Genre: Drama / Oorlog
Speelduur: 140 minuten / 148 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Brotherhood / Tae Guk Gi: The Brotherhood of War / Taegukgi / 태극기 휘날리며
Zuid-Korea
Geregisseerd door: Je-kyu Kang
Met onder meer: Jang Dong-gun, Won Bin en Lee Eun-ju
Gesproken taal: Koreaans
Releasedatum: 25 augustus 2005
Plot Taegukgi Hwinalrimyeo
"One country, one family… divided by war."
In 1950 breekt er oorlog uit tussen het communistische Noord-Korea en het kapitalistische Zuid-Korea. Terwijl ze met hun familie op de vlucht zijn worden twee broers meegenomen naar het front, om daar te vechten voor de vrijheid van hun volk. Eén van de broers wil zo snel mogelijk een medaille halen, zodat hij z'n jongere broer naar huis kan sturen.
Lee Jin-tae
Sergeant Huh
Lee Jin-seok (old)
North Korean boy solider
arkadi
Volgens mij bouwt niemand zijn kritieken rondom die vliegtuigen hoor. Zelf noemde ik die slechte CGI enkel in een opsomming.
Hij zegt toch niet dat er kritieken rondom die vliegtuigen worden gebouwd.
Hij zegt alleen dat er mensen over zeuren.
Ramon K
Dan is er dus geen sprake van zeuren.
arkadi
In zijn optiek is dat zeuren. Ik vind ook wel eens dat mijn vriendin zeurt terwijl zij dat niet vind. Wie heeft er dan gelijk?
Jij begon er alleen over omdat jij dacht dat hij zei dat jij jij je kritiek rondom de film onder andere baseerde op de vliegtuigjes.
Iemand mag toch vinden dat je zeurt? Jij haalt het uit de context
Ramon K
Iemand mag toch vinden dat je zeurt? Jij haalt het uit de context
Wanneer je een film in een kritiek vernietigt omdat 'die 20 sec CGI niet overtuigend zijn' dan ben je een zeur (wellicht). Maar wanneer je die 20 sec enkel aanhaalt in een opsomming van negatieve kenmerken dan ben je geen zeur.
Dus zeur niet zo!
Prudh
Ik heb het niet alleen over jouw stukje, Ramon, toen ik de berichten doorlas, kwam ik in nog wat reacties commentaar tegen over de vliegtuigen. En zoals ik al zei: mooi is het inderdaad niet, maar om er nou een punt van te maken gaat me wat ver. En je hoeft je iig niet persoonlijk aangevallen te voelen
franklinvv
Kan niet zeggen dat je door deze film echt meer over de koreaanse oorlog te weten komt. Wat heb jij er dan zoal van opgestoken?
In welke oorlogsfilm leer je echt veel over een oorlog dan? Mijn punt was dat je nu iets te zien krijgt over een oorlog die eigenlijk (voor ons westerlingen) door het leven gaat als een vergeten oorlog, waardoor je toch meer het besef krijgt dat het misschien meer aandacht verdient dan de oorlog in de geschiedenisboeken krijgt.
Een oorlogsfilm hoeft wat mij betreft dan ook totaal geen weergave te zijn van de complete oorlog. Een oorlogsfilm moet enigszins het besef geven van de omstandigheden in een oorlog.
En ja ok, wat ik zelf van de oorlog weet, wist ik al voordat ik de film keek en is ook meer dan ik van de film zou kunnen leren, maar ik denk gewoon dat vrijwel niemand überhaupt *iets* van die oorlog weet.
kiriyama
Van mij ook niet, ik vroeg enkel wat je van de film had opgestoken n.a.v je vorige bericht, waarin het leek alsof je nieuwe info over de oorlog had gekregen. Was verder niet als kritiek bedoeldt hoor, gewoon nieuwschierigheid.
Thaihenk
Ik ben een verzamelaar van Aziatische films sedert 1 jaar, ik bezit er nu zo'n 160. En Taegukgi is eigenlijk de enige oorlogsfilm die ik in mijn collectie heb (op de Japanse Lorelei na, die ik niet zo sterk vond ), 1 van de beste oorlogsfilm die ik gezien heb. Deze greep me meer bij m'n strot dan bv. Saving private Ryan, die ik natuurlijk ook geweldig vindt. Een dikke vijf van mijn kant. En dat er nog veel oorlogsfilms gemaakt gaan worden over de Koreaanse oorlog is twijfelachtig aangezien de meeste zich honderden jaren geleden afspelen. Zie Musa the warrior of Sword in the moon, en voor mij hoeft het ook niet omdat ik Taegukgi zie als een tijdloos document, een betere kan er niet gemaakt worden, dus deze koester ik met heel mijn hart. MEESTERWERK
~Burner~
Ik vond het geen meesterwerk, maar de film was ook niet slecht. Duurde naar mijn mening iets te lang, en was erg hollywoodachtig. En zo droevige film was het nou ook weer niet, 3.5 ster.
Voor een echte oorlogs film (serie) moet je toch echt Band Of Brothers kijken.
WB
Prachtige film!!! Een film vol emotie en actie. De muziek maakte de film echt af! TOPPER! 4,5 sterren!
Icer
Naar aanleiding van de recenties op deze site de film bekeken.
Dat maakt het moeilijker objectief te zijn, meer daar de vergelijking met Saving Private Ryan nogal eens gemaakt wordt.
Het is geen slechte film, maar de gevechtscenes zijn toch wel een beetje sterk... Dat haalt de realitische factor naar beneden.
Ik weet het, SPR is ook een verzonnen verhaal.
Eeen goede realistische oorlogsfilm? Band of Brothers.
bartsch
Heel sterk verhaal mooie scenes. had eigenlijk een echte B film werwacht omdat de films in azie altijd zo zijn.
maar tegen alle verwachtingen in was dit eigenlijk een van de betere oorlog drama die ik gezien heb.
saving private ryan vond ik super maar deze komt erg dicht in de buurt.
Dit stukje zegt zoveel meer over nighth@wk25 dan over Taegukgi of aziatische films in het algemeen
tessai
Veel van verwacht maar weinig waargemaakt.
Teveel, te lang, te onrealistisch. Brengt wel goed "een naar gevoel"l over op de kijker maar doet dat niet door te laten zien hoe oorlog echt is maar door een absurdistisch hyperbool voor oorlogsgeweld . De koreaanse oorlog was IMO verschrikkelijk, maar om het dan op zo'n idoot onrealistische manier te brengen gaat me wat ver.
toch uitgekeken.
Mc
- 2092 stemmen
Saving Private Ryan in 't kwadraat. Tenminste, gezien de hoeveelheid explosies die in beeld komen, de afgerukte lichaamsdelen, verbrijzelde hoofden, en bebloede lichamen. Helaas betekent dat niet per se dat de film ook beter is.
Taegukgi Hwinalrimyeo is zeker een indrukwekkende film. De cinematografie is prachtig, de actiescenes zijn overdonderend, en het concept is een prima uitgangspunt voor een film als deze. Toch had ik liever gezien dat de film iets meer gericht was op het drama deel, het geweld neemt zo de overhand dat het, na het tienduizendste afvallende ledemaat niet meer de kracht heeft die het in het begin heeft. Toch is Taegukgi Hwinalrimyeo helemaal niet slecht. Voorlopig kom ik rond de 4* uit, het kan zijn dat daar nog eens een halfje van af gaat, na herziening bijvoorbeeld. Maar voorlopig is het even tijd voor een paar films waarin wat minder doden vallen, want daarvan krijg je er flink wat voor je kiezen.
4* Indrukwekkend, maar net iets tè
Movie_fan#
Een van de hardste films die ik ooit gezien heb in een oorlogsfilm (hij overtreft hiermee met name Saving private ryan)
Zavo
Ik heb deze film een tijd links laten liggen, omdat ik een zware aangijpende film verwachtte en daar heb ik niet altijd zin in. Niets bleek minder waar, deze film greep me totaal niet aan en het enige dat er zwaar aan was was het uitzitten van de 2 uur en 20 minuten. Het irritantst is de voortdurende herhaling, ik geloof dat ik wel 10 keer dezelfde gevechtsscene heb gezien. De makers dachten waarschijnlijk, hoe meer ontploffende armen en benen, hoe aangrijpender de film, het tegenovergestelde is waar, want na een tijdje doet het je helemaal niks meer. Daarnaast grijpt de film teveel naar gemakkelijk sentiment in veel te overdreven dramatische scenes met ook nog eens verschrikkelijke muziek. 2*
fanaat
Na 'Band of brothers' komt deze film bij mij meteen op de tweede plaats. Toen ik deze film had aangeschaft had ik erg getwijfeld of het wel wat zou zijn
. Ik had namelijk alleen nog maar Amerikaanse oorlogsfilms gezien en dan zo'n film die helemaal aan de andere kant van de wereld is gemaakt
Maar het tegendeel bleek. Deze film vond ik echt top
Een geweldig verhaal, goeie acteurs en overdonderende actie scenes. Ik wist niet wat ik mee maakte, dat had ik nooit van een Koreaanse film verwacht . Deze film had een enorme indruk op mij achter gelaten. Ik durf hem wel
5 sterren te geven. Voor iedereen die niet echt een tere ziel heeft, IN HUIS HALEN DE HANDEL
!!!!!!!

behangdelul
Had hem gekocht met niet veel verachtingen; maar echt een topper!! qua kwaliteit en heftige scenes zeker te vergelijken met saving private ryan....zonde van die cgi vliegtuigen inderdaad, anders had ie 5 sterren van me gehad....nu 4,5
SX-SuperFly
Hele mooie film! Voor 7,50 bij Van Leest gekocht op aanraden van de verkoper. Ik zocht een film die te vergelijken was met Saving Private Ryan, nou deze vond ik nóg mooier!
Alleen het einde vond ik te 'hollywood'
mister blonde
Vind de hele film erg Hollywood. Maar dan wel een erg goede Hollywoodfilm...
rondh
Het verhaal is misschien wat overdreven. Maar het is tenslotte een film.
Ik vind dat het mag in een film, om het verhaal overdreven te maken.
Als dat een film interessant maakt, om naar te kijken, vind ik het ok.
Het verhaal is overigens wel goed verzonnen.
Ik heb daardoor genoten van deze film. De actie is goed, en ik vind het dus niet erg dat het allemaal "herhaald word" door de hele film door. Sterker nog, het had zelfs wel wat langer mogen duren.
Het acteerwerk van de twee broers vond ik ook erg goed. Ik moet wel zeggen dat er een paar bijrollen wat minder goed zijn neergezet. Ik vond alleen niet dat dat de film beinvloed.
Muziek vond ik ook goed bij de film passen.
En nog 1 ding, niet echt te vergelijken met Saving Private Ryan, zoals vele zeggen. Misschien het trillen van de camera. Maar daar blijft het wel bij. Het is trouwens wel een aanrader voor de liefhebbers van Saving Private Ryan.
Conclusie.
Gewoon een goede oorlogsfilm.
Jaedex
Dit was een zeer vermakelijke film, niet geweldig maar een goede film.
Ik vond het einde een beetje langdradig, maar de vechtscénes en vooral die heldendaden waren een genot om naar te kijken.
Goede film.
luuk1988
Conclusie.
Gewoon een goede oorlogsfilm.
5*[/quote]
5 * voor "gewoon een goede oorlogs film" wat versta je dan onder 3 sterren?
hannes64
- 1926 berichten
Wat een geweldig film. We konden het niet droog houden. Emotie, daar draait het om als ik een film ziet. Doet de film iets met je. Ja dus. In positieve zin. Het hoeft niet meteen een tranentrekker te zijn, hoor. Eindelijk weer eens meegezogen door de film. Veel lijken, rondvliegende lichaamsdelen en bloed (zelfs tegen de de cameralens). Maar ook prachtige broederliefde. En een beeld van de Koreaanse oorlog vanuit een ander gezichtspunt.
Misschien een beetje TE heroïsch. Maar ach, ik heb genoten.
Ik ben `t geheel met je eens.
Wel eens een goeie oorlogsfilm gezien maar, deze sloeg bij mij in als een bom, zo mooi en goed gemaakt.
Ikzelf kon `t ook niet droog houden ( mijn ogen dan ).
Bijna perfecte oorlogsfilm...vooral de broederliefde kwam zeer goed tot zijn recht.
En TE heroïsch....welnee.
Dit is pas film!!!!
DaantjeE
Prachtige film, serieus één van de beste films die ik ooit gezien heb. Vooral de flashback naar het heden doet het hem, je krijgt even te weten dat deze oorlog echt plaatsgevonden heeft. Het prachtige verhaal daarbij is misschien niet zo gebeurd (ik heb geen idee) maar het roept wel sterke emoties op als je ziet hoe de 2 broers door de sterke nationalistische gevoelens uit elkaar gedreven worden waarbij de oudste pas vlak voor zijn dood door de waas voor zijn ogen heen kan kijken.
Al met al een zeer geloofwaardige film, de lichaamsdelen die daarbij in het rond vliegen zijn hier geen uitzondering op. In het echt spelen we toch ook niet met speelgoed geweren ?
mr.shhh
Wouw wat een film... ken weinig films die zo aangrijpend zijn als deze.
Hij was hier en daar wel wat hard en ruw maar persoonlijk vind ik dat, gezien de wreedheid in de oorlogen zelf, meer dan passend. Het verhaal begint bij het einde, en je zou zeggen dat dat een redelijke indruk geeft over hoe het verhaal zal eindigen, echter het einde, zoals je dat op een gegeven moment in je hoofd krijgt, wordt een aantal keren compleet de andere kant op geschopt, dit maakt de film boeiend van begin tot eind.
Neem daarbij een hartverwarmend en eveneens hartverscheurend verhaal en je hebt een pracht film voor handen. Vond het vooral aangrijpend om te zien hoe de oudste broer volledig de controle over zichzelf verliest als hij denkt dat zijn broertje is “omgekomen” en vond het nog aangrijpender om te zien dat hij bijna zijn eigen broertje vermoord puur omdat hij niet wilde geloven dat die nog inleven was
Ook vind ik dat de taal veel aan de sfeer toevoegt, al is het alleen maar omdat het “weer eens wat anders” is, net als de prachtige muziek.
Ik denk dat de film Saving private Ryan teveel verschilt met deze film om goed met elkaar vergeleken te kunnen worden. Ze hebben weliswaar overeenkomsten maar mij persoonlijk gezien teveel.
Deze film krijgt van mij het maximaal aantal sterren haalbaar en wellicht een plek in m’n top 10!
Beetje te lang en te melodramatisch. Soort Platoon meets Bullet in the Head, maar dan minder. Kijkt verder best lekker wg. 3,5*
danuz
Saving Private Ryan does Korea. Grootste deel een dweil van een film. Waar er maar kan wordt een melodramatische tune ingezet. Dit in samenwerking met een soort glad (zowat erotisch
) verhaal van twee gebroeders en dat nog meer dan twee uur lang ook. Vervelen doet hij echter nergens echt, maar om nou over een goeie film te spreken. Ja misschien voor de mensen die het heerlijk vinden om nog een Hollywood vehikel te zien, maar dan eens uit een ander land.. En dat terwijl er zo veel moois uit dat halfrond komt.
2,5* is aan de erg hoge kant. Heb me niet verveeld, wel regelmatig geïrriteerd.
Theatertje
Vandaag voor de eerste maal gezien, ik hoop dat ik het weldra nog eens ga zien. Het verhaal is origineel, en originaliteit, daar hou ik van. De muziek is prachtig, er wordt wonderlijk geacteerd en de regie is goed gedaan. Kortom: een heel mooie oorlogsfilm over twee broers.

Tasogare Seibei
Drama / Historisch, 2002