Genre: Romantiek / Drama
Met onder meer: Keanu Reeves, Charlize Theron en Jason Isaacs
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 24 mei 2001
Plot Sweet November
"She Just Needed A Month To Change His Life Forever."
Sara ontmoet de drukke zakenman Nelson, en doet hem het voorstel om voor 1 maand bij haar in te trekken. Nelson accepteert het aanbod, en na een tijdje realiseert hij zich dat er bepaalde dingen misten aan z'n drukke leven.
Nelson Moss
Raeford Dunne
Abner
Manny
DeVanteDegrate
Wat je eigen vriendin je wel niet kan aandoen. Nou, mijn vriendin heeft me naar deze film gesleept dus volgens mij heeft zij echt haatgevoelens tegen me.
Wat een ramp was dit zeg. Ik zeg niet snel dat je niet naar een film moet gaan, want iedereeen heeft zijn eigen smaak, maar deze film kan ik zelfs liefhebbers van kleffe films afraden. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat iemand het oneens met me zal zijn. Het verhaal klinkt leuk....een vrouw die elke maand een andere man neemt, omdat deze periode volgens haar net lang genoeg is elkaar te helpen en te kort om echt in problemen te komen (gevoelens voor elkaar). Dit houdt ze een tijdje vol totdat ze het personage van Keanu Reeves tegenkomt. Klinkt aardig, maar de uitwerking was om te huilen (en niet omdat de film zo tranentrekkend was). De casting van Keanu Reeves was zo ontzettend slecht, net zoals ik hem trouwens vind acteren de laatste tijd, maar in deze film acteerde hij zo slecht dat zelfs kinderen die hun afscheidmusical van de basisschool nog beter acteren. Charlize Theron acteerde iets beter, maar daar is ook ales mee gezegd (ik vind har sowieso een slechte actrice). Romantische spanning tussen deze 2 personen.........toaal niet aanwezig!!!! De manier waarop de twee verliefd op elkaar worden is gewoon te lachwekkend voor en het moment dat het personage van Keanu Reeves zich realiseert dat hij zijn oude leven niet meer wil, maar wil verder gaan met het personage van Charlize is zo slecht gedaan. Ik heb eigenlijk geen goed woord over voor deze film. Het script was slecht, acteurs waren slecht en het einde zelfs nog slechter.
Deze slechte film krijgt van mij 1 ster, maar ook alleen omdat hij goed werkt als slaapmiddel.
Jordy
op zich vind ik Charlize Theron altijd wel prettig om naar te kijken, maar de laatste tijd hebben we echt een beetje een overkill van haar in de bioscoop... 15 minutes, bagger vance, nu deze weer... en ik kan Reeves ook niet meer los zien van Neo... nee ik betwijfel ZEER of ik naar deze film zal gaan..
g11ndje
Wazz een stoere film ... hou wel van een film met een beetje verhaal !!
Keanu deed 't geweldig
Jordy
Wat een beroerde film zeg. Het verhaal is saai en erg onwaarschijnlijk, Reeves speelt tenenkrommend slecht, en na de overkill aan Theron-films de afgelopen maanden ben ik haar ook wel zat. Anderhalve ster, voor een paar redelijke scenes.
Wolf
Tjaa smaken verschillen, ik vond dit toch wel een erg goeie film hoor.
Psyche
evantedegrate, jij kan dus echt niet dat verhaal volgen heej! Het verhaal is dat Charlize kanker heeft...euh, leukemie ofzo. Omdat ze niet het gevoel wil hebben dat ze haar leven totaal kwijt raakt, probeert ze grip op haar leven te krijgen, door volop te leven, door alle jaren in te halen die ze niet zal meemaken. Vandaar dat ze elke maand een man neemt, zij heeft de macht!
Jeez, weet je niet hoe mooi dit verhaal is??? Man o man! Dit is prachtig! Plus, de meest toofe soundtrack ter wereld, ik hou niet zo van dat Enya gedoe, maar dit is toch wel een bijzonde liedje!
GEWELDIGE film! 5 sterren!
Menni
Een heel apart genre: zwijmelfilms die gewoon prima in orde zijn, maar waar velen niet tegen kunnen. En dus is ook deze nieuwste prachtrol van Theron ondergegaan in een kanonnade van ongenuanceerde kritiek op de film, daarbij even vergetend dat ook in dit genre toppertjes en missers (ik noem een Autumn in New York) bestaan. Maar goed, misschien is deze 'real world' dat wel alleen voor mij. Die wereld bestaat overigens uit meer dan simpelweg lekker janken: levensvreugd versus workaholic, omgaan met andermans mindere kanten & verdriet, wildvreemden oprecht willen hélpen, de abominabele staat van de doorsnee liefde, het zijn allemaal onderwerpen die niet genoeg verfilmd kunnen worden.
Infected
Ja.. eerlijk gezegd vond ik dit ook wel een aardige film. Errug Sweet (maar vandaar denk ik de titel
De hele film is prima uit te zitten, zonder spectakel. Het slot vind ik mooi vanwege de keuze die Keanu moet maken. Lastig, want wat zou jij doen?
mellie
Dit vond ik zo'n mooie film dat ik hem wel steeds nog een keer moest zien. Ik vind ze zo goed bij mekaar passen en keanu zet zo'n goede rol neer als onbereikbare man! Ik vind Charlize theron ook een hele goede actrice. Ze gaat nog goed scoren denk ik. Een prachtige film met practige muziek. Wel een echte zwijmelfilm en moet dan ook elke keer een traantje laten!! Welverdiende 4 sterren !!
empirekees
Een aardig verhaal, maar niet zo goed geacteerd door Keanu Reeves(hij wordt denk ik een beetje overschat als acteer).
Het is geen 1 of 1.5 ster waard, want zo slecht is ie ook weer niet.
Al met al 2,5*
tessai
thx 4 the warning ...ill avoid
tess
Ik vond het een mooie film. Ik heb niet gejankt, dus hij is blijkbaar toch niet zooo goed!
Koetje
Toch wel grappig dat de persoon die het meest zeurt over acteren en slechte verhaallijn *devantedegrate* x-men 4,5 ster geeft *hihi*
Bloompje
Ik vond dit wel een mooi romantisch filmpje, weliswaar vol met clichés maar met goeie soundtrack. Charlize was heel knap in deze film, haar kledij enzo en in haar appartement zou ik zeker willen wonen. leuke set decoration.
een 3,5*
morpheus
Ik wist niet dat janken aan de basis van filmwaardering stond, moet ik toch maar wat filmpjes gaan herwaarderen.........
feanaro surion
heh shit, dan moet ik elke film behalve Return of the King een 0.5 gaan geven. Wel makkelijk stemmen iniedergeval
Bloompje
zou voor mij wel moeilijk zijn, de enige films waar ik echt tranen heb voor gelaten was Philadelphia, American History X en Sleepers. Nu zijn dat drie films die toch wat een realistisch verhaal vertellen.
tess
Bij algemene jankfilms wel ja, als het een tranentrekker is en het trekt geen tranen, ja dan is het niet de beste geslaagde film. Toch?
salvatore
- 1937 berichten
Aardige romantische komedie met een erg mooi verhaal maar slechte uitvoering, maar aangezien het een remake is kan ik hem niet beoordelen op het verhaal dus geef ik hem 2.5*
U-96
- 2077 stemmen
Ik heb hem helemaal geprobeerd te kijken.. Maar ik ben om 22.00 gaan zappen.. De film kon me helaas niet boeien.. Ik zat daarvoor al uren te twijfelen of ik hem wel/niet zou kijken, gezien de reakties hierboven.. Ook ongeloofwaardig plot..
*1.5* zou ik gegeven hebben, maar ik stem niet..
salvatore
- 1937 berichten
Waarom begin je dan ook kijken met een film als er zo'n mooie wedstrijd aan de gang was
tess
Hmmm....ik moet toch terugkomen op mijn woorden. Heb hem gisteren weer gezien en ik vond hem toch wel heel erg mooi en goed. Ik heb nog steeds niet gejankt, maar het zat me wel hoog. Toch wel een erg goeie film, dus, want ik heb er zelf een voetbalwedsrijd voor laten schieten. Die heb ik toen maar in de pauzes en na de film bekeken....
Janneke-van-Jip
wauw, wat een mooie film! totaal niet wat ik er van had verwacht, ik verwachtte een meidenfilm waar ze nátuurlijk verliefd worden en dat alles eind goed algoed afloopt, maar dat was dus niet geval en daarom een zeer geslaagde film! 4 sterretjes
movjos
ja wel mooi, maar wat raar in et begin. 3,5 sterren door het goed verhaal.
Tanja83
Een hele langzame, saaie film. Theron vind ik als een draak acteren en Reeves is de enige reden dat ik deze ontzettend slechte film heb afgezet. Het verhaal boeit niet en is ongeloofwaardig

** sterren voor Keanu
TheRisingSun
Zeker een langzame film,maar wel een eentje die me bleef boeien! Het verhaal is misschien ietwat apart,maar ook weer zo gevoelig,dat je je toch blijft afvragen waarom ze het nu eigenlijk doet. Theron blijft me qua acteerprestaties toch steeds weer verbazen,want ik vond haar hier een zeer goede prestatie neer zetten, vooral toen de ziekte weer boven kwam en ze het heel moeilijk kreeg. En Reeves deed het ook zeker niet slecht. Je bent hem meer in de actie films gewend,maar wat mij betreft bewijst ie hier dat ie ook het drama genre aankan.
Het is al door een paar mensen aangehaald,maar wil het toch ook nog even vermelden. Het muziekstukje van Enya is werkelijk schitterend! Wat een prachtig stuk! Jammer dat het maar twee korte stukjes zijn.
3,5 ster
AHWA
Hij begon nog wel aardig, maar ging daarna met een duikvlucht naar zeer ondermaats.
Reeves was in het begin nog wel grappig, en vooral Lauren Graham ziet er piekfijn uit in het begin, maar hoe verder de film vordert, hoe ongeloofwaardiger hij wordt en het einde liet me totaal koud.
1,5 ster

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Cider House Rules
Drama / Romantiek, 1999