echte* tijd...?
Jarre
Ik zit bij deze film toch echt even te twijfelen tussen een 0.5 of een 5.
0.5: want het is een ontiegelikke zaad film die veel te lang duurt en waarbij ik ongeveer honderd keer dacht dat ie eindelijk was afgelopen
en
5: omdat ie dan toch heel orineel is in z'n zaadheid.
maar fuck it gewoon 0.5 want dat is al hoog genoeg

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Hachi: A Dog's Tale

The Iron Giant
Animatie / Familie, 1999

One Hour Photo
Drama / Thriller, 2002
androidgebaseerd op boekhologramvrijheidfuturisticrobotgebaseerd op een kort verhaalreis21st century22nd century 2040s23rd century2060s