• 9.377.411 stemmen

The Princess Bride (1987)

Fantasy / Komedie | 98 minuten

Genre: Fantasy / Komedie

Geregisseerd door: Rob Reiner

Met onder meer: Robin Wright, Cary Elwes en Peter Falk

Releasedatum: 13 oktober 1988

Plot The Princess Bride

"AS YOU WISH."

Het verhaal speelt zich af in het fictieve land Florin. Prinses Buttercup wordt verliefd op de stalknecht Wesley. Het jonge stel zweert elkaar eeuwige trouw. Maar dan wordt Wesley tijdens een zeereis vermoord door een bende piraten. Buttercup gelooft stellig dat zij nooit meer van iemand anders zal houden. Vijf jaar later wordt zij ontvoerd door een stel boeven in opdracht van de duistere prins Humperdinck, die haar tot zijn bruid wil maken. Maar vanuit het niets, verschijnt er een mysterieuze man in zwart en met zijn meesterlijke vechttechniek probeert hij haar te redden.

The Princess Bride

Inigo Montoya

Prince Humperdinck

The Grandson

The Grandfather

The Impressive Clergyman

avatar van Eva

Eva

Een must voor de liefhebber. De fijnste in zijn genre.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik heb de film nog niet gezien, maar de soundtrack is erg mooi (Mark Knopfler).

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Vooral kijken, leuk leuk leuk.

avatar van jay73

jay73

moeilijk te plaatsen deze film en daarom ook wel leuk. Het is niet echt een satire of een parodie, maar al te serieus moeten we het verhaal natuurlijk ook weer niet nemen. Soms is The Princess Bride echt grappig, dan weer typisch amateuristisch (ook leuk). De hoge notering in imdb's Top 250 vind ik echter niet terecht: 3,5*

avatar van dttom

dttom

Naja zeg heb ik helemaal gedownload blijkt dat ik de film al een keer gezien heb. Maar goed erg vermakelijke film

avatar van peetjuh

peetjuh

dit is echt een grappige film een aanrader !!!!!

avatar van LZA

LZA

Mijn eerste bioscoopbezoek (tenminste de eerste die ik me nog kan herinneren na al dat bier in de laatste jaren...maar dat terzijde).Aangenaam sprookje met rare wezens enz. en wat een lekker wijf zeg die prinses buttercup, zat laatst weer te smullen tijdens Forrest Gump. Ghegh

narva77 (crew films)

EINDELIJK mijn dvd gezien van 'The Princess Bride'. Vond hem minstens zo leuk als vroeger. Deze film heeft alles; avontuur, romantiek, spanning, komedie. Ik verhoog derhalve mijn stem.

Hello. My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die.

avatar van gotti

Was wel een leuke film. Leuk verhaaltje (deed me op de een of andere anier een beetje aan de verhaaltjes van Terry Gilliam denken), prachtige beelden van de mooie landschappen en de cast deed het ook wel aardig. Voorlopig 3*.

avatar van Goodfella

Goodfella

Best aardig hoor, maar die top 100 positie op IMDb absoluut niet waard. Het is leuk om te zien hoe er een komische draai aan de sprookjescliché's gegeven wordt, maar daar blijft het ook wel een beetje bij... 3 *

avatar van hugohei

hugohei

Ik vond 'm geweldig.

Robin Wright is een perfecte prinses, de rijmende reus is roerend, Wally Shawn op z'n best, en er zijn gastrollen voor Billy Crystal en Carol Kane,

Geestig en verrassend scenario van William Goldman. Veel citeerbare dialogen. Op een koopje (maar heel zorgvuldig) geregisseerd door Rob Reiner.

Eindelijk gerechtigheid!

Hold it, hold it! What is this? Are you trying to trick me? Where's the sports?

Is this a kissing book?

avatar van hugohei

hugohei

Geweldig toch ?

Inderdaad Hugo, inderdaad!

avatar van gotti

En wat dachten jullie van: My name is Innyago Montaya. You killed my father. Prepare to die.

narva77 (crew films)

Eh, kijk eens bij mijn eerste berichtje

Ik zeg al niks meer....

avatar van renske

renske

zij: We'll never survive.

hij: Nonsense, you're only saying that because no one ever has.

William Goldman heeft een soort patent op wonderlijke taalcombinaties als: in de revenge-business zitten. En in de aftiteling stond: assistant-brute. Geweldig. Echt een leuke vrolijke film. De Spanjaard is het leukst.

Ik zag The Princess Bride gister op video want ik werd nieuwgierig door de bovenstaande enthousiaste reacties. Er is geen woord te veel over gezegd. Shrek deed me sterk denken aan deze film. Vooral de prins zijn gezicht (niet zijn statuur) deed me denken aan de prins in Shrek.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

viel me weer op bij het weerzien, de landen zijn genoemd naar onze oude munteenheid Gulden en Florijn.

Geweldige film blijf ik het vinden. Heerlijk amusument met geweldige acteurs.

narva77 (crew films)

Ja, dat viel mij ook al op, maar ik dacht "nee, zal wel toeval zijn" ofzo

avatar van Pkunk

Pkunk

Guilder en Florin. Grappig...

narva77 (crew films)

Leuk om te zien hoe de waardering voor deze film groeit...

avatar van Jos2

Jos2

Meer dan terecht.

Ramon K

Redelijk amusant filmpje, maar echt bijzonder wordt 't nergens. De film bevat een paar heel leuke scene's, maar tegelijkertijd worden er ook een paar grappen op je afgevuurd die van het 'Men in Tights'-nivau zijn. Deze flauwigheid wordt zo nu en dan ook nog eens afgewisseld met een paar serieuze scene's en die mix van sprookjesdrama en meligheid blijkt niet altijd te werken jammer genoeg. Ik geef 3 sterren.......ik vind The Princess Bride zijn hoge notering hier en bij IMDB niet waard.

narva77 (crew films)

Waarschijnlijk ben jij te jong om deze film echt te waarderen, jammer

avatar van Jordy

Jordy

Ach het was wel vermakelijk. Het hele "self conscious sprookje"-idee is later in Shrek wat beter en grappiger uitgevoerd vind ik.

narva77 (crew films)

Wat een stelletje cultuurbarbaren zeg. Deze film is zoveel meer dan een 'simpel sprookje'!

Ramon K

O ja? Wat dan? Ik zie er echt niet meer in dan een simpel sprookje met hier en daar een leuke grap. En de meeste grappen zijn zelfs verre van leuk. Nu ik er nog eens over nadenk....ik verlaag mijn stem met een half.

narva77 (crew films)

Dan ben jij de eerste die een onvoldoende geeft. Dat zegt meer over jou dan over de film.

Ramon K

Aha, dus je bedoelt dat mijn 'hele-krappe-voldoende-stem' dus onterecht en onbeduidend is vanwege de vele hoge stemmen van anderen? Wat maakt deze film zo speciaal dan? Een sprookje dat het sprookjesgenre parodieert......dat is zeker een origineel uitgangspunt ja. Maar dan moet je wel met goede grappen komen en die zijn maar schaars in mijn ogen. En inhoudelijk stelt het verhaaltje niets voor. Zeer mager. The Princess Bride is voor mij dus een sprookje waar geen magie in zit en waar ik niet om kan lachen.....moet ik 'm dan toch maar 4 sterren gaan geven? Neuh.

Ps Ik heb de DVD op de gok gekocht.....dat doe ik dus NOOIT meer.