Genre: Animatie / Komedie
Alternatieve titels: The Emperor's New Groove 2 / Keizer Kuzco 2: King Kronk / Kronk's New Groove
Geregisseerd door: Saul Blinkoff en Elliot M. Bour
Met onder meer: Patrick Warburton, David Spade en John Goodman
IMDb beoordeling: 5,8 (16.413)
- Bekijk via Disney+
- Niet beschikbaar op Netflix
- Niet beschikbaar op Pathé Thuis
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot The Emperor's New Groove 2: Kronk's New Groove
"The groove is on the move."
In de opvolger van The Emperor's New Groove wordt het accent gelegd op de lomperik Kronk, Yzma's (domme) rechterhand. Kronk is leider van een woudlopersclubje en als Kronk's vader van plan is om op bezoek te komen doet Kronk er alles aan om diens goedkeuring te krijgen.
Kronk (stemrol)
Rudy (stemrol)
Additional stemrols (stemrol)
Bucky (stemrol)
donnie darko
ho, ik zie hier zo naar uit, gewoon omdat ik de eerste geweldig vond. Ik verwacht waarschijnlijk wel te veel van deze film, want het origineel overtreffen zal het wel niet doen.
Angrod_Pallanén
Dat denk ik ook niet, ookal is het al een hele geruststelling dat de animatie goed is.
Op 7 december verkrijgbaar op Disney DVD.
Angrod_Pallanén
Plaatje geeft een vage indruk, té fel ofzo, weet het niet helemaal. De Nederlandse cover art is nog niet bekend, zou dus ook niet weten of het hetzelfde is, maar weet iemand al iets over de Nederlandse titel?
stan
staat dezelfde alleen wat minder vel
The One Ring
Keizer Kuzco vind ik misschien wel de meest grappige Disney-film ooit, dus erg veel tegen een vervolg heb ik niet. Maar het verhaal hier klinkt niet interessant genoeg voor een hele film. Hoogstens voor een aflevering van een tv-serie over Kronk of zo.
Pieter Montana
maar weet iemand al iets over de Nederlandse titel?
Ik denk dat hij gewoon Keizer Kuzco 2 zal heten.
Weet iemand al iets meer over Brother Bear 2?
stan
Brother Bear 2
Op dit moment wordt er gewerkt aan Brother Bear 2 (een direct-to-video/dvd).
De film wordt een beetje in de stijl van Lion King 1 1/2, waarin het verhaal op Timon en Pumbaa werd gebaseerd.
Brother Bear 2 zal zich concentreren op het elanden-duo Rutt en Tuke.
Rick Moranis en Dave Thomas, die ook deel 1 de stemmen van het humoristische duo, voor hun rekening namen, zijn momenteel druk bezig in de studio met het inspreken van de teksten.
er is ook meer info op
soom
Ik ben erg benieuwd naar deze film, en vraag me af, of hij net zo goed word als Keizer Kuzco die erg leuk was.
Kronk, oftewel Patrick Warburton, is volgens mij wel goed genoeg voor een beeldbuisvullende film. Dat hoop ik in elk geval maar.
donnie darko
ik vind het eigenlijk wel een heel fake poster. Ziet er slecht uit, maar het zal wel nog meevallen.
Scully
is wel leuke film, maar jammer genoeg zie je keizer kuzco zelf maar paar keer in de film, de eerste was veel komischer.
donnie darko
Nou, het viel inderdaad nog wel goed mee. De eerste is natuurlijk een stukje genialer, maar deze kan er ook zeker mee door. Op sommige vlakken leek hij wel iets té veel op de eerste maar eenmaal als het verhaal goed op gang kwam, viel dat niet meer op en werd het een zeer leuk filmpje. Het einde was misschien nog wel wat melig maar daar kan ik gerust mee leven.
Leuke film, goede 3.5*
Kan misschien nog wel iets afgaan.
amazingmoi
ik vond hem ook wel leuk. het feit dat izma er weer in meespeelde, maakte hem nog interessanter :d
luuk1988
ja, leuke film goeie grappen niet te lang valt me alles mee ik dacht dat hij niet zo goed zou zijn. Had hem de eerste keer gezien toen ik stoned was en toen snapte ik m niet;-)
3.5 (*)
forelli
Vind deze net zo goed als het eerste deel, zou er nog een derde komen?
Redrabbit
Vond hem zeker niet slecht, maar vond Keizer Kuzco net iets beter/grappiger
matthijs_013
Het was opnieuw topvermaak. Deze disneyfilm (reeks) heeft geweldig humor, ik lag de hele film door in een deuk.
brookie
echt en aanfluiting als je het mij vraagt... deel I was hilarisch Deel II is alleen maar flauw. 2* voor deze commercie
TheLionKingFan
Heb deze een paar keer gezien.
Mooie animatiefilm maar kan niet tippen aan deel 1.
TheLionKingFan
Kronk's New Groove,een leuk vervolg op het prachtige The Emperor's New Groove (4*).
Had wel wat meer verwacht.
De speeltijd is goed te doen en de nieuwe personage's zien er weer uit als de oude vertrouwde.
Richard_Voorhees
Deze vond ik wel een stuk minder dan de originele film (heb ik regelmatig met die Disney sequels trouwens).
Dit vervolg volgt een beetje de bekende weg. Het is wel geinig, maar eigenlijk hebben we het allemaal al eens gezien.
Een redelijk vervolg, maar geen topper.
centurion81
- 2054 berichten
Een leuk weerzien met de karakters, sommige grappen waren echt geweldig, bv: Don't cry for me, Marge and Tina maar heel veel had het gewoon niet om het lijf...was meer alsof je naar een lange tv serie aan het kijken was. 3*
O nog even over de lengte: die is eigenlijk 67 minuten. Daarna is feitelijk de aftiteling al begonnen.
mjk87 (moderator films)
Niet zo irritant als The Emperor's New Groove, maar daardoor niet minder saai. Weinig boeiende vertelling, matige liedjes en nul spanningsboog waardoor zelfs die vijf kwartier lang aanvoelen. De kwaliteit is van die van een snel geproduceerde tv-serie, maar die afleveringen duren een stuk korter. In het midden zit een leuk stukje met die contest, maar daar blijft het bij. 1,5*.
Z*RO
Een stuk minder dan het origineel, maar al bij al nog een vermakelijke film. Ik zou hem wel enkel aanraden voor mensen die de eerste film echt geweldig vonden (zoals ikzelf).
Er zitten een aantal goeie grappen in, zoals [/quote]het moment waarop hij geen lepel blijkt te hebben om zijn 'geniale plan' te verwezenlijken.[quote]
Over de gehele lijn had het echter beter gekund. De film wordt voornamelijk gedragen door het blije weerzien met alle karakters.
Krap 3,5*
The Emperor's New Groove
2000
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Volop kerst op Netflix: deze films trekken momenteel de meeste kijkers
Geprezen door de critici én het grote publiek: wordt 'The Brutalist' op de valreep nog de knaller van dit jaar?
Jeremy Allen White gaat stem van Rotta the Hutt inspreken in nieuwe 'Star Wars'-film
Animal Farm
Animatie / Drama, 1954