• 9.381.099 stemmen

The Brothers Grimm (2005)

Avontuur / Fantasy | 118 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Oorsprong: Verenigde Staten / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Matt Damon, Heath Ledger en Lena Headey

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits en Italiaans

Releasedatum: 13 oktober 2005

Plot The Brothers Grimm

"Eliminating Evil Since 1812."

Jake en Will Grimm, verhalenvertellers en oplichters, reizen van dorp tot dorp. Ze doen net alsof ze het volk beschermen tegen betoverde monsters en geesten. De twee broers worden pas echt op de proef gesteld, wanneer ze in een magisch, betoverd bos komen.

avatar van Reinbo

Had er weinig van verwacht, viel dan ook erg mee, mooi vormgegeven en evenwichtige Gilliam.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Spannend, avontuurlijk en behoorlijk duister op zijn tijd (en daar hou ik wel van ). Goed geacteerd, prachtige vomgeving en een heerlijk sfeertje, kortom een juweeltje. Voor mij persoonlijk de beste Gilliam totnogtoe, en ik vond de meeste van zijn andere films al niet bepaald slecht ! (4*)

avatar van Relschopper

Relschopper

Bekende, redelijke goede acteurs en dan zo'n langdradige slaapverwekkende film? Misschien had ik hem overdag moeten kijken om er beter bij te zijn..wat meer energie

avatar van IcU

IcU

Niet te geloven dat ze dit anno 2005 durven uit te brengen. De special effects waren om te huilen zo slecht. Het goede spel van de twee Grimm broertjes, met vooral dat van Damon, waren best goed. De decors en de landschappen waren erg mooi, en het verhaaltje was best leuk. Mischien had de film iets te veel invloed van Sleepy Hollow, hoewel dat naarmate de film zich vordert dat eigenlijk ook wel mee valt. Het grootste minpunt van de film waren de belachelijke speciale effecten. Je kan zo vertellen wanneer iets voor een blue screen is opgenomen, en dat moet eigenlijk dezer dagen niet mogen. Vooral als je het met andere films gaat vergelijken die zelfs nog eerder zijn gemaakt, is het gewoon triest. Misschien een te laag budget? Maak dan iets anders van de film, en niet zo'n 'special effect spektakel'.

Een tegenvaller wat niet nodig was. Hier en daar iets te langdradig en de film is afhankelijk van zijn effecten die er niet uit zien

2½*

avatar van Daaltje

Daaltje

ik ben erg benieuwd het lykt me een

leuke film vooral omdat

heath ledger erin speelt:D!

ga vanavond kijken

avatar van glannestino

glannestino

Ik had er van te voren ook niet meer zoveel van verwacht dor alle reacties hier. maar hij viel me 100% mee. Visueel fantastisch, zoals altijd bij Gilliam. Allen de special effects waren niet best idd. Ook de acteerprestaties waren best goed. Opzich ook wel een leuk verhaal, alleen was het soms nogal rommelig.

avatar van pompoen

pompoen

Heel erg goede film voor de familie.

Veel fantasy en avontuur op een thriller-achtige manier.

avatar van frodette

frodette

Fantastische film

heb hem al 3 keer gezien en blijf hem graag zien

4.5 voor de prachtige acteerprestatie van zowel Heath Ledger als voo Matt Damon

avatar van spurs

spurs

Is deze film al op DVD met ned.ondertiteling uitgebracht.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Waren het de somtijds matige studiodecors, het flinterdunne verhaaltje, de flauwe onzin, of die kerel uit Prison Break die een overdreven clowneske Italiaan speelde? Ik weet het niet precies, maar een topfilm vond ik dit niet. Voor zover ik me Sleepy Hollow kan herinneren (nodig weer eens zien), vond ik de sfeer daar beter. Maar dat is een bewuste keuze geweest, die film nam zichzelf ook serieuzer. Gelukkig was deze film nog niet zo waardeloos als genregenoot Van Helsing.

2.5 sterren

avatar van Raspoetin

Raspoetin

Wat idioot dat er zo wordt geklaagd over de special effects. Ik vond dit zeer meevallen. Je kon zo nu en dan duidelijk zien dat er een computer overheen was gehaald, maar dat hebben andere films vaak ook zoals bijvoorbeeld the mummy. Net alsof special effects de norm zijn voor een goeie film. Kijk maar naar de laatste War of the Worlds. De effecten waren dik in orde maar het script was dikke bagger. Brothers Grimm is een zeer vermakelijke avonturenfilm, waarbij ik me geen moment heb verveeld. Spannend gefilmd en zeer sfeervolle decors met een historische achtergrond van het Napoleontische Europa. Gewoon een aanrader.

avatar van R0$!t@

R0$!t@

ik had er toch wel wat meer van verwacht, maar verder wel een vermakelijke film 3*

avatar van Blokland

Blokland

Buitengewoon teleurstellend. Gilliam is zijn mojo kwijt, net als de Coens. Vergelijk Grimm met films als Brazil en 12 monkeys, vergelijk the Ladykillers met films als Big Lebowski en Fargo. Om depressief van te worden!

avatar van starbright boy

Blokland schreef:

. Gilliam is zijn mojo kwijt

Tideland gezien?

avatar van film_kaza

film_kaza

geen documentaire...

mooi, dat maakt de film beter. hoe het op de titel brothers grimm komt weet ik nu nog niet, maar dat maakt niks uit.

avatar van Flipman

Flipman

Alles zag er mooi uit (VOORAL MONICA BELLUCCI!!!), er zat humor in, maar een meesterwerk durf ik het zeker niet te noemen. Gewoon een vermakelijke film die echter wel prachtig is vormgegeven.

avatar van waidman

waidman

Gisteren de dvd gehuurd en de film maar eens bekeken, alhoewel de commentaren op dit forum wisselend zijn moet ik toch bekennen dat ik dit een leuke film vond, al was het alleen maar door alle verwijzingen naar sprookjes en oude legendes. De effecten waren inderdaad aan de magere kant, tegelijkertijd gaf dit de film een bepaalde charme en zo af en toe waande ik me in een film uit de 80er jaren. Nadeel van de film is het over de top acteren van Peter Stormare en Jonathan Pryce. Daarnaast waren de kleine rollen van Crook en Ridings een verademing, Crook is natuurlijk geknipt voor dit soort rollen, zie zijn optreden in Pirates of the carribean. Ledger en Damon hebben duidelijk plezier in hun rollen en de wisselwerking tussen hen beide is goed. De studio decors geven de film een aparte sfeer, zelfs een beetje claustrofobisch op de momenten dat ze weer eens door dat dichte bos banjeren. Alhoewel de titel anders doet vermoeden kan men the Brothers Grimm als een sprookje voor volwassenen betitelen, geen meesterwerk, maar wel een leuke film.

avatar van voskat

voskat

Gilliam heeft er een zootje van gemaakt.

Heel erg slecht.

Spiderwoman

Als je zegt dat Terry zijn mojo kwijt is, ben je misschien zelf van een ander kaliber.

You get it? A different calibre.

Zeker je magische bonen vergeten.

avatar van missy85

missy85

goede film!! goed in elkaar gezet, leuke acteurs.

alleen.. die repesteelde, wat een lelijke taart

avatar van frodette

frodette

Ik heb deze film onlangs nog bekeken

en ik vind hem nog altijd de moeite waard

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een zeer vermakelijke film die tot het einde blijft boeien.

Had er niet veel van verwacht maar ik vond hem verrassend goed. 3,5*

avatar van Flipman

Flipman

Ik had het hier laatst nog met m'n broer over, maar ik vind deze film jammer; alles zag er zo mooi uit, gave decors, kostuums en creaturen, waarom deed Gilliam er dan niet iets origineels mee??

Flipman schreef:

... maar ik vind deze film jammer; alles zag er zo mooi uit, gave decors, kostuums en creaturen, waarom deed Gilliam er dan niet iets origineels mee??

Jammer, Flipman dat je er de originaliteit niet van ziet.

Ik vond het bijzonder origineel om de gebroeders Grimm eens een hoofdrol te laten spelen in een eigen sprookje.

Spiderwoman schreef:

Origineel, misschien. Maar dat maakt het niet tot een goede film.

as schreef:

Origineel, misschien. Maar dat maakt het niet tot een goede film.

Dat op zich niet, maar gekoppeld aan de mooie decors, kostuums en creaturen komt de film al een stuk beter uit de bus.

Spiderwoman schreef:

Als je houdt van veel special effects en decors en verteltechnisch niet veel eist misschien wel. Maar de film is rampzalig verteld. Jammer dat de film niet Gilliams visie is en dat hem de montage is ontnomen. Het is een brok ellende eigenlijk. Wat een gemiste kans.

Spiderwoman

Gilliam's werkelijkheid is waarschijnlijk dat het blijft schipperen tussen zijn visie, hetgeen hij zijn publiek wil laten zien en hetgeen het publiek uiteindelijk te zien krijgt.

Volgens mij zul je dus als kijker eenzelfde afweging moeten maken om de film te waarderen.

Maar waar gaat volgens jou de film, verhaaltechnisch, de mist in?

Spiderwoman schreef:

Ik neem het Gilliam niet eens kwalijk. Zoals ik zei heeft Gilliam weinig van doen met het eindproduct na alle conflicten met de producers. Dus op zich heeft dat er niets mee te maken. Het hele probleem is voornamelijk dat de film geen strakke overkoepelend visie heeft ( door die conflicten en dat de eindmontage uit zijn handen is genomen) naar mijn gevoel.

Spiderwoman

Maar die kun je toch zelf vormen, of zie ik dat verkeerd?