Animal Factory (2000)
Geregisseerd door: Steve Buscemi
Met onder meer: Willem Dafoe, Edward Furlong en Danny Trejo
Plot Animal Factory
"On the inside the rules are brutal and the stakes are high."
Ron Decker (Edward Furlong) is voor het eerst veroordeeld voor een aantal drugsdelicten en belandt achter de tralies. Hij komt er al snel achter dat het gevangenisleven ruw en meedogenloos is waar alleen de sterksten overleven. Na een aantal bedreigingen wordt Ron in bescherming genomen door Earl (Willem Dafoe). Earl is een legende in de gevangenis die bij iedereen respect afdwingt en alle regels naar zijn hand weet te zetten. Ondanks hun verschillende achtergronden worden de twee vrienden en proberen ze elkaar te steunen.
Earl Copen
James Decker
Bad Eye
Big Rand
Jordy
en de huiskamervraag voor vandaag.. waar doet de hoes ons aan denken?
Jordy
Best vakkundig gemaakt en goed geacteerd, maar 't is wel erg cliché allemaal. Vond de 90 minuten ook wat kort, had niet het idee een goed beeld van de bajes te krijgen. Er zit wel een erg grappig rolletje van Mickey Rourke in trouwens. 2 en een halve ster.
neo
papillon
pjotr
Wat ongelofelijk veel vrijheid hebben ze hier in de gevangenis zeg........en ontsnappen gaat ook vrij vlot.
as
Maar over het algemeen vond ik het best een aardige film. Ik was inderdaad wel verbaast over de hoeveelheid vrijheid die ze daar hadden, niet echt geloofwaardig allemaal.
Toch erg leuk geregiseerd door Buscemi(dat hij het kon wisten we al-Trees lounge-)en goed acteerwerk van vooral Dafoe.
en die jonge Furlong komt er wel.(volgende keer niet zo saai uit je ogen kijken graag, het is je vak verdomme!!!!)
Had meer verwacht van deze film. Over de topcast heb ik niets op aan te merken (Dafoe & Furlong), maar het verhaaltje is niet anders als de vele andere gevangenis films. (Iemand komt in de gevangenis en wil ontsnappen) Zo'n verhaal is al mooier en beter in een film gedaan (The Shawshank Redemption). De ontsnapping vond ik ook wel erg vlug gaan. Daar had van mij wel iets meer voorbereiding in mogen zitten. Vond het nou net lijken alsof ze geen tijd meer hadden en dachten: "O ja, hij moet ook nog ontsnappen." Dat vond ik een beetje simpel dus. 3*
Goodfella
Niet echt vervelend om te kijken, maar toch ook weer wel eigenlijk. Dit is namelijk het schoolvoorbeeld van een standaard gevangenisfilm. Gaap...
Banjo
- 2032 berichten
Best een leuke film maar toch ook wel weer slappe hoor!
ik bedoel ze hadden alle beweging's vrijheid ze liepen er zo uit.
En gebeurde er iets bv een opstootje dan was dat gelijk heel stoer als je snapt wat ik bedoel maar goed 2 1/2 ster
as
Best een leuke film maar toch ook wel weer slappe hoor!
Make up your mind
Banjo
- 2032 berichten
Make up your mind
aan de ene kant is het gewoon een leuke film maar gelijk ook wat aan de slappe kant hij moet bikel hard zijn. ja toch!
BoordAppel
Volges mij hebben ze daar ook gewoon zoveel vrijheid, zo ongeloofwaardig was t niet. Wel een aardige film, maar het verhaaltje loopt niet zo heel erg lekker. De acteurs zijn wel allemaal erg goed en t is wel mooi gefilmd. En echt makkelijk ontsnappen is t niet. Best wel een rotte dood als de halter t toch net niet houdt en je langzaam maar zeker kapotgedrukt wordt. 3*.
FeZ
Hij kwam wel erg makkelijk buiten, maar hij had inderdaad wel geluk dat die halter het hield.
Macmanus
Een erg matige film, een verhaal dat al zo vaak is verteld en vaak veel beter, jammer want Bescumi's Trees Lounge vond ik wel goed, en met deze acteurs:
Willem Dafoe, Edward Furlong en Steve Buscemi verwacht je toch een stuk betere film, tenminste ik verwachte een stuk betere film.
Maar een kleine lichtpuntje was wel Mickey Rourke die een hele grappige rol neerzet.
Redlop
De film was niet aangrijpend, niet keihard, geen diepgang. Vooral veel stoer acteerwerk.
Vrouwelijke fans van Mickey Rourke kunnen beter niet kijken. 2*
Diesel
Gekocht op DVD bij de Media Markt voor €5,00.
Chainsaw
De naam Steve Buscemi als regisseur maakte me erg nieuwsgierig, evenals het rijtje topacteurs. En dat is dan ook precies waar de film het van moet hebben; de film leunt voornamelijk op de acteerprestaties. Het verhaal van Animal Factory is namelijk niet bepaald bijzonder, de muziek is nogal irritant en de climax stelt ook wat teleur. Film ziet er verder prima verzorgd uit en het uitstekende acteerwerk, met name van Dafoe, doet de film ook veel goed.
Kleine 3 sterren.
herman78
Zeker geen hoogvlieger, maar voor een zaterdagmiddag wel amusant. Zeker als je net wakker bent en je nog wat slaperig bent, zodat je je niet hoeft te ergeren aan het feit dat deze film eigenlijk nergens in uitblinkt. 3 sterren lijkt me wel een prima aantal voor deze film.
dope
- 20060 stemmen
Aardige film, mocht wat beter uitgewerkt worden, maar is toch onderhoudend! 3,5 *
pikedre
hahaha, die Mickey Rourke... is het nou juist goed als je zo'n rol kan spelen of ben je juist heel erg diep gezonken als acteur
... ik kon er wel om lachen !!! verder vond ik het een leuke film... mooi gefilmd en redelijk verhaal.... acteerwerk kon wel beter
Diesel
Laten we dat met z'n allen hopen want Rourke kan het zeker wel.
Sunday
Best vermakelijke film. Standaard verhaaltje en zeker geen topper á la Shawshank. Wel veel bekende namen. Buiten Rourke en Dafoe bijvoorbeeld ook een rolletje voor Tom Arnold.
MAC
Prima weg te kijken. Idd een standaard verhaal, maar dat maakt hem daarintegen zeker niet saai.

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Goal!
Drama / Sport, 2005