Genre: Drama / Avontuur
Met onder meer: Robert De Niro, Jeremy Irons en Ray McAnally
Gesproken taal: Engels, Spaans en Latijn
Releasedatum: 6 november 1986
Plot The Mission
"One will trust in the power of prayer. One will believe in the might of the sword."
Slavenhandelaar Mendoza (Robert de Niro) besluit zijn leven te beteren en sluit zich aan in de missie van de Spaanse Jezuïet Gabriel (Jeremy Irons). Dan wordt de kolonie verkocht aan de Portugezen die de hele bevolking als slaven beschouwen. Mendoza breekt zijn gelofte en probeert het verzet te organiseren om de Indianen te beschermen.
Rodrigo Mendoza
Don Cabeza
Indian Boy
Witch Doctor
neo
Prachtige omgevingsopnamen en goed acteerwerk. De dramatische scènes zijn erg goed. Het einde maakt nog steeds indruk op me.
jackie
Inderdaad mooie opnames en goed acteerwerk, maar dan is ook al het positieve gezegd van deze film.
tom
Idd mooi in beeld gebracht allemaal, en het einde maakt veel goed en veel indruk. Maar de rest van de film is ronduit saai
hugohei
Mooie plaatjes, een paar sterke scènes, goeie muziek, maar het verhaal heeft geen kloten, excusez-moi.
You_bastard
Mooie film en je krijgt inderdaad een machteloos en woedend gevoel aan het einde.
Tonyvdb
Ondanks de cast en de vele poeha rond deze film, was ik toch ietwat teleurgesteld.
Wel heel sterke eindscène !
*** 3 op 5 ***
Linda
Ik vond het wel een leuk filmpje , weer eens wat anders. (Helaas het eind niet zo goed gezien omdat ik wel weer eens zin had om de titanic te zien zinken , die ik dus ondertussen zat te kijken.) maar het was wel een aardig filmpje. 3sterren
Linda
Ik heb het einde dan nog maar even opnieuw gekeken , was inderdaad wel mooi maar mijn waardering gaat niet omhoog
damon
mooie film, ik had um toevallig ergens gevonden op DVD
had er nog nooit van gehoord, maar ben aangenaam verrast
www.goeie.tk
Ik vond deze film wel kijkbaar, maar vond het nou niet denderend. Ook de hier veel besproken eindscene kon me niet erg boeien.
martijn77
Niet verkeerd. Goede cast, jammer van het niet Spaans/Portugees spreken. Mooie opnames, prachtige locaties geloofwaardig in beeld gebracht. Verhaal is redelijk, 2 mannen die ieder op eigen wijze vrede met God vinden. Het einde is idd erg mooi.
de overgebleven kinderen zijn de enige die hun onschuld hebben weten te bewaren. De enige overgebleven kinderen van God, keren terug naar het oerwoud. Mooie conclusie, om niet te vergeten dat we in essentie allemaal kinderen van dezelfde God zijn, in tegenstelling tot wat volwassenen kinderen proberen wijs te maken.
3,5 sterren
ThaMovieVoter
Ik had de dvd vandaag gekocht en kwam er ook pas vandaag achter dat de film gisteren nog was uitgezonden op tv
Weer een goede rol neergezet door DeNiro, dat maakt hem ook 1 van de iconen van Hollywood.
Ook Jeremy Irons (die ik niet vaak heb gezien) deed het erg goed.
Helaas valt de film zelf ietwat tegen, het concept was niet spectaculair en de loop van het verhaal was ook niet denderend.
Ik moet echter wel zeggen dat de shots van de natuur en het regenwoud erg mooi in beeld waren gebracht.
Daarom maak ik er ook 3,5 sterren van.
Carl
Aan alle kanten een prima film. Ik begrijp werklelijk niet waarom de vara-recensent zei dat de film een hart mist. Het tegendeel is waar. In het plot vond ik het heel bijzonder dat er kennelijk ook jezuieten waren, die menen dat het in het geloof nu juist om een hart voor de mens gaat, ook al loopt het (machts)politiek gezien slecht af. De hoofdpersoon (sterk spel van Irons) maakt karakterologisch een bepaalde ontwikkeling door. Ook Morricone stijgt met zijn muziek (3 thema's die religie, indiaan, en europaan symboliseren. Uistekend camerawerk. Ook de autochtone spelers deden prima acteerwerk. Hele mooie shots.
Voor de eerste keer dat ik een volle 5 geef.
Goodfella_90
Voor de eerste keer dat ik een volle 5 geef.
Ehmmm... je gaf SPR ook een 5*
predator
- 1950 stemmen
Indrukwekkende film met een aangrijpende climax. Goed acteerwerk (Irons!!!) en prachtige muziek. Hier en daar ietsjepietsje saai, vandaar
tevelenco
Goede film met een goed verhaal.
Wat zoals al vaker is geschreven niet altijd even boeiend is.
Ik vond vooral het middenstuk nogal saai.
Maar dat werd weer goedgemaakt door het indrukwekkend en dramatisch einde.
En natuurlijk door de inderdaad wel erg mooie plaatjes van de omgeving daar.
Carl
IK heb het geen moment saai gevonden. Zou overigens geen minpunten weten. Morricone's muziekkunsten op zijn best. Verhaallijnen werkten heel mooi en in teressant naar een climax toe.
Waarom niet eens een 10?
Carl
De samenvatting van het verhaal boven, klopt voor geen meter.
Het is niet Mendozak, maar Mendoza, en hij is geen slaaf maar een slavenjager. Bovendien organiseert hij geen opstasnd tegen Gabriel maar tegen de portugezen. En het interessante van het verhaal is dat Gabriel kiest voor het geweldloze verzet terwijl Mendoza kiest voor de wapens in de zelfverdediging tegen de nieuwe portugese meesters.
Ook interessant is het thema 'broederstrijd' hier. Mendoza tegen zijn broer om een vrouw, Mendoza tegen Gabriel ivm verdediging. Een verdeelde kerk, en verdeelde blanke bezetters.
De samenvatting van het verhaal boven, klopt voor geen meter.
.....
Klik hierboven op Corrigeren om het te verbeteren.
Alvast bedankt!
film-gek
Een werkelijk schitterende film, met prachtige plaatjes van het oerwoud, de watervallen en natuurlijk niet te vergeten de indianen
orbit
- 12092 berichten
Helemaal mee eens film-gek! Ondergewaardeerd meesterwerkje. Prachtige rollen voor Irons en DeNiro ook.
Eveneens 4.5*
Laten we de prachtige soundtrack van Morricone niet vergeten!
film-gek
inderdaad een schitterende soundtrack ja geeft de film een extra demensie
feanaro surion
Ehmmm... je gaf SPR ook een 5*
Geen volle
thomzi50
- 1991 berichten
Mooie film, indrukwekkende momenten, prima verhaal. Weinig op aan te merken, niet heel exceptioneel, gewoon een mooie dramafilm. 3,5*
The One Ring
Ik ging deze film vooral kijken omdat ik de muziek gehoort had en die prachtig vond. Maar ook al kende ik de muziek van Morricone al, tijdens het kijken werd ik er toch weer door verrast. Deze score hoort tot de beste ooit gemaakt en komt bijna in de buurt van Morricone's eigen muziek van Once Upon a Time in the West en The Good, the Bad and the Ugly.
De film komt zelf niet helemaal lekker op gang. Joffé had de introductie van de personages wat uitgebreider en wellicht wat origineler mogen doen. Maar na een tijdje begint de film toch steeds meer te boeien. Het verhaal is niet eens bijzonder origineel, maar wordt toch wel vrij goed verteld. In feite is niks, behalve de muziek, in de film uitzonderlijk, maar het is toch een prima film. Irons overtrefd hier trouwens de rol van De Niro.
JohnWilliams
Inderdaad, iedereen kende Morricone's muziek vandaar dat hij groot op de voorkant vermeld staat, overigens kan Ennio Morricone prachtige Scores maken. Maar dat kan componist "John Williams", ook.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Novecento

Secrets & Lies
Drama, 1996

The Killing Fields
Oorlog / Drama, 1984
christendomwaterfallmissionargentiniëjunglecolonisationsouth america18de eeuwindigenous peoplesassimilationjesuit priest lgbt interestfilmnewfilmarch