• 9.381.481 stemmen

Met onder meer: Uma Thurman, Michael Madsen en David Carradine

Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Spaans en Kantonees

Releasedatum: 22 april 2004

Plot Kill Bill: Vol. 2

"The bride is back for the final cut."

Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ik zou het wel mooi vinden één epische film, die wel duidelijk wordt opgesplitst tijdens de film zelf. Een 4 uur lange prachtige wraak film, dat zou mij wel wat geleken hebben.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

vondt 1 toch veel meer entertaining dan deel 2

al de aktie zit in 1 het verhaal in 2

maar toch zitten er leuke stukken in 2

al vindt ik het einde maar bout

avatar van Tompie film

Tompie film

Ik vond Kill Bill 2 echt wel tegenvallen. Voor mij is dit de minste Tarantino tot nu toe. Tarantino die de sentimentele toer opgaat, het gaat hem niet af vind ik.

avatar van madboy

madboy

na enkele berichtjes te hebben gelezen over dit tweede deel had ik mn verwachtingen al wat terug geschroefd, en helaas kreeg ik gelijk. De eerste helft vond ik regelrecht ondermaats (in vgl. met deel 1). De tweede helft was stukken beter, (eindelijk wat actie!) maar heeft wel enkele serieuze dips wat mij betreft. Al bij al een zeer goede film maar geen kill bill vol. 1.

avatar van Tin

Tin

De tweede helft van Kill Bill is niet helemaal geworden wat ik ervan verwacht had.

Ik miste een aantal dingen die het eerste deel zo geweldig maakte. Het telkens voor- en achteruit schuiven door de tijd, die tekenfilm, de vormgeving, het geweld (met bijbehorende lekker overdreven bloedfonteinen.) Het zal allemaal vast wel eens eerder en waarschijnlijk ook beter gedaan zijn, maar het 'klopte' gewoon.

Deel 2 mist dit grootendeels. Dat betekent niet dat deze nu slechter is dan deel 1, maar simpelweg anders.

De gevechten die er zijn, zijn ondanks de lengte wel leuk. Het verhaal wordt wat uitgediept, wat Kill Bill in zijn algemeenheid ten goede komt. Madsen en Carradine zetten perfecte rollen neer. Al met al levert dit een goed resultaat op; 5 sterren.

(Eerlijk gezegd verkeer ik nog steeds in een roes van de eerste film, dus dat kan ook wel van invloed zijn op de score. Misschien dat als ik de film over een half jaartje nog eens zie, de score een beetje lager kan uitvallen.)

avatar van knabobaR

knabobaR

(verwijderd) schreef:

En als het 1 film was geweest zou hij waarschijnlijk hoger in mijn top 10 staan.

Dat vind ik ook, lostaand zijn het wel twee goede films, ten eerste vond ik deel 1 beter, vooral om dat deze op zich nogal onderscheidde van andere films, hij was niet zo standaard. Deel 2 echter vond ik iets minder het verhaal zat er wel beter in maar had niet het aparte van deel 1, het was meer een "normaal" filmconcept, deel één had veel meer stijl.

Als de beide delen als één film waren was het geheel mooi verdeeld, nu zijn het toch twee "verschillende" films, met elk verschillende eigenschappen. maar nogmaals twee goede films...

Iemand een verklaring waarom deze film eigenlijk hoger staat dan Kill Bill 1 ... zowat 80% van de berichten beginnen met te zeggen dat voorgenoemde beter is, maar toch heeft deze 0.1 meer.

Jordy

Mensen die deel één afschuwelijk vonden zullen deze misschien niet kijken. Deze film is nog niet op video (wat ook altijd een daling van een paar tienden oplevert bij populaire films)

avatar van starbright boy

210 stemmen vs. 530. Tarantino fans zijn hier voornamelijk de stemmers, terwijl deel 1 al door een groter publiek bekeken is.

flipsen

Inderdaad, vreemd dat deze hoger staat dan deel 1. Ik vind het overigens wel terecht. Misschien komt het door de ietwat tegenvallende uitgave in Nederland dat ie wat lager heeft gekregen dan de film op zich. Ik stoor me daar persoonlijk niet zo aan, van de meeste DVD's die ik heb, heb ik nog niet eens alle extra's gezien, als de film er op staat, daar doe ik het al voor!

Gister nog maar een keer naar de bios geweest, binnen een straal van 5 meter zat er niemand om mij heen, de hele rij waar ik zat was verder leeg, en degenen die er zaten, waren stil, hinnikten niet om elke grap, en weinig krakende chips zakken die de film verstoorden. Ik ga vaker naar de voorstelling van half 1 denk ik.

Ik vind hem echt geweldig, momenteel echt mijn nummer 1 in mijn top 10 (had nooit gedacht dat een film LOTR van mijn eerste plaats van mijn persoonlijke top 10 zou verstoten, maar het is gebeurd!).

avatar van imselende

imselende

Ik vond Kill Bill 2, helemaal niks. Of ja helemaal niks misschien een beetje overdreven. Maar de lat wordt zo hoog gelegd na deel 1 dat het wat mij betrefd alleen maar fout kon gaan.

De scenes die ik zo geweldig vond ik deel 1 zoals in the house of the blue leaves. Zo iets zat er helemaal niet in en ook een evenaring van de animatie scene in deel 1 bleef achterwegen.

Wat ik ook jammer vond is dat het met zo'n enorme sisser afloopt. Ten eerste zag ik het al lang aankomen dat Bill zo ging sterven (door de scene waar bill hier over praat). Ten tweede word er zo'n enorme ophef over bill gemaakt dat je wonder wat begint te denken en dan moet het zo eindigen!

Hij heeft mij teleurgesteld jammer, want ik had er na deel 1 zoveel van verwacht.

Oh ja nog een ding, de dialogen. Ik heb het gevoel bij tarantino dat hij steeds meer moeite heeft met het evenaren van zijn eigen dialogen in vorige films. Zodat hij mij nu het gevoel geeft dat de dialogen in Kill Bill teveel gezocht zijn. Ze moeten perse nog cooler zijn dan in zijn andere films.

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

En kan 't kloppen dat ik 'n roddel hoorde vallen over een evt. 3e deel? Wat dan zou draaien om het meisje wiens moeder in het eerste deel van kant wordt gemaakt in de keuken?

Over 10 jaar zou mij dat redelijk lijken, maar zkrz niet nu meteen 'n half jaar/jaar na Vol.2

*'t zal toch wel geouwehoer zijn trouwens hur, maar ik denk gooi 't 'r ff in*

flipsen

Nee, ze moeten deze twee films nu met rust laten, geen vervolg. Ze kunnen toch niet met het personage The Bride verder gaan die heeft haar wraak nu gehad, het is een sterk verhaal, het is een afgerond verhaal punta basta ik heb ook mensen gehoord die over een half jaar wel een deel 3 willen, maar hoe kan dat nou!

ook zal ik het jammer vinden als ze nog verder met het personage The Bride verder zouden gaan.

avatar van davidov

davidov

het is geen roddel, tarantino zegt zelf dat het hem leukt lijkt om over 10-15 jaar een 3e deel te maken waarin dus the bride zelf het doelwit zou zijn van het slachtoffer meisje uit deel 1.

Hij zou misschien nu al wat scenes willen filmen voor later zodat het daadwerkelijk 10-15 jaar terug is met de leeftijden etc.

Maar het waren slechts ideeen, dan is hij meer vast beraden op het moment om een james bond te maken.

avatar van Safri

Safri

davidov schreef:

Wat?

flipsen

Ja, ik heb ook zoiets op SBS 6 (oh oh) nieuws gehoord, hij Tarantino wou volgens hun een bond-film maken, met Pierce Brosnan en Uma Thurman als bond girl. Uma stelde de voorwaarde dat ze James Bond in ieder geval een paar stevige klappen op zijn smoel wou geven.

avatar van Wouter

Wanneer houdt men eens op die Tarantino serieus te nemen in interviews?

Wouter schreef:

Wanneer houdt men eens op die Tarantino serieus te nemen in interviews?

Ik heb nog nooit een interview met hem gezien, alleen de betrouwbare SBS6 presentatrices hebben mij dit verteld, ik nam al niet voor waar aan, ik zeg alleen dat ik het gehoord heb. Lijkt me overigens wel iinteressant als het waar zou zijn .

avatar van Wouter

tarantino roept al jaren dat hij 'Casino Royale' zou willen verfilmen.

Volgens mij is het onduidelijk waar die rechten nu liggen.

avatar van davidov

davidov

dat gedeelte van Uma in bond is iig complete onzin, en sbs6 moet je ook nooit zomaar geloven want ze weten zelfs niet wat de laatste bond was terwijl ze erover praten.

Maar quentin heeft wel verschillende keren dat over casino royale hier en daar laten vallen.....nou schat ik de kans 1 op 10 dat het er nog ooit van komt, tenslotte droomde spielberg er ook van maar is toen maar met indiana jones aan de slag gegaan.

Casino royale....waar de rechten liggen...geen idee...maar laatst hoorde ik uit een niet al te betrouwbare bron een niet al te waarschijnlijk berichtje dat EON (007 moederbedrijf) de rechten terug had gekocht van het laatste boek....i doubt it.

Tarantino heeft vele plannen en dingen die hij ooit wel eens zou willen doen, maar dat hebben we allemaal....alleen die van ons wil niemand horen, die van hem wel....en zo ontstaan al die geruchten.

avatar van WiLL

WiLL

5 minuten na de film ..... tja , ik vond het een middelmatige film.
Waar vol.1 het van de amusements waarde moest hebben, zit hier meer dialoog in. Alleen vind ik dit wel de zwakste tarantino film op dat gebied. Ik haal zijn interview nog voor de geest wat ik laatst zag, waar hij aan het vertellen was dat hier "zijn dialogen" weer meer naar voren kwamen.
Nou bijzonder vond ik het niet, eerder saai en slaapverwekkend.
Ik vond het ook zwak om te zien hoe telkens weer Uma bijna dood wordt geslagen/geschoten en 2 minuten later weer zo fris als een vogeltje verder loopt, zeker als ze uit het graf komt. Ze slaat haar handen helemaal kapot maar in de bar zie je er niks meer van. Oh en een schot van een dubbelloops shotgun in de borst overleven ??? kom zeg ...
Ik verwachte dat deze film beter zou zijn als deel 1, maar ik heb me tijdens deel 1 nog wel vermaakt, terwijl ik nu de neiging had om fast forward door de film te gaan.

WiLL schreef:

Nou bijzonder vond ik het niet, eerder saai en slaapverwekkend.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. door het hoofd geschoten en alleen maar in coma raken, net als Elle D. bezig is gif in haar infuus aan het spuit is belt bill, de uit coma raken en meteen volwassen kerels kunnen overmeesteren, de ontiegelijke hoeveelheid mensen die in elkaar gehakt worden in tokio, mensen waar echt 3 kubieke meter bloed uitkomt spuiten als je hun ledematen afhakt enz enz. dit soort dingen kun je minstens zo makkelijk zeggen over deel 1. Het inderdaad een heel sterk verhaal, maar het is niet zo dat The Bride als onoverwinnelijk wordt neergezet, integendeel, vrij veel tegenslagen, maar ze vecht voor een rechtvaardig (zo moet je het zien) goed doel, en dan krijg je het geluk aan je zijde Het is een heel sterk en ongeloofwaardig verhaal, maar wel heel leuk! Ik vind de dialogen wel heel leuk, vooral die met Hattori Hanzo uit deel 1 en die met Esteban uit deel 2.

avatar van Wouter

Langzaam moeten we gaan vaststsellen dat het bij elke film minder werd met die Tarantino.

Belachelijk verhaal, idioot sloom geregisseerd.

Hier en daar wel grappig campy.

Wouter schreef:

Belachelijk verhaal, idioot sloom geregisseerd.

Hier en daar wel grappig campy.

HHmmmmm....... meningsverschil

Die "we" daar hoor ik niet bij!

Jordy

95% van de filmliefhebbers die ik hier over heb gehoord vindt Kill Bill beter dan Jackie Brown. Laat dat "we" maar weg dus.

avatar van master_yoda

master_yoda

veel beter dan den 1sten

er is wel 1 iemand niet dood. De vrouw met het ooglapje. Kill bill 3????

keep up the good movies quentin

ps: i love from dusk till dawn, pulp fiction en natural born killers

grtzzz
master yoda

flipsen

Op de vorige pagina staat nog een enorme spoiler, een beetje een verscholen spoiler, maar kijk maar eens wat imselende zei: hij zegt dat hij al lang aan zag komen hoe bill ging sterven, dan weet je dus aal dat ie dood gaat! Dat niemand dat gezien heeft! Moet misschien ook even aangepast worden.

Aangepast

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

flipsen schreef:

Zo groot is die spoiler nou ook weer niet gezien de titel van de film.

Jordy schreef:

Dan zijn ze gillend gek.