• 9.375.882 stemmen

The Girl with All the Gifts (2016)

Drama / Horror | 111 minuten

Genre: Drama / Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Colm McCarthy

Met onder meer: Sennia Nanua, Gemma Arterton en Glenn Close

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Girl with All the Gifts

"Our greatest threat is our only hope."

In een streng bewaakt complex wordt een kleine groep kinderen bestudeerd om een remedie te vinden tegen een virus dat de hele wereld heeft verwoest. Ze zijn de laatste hoop voor de mensheid. De tienjarige Melanie gaat elke dag naar school. Zoals elk normaal meisje heeft ze een favoriete leraar en een favoriet vak. Ze wordt echter naar school gebracht in een soort dwangbuis en wanneer ze haar komen halen is het steeds met getrokken wapens. Maar waarom is dat?

avatar van scorsese

Aardige film over een aantal kinderen in een afgesloten complex die iedere dag les krijgen. Afgezien van het meisje als een soort half-zombie heeft deze film verder weinig nieuws te bieden binnen het genre. Het blijft wel onderhoudend en het ziet er allemaal goed uit. Ook het einde is natuurlijk leuk gevonden.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Best wel goede zombie variant met een jong meisje in de hoofdrol die het er goed van afbrengt .

Niet super bijzonder , maar wel anders genoeg om er Een toffe film van te maken .

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Ik ben geen echte zombieliefhebber, maar dit was leuk, vlot en fris gedaan. Gewoon een zeer degelijke en mooie film waar ik weinig op aan te merken valt. Ik vind de eigen touch die de film aan het genre heeft wel interessant, en misschien zelfs geloofwaardiger dan de stereotiepe zombiefilms

avatar van Boeikens

Boeikens

Wel fijn dat er in de zombiewereld soms nog nieuwe verhaallijnen gevonden worden, dat maakt een film als deze alweer het zien de moeite waard.

De uitwerking daartegen was naar mijn smaak dan weer teveel drama en vooral te weinig gore. En dan die 2e fase,

waarin de zombies uitgroeien tot een boom...

En toch verliep het verhaal vrij vlot en ken het geheel me best vermaken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede zombiefilm, met een originele uitwerking.

Prima vertolkingen ook.

Maar een topper is het evenwel niet, het had een beetje meer gruwelijker mogen zijn.

avatar van K. V.

K. V.

Deze onbekende film eens bekeken en was wel aangenaam verrast door de film. Dit was eens een ander soort zombiefilm. Toch wel origineel gevonden en de nadruk lag toch iets meer op het wetenschappelijke dan op de brute actie. Het eerste uur vond ik wel het beste, maar het laatste deel was ook niet slecht. Alleen een niet echt logisch einde, maar hier kan ik wel mee leven.

De cast deed het prima, Glenn Close is wel een verrassende keuze voor deze film, maar het werkte wel en dat kind was erg goed.

Eens iets anders, maar wel geslaagd.

avatar van mrklm

mrklm

Deze mix van '28 Days later' en 'The Maze Runner' komt met een aardige variant op de het weinig originele verhaal van een groep mensen dat probeert een serum te ontdekken waarmee ze een zombie-epidemie ten einde kunnen brengen. Centraal staat Melania [Sennia Nanua] die weliswaar een "Hungry" is (iemand die door het virus regelmatig een buitensporige behoefte heeft aan de consumptie van vers bloed), maar niets van haar intelligentie is verloren. Haar vermogen om haar lusten redelijk in bedwang te houden en het feit dat ze op menselijk niveau kan communiceren, maakt haar tot het ultieme proefkonijn van Dr Caroline Caldwell [Glenn Close]. Maar naarmate steeds het aantal "Hungries" toeneemt, wordt de situatie steeds wanhopiger en nemen de onderlinge spanningen steeds meer toe.

Deze horrorthriller speelt iets teveel leentjebuur bij andere films en daardoor kent de film weinig verrassingen. De actiescènes zijn wel bijzonder goed in elkaar gezet en de vertolkingen zijn over het algemeen meer dan acceptabel, maar het is moeilijk om te ontsnappen aan een gevoel van déjà vu.

avatar van Number23

Number23

Deze kwam eigenlijk onverwachts op m'n radar door Dirtees - Popculture T-shirts.

En ook bij deze moet ik zeggen dat het missen van de trailer weer een betere filmervaring opleverde. Maar een echte topper is het niet, vooral doordat het kind inde hoofdrol nogal katatonisch acteert. En als er andere kids in beeld komen is de interactie bijna lachwekkend. De volwassenen doen het daarentegen prima en een verwilderd Londen ziet er geinig uit.

avatar van Jynxter

Jynxter

Prima en vrij originele Britse, apocalyptische thriller. Vlot verteld met mooie beelden en ruimte voor hier en daar wat subtiele humor. Alle acteurs konden me op zich goed bekoren, hoewel Sennia Nanua in enkele scenes moeilijk serieus te nemen was. Het scenario zit, op enkele lompigheden na, aardig in elkaar en is eigenzinnig en fris genoeg om te blijven boeien. Dat de film zijn eigen regeltjes soms een beetje losjes interpreteert nemen we dan maar voor lief.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

De film duurt mij te lang. Er zit wat mij betreft ook weinig spanning is. Ik kan niet zeggen dat het een slechte film is, maar ik kon de film maar met veel moeite uit zitten.

avatar van AC1

AC1

Glenn Close in een Zombie B-film?! Begint ok op de legerbasis maar tijdens de tweede helft wordt het belachelijk. (kinderen met dierlijk gedrag kan je misschien wel op papier zetten maar je moet toch wel een krak zijn om dat niet bespottelijjk te laten overkomen op film)

avatar van IH88

IH88

“If I had a box of bad things I'd put you in it and close the lid.”

Vakkundig gemaakte apocalyptische zombiefilm. Wat The Girl with All the Gifts vooral goed doet is de ijzingwekkende sfeer die wordt gecreëerd, en ook de acteurs zijn perfect gecast. Arterton, de jonge Nanua, Considine en natuurlijk Glenn Close, allemaal hebben ze hun momenten om uit te blinken.

Het script is soms wat nodeloos ingewikkeld, en vooral een bepaalde plotontwikkeling rond de zombies en het einde van de wereld had wat beter uitgewerkt kunnen worden. Maar The Girl with All the Gifts is spannend, heeft goed acteerwerk en blijft boeiend om naar te kijken.

avatar van Vinco

Vinco

Geen hoogvlieger maar leuk voor tussendoor.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Deze film maanden geleden eens beginnen te kijken bij een vriend op Netflix om me even bezig te houden.Ik had ongeveer 45 minuten gezien Hoewel ik niet meteen iets had van wow leek het ook niet meteen een standaard post apocalyptische film te zijn, wilde ik toch graag weten hoe het verder ging lopen. En ja erg blij dat ik de draad weer heb opgenomen. Ondertussen hebben ze al zo veel dingen geprobeerd met zombies dat je u afvraagt of ze nog iets interessants kunnen bedenken. Ik vond Maggie al een aangename verrassing maar deze vond ik uiteindelijk nog beter. Er wordt echter een onderscheid gemaakt tussen zombies en hungries. De laatste categorie zijn kinderen en lijken op het eerste zicht normale mensen maar net als zombies hebben ze nood aan vlees van levende wezens. De film kent boeiende ontwikkelingen en lijkt de vraag met wie moet je nu het meest gaan sympathiseren. Sterke rol van de jonge Sennia Nanua, die de titulaire rol heeft. Sterk de beslissing die ze neemt op het einde. Ik verwachtte een bleek einde maar dit was onverwacht positief en ik vond het nog goed werken ook. Horrorfilms kunnen naast de veelzijdigheid aan keuze best ontroerend zijn en een sterke boodschap hebben, dit is er zo eentje naar mijn mening. Nog zo een reden waarom het mijn absoluut favoriet genre is.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige in elkaar gezette zombiefilm, hier en daar wat grof, maar verder prima mee vermaakt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Tweede McCarthy.

Van hem zag ik hiervoor Outcast, een film die duidelijk goedkoper opgezet is dan deze film, maar wel niettemin beter is. Er is niet altijd budget nodig om goede films te maken, en het verschil in kwaliteit (naar mijn mening) tussen deze twee films is daarin een goed voorbeeld. Trouwens leuk dat McCarthy een aantal basic horrorconcepten erbij pakt zoals zombies of weerwolven, en hier iets nieuws mee probeert te doen.

Aan creativiteit geen gebrek in The Girl with All the Gifts. Naarmate de tweede helft aanbreekt kent de film best wel wat momenten die als origineel beschouwd kunnen worden, maar ook het eerste halfuur gaat een richting op die me best smaakte. Niet perfect uitgevoerd, maar het is duidelijk dat McCarthy steeds een andere kant op wilt. Soms wel iets te veel kanten alleen, want hier en daar geeft de film je het gevoel dat ze een kant kozen, verveeld raakte en toen maar een andere kant op kozen. Daarnaast is de uiteindelijke richting juist een herhaalde weg.

Het acteerwerk toont zich regelmatig gebrekkig. Nanua heeft wel het talent, maar komt nerveus en in het algemeen niet zelfverzekerd over. Haar dialogen zijn ontzettend slecht, maar ook gewoon niet overtuigend uitgevoerd. Ook expressie in het gezicht is ver te zoeken. De overige crewleden zijn wel oké, maar echt geweldige personages zijn het niet. Het verschil is wel dat de regisseur probeert om een band tussen de personages op te bouwen.

De horror komt op verschillende manieren. Aan de ene kant vormen de complicaties tussen personages die soms de ware aard van de mensheid naar voren laten komen een vorm van horror. Aan de andere kant is dit een volbloed zombiefilm, met het nodige kogelgeweld en het wegrennen van zombies. Ondanks beste pogingen om de zombies anders te laten lijken zijn het nog steeds wel degelijk weinig afwijkende zombies, ze af en toe in slaap wiegen maakt weinig verschil.

Ik kon mezelf moeilijk langs het acteerwerk zetten, maar ook de soms onevenwichtige toon van de film toont zich een probleem. Visueel de moeite waard, soundtrack is ook aardig, maar McCarthy mikt ook op een hartverwarmend gevoel gemixt met spanning. Die komen er dan weer niet uit. De pogingen zijn er wel, maar de uiteindelijke chemie ontbreekt. Een voldoende zit er wel in, maar geen hoge voldoende.