• 9.093.349 stemmen

The Emperor's New Groove (2000)

Animatie / Komedie | 78 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titel: Keizer Kuzco

Geregisseerd door: Mark Dindal

Met onder meer: David Spade, John Goodman en Eartha Kitt

Releasedatum: 21 juni 2001

Plot The Emperor's New Groove

"It's all about... ME!"

Als de verwaande keizer Kuzco zijn rechterhand Yzma ontslaat, verandert zij hem uit wraak in een lama, en neemt de macht van Kuzco over. Samen met de hulp van een dorpeling moet Kuzco zien terug te keren naar het paleis, z'n oude vorm weer terug te zien te krijgen, en de macht van Yzma zien af te pakken.

Kuzco (stemrol)

Pacha (stemrol)

Yzma (stemrol)

Kronk (stemrol)

Chicha (stemrol)

Chaca (stemrol)

Additional stemrols (stemrol)

Bucky / Fly Stuck in Web (stemrol)

Townspeople (stemrol)

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Timothyvdmeer schreef:

de stemmen in deze film zijn echt geniaal!!! Erg leuke film!

De Nederlandse stemmen of de originele? De Nederlandse vind ik persoonlijk geniaal.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Ted Kerkjes schreef:

bedoel de orginele. Zal de Nederlandse versie dan ook eens gaan bekijken.

Maar vooral de stem van Patrick Warburton net zoals zijn rol in Rules of Engagement.

avatar van dr channard

dr channard

De laatste Disneyfilm die ik als kleine jongen zag. Ik herinner me nog dat ik deze in de klas heb gezien en daarna nog op video ben gaan huren. De latere Disneyproducties zijn me wel bijgebleven (Atlantis, Lilo en Stitch) maar heb ik genegeerd omdat ik in de ban was van Pokemon, digimon, Dragonball Z, superhero-cartoons en uiteraard Toy Story en A Bug's Life !!!

Dit is samen met de twee voorgaande films alweer een vreemde eend in de bijt. De film doet me zelfs helemaal niet aan een Disneyfilm denken, eerder aan een Dreamworks film (dan denk ik direct aan Shrek wat natuurlijk later kwam maar je begrijpt wel wat ik bedoel). The Emperor's New Groove heeft daarom een paar zaken gemeen met Aladdin. Qua inhoud niet het beste Disneyverhaal maar wel eentje die je meerdere keren kan bekijken omdat het pure fun is.

Het verhaal is wat te verwaarlozen maar is niet slecht. De 'Road-Movie' stijl heb ik toch al eerder gezien in The Aristocats. Het heeft niet veel om het lijf maar dat is ook niet wat de film zo goed maakt. De personages zitten goed. De boer heeft een hart van goud en de Kuzco is een narcistische en egocentrische jongeman. Leuke combinatie.

De twee schurken zijn de sterren van de film. De laatste keer dat ik zo hard heb gelachen met een schurk en zijn hulpje was in Peter Pan. Telkens deze twee in beeld komen zit ik aan het scherm gekluisterd. Vooral dat hulpje heeft zo een geweldig droge humor!

Dat is dan ook wat deze film zo on-Disney maakt. Het neemt zichzelf niet serieus. Het speelt constant met de kijker zijn voeten. Ze maken gebruik van The Fourth Wall Jokes, tijdens spannende momenten wordt er iets grappigs gedaan en de transformatie van de schurk is ook een klap in het gezicht voor degene die een traditionele climax verwacht. Als de humor je ding niet is, dan kan ik wel begrijpen dat je deze film negatief beoordeelt want verder heeft het niet zoveel te bieden. Zelfs op vlak van animatie zijn er betere dingen te verkrijgen bij Disney, alhoewel ik het wel fijn vond dat ze het overdadig gebruik van CGI hebben gelaten voor wat het is. Soit ik heb me alleszins geamuseerd en op sommige momenten plat gelegen van het lachen. 4*

avatar van Capablanca

Capablanca

Niet onaardig. Door de beperkte duur goed te doen. Maar als ik er langs zou zappen, zou ik denken dat het Cartoon Network was.

avatar van clubsport

clubsport

Aardig maar wat mij betreft doet de film teveel zijn best om modern hip te zijn , en ok het is een animatie film en ok het moest allemaal blijkbaar met een vette knipoog , maar wat mij betreft ligt het er allemaal veel te dik bovenop .

Ook de animatie is niet erg indrukwekkend , hoekig en soms met weinig detail , de landschappen zijn daarentegen wel weer mooi getekend .

Nogmaals ik vond de combi moderne text humor en de setting van de aztekentijd niet echt geweldig ,

soms is de humor wel leuk maar meestal matig

avatar van Nonamanise85

Nonamanise85

Mijn absolute favoriet van de “latere” disney films. De humor! Ik hou er zo van! Ik kijk deze film zeker een paar keer per jaar. Heerlijk!

avatar van Flavio

Flavio

Een guilty pleasure, niet de mooist getekende maar misschien wel de grappigste Disney-tekenfilm. Waar ik hooggewaardeerde Disney-classics vaak met moeite uitkijk voelt deze film fris, vlot en grappig. De humor doet soms meer aan Road Runner denken dan aan Disney, het is ook allemaal wat minder braaf en cute. Vooral het domme hulpje heeft de nodige goede momenten, dat hij zijn eigen filmthema neuriet was de enige grap die ik me nog kon herinneren van vroeger. Dan boeit het me een stuk minder dat het allemaal wat minder fraai getekend is, en er weinig variatie zit in het design. Jammer dat Disney niet lang na deze film een heel andere kant opging met het herkauwen van talloze successen uit het verleden.

avatar van KKOPPI

KKOPPI

Ja deze blijft toch fantastisch