Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: David Gordon Green
Met onder meer: Jamie Bell, Josh Lucas en Dermot Mulroney
Releasedatum: 18 augustus 2005
Plot Undertow
"Hear me now brother. I was washed in the same blood as you."
Tiener Chris woont samen met zijn vader John en ziekelijke broertje Tim op een afgelegen boerderij in het zuiden van de VS. Ze krijgen onverwachts bezoek van oom Deel, de gluiperige broer van John, die net uit de gevangenis komt en niet zonder reden op bezoek komt. Nadat een tragedie zich voordoet zijn de twee broers hun leven niet meer zeker en slaan ze op de vlucht.
Chris Munn
Amica Pela
Hard Hat Dandy
Esteban
Poster : http://www.empiremovies.com/po...
Na Billy Elliot en Nicholas Nickleby ben ik benieuwd naar Bell in deze.
Die Jamie Bell is aardig aan de weg aan het timmeren. Volgens IMDB komen er vier films met hem aan. Waaronder de nieuwe Vinterberg en King Kong van Jackson.
Bloompje
Enig idee of deze film al een distributeur heeft gevonden? Komt vaak voor in eindejaarslijstjes...En de trailer vond ik erg goed.
A-film. Bioscooprelease: augustus 2005.
Maar ook te zien op IFFR:
03-02-2005 22:30 uur in Pathe 1
04-02-2005 20:45 uur in Pathe 5
05-02-2005 15:15 uur in Cinerama 3
Regisseur aanwezig in Rotterdam van 03-02 tot en met 07-02.
titan
Tegenvallende film. Na de dood van de vader is het verhaal wel een beetje verteld en sleept de film zich traag voort naar het einde, waar je op dat moment naar zit te snakken. 2,5*.
herman78
Grappig, ik heb de film heel anders beleefd. Op zich had ie wel wat compacter gekund, maar ik vond hem wel bijzonder en aangrijpend, bij vlagen zelfs ontroerend (zeker de scene tegen het einde aan, als hij de munten aan dat meisje geeft en eindelijk breekt)
SouthEast
UNDERTOW was voor mij één van de indrukwekkendste films die ik op het IFFR heb gezien. Van de beginscène (ik verklap niks) moest ik zeker vijf minuten bijkomen. Jamie Bell vond ik verbazingwekkend overtuigend als 'southern boy', ik zat geen moment naar 'Billy Elliot' te kijken, en ook Dermot Mulroney en Josh Lucas zetten mooie rollen neer. Mooie broeierige sfeer (beetje jaren '70). De perfecte afsluiter van mijn festival van dit jaar.
herman78
Ja, de beginscene is werkelijk adembenemend inderdaad.
titan
Inderdaad, bij die beginscene ging er een schokgolf door de hele zaal
SouthEast
Grappig was dat, vooral ook omdat het daarna ook nog een paar minuten onrustig bleef in de zaal...
Thomas
beetje een voor oordeel... maar deze film lijkt me echt een "drama" .........
MrBrown
redelijke film...
niet meer en niet minder...
igg. goed genoeg als je ff niets te doen hebt.
savi_7
erg goede film vraag me alleen af waar zijn die munten gebleven!!!
tevelenco
Goede film.
Met prima akteerprestaties, vooral van de twee broertjes.
Het verhaal is helaas niet altijd even boeiend en komt wat traag op gang, maar is wel erg sfeervol in beeld gebracht.
Later komt er wat meer vaart in de film en zit je met spanning te kijken hoe het met de twee broers afloopt.
johnyfilm
ik denk dat ik ook een film gaat maken want als men deze film goed vind dan kan het nooit moeilijk zijn om een film te maken
eduard
Ik heb hem net gekeken en ik heb al vele films gezien maar dit is één van de slechste. Het gaat over niets kwam heel traag op gang en was gewoon waardeloos. als mensen deze film nog goed vinden dan twijfel ik eraan. Hier hoef je niets van te begrijpen en is een verhaal dat je in 2 minuten uitverteld hebt.Met pijn en moeite toch nog een 1 gegeven, want dt verdient geen cijfer ook was het slecht camerawerk
friedrich
Mooie en ook eigenaardige film over twee broertjes die veel ellende meemaken. Geen spetterende actie en soms wat traag, maar toch neigt het voor mij naar een meesterwerk. Een beetje de stijl van de regisseurs Coen. Wat een heftige opening!!
Marcusnld
Idd ranzige opening, hoewel ik de scene door de reactie hier wat anders had voorgesteld. Film start traag maar blijft zeker boeien. Goed acteer werk en apparte muziek keuze. Voor mij een geweldige film.
krabat
Over welke ranzige opening hebben jullie het toch? Heb de film net gekeken en een "shokgolf" teweegbrengende scene heb ik niet kunnen ontdekken?
ASroma
denk dat ze bedoelen dat meneer met de pet in een spijker stapt
mooie film!
bisse
Kan niet geloven dat iedereen hier zo positief over is.Vreselijk trage en saaie film over wat rednecks en een sok vol goudstukken. Het jochie als hoofdpersoon vond ik echt superirritant.Had die schokkerende beginscene zich maar wat vaker herhaald dan was het nog leuk geweest.
ASroma
misschien is het gewoon niet jouw ding?
terminator maar weer? http://www.moviemeter.nl/images/smilies/icon_worship.gif
bisse
terminator maar weer?
Bekijk mijn toptien maar eens roomASS,en kom er achter dat mijn interesse verder gaat dan goeie ouwe arnie, en nee inderdaad niet mijn ding nee.
Huntjut
spectaculaire beginscene. Dat belooft dus wat.. Na het eerste halfuur wordt de film wat sloom en langdradig. Heb het niet helemaal kunnen uitzitten..Jammer, wel een goed verhaal.
Token
Ik denk dat dit een film is waar je van houdt of niet. Personages worden goed uitgediept waardoor je meer een band met ze krijgt. Dit is juist nodig voor deze film.
Uiteraard krijg je dan niet veel spanning in de film.
Het minpuntje in de film vindt ik dat Josh Lucas elke keer weer de jongens kan vinden...
Ook vond ik sommige camerabeelden vreemd gefilmd. Sommige beelden stopten opeens en ging even later weer verder (nee lag niet aan dvd
). Ik denk dat ze een zekere sfeer wilden creeëren...
Pluspunt vond ik het goede acteren van alle personages!
krijgt 3***
Barfly
Aardige film met het begin als hoogtepunt.
Iets te traag en eenvoudig van opzet. Het laatste half uur heb ik zin in de aftiteling omdat het einde zich wel laat raden.
B-Rex
Tis al even geleden dat ik hem heb gezien maar ik vond hem ook wel aardig ja.

Nieuwe Spaanse Netflix-thrillerserie ‘That Night’ verschijnt deze lente

Humor en actie met Will Smith: 'Men in Black II' kijk je vanavond op televisie

Vanaf vandaag kun je op Netflix kijken naar de Poolse waargebeurde serie 'Lead Children'

Thrillerklassieker ‘The Silence of the Lambs’ gaat binnenkort Netflix verlaten

An American Crime