Genre: Fantasy / Komedie
Met onder meer: Robin Wright, Cary Elwes en Peter Falk
Releasedatum: 13 oktober 1988
Plot The Princess Bride
"AS YOU WISH."
Het verhaal speelt zich af in het fictieve land Florin. Prinses Buttercup wordt verliefd op de stalknecht Wesley. Het jonge stel zweert elkaar eeuwige trouw. Maar dan wordt Wesley tijdens een zeereis vermoord door een bende piraten. Buttercup gelooft stellig dat zij nooit meer van iemand anders zal houden. Vijf jaar later wordt zij ontvoerd door een stel boeven in opdracht van de duistere prins Humperdinck, die haar tot zijn bruid wil maken. Maar vanuit het niets, verschijnt er een mysterieuze man in zwart en met zijn meesterlijke vechttechniek probeert hij haar te redden.
- Trailer (YouTube)
- The Princess Bride (BoekMeter)
- The Princess Bride (MusicMeter)
Westley
The Grandson
The Grandfather
The Impressive Clergyman
yosemite44
ben erg benieuwd naar deze film! de dvd ligt trouwens voor weinig geld bij de media markt...
bioscoopzaal
When I was young, television was called books! Now shut up and listen.
Prachtige avonturenfilm van de oude stempel. Heerlijk
De Knip
Geen hoge verwachtingen vantevoren, maar toch een erg leuke film gebleken met goeie humor.
****
Jeroen!
Deze film viel mij erg tegen. Vind het een van de meest overgewaardeerde films op IMDb. Kan bij deze film ook niet echt goed voorstellen wat mensen hier nou zo geniaal aan vinden.
Mug
Imdb is Amerikaans.
The Princess Bride is de Amerikaanse tegenhanger van de Europese The Neverending Story. In de VS een jeugdklassieker, vandaar een hoge notering.
En de vergelijkingen met Shrek zijn er. Maar sta er dan even bij stil dat deze film zo'n 15 jaar eerder is gemaakt en dat in '87 het boek al 15 jaar bestond. Origineel, modern (humoristisch/satirisch) sprookje.
Vind de film vele malen beter en leuker dan The Neverending Story, ook al komt die uit mijn jeugd.
Was imdb niet Engels van origine?
narva77 (crew films)
Klopt, imdb komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië; uit Wales dacht ik.
djelle
Mensen, deze film heb ik ooit nog eens gezien in mijn kinderjaren. Ik was er helemaal weg van. Erg sprookjesachtig en fantasierijk, heel mooie film. Je zinkt er helemaal in weg... inderdaad een beetje als in neverending story. Het is nu al een hele tijd dat ik deze film zoek omdat ik hem echt eens terug wil zien, kan er mij iemand helpen?
Menghini
Best aardige film... Een echte feel-good!
Maar...
Waarschijnlijk heb ik hem met te hoge verwachtingen gezien, want ik vond hem er niet uitsteken t.o.v. de andere films in dit genre. Eerder een beetje te gemaakt en overdreven...
3½*
jay73
De hoge notering in imdb's Top 250 vind ik echter niet terecht: 3,5*
Nu ik de film voor de derde keer gezien heb, kom ik op deze woorden terug. De film barst van de memorabele quotes en scenes. De o zo zwak acterende reus vind ik nu geniaal en helemaal passend in de film. The Princess Bride is met heel veel plezier en heel weinig geld gemaakt, en dat geeft de film een zeer plezierige kneuterigheid. Ik ga naar 4*.
Gelderlander1972
Dit vond ik echt een waardeloze film waar in de hele film geen enkele vorm van actie in voorkomt. Het is onbegrijpelijk dat deze film in the top 250 staat. Behalve de zwak spelende acteurs is het verhaal ook slap en zonder enige inhoud, Jammer, er had misschien zoveel meer ingezeten. Meer als 0,5 kan ik er niet van maken.
Dit is dan ook geen actiefilm.
Trouwens, op imdb staat de film nog hoger.
Knarf Kenobi
Las je de extra's kijkt dan proberen de makers je te laten geloven dat dit de beste film ooit is, met geweldige actie en een spannend en romantisch verhaal blablabla. Maar de film is geen van allen, het is gewoon een soort van komedie, en volgens mij bedoelden ze het ook als komedie. Een zware tegenvaller. Niet echt aan te raden. 2,5 ster
lazaroni_86
HEt lijkt mij ook geen serieus film. Het lijkt meer een komedie waar ze een serieus verhaal lijn tussen proberen te proppen. Een andere film dat je hiermee kan vergelijken is The big Fish. Die was veel beter ...
lizard
Leuke dsprookjesfilm die bijzonder goed uitpakt
4,0
djelle
Onlangs herzien, en ik moet zeggen dat ik een aanzienlijk verkeerd beeld had van deze film. Het is ongelooflijk hoe een filmervaring als kind in absoluut contrast kan staan met een volwassen kijkbeurt... De parodische aanpak was me blijkbaar als kind helemaal ontgaan (een dooddoender voor de sfeer), en het heeft al helemaal geen bintenis met de oeverloze fantasie uit the neverending story, waar ik zowel vroeger als nu nog steeds heerlijk in kan wegdromen.
Wat er van mijn huidige kijkervaring overblijft, is een redelijk afstandelijke fantasy/avonturenfilm, die zich niet zozeer toelegd op de charmes van het genre, maar zich eerder concentreert op een licht komische vorm van zelfspot, die bij mij overigens niet goed werkt. (flauwe humor eigenlijk) Er werd feitelijk weinig aandacht besteed aan de algemene afwerking van het geheel (matig camerawerk, schrale decors, povere effecten, bitter weinig sfeerschepping...) en het resultaat voelt dan ook erg magertjes aan.
Natuurlijk was ik wat teleurgesteld omdat ik een iets andere opzet verwachtte, maar zelfs met het idee dat dit een komische/parodische avontuurlijke fantasyfilm is, moet ik zeggen dat het allemaal maar heel zwakjes is... 1,5*
Poisonthewell
Pfft wat een tegenvaller. #114 in de imdb top 250, dus ik was wel benieuwd. Blijkt dus een zeer matige, saaie, onleuke film te zijn. 2*
mister blonde
leuke sprookjesfilm, die nogal zelfbewust is. bijna een parodie. leuke dialogen, sterk begin, beetje zoetsappig (wat wil je met Reiner), maar de moeite waard. heb behoorlijk moeten lachen een aantal keer (bijvoorbeeld toen Wesly verlamd was) . leuk, krappe 4 sterren.
toch wel veel sterke fantasyfilms uit de jaren '80. misschien moet ik mijn mening over de jaren '80 eens herzien.
aegron
matig filmpje. De humor is erg flauw. Misschien dat het een leuke film was geweest als ik dit voor shrek of als kind had gezien, maar nu was het allemaal een beetje oubollig. 2*
krang74
Als kind heb ik deze film grijs gedraaid. Vond het toen helemaal geweldig en heb hem uit pure nostalgie voor een paar euries aangeschaft. En wat schetste m'n verbazing? Ik vond hem nog steeds gaaf !!
Lord Flashheart
Deze avonturenfilm kon me niet echt boeien. Het was me allemaal net iets te voorspelbaar. Mijn favouriet in dit genre blijft voorlopig toch Labyrinth, al moet ik Legend ook nog zien. 3*
newG
ik mistte een grote finale scene... de humor was best goed, de personages degelijk... Maar het verhaal was toch veel te dun om van deze film een echte topper te maken...
Heb deze gekocht in een paket van 8 films met oa Red Sonja en Highlander voor €4,99 bij Blokker (Belgie), moestten er geïntresseerden zijn...
mister blonde
Geweldige herziening gehad. Werkelijk elke scene is leuk. Ontzettend komische film. Heerlijk. Vermaak van de bovenste plank, uit de tijd dat Reiner nog goede films maakte. Verhoogd naar 4,5 sterren.
veron35
Goede film. Cary Elwes had hier een zelfde soort rol al in robin hood: men in thigts. Veel humor dus. Ik vind hem op IMDb wel overgewardeerd. Ik vind dit geen top 250 film omdat hij af en toe wel nep is. Als iemand iemand neersteekt bijv. of sommige decors. Toch vind ik hem wel een kleine:
4* waard.
Gizzmann
Ik ben een liefhebber van sprookjes en magie en toch ook wel van humor (tja eh, wie niet?
) en daarnaast is deze film mij een keer aangeraden. In combinatie met de hoge notering in de IMDB top 250, deze mooie filmposter en de eerste 5 minuten die ik gezien had dacht ik dat dit gegarandeerd een heuze topper zou gaan worden.
Helaas helaas, het bleek een tegenvallertje. De magie ontbreekt volledig, dus daar zou je het niet voor hoeven doen. Ligt vooral aan de totaal niet bijzondere regie. Er zitten 2 ontzettend gave poppen in deze film (de aal en de grote rat(die helaas maar erg kort in beeld zijn)), er zit een mooi bos decor in en verder misschien wat aardige natuurshots maar that's it. Kostuums zijn ook niet mooi, misschien de jurken van de prinses maar die steken weer af tegen de erg matte decors. Mooie muziek heeft de film niet echt en dat is waarschijnlijk gedaan voor de droge humoristische insteek die deze film heeft.
Maar helaas is de humor ook weer niet helemaal je van het. De acteurs zijn nou eenmaal niet zo grappig. Dan mag het nog wel een beetje grappig geschreven zijn, het komt niet helemaal goed over. Is waarschijnlijk typisch Amerikaans aangezien zij het hilarisch schijnen te vinden.
Neemt niet weg dat het best vermakelijk is, toch wel een paar keer gelachen heb, het inderdaad erg feel-good is en er wat leuke quotes inzitten. Dit lijkt me een typische film om te kijken op een regenachtige dag. Is wel vaker gezegd bij films, maar dit vind ik er persoonlijk typsch eentje om te kijken wanneer hij op een nutteloze zondagmiddag op tv komt. Misschien een afrader om hem echt te gaan huren, maar mocht hij toevallig langs komen zal ik hem toch eens proberen, ook ik wil hem toch nog wel een keer zien want dit lijkt me er een die grappiger word na een aantal kijkbeurten. Nu krijgt hij een kleine 3*
X__Liesjj
Hele vermakelijke film, heb deze al heel lang willen zien. Een must-see. Ik vond de chemie tussen de hoofdrolspelers erg hoog maar dat is mijn mening. 4,5 sterren

Eén en al tegenslag: deze films gingen door een zware 'development hell'

La Vita È Bella

Stand by Me
Drama / Roadmovie, 1986

The Perks of Being a Wallflower
Drama / Romantiek, 2012
gebaseerd op boekdroomvertellingmiracleworstelenzwaardgevechtwraakboat chasepiraatbruiloftcultfilmswashbucklerevil prince screwballimpersonationgiant manstory within the story hidden identityfictitious countrygrandfather grandson relationshipbattle of witsfairytale