• 9.382.136 stemmen

Geregisseerd door: David Gordon Green

Met onder meer: Jamie Bell, Josh Lucas en Dermot Mulroney

Releasedatum: 18 augustus 2005

Plot Undertow

"Hear me now brother. I was washed in the same blood as you."

Tiener Chris woont samen met zijn vader John en ziekelijke broertje Tim op een afgelegen boerderij in het zuiden van de VS. Ze krijgen onverwachts bezoek van oom Deel, de gluiperige broer van John, die net uit de gevangenis komt en niet zonder reden op bezoek komt. Nadat een tragedie zich voordoet zijn de twee broers hun leven niet meer zeker en slaan ze op de vlucht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Esteban

Esteban

Poster : http://www.empiremovies.com/po...

Na Billy Elliot en Nicholas Nickleby ben ik benieuwd naar Bell in deze.

avatar van starbright boy

Die Jamie Bell is aardig aan de weg aan het timmeren. Volgens IMDB komen er vier films met hem aan. Waaronder de nieuwe Vinterberg en King Kong van Jackson.

avatar van Bloompje

Bloompje

Enig idee of deze film al een distributeur heeft gevonden? Komt vaak voor in eindejaarslijstjes...En de trailer vond ik erg goed.

Bloompje schreef:

A-film. Bioscooprelease: augustus 2005.

Maar ook te zien op IFFR:

03-02-2005 22:30 uur in Pathe 1

04-02-2005 20:45 uur in Pathe 5

05-02-2005 15:15 uur in Cinerama 3

Regisseur aanwezig in Rotterdam van 03-02 tot en met 07-02.

avatar van titan

titan

Tegenvallende film. Na de dood van de vader is het verhaal wel een beetje verteld en sleept de film zich traag voort naar het einde, waar je op dat moment naar zit te snakken. 2,5*.

avatar van herman78

herman78

Grappig, ik heb de film heel anders beleefd. Op zich had ie wel wat compacter gekund, maar ik vond hem wel bijzonder en aangrijpend, bij vlagen zelfs ontroerend (zeker de scene tegen het einde aan, als hij de munten aan dat meisje geeft en eindelijk breekt)

avatar van SouthEast

SouthEast

UNDERTOW was voor mij één van de indrukwekkendste films die ik op het IFFR heb gezien. Van de beginscène (ik verklap niks) moest ik zeker vijf minuten bijkomen. Jamie Bell vond ik verbazingwekkend overtuigend als 'southern boy', ik zat geen moment naar 'Billy Elliot' te kijken, en ook Dermot Mulroney en Josh Lucas zetten mooie rollen neer. Mooie broeierige sfeer (beetje jaren '70). De perfecte afsluiter van mijn festival van dit jaar.

avatar van herman78

herman78

Ja, de beginscene is werkelijk adembenemend inderdaad.

avatar van titan

titan

Inderdaad, bij die beginscene ging er een schokgolf door de hele zaal .

avatar van SouthEast

SouthEast

Grappig was dat, vooral ook omdat het daarna ook nog een paar minuten onrustig bleef in de zaal...

avatar van Thomas

Thomas

beetje een voor oordeel... maar deze film lijkt me echt een "drama" .........

avatar van larstig88

larstig88

dit vond ik een aardige film, leuk om een keer gezien te hebben

avatar van MrBrown

MrBrown

redelijke film...

niet meer en niet minder...

igg. goed genoeg als je ff niets te doen hebt.

avatar van savi_7

savi_7

erg goede film vraag me alleen af waar zijn die munten gebleven!!!

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede film.

Met prima akteerprestaties, vooral van de twee broertjes.

Het verhaal is helaas niet altijd even boeiend en komt wat traag op gang, maar is wel erg sfeervol in beeld gebracht.

Later komt er wat meer vaart in de film en zit je met spanning te kijken hoe het met de twee broers afloopt.

avatar van johnyfilm

johnyfilm

ik denk dat ik ook een film gaat maken want als men deze film goed vind dan kan het nooit moeilijk zijn om een film te maken

avatar van eduard

eduard

Ik heb hem net gekeken en ik heb al vele films gezien maar dit is één van de slechste. Het gaat over niets kwam heel traag op gang en was gewoon waardeloos. als mensen deze film nog goed vinden dan twijfel ik eraan. Hier hoef je niets van te begrijpen en is een verhaal dat je in 2 minuten uitverteld hebt.Met pijn en moeite toch nog een 1 gegeven, want dt verdient geen cijfer ook was het slecht camerawerk

avatar van friedrich

friedrich

Mooie en ook eigenaardige film over twee broertjes die veel ellende meemaken. Geen spetterende actie en soms wat traag, maar toch neigt het voor mij naar een meesterwerk. Een beetje de stijl van de regisseurs Coen. Wat een heftige opening!!

avatar van Marcusnld

Marcusnld

Idd ranzige opening, hoewel ik de scene door de reactie hier wat anders had voorgesteld. Film start traag maar blijft zeker boeien. Goed acteer werk en apparte muziek keuze. Voor mij een geweldige film.

avatar van krabat

krabat

Over welke ranzige opening hebben jullie het toch? Heb de film net gekeken en een "shokgolf" teweegbrengende scene heb ik niet kunnen ontdekken?

avatar van ASroma

ASroma

krabat schreef:

denk dat ze bedoelen dat meneer met de pet in een spijker stapt

mooie film!

avatar van bisse

bisse

Kan niet geloven dat iedereen hier zo positief over is.Vreselijk trage en saaie film over wat rednecks en een sok vol goudstukken. Het jochie als hoofdpersoon vond ik echt superirritant.Had die schokkerende beginscene zich maar wat vaker herhaald dan was het nog leuk geweest.

avatar van ASroma

ASroma

bisse schreef:

misschien is het gewoon niet jouw ding?

terminator maar weer? http://www.moviemeter.nl/images/smilies/icon_worship.gif

avatar van bisse

bisse

terminator maar weer?

Bekijk mijn toptien maar eens roomASS,en kom er achter dat mijn interesse verder gaat dan goeie ouwe arnie, en nee inderdaad niet mijn ding nee.

avatar van Huntjut

Huntjut

spectaculaire beginscene. Dat belooft dus wat.. Na het eerste halfuur wordt de film wat sloom en langdradig. Heb het niet helemaal kunnen uitzitten..Jammer, wel een goed verhaal.

avatar van Token

Token

Ik denk dat dit een film is waar je van houdt of niet. Personages worden goed uitgediept waardoor je meer een band met ze krijgt. Dit is juist nodig voor deze film.
Uiteraard krijg je dan niet veel spanning in de film.

Het minpuntje in de film vindt ik dat Josh Lucas elke keer weer de jongens kan vinden...
Ook vond ik sommige camerabeelden vreemd gefilmd. Sommige beelden stopten opeens en ging even later weer verder (nee lag niet aan dvd ). Ik denk dat ze een zekere sfeer wilden creeëren...

Pluspunt vond ik het goede acteren van alle personages!

krijgt 3***

avatar van Barfly

Barfly

Aardige film met het begin als hoogtepunt.

Iets te traag en eenvoudig van opzet. Het laatste half uur heb ik zin in de aftiteling omdat het einde zich wel laat raden.

avatar van Fatal3rr0r

Fatal3rr0r

Aardige film idd...

avatar van B-Rex

B-Rex

Tis al even geleden dat ik hem heb gezien maar ik vond hem ook wel aardig ja.