• 9.373.477 stemmen

Million Dollar Legs (1932)

Komedie | 64 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Edward F. Cline

Met onder meer: W.C. Fields, Jack Oakie en Lyda Roberti

Plot Million Dollar Legs

"It's Insane -- It's Joyous"

Het fictieve land Klopstokia heeft dringend geld nodig. De president staat onder zware druk van zijn kabinet. Gelukkig voor hem valt een Amerikaanse vertegenwoordiger in borstels voor zijn dochter. Nadat deze gezien heeft hoe superatletisch de inwoners van Klopstokia wel niet zijn (ze kunnen zelfs over huizen heen springen), komt deze op het idee om Klopstokia mee te laten doen aan de Olympische Spelen in Los Angeles om het land op de kaart te zetten en zo internationaal geld los te krijgen. Ze lijken onverslaanbaar totdat een spionne van het kabinet het team tegen elkaar weet op te zetten.

Migg Tweeny

Poster update zsm.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2072 stemmen

Een doldwaze komedie en ik heb van elke minuut genoten. Leuk verhaaltje waaraan niemand minder dan Joseph L. Mankiewicz heeft meegeschreven en prima in beeld gebracht door Edward Cline (Buster Keaton en WC Fields habitué). WC Fields krijgt de hoofdvermelding in de credits maar naar schermtijd ben ik niet zeker of hij effectief de hoofdrol had. Waarschijnlijk gaat die eer naar Jack Oakie. Erg leuke gags in dit filmpje - niet dat ik telkens bulder van het lachen maar het is gewoon fun - en ook nog wat pre code innuendo. Voor dat laatste zorgt Lyda Roberti als blonde verleidster in de rol van Mata Machree (zal wel een verwijzing zijn naar Mata Hari).

Net als International House (1933) en Never Give a Sucker an Even Break (1941) is dit een WC Fields komedie met een redelijk weird gehalte, en dat draagt voor mij alleen maar bij aan het kijkplezier. Hoe weirder hoe beter, in het geval van WC Fields komedies.

avatar van clubsport

clubsport

behoorlijk flauw allemaal , er valt weinig te lachen omdat de grappen zo kinderachtig zijn en het verhaal gewoon niet weet te boeien .