• 9.378.659 stemmen

La Meglio Gioventù (2003)

Drama | 366 minuten / 400 minuten (miniserie)

Speelduur: 366 minuten / 400 minuten (miniserie)

Alternatieve titel: The Best of Youth

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Marco Tullio Giordana

Met onder meer: Luigi Lo Cascio, Alessio Boni en Maya Sansa

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Noors

Releasedatum: 5 februari 2004

Plot La Meglio Gioventù

"The Possibilities Were Endless..."

'La Meglio Gioventù' vertelt het verhaal van een Italiaanse familie van het einde van de jaren zestig tot nu. Het verhaal focust op de broers Nicola en Matteo. In het begin delen zij dezelfde dromen, lectuur en vriendschappen, tot ze op een gegeven moment Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen. Hun toekomst neemt noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich bij de politie aan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nicola Carati

Francesca Carati

Giorgia Esposti

Angelo Carati

Giovanna Carati

Verrast me niet. Canvas is een beetje voorspelbaar als het op films aankomt. Best wel jammer, wat het is zowat het enige kanaal dat wat anders durft uit te zenden.

avatar van KeyserSose

KeyserSose

FisherKing schreef:

Goed lezen is soms een kunst. We hebben de film op een middag gezien in totaliteit, met drie pauzetjes, en dan krijg je dus een deling in vieren

Goed lezen is soms een kunst, die spreuk zou je nu juist op jezelf toe moeten passen We zeggen beide dat de film in vieren is gedeeld, maar ik moet goed lezen omdat jullie de film in vier delen hebben gezien?!

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik krijg net mn nieuwe canal + gids binnen en deze staat er ook in. Hij komt in 4 delen

avatar van eerdekes

eerdekes

Onderhond schreef:

Inderdaad, op canvas komen de alternatiefste films die je je maar kunt voorstellen. Maar dat zijn meestal wel de beste die je die dag op tv krijgt te zien

Juist niet dus ... maar soit.

avatar van eerdekes

eerdekes

ik vind van wel. Het zijn meestal films waar je nog nooit van hebt gehoord, alé ik toch

Amores Perros, Memento, Amélie ... nu niet direct de meest obscure films natuurlijk. Uit communicatie met hen blijkt ook dat een Kitano al te alternatief is voor hen (te veel geweld!). 't Mag dan de beste zender zijn, 't blijft allemaal wat flauw.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Onderhond schreef:

Amores Perros, Memento, Amélie ... Uit communicatie met hen blijkt ook dat een Kitano al te alternatief is voor hen (te veel geweld!).

Is een gewelddadige film dan automatisch alternatief? En is 'alternatief' ook per se goed?

avatar van Freud

Freud

Kitano is alternatief natuurlijk... En obscuur geweld evenzeer (Al ken ik Kitano niet goed zodat ik niet kan zeggen of die twee uberhaupt samen horen). En alternatieve films zijn natuurlijk niet altijd goed, maar ze zijn wel anders en dus meestal verfrissend. (Van open deuren gesproken )

Nee (Riki Oh) en nee (Donnie Darko) ... gaat het ook helemaal niet over. Het gaat erover dat de filmkeuze op Canvas best braaf is, en helemaal niet zo alternatief als eerdekes beweert. Wat een interpretatie weer

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Onderhond schreef:

Het was geen interpretatie maar een verzoek om opheldering. Sorry dat de vragen zo retorisch klonken, dat ging vanzelf.

avatar van svenV

svenV

Freud schreef:

Al moet ik wel toegeven dat ik intussen ben gaan twijfelen of de film echt in mijn top tien moet staan. Maar die vijf sterren, die blijven hoe dan ook!

Toen ik de zaal uitkwam was ik 'vol' van deze prent en raade hem dan ook aan familie en vrienden aan.. Nu, enkele maanden, 10-tallen films en het lezen van jullie kritiek later, vind ik sommige van deze beoordelingen terecht maar ook wel enkele misplaatst. De karakters van de personages waren zeer goed uitgeschreven en ik kon me perfect inleven in ieder z'n gedachtenwereld en begrip opbrengen voor hun gedrag en handelingen. Diepgang was hier, voor mij althans, niet aanwezig hoewel hij voor genoeg stof tot napraten zorgde..

Wat mij ook wel stoorde was de plotse verschijning van Mattheo. Maar omdat dit op een moment was waarin gespeeld werd met de emoties valt dit voor mij te verwaarlozen.

Voor mij een heel goede film met een lach, een traan, (politieke) geschiedenis van Italië, uiteenlopende locaties met mooie beelden, mooie acteurs met karakterkoppen en soms herkenbaare maar goed uigeschreven personages: 5*

avatar van pjotr

pjotr

Dus een meesterwerk?

avatar van patje

patje

Ja, inderdaad een meesterwerk. Ik heb gisterenavond het eerste deel gezien. Het enige nadeel aan de film was dat ik rugpijn had van de ongemakkelijke stoel waarin ik zat, maar de tijd vloog voorbij.

Waarom plaats je je stem nu al ? Je hebt 'pas' de helft van de film gezien.

avatar van Tompie film

Tompie film

Deze film vind ik een echte aanrader. Het is één van de beste films die ik het laatste jaar zag. Zeer goed geacteerd.

Beejeej

ik ga em vandaag en morgen kijken in 't Hoogt. maar goed dat hij in 2 is opgedeeld

een 6-urige zit is wat veel...

eerste deel was erg mooi. morgen deel 2

Beejeej

ja, geweldig... niet vaak zo'n sfeervolle film gezien. je krijgt echt een kijk in het leven van Nichola en Matteo. 6 uren die nergens te lang waren... er zouden zo nog 3 uren achteraan geplaatst kunnen worden. de film ademt een fantastische sfeer uit.
op het einde was de cirkel gewoon rond. fantastisch.

avatar van pjotr

pjotr

Beejeej schreef:
...vooral het einde was erg ontroerend, als Nichola en Mirella samen over het pad lopen en Matteo hen symbolisch toestemming geeft om toe te geven aan hun gevoelens voor elkaar.
op het einde was de cirkel gewoon rond.
Dàt vond ik dus één van de meest tenenkrommende ( jaja, het T-woord ) scenes van 2004.
En dan druk ik me nog netjes uit...

avatar van FisherKing

FisherKing

Eens Pjotr, heb daarna mijn tenen recht moeten laten trekken door een gediplomeerd kwakzalver...

Beejeej

ik vond het erg in de film passen

Beejeej

hij wordt overigens al een week (of langer al) in 6 delen op canal+ uitgezonden...

bioscoopzaal

Sterker nog, ze hebben hem een paar maanden geleden al in vier delen op RAI Uno uitgezonden. Ik heb hem toen helemaal opgenomen, maar zonder ondertitels is het toch wel erg moeilijk te volgen ...

avatar van Brinta

Brinta

bioscoopzaal schreef:

Gelukkig dat Canvas de reeks in het najaar uitzendt.

Hey dat is goed nieuws. Weet iemand ook wanneer deze op DVD komt. Ik moet die gewoon hebben. Super film

avatar van mark wingelaar

mark wingelaar

Zondag 30 mei op canal+ blauw, de hele film vanaf ca 15:45 in zijn geheel!!!!!!!

bioscoopzaal

De film is blijkbaar ook aan een internationale loopbaan begonnen, want er zijn inmiddels twee Engelstalige posters opgedoken.

Deel 1

Deel 2

avatar van Bloompje

Bloompje

bioscoopzaal schreef:

Gelukkig dat Canvas de reeks in het najaar uitzendt.

hoe weet jij dat al? En wanneer dan?

bioscoopzaal

Geen idee wanneer, maar een tijdje geleden las ik ergens dat Canvas de reeks heeft aangekocht en in het najaar wil uitzenden. Ik zal eens kijken of ik het artikeltje nog ergens terugvind.

De film is trouwens wel al in vier delen op RaiUno en op Canal+ uitgezonden.

avatar van Marvin

Marvin

Ik heb gisteravond zeer genoten, heb ik amsterdam de twee delen achterelkaar gezien, en blij toe!

Bedenk wel bij alle politieke uitspraken en acties dat deze film is gefinancierd door RAI (Berlusconi dus...) als je je daar niet te veel door laat beinvloeden (dat gevoel krijg je niet; dus en geweldige propaganda film!) heb je niet echt het idee gemanipuleerd te worden.

voor mij een absolute topper die wel twee keer zo lang had mogen duren: 4 1/2 *