• 9.379.591 stemmen

AVP: Alien vs. Predator (2004)

Actie / Sciencefiction | 101 minuten / 115 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 101 minuten / 115 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Alien vs. Predator

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Sanaa Lathan, Ewen Bremner en Lance Henriksen

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 28 oktober 2004

Plot AVP: Alien vs. Predator

"Whoever wins... We lose"

Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...

Alexa Woods

Mark Verheiden

Joe Connors

Thomas Parks

bioscoopzaal

Ik heb me ook geen seconde verveeld. Het acteren was, op Lathan en Henriksen na, niet zo heel bijzonder, en ook de dialogen overstegen amper de middenmoot. Maar wat doet dat er toe als de Predators het tegen de Aliens opnemen? Als fan van beide reeksen was dit voor mij de ultieme guilty pleasure.

Ik kreeg zelfs rillingen van plezier toen de geweldige Alien Queen voor het eerst in beeld kwam. En ook de Predators zijn met hun nieuwe pakjes cooler dan ooit. Bovendien vond ik ook de backstory nog best leuk uitgewerkt en ontstaan er gelukkig geen continuïteitsfouten met eender welke Alien of Predator-film.

Wat mij betreft Andersons meest genietbare film.

3.5 sterren.

avatar van De GeuS

De GeuS

bioscoopzaal schreef:

Bovendien vond ik ook de backstory nog best leuk uitgewerkt

Vond ik ook, blijkbaar zijn we de enige....

avatar van WiLL

WiLL

De GeuS schreef:

Vond ik ook, blijkbaar zijn we de enige....

Nou dat vond ik ook nog wel goed bedacht

Het was meer de rest van de film en het slechte camera/belichting werk dat mij koppijn bezorgde. Ook de keuze voor juist een vrouw als hoofdpersonage vond ik erg teleurstellend. Na Arnie en Glover was dit toch gewoon lachwekkend.

bioscoopzaal

Tuurlijk niet. In de Alien-films is het hoofdpersonage toch ook een vrouw?

avatar van WiLL

WiLL

bioscoopzaal schreef:

Tuurlijk niet. In de Alien-films is het hoofdpersonage toch ook een vrouw?

Ik doelde op de predator films.

Ik zie deze film meer als Predator 3 dan een vervolg op Alien.

Maar ik begrijp je punt en idd in de Alien films pakt het goed uit, maar in deze film vond ik dat helemaal niet.

Vandaar.

Ik vond het eigenlijk wel prima zo, vooral omdat Sanaa Latan duidelijk de beste actrice was.

avatar van Word_Play

Word_Play

Ik vond hem tegenvallen. De predators zijn zeer stoer, ik vond alleen de aliens een beetje slap, in hun films zijn ze zowat onverslaanbaar, en hier bakken ze er weinig van. De gevechten waren zeer cool, en alles ziet er gelikt uit. Alleen jammer van de samenwerking tussen de Predator en Lathan, hij kwam hierdoor veel te suf en menselijk over. Verder vond ik dat het einde afgeraffeld werd, het kwam over alsof ze plotseling moesten stoppen omdat het geld op was.

Drie krappe sterren, voor de gevechten en mooie visuals.***

avatar van 3:16Cor

TiTanium

Had meer verwacht 2,5/5

avatar van donnie B.

donnie B.

tijd voor Predator deel 3! without the Alien!!

avatar van markiemark123

markiemark123

Tja, wat kan je zeggen over deze film, er zitten weinig verassingen in de film, je kent het verleden/verhaal van Pradator en van Alien (mits je beide films gezien hebt natuurlijk).

De special effects maken het nog enigzins goed.

avatar van kevke1990

kevke1990

Echt wel geweldige film met geweldige Special Effects:4,5*.

avatar van darkcity

darkcity

Net nog maar een keertje gezien, was al stukken beter dan de 1e keer, komt waarschijnlijk doordat ik wanneer ik een film voor de 2e keer zie hij beter word.
Redelijk vermakelijk, nog nooit zo'n bij elkaar gejat verhaal gezien, echt alles, maar dan ook alles is al eens eerder gedaan en Paul Anderson moet nou maar eens wat anders gaan maken dan die standaard afvalracejes, maak eens een keer een echt aktiespektakel a la Aliens of een echte enge film a la Predator/Alien.
Paar zeer goede scenes Ontsnapping van de Predator en Alexa uit de piramide door de buis en het eindgevecht was ook mooi
Maar zeker ook een paar belachelijke scenes Dat Alexa en de predator samen gaan werken en de laatste scene waarbij de opperpredator z'n staf aan Alexa geeft, dat zag er niet uit
Voor de rest wel leuk maar toch te voorspelbaar en te bij elkaar gejat. 3 sterren.

avatar van Ghecko

Ghecko

ik vond de film best leuk maar toch niet echt wat ik er van verwacht had.
het is gewoon niet logisch dat het meisje de predator helpt. Ze zouden er tussenin moeten zitten en het mooiste zou zijn als de mensen gewoon allemaal kapot gingen. het is te typisch als er uiteindleijk weer een mens wegloopt en de held van de dag is.
de combinatie van alien en predator vind ik wel zeer goed gevonden.

bioscoopzaal

Denken we even aan spoilers, Ghecko?

Aangepast.

Laatste zin vooral, Kos!

Sorry, ik dacht dat dat wel bekend was

avatar van Aris

Aris

Leuke Actiefilm, niet teveel van verwachten. Actie scene's goed voor de rest niks speciaals

avatar van hawaii

hawaii

goeie film, ik had er iets meer van verwacht, maar je blijft er naar kijken tot het eind. Voor liefhebber van zowel aliens als predator een klasse film. Wie wil deze twee films nou niet in een film tegen elkaar zien?

avatar van remorz

remorz

hawaii schreef:

Wie wil deze twee films nou niet in een film tegen elkaar zien?

Films...tegen films.

En daar een film over.

avatar van moviemike

moviemike

De enige echte predator is het monster waar Schwarzenegger destijds een strijd tegen voerde.

De enige echte aliens zijn de wezens die Sigourney Weaver onder handen nam.

Verder is 'Alien vs. Predator' waardeloze tijdverspilling.

avatar van nickske

nickske

moviemike schreef:

Ik vond Predator 2 ook een 'echte' Predator film. Die Predator is even wreed dan degene uit deel 1. Ziet er ook niet anders uit ofzo... Maar ik geleef je wel gelijk dat Aliën vs. Predator niet de 'echte' predators meer heeft. Het is allemaal wat over the top.

avatar van nickske

nickske

roda schreef:

ik zie liever een Predator 3 met opnieuw danny Glover in de hoofdrol. Schwarzenegger gaat helaas niet meer.

Das waar Schwarzenegger gaat helaas niet meer. Maar als John McTiernan nou eens een nieuw deel zou maken, dan zou dat wel weer eens wat kunnen worden. Maakt verder niet uit met welke acteur, John McTiernan zorgt wel dat dat goed komt.

avatar van 2high4words

2high4words

weet iemand waneer avp te huur is

avatar van BS

BS

Best goede film, beide 'monsters' komen rederlijk tot hun recht.Al had dat voor mij veel meer gemogen.

Het verhaal en de opbouw is wel goed, ze nemen de tijd om iets uit te leggen/uit te vinden.Er wordt aardig in geacteerd en het bied eenrederlijk stukkie actie.

Kortom, geen slechte film maar het had beter gekunt!

ik hou het op 3 sterren

avatar van Vinco

Vinco

Dit is zeker wel een gekke film!

De actie is gewoon bruut,het verhaal blijf je heel de film boeien!

De spanning is gewoon goed in de film!

Een toppie film dus !!

avatar van morpheus

morpheus

Zoals eigelijk al verwacht is deze film een grote teleurstelling. De film is visueel gezien meer dan in orde, de aliens en predators zien er beide goed uit. De visuele pracht wordt echter nooit omgezet in de atmosfeer die je bij deze film zou mogen verwachten.

Het verhaal is slechts een leeg omhulsel om de confrontatie te rechtvaardigen. Dit is in mijn ogen niet echt een probleem, het verhaal van de eerste predator film was nu ook niet hoogstaand en het is niet de hoofdreden waarom ik deze film zou willen zien.

Een groter probleem heb ik echter al met de verschrikkelijk platte personages gespeeld door ongeinspireerde houterige acteurs zonder enkele vorm van persoon of charisma, waar arnold Schwarzenegger en respectievelijk Sigourny Weaver dat wel hadden.

Maar de grootste verkrachting van de orginele karakters komt in avp in de vorm van de vertolking van de predator. Waar de eerste confrontatie tussen de alien en predator met recht spectaculair genoemd mag worden, wordt al snel duidelijk dat de Predator weinig voorstelt en slechts een zeer kleine schaduw is van de predator die we in de eerste film zagen. Als toppunt is de Predator zeker in de laatste 15 minuten totaal uit karakter en wordt weergegeven als een totaal incompetent monster wat bijna geheel afhankelijk is van de enige menselijk overlever voor het verslaan van een Alien. Dat deze menselijke medestander geen enkele vorm van gevechtstraining heeft gehad en de voorgaande minuten in angst op de vlucht was voor beide monsters maakt het allemaal nog ongeloofwaardiger.

Zucht... Hoe durven ze......

avatar van Beetje

Beetje

Standaard actiefilmpje , je weet ook meteen wie er gaat overleven
En vind het einde echt afgeraffeld!
alien en predator zien er wel heel erg mooi uit, maar dat is ook alles wat er goed is aan deze film

zitten toch wat domme in de film die me irriteerde:

Waarom beweegt uberhaupt die kutpyramide

als ze om een gegeven moment doorlopen naar de kamer onder de sacrificial chamber , en dat kijkt Alexa op haar horloge en zegt ze dat ze precies onder de sacrificial chamber staan, terwijl je gewoon de groene zaklamp op de grond kan zien liggen die net naar beneden was gegooid door een andere gast waar zij bij stond......

Waarom kan alexa tegen het "zuur" van die alien de ze vermoord met die predatorstaaf, Die alien hangt precies boven haar je ziet het zuur vallen maar ze voelt niks , maar aan het eind van de film krijgt ze een paar druppels op zich en dan moet ze opeens haar vestje uitdoen....

waarom zou mama-alien niet de vorige keer zijn uitgebroken, maar komen die aliens er nu pas achter dat ze met hun "zuur" mama kunnen bevrijden....

en kan nog wel even verder gaan....

gewoon supernep verhaal

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Beetje schreef:Hoe zijn de mensen in 1904 er achter gekomen dat er een pyramidi op Antartica zat verborgen 500 meter onder het ijs...met welk apparatuur moeten ze dat ontdekt hebben

De aliens en de predators hebben de mensen ontdekt. Op dezelfde manier waarop dat in 2004 gebeurde....

Waarom beweegt uberhaupt die kutpyramide

Waarom? Om het zo de jonge predators moeilijker te maken om zich te bewijzen....

Beetje schreef:

Was geen zaklamp, maar een soort fluoriserende buis.....Ze moesten eerst naar beneden lopen en net toen ze daar aan kwamen, zei ze dat.....

Was slijm.....

Beetje schreef:

Omdat Mama-alien nog in de vriezer zat en het al een keer goed mis is gegaan, he? En het was niet met hun zuur, maar met het zuur van de Queen-alien....

Verder nog iets?