• 9.376.732 stemmen

Met onder meer: Keanu Reeves, Charlize Theron en Jason Isaacs

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 24 mei 2001

Plot Sweet November

"She Just Needed A Month To Change His Life Forever."

Sara ontmoet de drukke zakenman Nelson, en doet hem het voorstel om voor 1 maand bij haar in te trekken. Nelson accepteert het aanbod, en na een tijdje realiseert hij zich dat er bepaalde dingen misten aan z'n drukke leven.

avatar van Epitaph

Epitaph

Draak van een film,ongeloofwaardig,saai en Reeves vind ik op de automatische piloot acteren.

avatar van nickygirl

nickygirl

Ik vond het een hele mooie film alleen dat liedje wat je op het laatste hoorde, ik vond dat kei moi maar ik weet dus echt niet wie het zingt en hoe het heet weet iemand dat hier ik wil dat liedje namelijk kei graag hebben kan iemand mij daar me helpen ik hoop het wel maar alsnog een toppie van een film ik hou van zulke films

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Op zich wel een lief en ontroerend verhaal. Belangrijk voor zo'n film echter zijn 2 personages die sympathiek zijn en die een geloofwaardige liefde over kunnen brengen. Aan beide schort het echter toch wel een beetje. Natuurlijk heeft dit (in mijn ogen) te maken met Keanu Reeves, die de uitstraling heeft van een koelkast. Warme karakters vind ik aan hem niet toevertrouwd. Desondanks een krappe 3 sterren.

avatar van GuirY Rose

GuirY Rose

Vreselijke film... het verhaal slaat volgens mij ook helemaal nergens op... doodsaai... (heb hem eerlijk gezegd niet eens helemaal af kunnen zien)

avatar van koreaan

koreaan

Normaal gesproken houd ik niet zo van deze soort films. Maar Sweet November vond ik een zeer vermakelijke romantische film. Alleen vond ik het einde niet zo bijzonder.

Wat ik erg goed vond was dat het zakenleven in beeld is gebracht waarin Reeves verkeerde. 3,5*

avatar van Albert Filth

Albert Filth

Mooie, ontroerende film. Af en toe mag er wel wat meer vaart in, maar over het algemeen heb ik me uitstekend vermaakt. Prima film om samen met je vriendin te kijken!

avatar van riet 1

riet 1

mooie film,ontroerende film.geen topniveau,maar kijkt lekker weg

avatar van soom

soom

Aardige, voortkabbelende film. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij beter was, want er miste wat aan deze film.. Er zat geen echte chemistry in, er was geen echte vonk tussen Charlize en Keanu. Verder was het een zeer mooie en behoorlijk rustige film.

avatar van Leno

Leno

Ontzettend beroerde film. De ene scene is nog pijnlijker dan de andere. Het verhaal is sowieso enorm onwaarschijnlijk en het einde tenenkrommend. Daarbij komt matig acteerwerk; Reeves kan nou eenmaal niet beter en Theron lijdt onder haar belachelijke karakter.

avatar van Nineke

Nineke

DeVanteDegrate zei:

Wat een ramp was dit zeg. Ik zeg niet snel dat je niet naar een film moet gaan, want iedereeen heeft zijn eigen smaak, maar deze film kan ik zelfs liefhebbers van kleffe films afraden. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat iemand het oneens met me zal zijn

toevallig ben ik het wel met je oneens ik vind het een leuke film om te kijken! nou moet ik toe geven dat ik Keanu reeves ook niet echt goed vind acteren hier maarja.. de film blijft leuk

avatar van dje-em

dje-em

ik vind het wel een aardige film, erg mooi ook hoe de film van comedy switcht naar een bijna serieuze drama-film.

helaas wel teveel losse eindjes

avatar van arne66

arne66

Zonde, het kon een prachtige film zijn.

De soundtrack van Enya: Only Time is daadwerkelijk prachtig. Over de film: het verhaal was goed, alleen het had beter kunnen zijn. Op het einde moest het gewoon allemaal wat dramatischer zijn, dan zou hij veel beter zijn geweest. 3 sterren.

avatar van keukenzout

keukenzout

Ik heb gehuild voor het leven bij deze film

dat einde is zo mooi, dat zij wegloopt en hij haar wilt vastgrijpen maar als hij z'n ogen opent is ze al weg...

Ik houd niet zo van dit soort films maar deze dig ik zwaar!

avatar van ILuvYa

ILuvYa

Ik vond het wel een heel leuke film, maar aan zo`n open einde heb je helemaal niets. Dat, en het acteren van Reeves vond ik de enige minpunten van de film.

avatar van Yphygenia

Yphygenia

De eerste keer, en de vierde keer. Het maakt me niet uit. De film blijf in mijn ogen een pareltje. Het maakt me niet uit hoe 'slecht' de film geacteerd is, want ik vind het verhaal prachtig.

Het is geen erg spannende film, maar ik heb absoluut geen moeite met het afkijken van deze film. Ik vind het zelfs nog wel jammer dat de film niet langer duurt.

Ook de soundtrack van 'Sweet November' vind ik erg mooi. Only Time is zeker één van mijn favorieten in mijn muziek map.

4,5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Vrouwlief wilde per se dit ding kopen in een een ultieme bankhangbui hebben we hem gisteren gekeken. Viel me niet tegen, de film neemt rustig de tijd om e.e.a. goed op te bouwen naar de climax, zodat het lichtelijk ongeloofwaardige uitgangspunt (zomaar bij een wildvreemde intrekken) nog wel redelijk overkomt. Daarna slaat de film om van een luchtige romantische komedie naar een dramafilm, en dat is erg goed gedaan, al voel je dat na een half uur al aankomen.

avatar van Norma

Norma

De waardering bij deze film valt me nogal tegen. Ik vond het een heel behoorlijke film in zijn genre, met veel romantisch drama en een komische noot tussendoor. Wel voor de liefhebber uiteraard, maar dan is het toch beslist een aanrader. Alleen Keanu Reeves...lieve help, wie helpt de man ontdooien....ook Theron is het in deze film niet gelukt.

avatar van kimmetje194

kimmetje194

Dit is echt mijn favoriete film in dit genre. Super mooi verhaal waarin eigenlijk niets gebeurd, maar zo ontroerend gebracht word met mooie gesprekken en muziek. Ook weer een lekkere jank film zeg maar. Super.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Aardige film, maar met een ongepast einde. Alles gaat over loslaten en openheid en verbondenheid toch is dat wat er eigenlijk aan ontbreekt. Het begin is vreselijk simpel en plat, niet uitgewerkt. Het had veel beter en realitischer kunnen zijn als er wat meer aandacht aan was besteed met betere scenes en script. Toch maar niet meer kijken.

avatar van tevelenco

tevelenco

Gisteren op TV gezien en ik vond hem niet zo slecht als de meeste hier beweren.

Ik vond het wel een aardig verhaal wat erg leuk begon en later wat meer drama kent.

En inderdaad zoals al vaker is gezegd vond ook ik Keanu Reeves niet best.

Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door Charlize Theron die ik wel overtuigend vond akteren.

Al met al best een goede romantische film waarbij ik me goed heb vermaakt.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Net als in The Devil's Advocate speelt Keanu Reeves slecht. Hij kan gewoon geen gladde zakenman spelen. Neem daarbij de neppe personages en een ongeloofwaardig begin van een relatie tussen Reeves en Theron, en ik zag het voor Sweet November al somber in. Gelukkig viel dit nog goed mee. De romance tussen de twee was aardig, maar helaas was er nergens sprake van vuur en vlam, al was de 2e scène onder begeleiding van Only Time(Enya) geweldig!

Het einde was mooi, maar miste helaas toch wat impact om een brok in je keel achter te laten. Toch de hele tijd geboeid gebleven doordat het thema leuk is verwerkt en fris spel van de mooie Charlize Theron.

Drie dikke sterren.

avatar van tekie

tekie

Ik vond het een mooie film, en ik vond keanu reeves ook niet zo geweldig spelen. Dat was niet zo goed gelukt. MAar Charlize kan daarentegen beter acteren.

Ik vond het een zielig verhaal, echt een goede drama. De soundtrack was heel goed uitgekozen. Het paste goed bij het verhaal.

Ik vond het einde wel mooi gedaan. Dat was goed bedacht.

Ik vond het een goede geslaagde film.

3,5 *

avatar van Aeon

Aeon

nickygirl schreef:

groetjes xjes nicky

dat is only time van enya!

avatar van Eithne

Eithne

Dit vind ik echt een superfilm,muziek was geweldig (kan niet anders,Enya)

Acteerwerk kon van Keanu wel beter,maar Charlize daarintegen was erg goed.

avatar van weemie

weemie

Prachtige film en de muziek is ook heel mooi, past er ook goed bij! Ik vind het een aanrader maar niet echt voor jongens.

avatar van x_Roxanne_x

x_Roxanne_x

Hele mooie film, alleen jammer dat het zo eindigd. Had daar meer van verwacht.

avatar van ThatsTheWay

ThatsTheWay

echt super mooie film!!
vooral het laatste stuk
dat zij weg loopt en hij daar dan staat
en dat nummer Only Time van Enya erbij
ik moest echt huilen
en elke keer als ik dat nummer hoor,
moet ik weer aan die mooie film denken
dikke 5!!

avatar van Ghostryder

Ghostryder

Mooie film met een goede soundtrack vooral dat nummer van "only time" van Enya is zeer ontroerend.verder wel enigsinds een chickflick,mijn advies lekker samen met je vriendin kijken beetje romantisch maken en geheid dat je punten scoort:P

Soundtrack tracklist:

12. Wherever You Are - Celeste Prince

13. Other Half Of Me, The - Bobby Darin

avatar van missl

missl

een mooie film. wel een beetje een tranentrekker. vind reeves over het algemeen helemaal geen leuke acteur. maar deze film is zeker te doen, met natuurlijk dat mooie liedje van enya wat het allemaal nog wat dramatischer maakt.

avatar van LotusBlossom

LotusBlossom