• 9.377.648 stemmen

Met onder meer: Michelle Pfeiffer, George Clooney en Mae Whitman

Gesproken taal: Spaans, Engels en Georgisch

Releasedatum: 17 april 1997

Plot One Fine Day

"She was having a perfectly bad day... Then he came along and spoiled it."

Melanie Parker, architecte en moeder van Sammy, en Jack Taylor, columnist in een krant en vader van Maggie, zijn beiden gescheiden. Op een ochtend ontmoeten ze elkaar, en zitten ze met elkaar opgescheept als beide kinderen een schoolreisje missen. De twee projecteren in het begin de negatieve ervaringen uit het verleden op elkaar, maar langzaam groeien de twee toch naar elkaar toe.

Melanie Parker

Manny Feldstein

Frank Burroughs

avatar van Dragon

Dragon

Redelijk geslaagde, nogal hectische romantische komedie. Soms best wel grappig, maar toch iets te standaard om de middelmaat echt te overstijgen. Goede acteerprestaties van Clooney en Pfeiffer.

avatar van Linn

Linn

Snap het gewauwel niet over feel-good movie ja of nee. En prulfilms heb ik wel heel veel ergere gezien. Deze film is een feel-good movie als je je er goed bij voelt. En ja ik voel me er goed bij en ik heb er van genoten.

Heerlijke no-worries film na een lange dag hard gewerkt te hebben en even geen gezeik aan je hoofd te hebben. (de nog niet zo ver begrijsde) Clooney is grappig en leuk in zijn rol en Pfeiffer is leuk en herkenbaar met haar kind en de dingen die de kinderen uithalen. Samen vormen ze ook een leuk filmkoppel.

Leuk! 4*

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Kleine intieme dramady die de juiste snaar weet te raken. Zeer vermakelijk.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Alhoewel allemaal behoorlijk voor de hand liggend, weinig gewaagd en met momenten zelfs zeer clichématig nog redelijk entertainend. De kinderen speelden goed en waar Pfeiffer nog wel eens gemaakt over wou komen wist Clooney het geheel redelijk vol te houden. Grootste minpunt is het eeuwige gezever tegen het einde, de boodschap is allang duidelijk en ze hadden veel sneller en scherper kunnen eindigen.

avatar van gotti

*snurk*

Was in de veronderstelling dat ik een soort Kramer vs. Kramer zou gaan zien. Zoet, maar met een zwart randje dus. Niets van dit al. Zo zoet dat het glazuur van je tanden afspringt, personages waarbij vanaf seconde één al duidelijk is dat ze bij elkaar komen -maar laten we doen alsof ze elkaar helemaal niet mogen...spannend!- en waar is het fucking drama. Gedoe met katten, knikkers in neuzen en weggelopen kinderen die eigenlijk helemaal niet weg zijn. Ontzettend suf gedoe allemaal...

Aardig.

Het was al erg lang geleden dat ik deze voor het laatst gezien had. Is me altijd bijgebleven als een vlotte en warme film, die indruk staat nog steeds als een huis.

Hoewel de twee hoofdpersonages best wat problemen voorgeschoteld krijgen is er nooit sprake van echt drama. Op geen enkel moment wordt de illusie gewekt dat het verkeerd zou kunnen aflopen, wat het dramagehalte verfrissend laag houdt.

Verder zijn het vooral Clooney en in iets mindere mate Pfeiffer die de film rechthouden. Een leuk filmkoppel, daarbij is Clooney erg vermakelijk in z'n rol. Ook het kleine ventje, hoe irritant ook, is best grappig.

Het is een simpele en eenvoudige film die gewoon werkt. Meer zit er niet in, maar ook zeker niet minder. Als het duo Clooney/Pfeiffer echter niet zou werken voor mensen schiet er maar bitterweinig over.

avatar van booyo

booyo

Jongetje is inderdaad behoorlijk irritant, net als z'n moeder overigens. Een lieverd als ze lacht, maar een verschrikking als ze zo'n schreeuwlelijk is als ze in de eerste 90 minuten speelt. Clooney maakt de film nog enigzins dragelijk, verder is er voor mij weinig positiefs te melden. Bar cliché allemaal. Het hele elkaar eerst zogenaamd haten en vervolgens toch maar verliefd worden trucje kennen we wel.

avatar van Decec

Decec

Een goede komedie/drama/romantiek film...

Leuk verhaal...

Prima acteerwerk...

Een jonge bekende acteur George Clooney en ook een bekende actrice

Michelle Pfeiffer...

Goed beeld, geen HD aanwezig...

Goed achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van IH88

IH88

“I only wanted to warn you that Sammy can get into trouble faster than you can make most women smile.”

Fijne romcom die vooral door het spel van Clooney en Pfeiffer leuk blijft om naar te kijken. Met de chemie zit het wel goed, en dat het verhaal over twee ouders die uit nood op elkaars kinderen moeten passen zeer voorspelbaar is stoort dan al gelijk wat minder. Door de ervaring en het charisma van Clooney en Pfeiffer kom je al een heel eind.