• 8.903.777 stemmen

The Emperor's New Groove (2000)

Animatie / Komedie | 78 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titel: Keizer Kuzco

Geregisseerd door: Mark Dindal

Met onder meer: David Spade, John Goodman en Eartha Kitt

Releasedatum: 21 juni 2001

Plot The Emperor's New Groove

"It's all about... ME!"

Als de verwaande keizer Kuzco zijn rechterhand Yzma ontslaat, verandert zij hem uit wraak in een lama, en neemt de macht van Kuzco over. Samen met de hulp van een dorpeling moet Kuzco zien terug te keren naar het paleis, z'n oude vorm weer terug te zien te krijgen, en de macht van Yzma zien af te pakken.

Kuzco (stemrol)

Pacha (stemrol)

Yzma (stemrol)

Kronk (stemrol)

Chicha (stemrol)

Chaca (stemrol)

Additional stemrols (stemrol)

Bucky / Fly Stuck in Web (stemrol)

Townspeople (stemrol)

donnie darko schreef:

wat bedoelt ge met melig?

Meil is toch een gewoon woord, of heb ik dat verkeerd. Het betekend in ieder geval zoiets als grappig.

avatar van Nieke

Nieke

Kort & bondig:

deze kan je blijven kijken!!!

Ps: melig is iets in de trant van: zeemzoet, love all around, soft - romantisch. In een melige bui zijn is echter in een grappige bui zijn.

Zo is dat toch in mijn woordenboek...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Om verwarring te voorkomen: door deze film kwam ik in een melige bui. Echt de humor van deze film verdient echt een 10! De hele droge manier van Yzma en Kronk en dan die overhaaste dingen om Yzma en Kronk bij te houden, geweldig gewoon.

Helaas was het verhaal wel wat afgezaagd, daarom krijgt hij van mij een 4 ps valt me op dat vele disney's tegen de 150 stemmen lopen....lol

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Geen lief sprookjesachtig Disney verhaaltje meer dat je hart zal verwarmen maar gewoon een pure slapstick komedie.Disney zal nooit meer voor mij het niveau kan halen van de pareltjes van vroeger

avatar van Respekked

Respekked

heerlijke flauwe humor!

avatar van V

V

En John Goodman heerst, alleen al met zijn stem!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Geen idee waarom ik deze op 5 sterren had staan. Duidelijk en fout. Gelijk teruggezet.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

In Oktober komt er een nieuwe DVD versie uit in Amerika die eerder al een 2-disc versie had. Wellicht krijgen wij hem in Nederland ook. Maar dat is slechts gissen..

avatar van iggi

iggi

ik vind dit een heeeeeeeeele grappige film .

avatar van johanm3

johanm3

Erg droge film, met leuke oneliners tussen de 2 "hoofdpersonen" 4,5*

avatar van archer

archer

volkomen mee eens :D

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Deze is de grappigste van Disney! (niet de mooiste maar de grappigste). Sqeek sqeekerty sqeek sqeekin'. Whahaha. Grappig als je de extra's kijkt Eartha Kitt lijks echt sprekend op Yzma.

soom

Ik moest echt ontzettend lachen om deze film. Qua humor steekt hij boven alle andere disney-films uit, maar Disney bewandelde wel weer de standaard weg,`zoals we dat al miljoenen jaren gewend zijn van de disney-studio's. Al was hij dit keer niet gebaseerd op een sprookje of anderszins, het blijft toch allemaal hetzelfde. Moralistische levenslessen, een paar mooie liedjes, er gebeurt van alles wat je niet verwacht. Vrij standaard, en dus niet echt vernieuwend. Maar wel mooi uitgewerkt, en laat je, net als alle andere films van Disney met een goed gevoel achter. Ook is Disney hier wel goed in, want het blijft een kinderfilmpje. Vind ik persoonlijk...

Er zitten ook dingen in die kinderen kunnen snappen. Maar okee, ook oudere mensen, boven de 50, snappen deze film. Mijn vader lag ook helemaal dubbel tijdens de film.

Gisteren herbeken en mijn stem verhoogd naar 3.5

John Goodman herken je echt in pacha vind ik.

Voor de rest wel leuke tekenfilm.Komen enkele grappige delen in voor.

De Moeite waard om is te zien.

Gisteren herbeken en mijn stem verhoogd naar 3.5

John Goodman herken je echt in pacha vind ik.

Voor de rest wel leuke tekenfilm.Komen enkele grappige delen in voor.

De Moeite waard om is te zien.

Ik ben het wel met je eens, Keizer Kuzco is grappig! Welke delen vond jij het grappigst, als ik mag vragen?

avatar van donnie darko

donnie darko

ik vond vooral de trampoline geniaal, en gewoon yzma als kat, en ook als ze 'the secret lab' op het einde binnenkomen:

"How did you get here before us?"

"Ah, how did we, Kronk?"

Geniaal.

soom schreef:

Als hij het verhaal verteld in begin en als het niet direct over hem gaat.Vond ik persoonlijk al goed begin:-).

Dan sommige delen tussen Kuzco en Pacha waren goed.Zoals hun tegenslagen enzo.Kronk was ook zeer goed met dat eekhoorntje.En dan nog zo enkele delen.Vond hem beter as vorige keer;-).

Dead01 schreef:

aha. Deze film liet je dus met een goed gevoel achter, als ik het goed begrijp, en dat was de eerste keer anders?

soom schreef:

Inderdaad,de eerste keer vond ik hem minder maar tweede keer heb ik me veel beter vermaakt en gelachen.

soom

Mag ik hier het bericht plaatsen, of hoort het in het forum?

Waarom is de poster veranderd? Wat is er mis met die oude?

Oude ---> videohoes

Nieuwe---> poster

Wat is er mis met de nieuwe?

soom

Dit hoort eigenlijk in het forum thuis, wat ik nu ga zeggen he?

De film gaat toch niet alleen over Kuzco, ook over Pacha? Dus ik vind eigenlijk dat Pacha en Kronk tekort word gedaan

Maar ik zit nu spijkers op laag water te zoeken.

Er is niks mis met de poster, maar ik vond het even een ander gezicht. Even wennen...

Dead01

Soom zie je dan uit naar het vervolg en wat vond jij zo goed aan deze film,want hij staat vrij hoog in je top 10 e.

Dead01 schreef:

Ik kijk helemaal niet zo uit naar het vervolg. Ik zal hem ooit wel huren/kopen, omdat ik wil weten wat het is geworden. Uit nieuwsgierigheid dus. Maar ben toch wel bang dat het een rampzalige ervaring gaat worden.

Wat ik zo goed aan Keizer Kuzco vind:

- Het verhaal

- de stemmen, vooral Kuzco en Kronk dus.

- originaliteit van het verhaal

- humor

- Het einde van de film

- Het liedje dat Sting zong.

Ik heb die meteen overgenomen als 2e msn-tekst, 'you reminded me that the world is not my playground, there are other things that matter...'

Helemaal geweldig!

Ik heb de film ook inderdaad in mijn top10 staan. Ik vind hem namelijk helemaal geweldig.

Het geheel van de film spreekt me gewoon echt aan. Het is ook gericht op volwassenere kijkers, vond ik.

soom schreef:

Hoewel ik niet meteen wil zeggen dat dit een volwassen film is, moet ik inderdaad zeggen gemerkt te hebben dat kinderen de echt goede grappen niet begrijpen. Een zelfde effect merkte ik ook bij Spongebob. Heel populair bij de kinderen, maar de grappen snappen ze niet.

The One Ring schreef:

Was je vrijwillig bij de Spongebob film?

Als ik mag vragen, wat vond jij zo goed aan Keizer Kuzco?

The One Ring

De humor. Heerlijke onzin en maffe personages. Alleen jammer dat ik de Engelse versie nooit gezien heb.

En ja, ik was vrijwillig bij Spongebob. Best vergelijkbare humor eigenlijk.

The One Ring schreef:

En ja, ik was vrijwillig bij Spongebob. Best vergelijkbare humor eigenlijk.

Ik heb een tip voor je. Keizer Kuzco is te huur bij de videotheek. Als het goed is, kun je hem dan ook kijken in de Engelse versie.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Kuzco zou ik niet tot mijn echte Classics laten horen.Dit is meer een film voor eens goed te lachen maar Classics zijn niet alleen dat.

Pieter Montana schreef:

Wat is een Classic dan nog meer?