• 9.376.921 stemmen

Alice through the Looking Glass (2016)

Fantasy / Avontuur | 113 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Bobin

Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 26 mei 2016

Plot Alice through the Looking Glass

"It's time for a little madness."

In 'Alice through the Looking Glass' keert Alice (Mia Wasikowska) na een lange afwezigheid door een spiegel terug naar het magische Underland waar ze de Mad Hatter (Johnny Depp) aantreft die nog dwazer is dan normaal. Hij heeft de hulp van Alice nodig, waarvoor ze terug in de tijd moet reizen. Om haar vriend te helpen keert Alice zich tot Tijd (Sacha Baron Cohen), een bizarre mix van mens en kloktandwieltjes, en gaat ze ondanks waarschuwingen op een waanzinnige tijdreis.

Alice Kingsleigh

Zanik Hightopp

Bayard (stemrol)

avatar van Metalfist

Metalfist

Geen Tim Burton meer, maar wel dezelfde cast op het eerste zicht. Ik blijf gefascineerd door heel dat Alice gebeuren (hoewel beide boeken en de respectievelijke verfilmingen me nooit echt hebben kunnen bekoren) en ben wel benieuwd wat James Bobin, wiens enige wapenfeit de twee recentste Muppet films is, hier van gaat maken.

avatar van nclo

nclo

De opvolger van een cultregisseur als Tim Burton is altijd gedoemd om in eerste instantie als schietschijf te dienen. Zijn muppetfilms waren grappig, maar omdat hij nauwelijks ervaring heeft in grote blockbusters ben ik wel heel benieuwd naar Bobins blik op Carrols verhaal en in hoeverre hij daar vanaf gaat wijken.

'First look' trailer geplaatst!

avatar van horizons

horizons

De film ziet er in ieder geval mooi gemaakt uit.

avatar van Seam

Seam

Yay nog een sequel waar niemand op zat te wachten maar waarschijnlijk toch een succes gaat worden, want marketing.

avatar van John Milton

John Milton

Nee, na het zien van de trailer haak ik toch af.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Denk dat ik me daar bij aansluit John.

Vanaf 26 mei in de bioscoop (Walt Disney)

avatar van tattoobob

tattoobob

Ook niet mijn ding maar ik zal hem zeker een kans geven.

avatar van ME1

ME1

Een zeer goede cast (en Sacha), mooi gevisualiseerd en weer een voorspelbaar flutverhaal. Denk dat ik die kans toch maar aan een andere film geef.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Nouja visueel was de vorige film wel knap maar het verhaal was 2 keer niks en ik zit niet te wachten op alweer een volwassen Alice versie

avatar van cor1946

cor1946

Die slaat ik over. Helemaal niks zulke films.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

ik zag de trailer in de bios.. deze sla ik zeker over.

avatar van MartMovie

MartMovie

Was de vorige nog enigszins een volwassen versie van Alice dit is echt heel erg slecht en heel kinderachtig. Een flinter dun verhaal in combinatie met chaotische niets zeggende beelden. Humor ontbreekt totaal en dat eeuwige Johnny Depp typetje begint echt op je zenuwen te werken. Schoot Walt Disney bij Jungle Book midden in de roos hier slaan ze de plank volledig mis.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Het heeft werkelijk helemaal niets met het originele verhaal te maken. Ze hadden Alice een andere naam kunnen geven en alle figuren een ander uiterlijk. Dan hadden ze Lewis Carrolls personages en zijn fantastische boeken met rust kunnen laten. Het is zonde dat ze zijn werk op deze manier gebruiken, want deze film heeft eigenlijk vrijwel niets meer met het werk van Carroll te maken. Verzin gewoon zelf een wonderlijke wereld en de personages en maak daar een film over, als je toch alleen een concept nodig hebt. Maar het is natuurlijk een stuk gemakkelijker om mee te liften op de bekendheid van klassiekers.

avatar van tbouwh

tbouwh

Ben ik de enige die Mia Wasikowska (inmiddels) veel en veel te oud vond voor deze rol (om over haar gebrek aan charisma nog maar niet te spreken)?

avatar van Walter S.

Walter S.

Zo, deze wordt alvast even tot de grond toe afgefikt.

Om maar met de campingbaas van Camping Pernis te spreken, kemmij dat ferrottuh joh.

Ik ga er morgen fijn heen en ik heb er nog zin in ook. Sterker nog, ik neem vrouw & kinders gezellig mee. Visuele pracht, Sacha Baron Cohen en een universum vol weirdos, mooi man!

avatar van horizons

horizons

Waarschijnlijk dus de Jupiter Ascending van 2016 voor mij. lol.

Ga er binnenkort met gezin heen. Aangezien ik de vorige Alice de leukste Alice in Wonderland verfilming vond tot heden.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Alice Through the Looking Glass (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

ps. Ik ben geen professionele schrijver of criticus, ik ben maar een movie geek met een laptop.

Alice Through the Looking Glass is een entertainende maar rommelige prent van begin tot eind. de visuele effecten zijn veel beter geïntegreerd waardoor deze film op visueel vlak een hoop aangenamer is dan zijn voorganger. Het acteerwerk is best aardig, maar sommige (vooral de geanimeerde) personages voegden weinig extra waarde toe aan de film. Elk personage krijgt een achterliggend verhaal, maar ook deze voelen enorm overbodig aan. Er zitten zeker een paar leuke en oprecht entertainende scènes in dit vervolg, maar een hoop vrolijke visuele effecten en kleurrijke personages alleen kunnen een leuke film niet omtoveren in een goede film.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Voor het eerst dat ik Johnny Depp niet om aan te zien vond in een film. Da's opmerkelijk aangezien ik hem normaal gesproken toch een behoorlijk goede acteur vind. Ik ben overigens bang dat hij niet de enige miskleun is; los van Mia Wasikowski en Helena Bonham Carter geloofde ik geen enkele van de personages. Het niveau over-acting met een gebrek aan overtuigingskracht ligt dusdanig hoog dat dit een heel vervelende film wordt. Erg jammer want hij opende bijzonder leuk.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

O jee deze zakt ook al weer in de peiling...

Het vorige deel heb ik gezien en ja hoor die viel mij ook erg tegen.

Dit is zo'n mooi verhaal juist om er iets geweldigs van te maken!

Ik heb wel een zwak voor Alice.. maar ja.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I realize it doesn't make much sense."

Nadat ik van de week voor het eerst het ondermaatse deel één had gezien, heb ik voor dit vervolg expres de verwachtingen laag gehouden.

Eigenlijk is 'Alice through the Looking Glass' volledig overbodig te noemen; men zet een geforceerd vervolg neer dat zowel als prequel als sequel moet dienen. Het resulteert zich in een onlogisch verhaal dat gepaard gaat met te veel plotlijnen en besluiteloosheid wat ermee aan te moeten. Daarbij zijn enkele - moralistische - thema's iets te veel van het goede.

Centraal staat het tijdreizen, wat een paar leuke vondsten creëert in het geheel. Voornamelijk door het personage Time (heerlijke rol van Sacha Baron Cohen) te introduceren dat voor constant vermaak zorgt. Daarentegen snap ik de noodzaak niet om zowat elk karakter een achtergrond mee te geven, omdat dit enigszins het mysterie weghaalt.

Het is te merken dat het visuele aspect beter is geworden t.o.v. het vorige deel, met als resultaat mooiere CGI. Alleen jammer dat de interactie met acteurs op momenten nog steeds niet weet te overtuigen. Desondanks zijn de verscheidene locaties in combinatie met 3D die je als kijker voorgeschoteld krijgt best de moeite waard.

Al met al een stuurloos vervolg dat wederom geen acht slaat op het bronmateriaal. Hopelijk blijft het hierbij, want nog een deel zie ik niet zitten.

2,0 Sterren.

avatar van Walter S.

Walter S.

Gewoon een prima film waar het hele gezin zich prima mee vermaakt heeft. Erg mooi gemaakt, leuk verhaal, het was weer geweldig om in het prachtig vorm gegeven Wonderland/Underland te zijn. Ik begrijp al dat negatieve gedoe dan ook niet.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Oef, hoe langer de film wordt hoe slechter die wordt door alle nonsens. Nu hadden de boeken van Carroll ook weinig lijn (en ik was er ook niet wild van), maar aangezien dit een compleet ander verhaal is had men er best iets mee kunnen doen. Dat werd bij de eerste film nog wel gedaan, al was dat ook geen wereldfilm verder. Het punt bij deze nieuwe echter is vooral dat het overbodig is en er ook niets wordt gedaan de film te verantwoorden. De opbouw is weer hetzelfde, met eerst wat gedoe in Victoriaans Engeland, dan een lang stuk in Wonderland en vervolgens weer terug. De kritiek die ik had bij de eerste film blijft ook hier staan, vooral dat de mix tussen beide landen nooit mooi wordt gemaakt en er te weinig tijd in Engeland wordt doorgebracht. Nu komt er nog iets bij qau thematiek over dat je het verleden niet kan veranderen, maar dat is wel erg mager voor een hele film die een herhaling van zetten is. Sowieso was de beste scène buiten Wonderland, direct aan het begin met die zeeslag die veel beter is dan alles uit Pirates of the Caribbean.

Enfin, de hele film wordt ook bevolkt door vervelende acteurs. Wasikowska is nog wel schattig, maar ze is duidelijk minder op haar gemak in de cgi-wereld. Haar hele manier van bewegen oogt zo houterig, alsof ze niet weet hoe zich naturel te gedragen. Depp is vervelend en eigenlijk volstrekt overbodig (die hele premisse van de film is dat ook namelijk) en vooral Bonham Carter is nu lachwekkend slecht. Ze acteert haar typetje van vier jaar terug en dat gaat pijnlijk mis. Hathaway is wel geinig maar weet ook weinig toe te voegen aan haar rol van de eerste film. Cohen ten slotte doet zijn best, maar heeft de film gewoon niet mee. De aankleding verder is wel fraai, al is de cgi lang niet altijd overtuigend.

Nee, een volstrekt overbodige film die nergens ook maar iets bijzonder doet. Op een enkele scène na zit er niks bij waardoor het allemaal wel erg gaat slepen tegen het eind. En Wasikowska moet zich weer met andere film bezig houden want het blijft wel een fijne actrice. 1,5*.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het begon leuk/goed.. Maar het werd mij (eenmaal in Wonderland) als snel te hectisch en ik kan daar niet zo goed tegen. Ook is Johnny Depp niet om aan te zien! Nog erger dan in het vorige deel en toch wel een beetje een irritant mannetje die Mad Hatter. Sacha Baron Cohen is bij vlagen leuk, maar hij doet af en toe ook erg raar. De ene keer praat hij normaal, maar vervolgens klinkt hij ineens als Ali G. Mia Wasikowska is gelukkig wel leuk, maar verder had deze film echt niet gemaakt hoeven worden. Tevens duurt het ook weer eens veel te lang allemaal. 90 min had beter geweest.

Ik ben het dus ook wel grotendeels eens met mijn bovenbuurman. Alleen deze film is mij toch nog wel een vijfje waard. Het begin en einde (Victoriaans Engeland) is nog het leukst! Wat dus eigenlijk niet best is voor een Alice in Wonderland film! Dat voelt een beetje hetzelfde als naar een concert gaan waarbij het voorprogramma leuker is dan de hoofdact.

avatar van staralfur

staralfur

Ik vond Johnny Depp bijzonder irritant en ik had ook al geen empathie met Alice. De White Queen ziet er nog steeds uit alsof ze aan de crack is (wel geinig, maar dat kennen we nu wel!) en de Red Queen voegt eigenlijk ook niet zo veel toe.

Sacha Baron Cohen was voor mij het hoogtepunt van deze film, samen met de mooie visuals. Leuke kleine rol voor 'Moriarty' ook!

avatar van MrKowalski

MrKowalski

MrsKowalski zegt: Ik vond Johnny Depp juist een goede Madhatter, hij was ook ziek en dat klopte goed bij het beeld. Ik vind de boeken zelf ook leuk, dus dat scheelt dan misschien omdat je het verhaal dan beter kan plaatsen. Leuke film, goed verhaal, goede moraal. Ik vond dat ze eer hebben gedaan aan het verhaal.

Ik vond de zee der tijd mooi in beeld gebracht!

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

MrKowalski schreef:

Ted Kerkjes vraagt: Heeft het verhaal van deze film dan ook maar iets met het originele verhaal van Lewis Carroll te maken?