• 9.384.355 stemmen

The Day after Tomorrow (2004)

Sciencefiction | 124 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 27 mei 2004

Plot The Day after Tomorrow

"Where will you be?"

Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.

avatar van Edie

Edie

Scratt schreef:

Ik blijf het een van de debielste films die ik gezien heb vinden... en de special effects zijn in mijn ogen niks waard door het flinterdunne verhaal..

1 sterretje..

Dat gezeur ook over die special effects, zó speciaal waren ze zeker niet.. Het lijkt alsof de techniek nog net niet zover is om een complete stad zodanig te doen verwoesten, het kwam voor mij totaal niet realistisch over iig.

Ik blijf ook bij mijn aantal sterren, verhaal stelt ook niets voor (opzich nog niet zo'n ramp, maartoch...) en 't blijft een Emmerich film hé.

avatar van Looy

Looy

Aardige film... Vermakelijk maar niet erg diepgaand... Mooie special effects en zet je wel aan het denken over onze toekomst..

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Daar had ik deze film niet voor nodig..

avatar van donnie darko

donnie darko

iets te amerikaanse rampenfilm. En wat was iedereen in deze film toch heldhaftig! Iedereen bleef achter voor zijn vrienden.

Al bij al een vrij vermakelijke film met vrij goed acteerwerk en goede special effecten.

2.5 sterren.

avatar van hoppie

hoppie

niet een al te best verhaal, maar super special efects. 3 sterren lijkt me terecht

avatar van Xylonite

Xylonite

Doom schreef:

Ik vond het wel een grappige film waar ik van heb genoten, idd het einde was best wel voorspelbaar, maar ja dat is bij heeeeeeeeeel veel films zo, veel happy ends, dus ja daar erger ik me niet grandioos aan...

Is gewoon een leuke film om te zien, leuk verhaal en de special effects hadden wel iets beter gekund, echter het was ook niet het gemakkelijkste wat ze deden, ze probeerde iets totaal vernieuwends..

Had het niet anders kunnen zeggen.

4 *

soom

het is een film om over na te denken. Roland Emmerich draagt de boodschap uit dat we zuiniger op de aarde moeten zijn, je ziet nl wat er van komt he?

avatar van Sid

Sid

natuurlijk veel standaard US filmwerk: introductie v/d hoofdrolspelers, een beetje romance, de vader die hoe dan ook zijn belofte nakomt, de bijna standaard opoffering van iemands leven, de redding op het nippertje, we kennen het wel. maar toch: knap gemaakt, super special effects en eigenlijk best wel spannend. stemt wellicht tot nadenken?

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Op zich een vrij standaard rampenfilm, alle standaard aspecten komen weer tevoorschijn.

Maar ik ben dol op rampenfilms, en deze deed het erg aardig. Zoals gewoonlijk is er een expert die alles weet en voorspeld, de geweldige Deniis Quaid in dit geval, en dat was een goede keuze.

Deze film was vooral goed omdat ze blijkbaar niet al te zuinig met het budget zijn geweest. Ramp na ramp komt je om de oren vliegen, en ze zien er allemaal prachtig uit. Enige punt van kritiek over de visulen waren wellicht de beetje neppige wolven (welke overigens een beetje overbodig waren in mijn opinie).

Al met al een lekkere film dus, met een beetje romantiek, wat heldhaftigheid, een zooi hoop en angst, en vooral actie, spanning en visuele feesten. Maar helaas toch ook zo een verveldende boodschap van "Wees zuinig op de aarde" (leek bijna wel een Steven Segal film :S).

4,0

SuperSideSwipe schreef:

4,0

Ik denk dat dat ook de bedoeling was van Roland Emmerich een duidelijk moraal meegeven. want als we niet beter met de aarde omspringen, dán gebeurt er, wat hier in deze film gebeurt!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

soom schreef:

Ja was wel duidelijk dat zijn bedoeling was om ook een boodschap door te geven. Ik beschouw films echter als een kunstform, en om zo een spectacelfilm met zo een hoog budget nou deels te verpesten door er van dat soort heilige boontje boodschappen in te doen vind ik jammer.

De boodschap is wel terecht, en ik ben het ook erg mee eens dat we zuiniger moeten zijn met de aarde, maar stop dat lekker in reclames of adere dingen, maar niet in films. Doet er in mijn ogen zo een afbraak aan.

SuperSideSwipe schreef:

Okee, dat is ook waar Als je naar een film gaat voor een lekker avondje uit is dit wel een beetje een teleurstelling, aangezien Roland Emmerich inderdaad de standaard Hollywood-weg bewandelt, er romantiek en wat drama in husselt. Met als hoogtepunt het heerlijke sentimentele einde.

Het is inderdaad zo dat het wel een beetje afbraak doet aan de verder goede film, dat hij er zo duidelijk dit overheen strooit, dat ben ik met je eens.

Misschien ben je niet de enige die zich hieraan heeft geergerd!

avatar van Justin

Justin

vond hem leuk

4 sterre

avatar van seth gecko

seth gecko

het eerste uur was leuk en best spannend rampenfilmvertier te noemen..de beelden van twisters in la die hele flatgebouwen vernietigen,de chaos in ny als de straten onderlopen en de grote vloedgolf die afkomt, het is allemaal erg goed gemaakt entertainment,enkel spijtig dat de tweede helft van de film de cliché's ietwat storend worden en er een zoetsappig verhaaltje moet worden opgehangen..ook is het acteerwerk van dennis quaid : mr look at me i'm trying to be harrison ford behoorlijk ondermaats te noemen.
de man lijkt twee gezichtsuitdrukkingen te hanteren.bezorgd en diep bezorgd en werd zelfs van het scherm gespeeld door de hond.
al bij al blijft de film je entertainen en blijven er indrukwekkende beelden op het scherm getoverd worden,het is alleen erg spijtig dat de film wel een erg grote dip maakt na het eerste uur.
alsof na dat eerste uur de rampen voor deze rampenfilm op zijn en dat is pas rampzalig

wat trouwens behoorlijk shocking is is het feit dat een soortgelijke vloedgolf daadwerkelijk staat te gebeuren in de toekomst,iets wat wetenschappers al jaren weten.
het is gewoon een kwestie van tijd voor de vulkaan van het eiland las palma's uitbarst en wanneer dat gebeurt brokkelt een enorme rotsmassa in de oceaan die een vloedgolf tot 500 meter hoog kan crééren.
de hoogste golf in de tsoenami in azie was 6.6 meter hoog en het hoogste gebouw in ny is een 330tal meter hoog.
de gevolgen zouden dus hallucinant zijn maar dit is geen fabeltje of plot van een bruckheimerscript..het is een feit waar wetenschappers rekening mee houden omdat dit enkel een kwestie van tijd is.
het kan binnen 50 jaar,10 of zelfs vroeger dan we durven dromen voorvallen.
en dat is een griezeliger idee dan een film als dit ooit kan opwekken

avatar van pjutter

pjutter

Hele goed film, met geweldige special effect, en naar mijn mening gewoon een goed verhaal en zeer goede acteerprestaties:

4 *

otherfool

Geweldige effecten gecombineerd met een boodschap en een gedurfd einde... dat klinkt als een klassieker. Dat is het helaas niet geworden, daarvoor staat de relatie Quaid - Gyllenhaal (die dan ook nog eens op een erg standaard en over the top manier wordt uitgewerkt) te zeer op de voorgrond. Jammer.

3*.

avatar van seth gecko

seth gecko

wat is er gedurfd aan het geforceerde melige happy end van the day after tomorrow?
gedurfd zou zijn dat ze allemaal in calypo's veranderden op het einde en enkel de pinguins overleefden

seth gecko schreef:

De complete Amerikaanse bevolking/beschaving die moet worden gered door andere landen... Ik denk dat onze vrinden uit de USA dat niet een melig happy end vonden...

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Special effects zijn wel goed gemaakt, maar verder vreselijke Amerikaanse braakfilm. Slap einde. USA weer het centrum van de wereld met allemaal heilige Amerikaanse boontjes, die elkaar in nood altijd te hulp komen. Verschrikkelijke kwijlfilmmuziek.

Vanwege special effects: 1,0*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

USA weer het centrum van de wereld

Hoezo?

avatar van cornelis

cornelis

Niet afgekeken. Wat een saai gedoe.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Dynamovie schreef:

Nee dat vind ik niet. Voor een grote blockbuster als deze is de film juist vrij kritisch jegens Amerika (wel vrij mild, want tsja, de film moet natuurlijk wel geld opbrengen in Amerika); de vice-president die zich nergens iets van aantrekt (en een gelijkenis met Dick Cheney heeft) en een president die dan toch wel de goeie beslissing neemt (en die dan weer op Al Gore lijkt). Amerikanen die elkaar in nood altijd te hulp komen? Ze moeten juist hulp zoeken in Midden Amerika (in ruil voor kwijschelding van staatsschulden), en de leukste scene uit de film is die waar duizenden Amerikaanse vluchtelingen massaal en illegaal de grens oversteken naar Mexico.

avatar van Querelle

Querelle

Normaal kijk ik heel sceptisch naar dit soort films, maar Amerikanen die massaal de grens naar Mexico oversteken!!!! Alleen al vanwege deze goeie grap verdient de film een pluim. Verder een ongeloofwaardig verhaal dat goed en snel wordt verteld en effecten die spaarzaam en functioneel worden gebruikt. Het is een hele solide avonturenfilm die niet pretendeerd geloofwaardig te zijn maar gewoon een spannend verhaal verteld dat aanslaat op de overbekende apocalypse angst.

otherfool

Dat niet pretendeert geloofwaardig te zijn? Mwah...

otherfool schreef:

Dat niet pretendeert geloofwaardig te zijn? Mwah...

Waarom ben je het niet eens met wat er word gezegd?

otherfool

Emmerich probeert toch wel een bestaand probleem aan te kaarten met deze film. Hij lijkt zijn waarschuwing wel te menen in ieder geval.

avatar van silhoupin

silhoupin

Toch een redelijke film en ik hij was beter dan ik had verwacht. Het centrale verhaal dat de aarde bevriest en zo vond ik maar matig maar het verhaal dat erachter schuilt vond ik wel heel leuk. hoe het dennis quaid zijn zoon moet vechten voor zijn leven en zijn vrienden en in de knoop zit met zichzelf omdat hij verliefd is op het meisje in hun quizgroep, heel goed gedaan. dennis quaid speelde wel redelijk hoewel ik hem niet zo graag zie spelen en jake gyllenhaal vond ik echt goed, hopelijk doet hij het ook zo goed in de neiuwe film van david fincher (zodiac).. voor de rest wel een gezellige avondfilm waarvan ik zeker heb genoten. één minpunt was wel de special effects, soms zag je echt dat het pure computer was, net alsof je naar een playstationspel zat te kijken. al bij al een redelijke film dus en goed voor 3 sterren.

avatar van Rene1971

Rene1971

Eigenlijk best een vermakelijke film met redelijk goede effecten. Had ik eigenlijk niet verwacht. De film wist me wel te boeien.

avatar van eRCee

eRCee

• 1980 stemmen

Deze film gaat echt nergens over. Niet alleen het scenario is ongeloofwaardig maar ook de verhaallijn van de personages. De wereld gaat ten onder en ineens denkt iedereen niet aan zichzelf maar aan de anderen. Verder zijn nog te noemen de ontzettend voorspelbare dialogen en het vieze moralisme. Bah.

avatar van Dynamovie

Dynamovie

BoordAppel schreef:

Hoezo?

Het noordelijk halfrond bevriest en je ziet alleen maar iets van New York en vrijwel niets van de rest van de wereld; de enige geleerde die dit zag aankomen was een Amerikaan; alleen de stormen in de USA worden belicht; de enigen die - zichtbaar - gered worden (w.o. toevallig de zoon van de geleerde) zijn Amerikanen; de enige helden zijn Amerikanen; enzovoorts. Maar ja, het is dan ook een Amerikaanse film. Als je echter een film maakt over een wereldwijde ramp laat dit dan ook in je filmscenario zien.

Misschien een tip voor Hollywood om eens een realistische film te maken over de orkaan, de chaos en de rampzallige aanpak van wat er in New Orleans is gebeurd? Ben benieuwd wie dan de held speelt.