Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Brad Anderson
Met onder meer: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh en John Sharian
Releasedatum: 7 juli 2005
Plot The Machinist
"How do you wake up from a nightmare if you’re not asleep?"
Trevor Reznik heeft al een jaar niet geslapen. Dit zorgt ervoor dat hij dingen ziet die er werkelijk niet zijn. Dan gebeurt er een ongeluk op zijn werk, waar hij de schuld van krijgt, maar is het ook zijn schuld?
Trevor Reznik
Jones
Mrs. Shike
Nicholas
Coop
Goede film, waar alles op zijn plaats valt op het laatste.
Is zo een film die je wel aangrijpt en wat dagen in je hoofd blijft spoken.
Goede acteur trouwens ! in zijn vorige film was hij goed gespierd en nu was het een sprietje.
Techro
Geweldige film!! Zeker een aanrader..met mooie vreemde wendingen in de film die je constand op je verkeerde been zetten.
gebruiker_56935
Geweldige film, helemaal mijn genre. Soms een beetje voorspelbaar maar toch zeker 4,5 sterren!!
rtt
Film kon mij niet bekoren. Gaat werkelijk nergens meer over. Merkwaardig slot. En wat die kale meneer doet in die film is mij een raadsel. Ik geef deze film een 2 omdat ik hem helemaal afgekeken heb.
Querelle
Deze film is voor mij de uitzondering op de regel dat inhoud belangrijker is dan vorm. Visueel is deze film namelijk zo aangrijpend dat het vergezochte verhaal me totaal niet stoorde. Prachtige kleuren, merkwaardige kille scenes en drie fantastische acteurs. 5* en al een tijdje in mijn top 10.
J. Courbois
Waanzinnig goede film over iemand die iets ernstigs in zijn leven verdringd, maar daar toch onbewust door lijdt. De slapeloosheid, de paranoide en "afvalrace" van de hoofdpersoon Reznik, daar kijk je ademloos naar. Christian Bale speelt de pannen van het dak en kijk naar dat lichaam...! Na deze film heeft hij Batman Begins opgenomen en moest daarvoor ik weet niet hoeveel kilo aankomen! Absolute aanrader, wel goed voor gaan zitten, maar je wordt zeker niet teleurgesteld.
stefan dias
Nog een mooi aftereffect: een jaar later lijkt het of ik deze film nooit gezien heb, maar gedroomd. Die sfeer, dat licht, dat blijft maar hangen…
s d r
Bale steelt hier de show, verder vond ik dat er een goed sfeertje in de film zat, erg somber.
White Trash
Tijd geleden gezien deze film. Lekker naargeestig sfeertje en kleurgebruik.Het verhaal vond ik ook best goed maar wel wat vaag wat bij de film past. Christian Bale zeer goede prestatie. 1 van me favoraite acteurs mede dankzij natuurlijk American psycho.
Echt een hele rare film waarbij ik niet echt wist wat ervan te denken. Hij was best boeiend doordat ie zo bizar was, maar eigenlijk is dit niet echt mijn stijl film. Het is wel erg goed geacteerd en het uitgemergelde lichaam kwam erg onprettig (Lees: best shockerend) over..wat vast de bedoeling was.
Ik geef het een 3*
Zeker niet slecht maar je moet het maar interessant vinden denk ik, wil je dit hoger beoordelen.
garlic senior
Ik houd erg veel van bizarre films, dus The Machinist leek me in eerste instantie wel wat. De broodmagere Bale zien doet al shockeren, laat staan zijn slapeloosheid
Qua drama vond ik deze film erg aangrijpend en ik vond het verhaal erg sterk. Iemand die zichzelf ziet als iemand anders is een interessant gegeven Het enige wat aan deze film ontbrak was de spanning, de sfeer is subliem maar het had van mij nog wel iets spannender gemogen, aangezien dit een thriller is.
stefan dias
Het is gebeurd.
Ik had aanvankelijk geen maximum gegeven, maar ik merk dat telkens ik over deze film begin tegen vrienden, collega's, ik meteen verval in de superlatieven die ik normaal voor mijn top-tienfilms reserveer. Het is gewoon een onwezenlijke sfeer die maar blijft nazinderen en dat heb ik toch niet zo vaak bij films.
5*, dus
Jisraw
Haha same hier, ik denk er nog veel aan. Indruk gemaakt.
sodo
heb ik een tijdje geleden gezien. Hij deed me denken aan "Secret window". 't was ook ongeloofelijk, hoe Christian Bale eruitzag!
perfection
Interessante film, maar het einde vind ik niet zo sterk.
maxcomthrilla
Wel een aardige film die een paar sterke momenten kent zoals de rit in het spokenhuis. Maar in zijn totaliteit miste ik toch wel wat ( onderhuidse ) spanning. Christian Bale is sterk in zijn rol en zorgt er uiteindelijk voor dat een echte teleurstelling uitblijft. De climax vond ik namelijk niet zoveel noemenswaardigs toevoegen aan de film. 3,5*
DMDude
Geweldige film.
Ik vond Christian Bale in American Psycho al goed, hierin is ie gewoon fantastisch. Voor deze rol was ie flink afgevallen en voor de volgende moest ie weer spieren kweken (Batman Begins). Na Batman moest ie weer afvallen voor de Vietnam-film Dawn Rescue. Schitterende acteur.
DVD-T
Hele goede film met een sterk acterende Bale die ook fysiek tot het uiterste ging door zoveel af te vallen.Het zeer goede verhaal,de duistere, kille en sombere sfeer maken dit echt tot een hele sterke film die nog een tijdje door je hoofd blijft spoken.Alleen de muziek vond ik niet echt geweldig, Dat vond ik soms iets te veel van het goede en niet echt passen bij de film, nam toch wat van de sfeer weg.
Toch goed voor een dikke 4*.
Mr.F-sensitive
Geweldig gewoon!
Deze film zou veel meer waardering moeten krijgen.
Everlast
Geweldige film. Geweldig verhaal, geweldig geacteerd. Had ik al geweldig gezegd??
Maar hoe kan je zoveel afvallen zeg. Dan moet je echt wel tot het uiterste gaan. Was gewoon eng om te zien.
tukkerstein
Prima film met een hele donkere, grauwe sfeer. Christian Bale en ook de rest van de cast acteert zeer goed. De muziek irriteerde een klein beetje, en dat drukte de sfeer een heel klein beetje. Het verhaal is erg goed bedacht en gaat over schuldgevoel.
cambal
Een pareltje in de duisternis die je gezien moet hebben als je van mooie films houd , verpletterend goede film . Bale leeft zich helemaal in zijn rol in zo als gewoonlijk en is fenomenaal bezig .
Hectometerpaal
Erg leuke en vooral orginele film en zoals zovaak genoemt de goede acteerprestaties van Bale. Een van mijn favoriete acteurs heden ten dagen.
Zeer aparte en boeiende film met een meer dan een uitstekende spelende Christian Bale (hij was op een gegeven moment broodmager). The titel van de film vind ik wel een beetje maf want de film heeft niets met treinen te maken.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Bale doet het bijna de gehele film voortreffelijk en is haast onherkenbaar uitgemergeld. Vreemd genoeg vond ik hem in een aantal scenes helemaal buiten zijn rol vallen, soms leek hij op de 'normale' Christian Bale, de stoere zelfzeker zakenman uit de Batman films of American Psycho. De scenes met Maria waren hier een voorbeeld van, hij komt daar net te natuurlijk en niet insomnia-lijdend over.
Heerlijk mysterieuze sfeer hangt er vanaf moment een op je scherm, dit mysterieuze neigde helaas net iets teveel naar 'spanning', waardoor je onnodige angst ingeboezemd krijgt. Verder zaten er een paar magnifieke shots in, soms iets té veel van het magnifieke, maar over het algemeen prachtige beelden. Mooie film.
bozzy
ik vond deze film verassend goed.
een echt rauwe film waar je van moet houden.
Bale op zn best!

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

De tien best beoordeelde films van de jarige Christian Bale (50)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Amazon Prime Video voegde deze week onder meer deze titels toe

American History X
Misdaad / Drama, 1998