AVP: Alien vs. Predator (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 101 minuten / 115 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Alien vs. Predator
Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Canada
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Sanaa Lathan, Ewen Bremner en Lance Henriksen
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 28 oktober 2004
Bekijk via Disney+
Plot AVP: Alien vs. Predator
"Whoever wins... We lose"
Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...
Alexa Woods
Adele Rousseau
Rusten Quinn
Thomas Parks
morpheus
De games waren erg goed ja, ik weet nog toen ik de Demo speelde 's avonds laat met surround sound. Dat was super-spooky. Betwijfel ten zeerste of deze film dat ook is.
iwi
Hoger dan 2 sterren kom ik niet, het mooie decor en Ewen Bremner waren toch wel de hoogtepunten van de film.
Door de voorspelbaarheid word hij nergens echt spannend en er zitten ook behoorlijk aantal fouten in de film. Lijkt logisch dat je in Alaska je eigen adem kan waarnemen bijv.
zeus
Niet echt een hoogstaande film, maar de special effects waren wel aardig gemaakt. 3*.
Ben_online
Wel een aardige film zwaar jammer dat er geen 40 met veel bloed bijgeplakt gaat worden dat zou het een leuke film kunnen maken.
Wat echt dom was vind ik dat ze onder die offerkamer zitten die chick op haar super horloge kijkt en dan roept dat ze er recht onder zitten. Terwijl er gewoon een dikke lamp voor haar voeten ligt te schijnen die zo'n andere dude net naar beneden had gekwakt.
*3.5
Verita
Muwha, vond hem best leuk, om eerlijk te zijn. Begrijp me niet verkeerd, maar na het lezen van de reacties had ik een film verwacht die echt niet te pruimen was. Daarin tegen was deze nog best vermakelijk. Je moet toegeven, het is gewoon mega vet om een Alien tegen een Predator te zien vechten. Maar behalve actie had deze film niet veel meer te bieden.
Dus voor de mensen die hem willen zien: Verstand op nul en geniet van de actie.
De GeuS
Eindelijk op groot scherm gezien, warbij ik moet vermelden dat ik het eerste half uur/ drie kwartier misschien nog wel het het beste vind. Ik kan er niks aan doen, maar als ik een "Predator" of "Alien" op het scherm zie, ben ik gewoon verkocht; de film zit vol met foutjes en knulligheden maar ik heb me gewoon prima vermaakt. Dit is echt een film die ik op dvd koop en later nog een stuk of 10 keer kijk. Dus zonder goede reden, of goede onderbouwing verhoog ik hem naar 4*.... _o_
darkcity
Erg saai allemaal, Resident Evil en Mortal Kombat waren leuke films van Paul Anderson, maar dit slaat echt dus nergens op, het zag er allemaal lelijk uit, slechte acteurs, weinig spektakel, dom verhaal en belachelijk einde zeg !!
Ik heb me ook echt niet vermaakt ofzo, ik vermaak me al snel maar dit was echt prut, de film is gewoon niet zo leuk en het niveau komt gewoon echt niet in de buurt van dat van de Alien of Predator films, 1.5 ster voor dit prul.
Ben_online
Ben ik ook wel een beetje, maar de film had zoveel meer kunnen worden en daar baal ik zo van
En daarom blijf ik ook hopen op een DC versie ik heb al wat rond gekeken maar overal staan weer andere berichten
alien
Deze film was zo ontzeeettend cool!
Ik heb 2 uur lang werkelijk genoten
Die coole predators en aliens, de sexy teamleidster, de geweldige
pred-alien gevechten, de fantastische art work
Waaaaanzinnig goed. Jammer dat het zo gauw voorbij is
Ik heb 2 uur lang werkelijk genoten
MWX

kreeg natuurlijk nog een nat plekje van de aftiteling

Hahahaha humor
Dopke
Ik zal je nóg eens een tip aan de hand doen, zeikerd! Dit is trouwens gewoon de premisse van het filmpje, of lees jij nooit de achterkant van een hoes ofzo?
Plotbeschrijving op imdb: The Joker has escaped from Arkham and Batman must once again bring him in - once and for all. Unfortunately for the bat, there is something even more sinister than the Joker waiting in the alley for the dark knight detective..
Het lijkt me dat de grap is dat je het niet weet. Overigens een fraai filmpje en gratis te downloaden, al heb ik de link niet zo snel bij de hand.
pjotr
Leuk filmpje....:)
Alleen jammer van die spoiler van Mischa....de kracht van het filmpje is natuurlijk dat niet weet wat Batman te wachten staat...
Garuda15
Damn deze film was egt flex om te zien, lekkr op de bank naar een actie film kijken maar toh, qua verhaal is ie niet egt top, maar de actie maakt veel goed.
Dus 3 sterren waard:D
V
Leuk basis idee. Jammer dat daar niet meer mee gedaan wordt. Het verhaal ontaardt al snel in een bullshitje eersteklas en ik houd Anderson daarvoor verantwoordelijk. Damn you!!!
Wat een fantastische film had kunnen worden (mits met een sterkere uitwerking, redelijke acteurs en aliens zoals ze behoren te zijn) werd één groot drama.
In den beginne komt men met een gegeven die best interessant lijkt. Gelukkig weten de makers de meest onzinnige, standaard, jeukopwekkende, quasi-heroische dialogen uit de strotten van de meest waardeloze acteurs te krijgen. Na twintig minuten wilde ik het al voor gezien houden. Maar ik hield vol.
Gelukkig maken de lekkere actiescenes nog wat goed. Als er maar niet in geouwehoerd wordt is het nog best redelijk te noemen. De Predators zien er ouderwets cool uit en handelen zoals je van ze verwacht. De één op één gevechten zijn enerverend en bij vlagen erg goed.
De relatie tussen het hoofdrolspeelstertje en de laatste Predator vond ik in en in triest. En wat te denken van het Z-einde?! Even een deur open trappen voor de volgende 68 vervolgen. Een typische Hollywood/Anderson move. Waarom?!
Deze film is eigenlijk alleen enigszins te genieten door een paar sterke actiescenes. Jammer, jammer, jammer.... (maar zoals verwacht) 1,5*
Bane
Waar de eerste Alien geniaal was, zit er in deze film weinig meer van in. Wat mij betreft is het niet erg compleet iets anders te maken als een bestaand concept, maar een bloedstollende SciFi met geweldige dialogen en een erg goede opbouw is hier geenzins sprake van. De dialogen komen niet verder als catchy oneliners. De spanning is verdwenen. Je kunt voor de film begint al voorspellen wie het gaan overleven.
Het verhaal zijn zowel in alien als in predator ondergeschikt aan de spanning. Symphatie voor de karakters en het onwetende wat nu "het beest" is maken beide films erg spannend. Hiervan is geen seconde sprake in AVP.
Op en aantal mooie gevechtscenes na heeft deze film niets te bieden. Verveel je je dood en heb je behoefte aan een aantal explosies, zou je deze film kunnen gaan kijken. Meer dan explosies heeft het niet te beiden...
no comments
Wauw, echt gruwelijke film.
Zoals gewoonlijk in alien en predator zijn er spektakulaire (spelde ik dat goed?) effecten en explosies. Ik vond het zoo geweldig hoe ze die Aliens en predators hebben gemaakt.. echt freaky beesten.
Kreeg rillingen toen ik dat ultimate alien beest zag, echt zoo ranzig.. (maar wel gruwelijk vet
Het verhaal was nix mis mee, ik vond het einde wel grappig, hehe... it never ends
Ik geef deze film een dikke 4!! Echt masterlijk
No comments~
Sparkle
Ik vond hem vrij goed, maar totaal niet spannend. Het doet me hunkeren naar een nieuwe Alien film.
amco
moviemike
Nog eentje erbij en Henriksen heeft evenveel alien-films op zijn naam staan als Sigourney Weaver.
Captain Pervert
Ja, met Steven Seagal!
De GeuS
Ik zie hem al zo de polsen van een stuk of 4 Predators breken....
gamep
deze film is zeker aan te raden.
zeer goede beeldeffecten die gewoon van het beeld afspatten.
vooral is die predator gaaf
donnie B.
King Maikmen
Het is een leuke actie film als je van Aliën en predator houdt, anders moet je deze film absoluut niet kijken! Het verhaal is een goed bedacht, dat predators aliëns gebruiken om op te oefenen. Leuk dat de film op het einde nog een staartje krijgt, voor misschien een spetterend vervolg! 3,5*
Gizzmann
Ik heb me ff een partij lopen genieten! Kleine inzakking had het even, maar toen werd hij geweldig. Groot minpunt is by the way, dat de aliens het er niet zo best vanaf brengen, die vind ik NOG beter dan de Predators. Echt een die je in de bioscoop moet kijken, op DVD word hij waarschijnlijk minder, heb geen super geluids-systeem en met groot beeld komt er een veel fijnere sfeer naarboven. Pracht SFX en krachtige soundtrack (vooral bij de aftiteling)

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007