• 9.375.198 stemmen

Met onder meer: Josh Hartnett, Rose Byrne en Matthew Lillard

Releasedatum: 28 februari 2005

Plot Wicker Park

"Passion never dies."

Drama over een man die een obsessieve liefde heeft voor een vrouw op wie hij verliefd werd en die vervolgens spoorloos verdween. Twee jaar na haar verdwijning ziet hij haar voorbij flitsen in een bar, waarna een lastige zoektocht naar de waarheid begint. Remake van L' Appartement.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jordy

Jordy

Overbodige en oninteressante remake. Ook als je L'Appartement niet gezien hebt mis je volgens mij niets aan Wicker Park.

Gaf deze film een kans omdat ik niet veel meer wist van het origineel, en omdat ik het bij bv. Vanilly Sky best interessant vond om te zien hoe een getalenteerde regisseur zo'n film zou vertalen. Maar helaas.

Voor mij werkte het dus wel. Ik heb L'Appartement niet gezien (schaam), maar deze film is prima gemaakt. Mooie beelden, mooie muziek, fijn sfeertje en verrassend goed acteerwerk van Hartnett.

Het verhaal begon af en toe wat te haperen, maar over het geheel was ik zeer tevreden.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Best een vermakelijke film, die helaas verschrikkelijk traag op gang komt, maar uiteindelijk steeds beter wordt. En de clou is zeker goed (al schijnt die nogal wat te verschillen van het origineel). Op acteergebied springt vooral Rose Byrne erg in het oog; zijn zou het nog wel eens groot kunnen gaan maken de komende jaren.

3 sterren.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Optisch gezien een schitterende film. Perfect gewoon. Door al die mooie beelden kom je gelijk in de juiste sfeer. Er is veel oog voor details zoals een sombere omgeving waar dan een hele felle kleur uitspat (de gang van het restaurant en de voorkant van het hotel). Ook de scene waarin heel mooi word getoont hoe koud het is in het park waar Mat staat te wachten. Die ademtochten door de lucht zijn schitterend. Het zit hem echt allemaal in de details.

Het verhaal is ook erg mooi en romantisch. Het wordt echter wel erg langdradig. Maar de schitterende beelden in de film maken dit meer dan goed. Het geluid en de muziek doen ook veel voor de film. Geeft het verhaal toch wat extra spanning mee. Het einde is werkelijk schitterend !!! Voor mensen die alleen en puur voor het verhaal in een film gaan is deze film misschien iets minder naar hun zin maar als je ook voor sfeer en beeldenvorming gaat is deze film helemaal te gek !

avatar van DeCol

DeCol

Prachtfilm! Dit had ik zeker niet verwacht. De film komt langzaam op gang en je word in waan gelaten. Na een aantal flashbacks worden sommige dingen duidelijk maar een groot deel blijft een vraagteken. Waar ik eerst dacht waar gaat dit heen en het langdradig begon te worden, sloeg de film helemaal om met verrassing na verrassing. Iets wat ik zeker niet had verwacht, of ja, beter gezegd, niet had aan zien komen. Alle puzzelstukjes vallen uiteindelijk in elkaar en totdat dit gebeurd hangt er een hele goede sfeer wat de film echt heel spannend en toch ook romantisch maakt. Ik zat bij mijn vriendin thuis te kijken maar wilde toen het reclame was zo snel mogelijk naar huis om het einde te zien. Daarbij komt ook nog is dat er sterk wordt geacteerd en de muziek vooral bij het einde is prachtig!

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Voor een remake best ok. Wel érg zwak van mr. McGuigan dat ie niet eens een nieuwe setting of een nieuw camerashot gebruikt, maar bijna alles identiek is aan L'Appartement. De sfeer in Wicker Park is ook een stuk minder sterk dan in het origineel.

Ik wilde 3* geven, maar hoe kan het ook anders, een typische USA-remake "end fuck up". Ik meende dat L'Appartement niet 'goed' afliep (geen hereniging van Bellucci en Cassel.) Toen ik de dvd na afloop van Wicker Park erin gooide werd dit (helaas) bevestigd. Vind dit ontzettend zwak. Nergens willen afwijken, maar dan wel zo'n lelijk einde eraan vast plakken. Vandaar 2.0*

avatar van skip

skip

Mooie film, overtuigend gespeeld en ook goed in elkaar gezet door de mensen achter de camera. Goed ik heb L' appartment niet gezien dus kan niet gaan vergelijken. Je moet wel van dit soort films houden, er zijn mensen die een hekel hebben aan het heen en weer schakelen tijdens het kijken en dat doet deze film behoorlijk. Voor mij komt deze film daarmee echt tot leven voor een ander kan het rommelig en irritant zijn.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Zo, zo deze maar eens gekeken laatst, wat bleek ik had hem al gezien, maar (gelukkig) herinnerde ik me er niet bijster veel van..

Goede boeiende film.

Cast is goed, en doet het ook meer dan goed.

Plot mag er zijn met een goede uitwerking en strak regie-werk.

Snel maar eens het origineel gaan kijken

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze ook eens bekeken...

Tsjonge jonge, wat een nodeloos ingewikkelde film was me dat, om nog maar te zwijgen van de hoop toevalligheden die zich na verloop van tijd opstapelen,

niet te doen !

Ok, nu kan je inderdaad beweren dat de meeste B-Pulp Actiefilmpjes waar ik zo graag naar kijk ook aan elkaar hangen van de toevalligheden die zich voordoen, maar daar word je tenminste nog wakker gehouden door de actiescènes en de grappige oneliners. De romantische bullshit die hier de actie en humor vervangt klaart de klus niet !

Misschien komt het wel doordat ik enkele genen mis die verantwoordelijk zijn voor het spreekwoordelijke "vlinders in je buik"-gevoel, de meesten onder jullie welbekend..?

Die ben ik ergens in mijn tienerjaren kwijtgespeeld, misschien is het daardoor dat ik er geen bal aan vond ? Wie zal het zeggen...

En dan is er nog onze "Don Juan" van dienst: Josh Hartnett, die op het einde ongelooflijk verontwaardigd is over het onrecht dat hem is aangedaan. Ja hallooo-hoo ! Die was al twee jaar een gelijkaardig spelletje aan het spelen met zijn aanstaande bruid ! Sorry meiden, maar deze kerel trapt niet in zulke Romantische onzin,

alvast niet deze keer...

5/10.

Ondanks de knappe beelden en sfeervolle soundtrack vond ik dit een langdradige, geforceerde romantische flop.

Dit is er eentje om snel te vergeten...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Heb L' Appartement nog niet gezien, maar Wicker Park vond ik eigenlijk erg aardig. Het ziet er allemaal goed verzorgd uit en de acteurs leren allemaal prima werk af. McGuigan zet een kleurrijke en vlotte film neer en het kijkt allemaal erg aangenaam. Het is daarom wat jammer dat de vele flashbacks waaruit de film bestaat iets te uitleggerig zijn. Vond dat bepaalde sfeervolle momenten heel wat impact misliepen omdat de makers het publiek nog even duidelijk wilden uitleggen hoe de vork nu precies in de steel zat. Iets meer mysterie was niet erg geweest, in dit geval. Daarentegen mocht de relatie tussen Hartnett en Kruger juist wel ietsjes krachtiger worden neergezet, dat bleef nu redelijk afstandelijk en dat bevordert het meeleven niet. Desondanks een amusante film, weet prima te amuseren.

3 sterren.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Zeer aangenaam romantisch drama. Remake blijkbaar, maar ik heb het origineel niet gezien..

Was de 2e film van McGuigan die ik zag (na favo Lucky Number Slevin) en ook deze bevalt me zeer. 'k Zou eens wat meer van de man moeten zien.

Een aangrijpend verhaal, niet al te moeilijk, maar de manier waarop het in beeld wordt gebracht (die flashback-stijl die McGuigan ook gebruikt in Lucky Number Slevin) maakt de film redelijk ingewikkeld om te volgen. Ik begreep wel alles, maar binnen een aanzienbare periode nog eens herbekijken. Kwestie van meer te kunnen genieten en minder alles te moeten ontrafelen.

Goed geacteerd ook (en een herademing omdat het van -toen- jonge acteurs kwam). Josh Hartnett vind ik redelijk goed, maar Diane Kruger en Rose Byrne waren nog net wat beter. Matthew Lillard speelde een onbenullig personage en deed dat met overtuiging met die domme kop van hem. Zorgde voor zo nu en dan een komisch momentje.

Zoals gezegd met veel sfeer gefilmd. Voor een romantisch drama had deze film best wat thriller-allures. Perfect Coldplay-nummer ook op't eind.

We gaan er een kleine 4,5* tegenaan smijten.

avatar van darkknight

darkknight

Wat een mooi drama! Had helemaal niet zo'n goede film verwacht, vanaf de plotwending werd hij echt spannend en zat je hele tijd te wachten op het moment dat hij nou eindelijk eens die alex zag voor wie ze echt was. Ook het acteerwerk was dik in orde, vooral de rol van byrne werd erg goed neergezet. En stiekem zat ik toch wel op een happy end te wachten Ik heb l'appartement niet gezien maar ik vraag me af of het zien van die film serieus afbreuk doet aan deze. Geweldig dat een drama/romantiek er ook nog zo'n goede plot achter heeft zitten, erg mooi gedaan ook met al die flashbacks, ik vond het al met al toch erg goed te volgen, en ondanks enig denkwerk keek hij ook nog lekker weg. Topfilm!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Viel gisteren een beetje per ongeluk in na zo'n 10 minuten ofzo. Beetje op het moment dat Matthew Lisa haar rode schoentjes paste. Mijn eerste indruk was dat van een hopeloos sentimenteel Hollywood-sprookje. Echter de zich daarna ontwikkelende mysterieuze gebeurtenissen deden me toch blijven kijken, komt een beetje over als een soort Lynch-Light. Ik heb het origineel nooit gezien en wist ook niet dat ik naar een remake zat te kijken.

Op zich best een aardige film deze Wicker Park, sfeervolle winterse beelden en heel behoorlijk acteerwerk. Vooral de dames konden mij wel bekoren, Hartnett liep me een beetje te vaak te verdwaast rond met die zielige hondenogen van hem (maar echt slecht deed hij het ook niet hoor)...

Afijn, uiteindelijk blijkt het verhaal helemaal niet zo erg ingewikkeld maar ik vind het uitgangspunt (iets met, in liefde en oorlog is alles veroorloofd...) interessant genoeg voor een film maar dat is natuurlijk niet te danken aan deze film maar aan het Franse L' Appartement.
Helaas verdwijnt nadat alle puzzelstukjes in elkaar gevallen zijn ook de mysterieuze en hallucinante sfeer uit de film. Sterker tegen het einde dacht ik toch weer; 'Zie je wel hopeloze, sentimentele Hollywood onzin.'

Helaas is het leven en liefde meestal geen sprookje waarin altijd alles goedkomt op het eind van het liedje. De hele film leek deze sfeer uit te stralen, het leek een mooie liefdestragiek te worden tot aan het vreselijk aangeplakte kitscherige einde... Zo jammer, vraag me af of ze dat in het origineel anders gedaan hebben.

Voor nu 3* maar kan nog worden aangepast nadat ik L' Appartement eens gezien heb.

avatar van Mars4i

Mars4i

Een degelijke film. Maar niet meer dan dat. Daarom ben ik ook verbaasd over de relatief hoge score hier. De film is niet spannend of dramatisch. De afwijkende tijdlijn maakt de film wel interessanter, maar is niet origineel.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Simpel verhaal dat door tijdssprongen onnodig gecompliceerd wordt gebracht, misschien omdat het plot op zich zelf toch wat magertjes is (te weinig voor een film van 2 uur)? Desondanks wel uit te zitten, aardig acteerwerk en de basis van het scenario is op zich niet slecht. Had veel meer kunnen zijn. En hoe mensen zo lovend zijn over de romantiek in de film mag Joost weten, het spat nou niet direct van het scherm af.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Haha, wel lachen deze film.

Begin is lastig, vroeg me soms echt af naar wat ik nu aan het kijken was. Maar gaandeweg stapelen intriges en plotwendingen zich op en vallen de puzzelstukjes in elkaar. En ik moet zeggen dat ik het wel kon smaken. Allemachtig hoeveel tegenslag kan je hebben zeg?

Zorgt er wel voor dat je als kijker zit te smachten naar een hereniging van het hoofdduo. En ik was dan ook oprecht opgelucht en blij wanneer de geliefden elkaar eindelijk terugvinden. Het doet wat met een mens!

Niet dat dit verder een topfilm is. Zo zijn er vervelende splitscreens en op het einde moet de verloofde van Matthew nog snel even afgescheept worden (was dit echt nodig?!). Kleine dingen die er toch voor zorgen dat de score niet hoger oploopt.

Slotsom: wel een mooie romantische film met uitstekende rollen van Hartnett, Kruger (prachtige dame) en Byrne.

avatar van Movsin

Movsin

Liefde en romantiek in lichte suspenseverpakking.

Veel tijdsknoppen om te draaien maar al bij al genietbaar en verdienstelijk want cineast ontloopt alzo de banaliteit van het verhaal.

Schalkse humor is ook wel aanwezig.

avatar van blurp194

blurp194

Wicker Park en L'Appartement. Remake en origineel, en het leek me wel eens leuk om ze beide achterelkaar te herzien.

Wicker Park is de uitzondering van de regel: een remake die beter is. Want dat is ontegenzeglijk zo: de soundtrack is veel beter, de beelden zijn mooier, de locaties zijn frisser, het verhaal is beter uitgewerkt, Josh Hartnett is veel beter op zijn plek dan Vincent Cassel, en Diane Kruger wint het bij mij van Monica Bellucci - ook qua acteren in deze film. Er is eigenlijk maar een punt waarop het origineel beter scoort dan de remake, en dat is Romane Bohringer die veel beter gecast is, een veel meer toepasselijke uitstraling heeft dan het wat bravige tutje dat Rose Byrne neerzet. De eerste scene in het appartement van L'Appartement is ook beter, en dat komt vooral daardoor - hoewel het appartement zelf in het origineel ook erg mooi is.

Beide films lijken in een behoorlijk aantal opzichten echt sprekend op elkaar - het storybook is overduidelijk herbruikt. Maar het verhaal is wel degelijk op punten essentieel verschillend geworden, en ook dat vind ik meestal in het voordeel van de remake uitpakken. Net ietsje minder verklarend dan het origineel, ietsje meer mysterie, ietsje dapperder. Dat is dan weer niet zo bij het einde - net wat flauw. Maar het origineel maakt daar dan weer een ongeloofwaardig potje van.

Allebei best leuke films, intrigerend en cinematografisch mooi. Maar de remake vind ik toch duidelijk een tikkie beter. Het kan dus wel.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik was benieuwd wat McGuigan naast het haast perfecte 'Usual Suspects' allemaal nog meer kon. Ik kwam uit op deze film, waar ik echt nog nooit van gehoord had.

En ik heb zeker geen spijt dat ik deze film heb opgezet. Het begin vond ik nogal warrig en het duurt een tijdje voordat je in het verhaal zit en je doorhebt hoe het eigenlijk allemaal zit.

Maar als je dat eenmaal hebt gehad, dan besef je dat je naar een prima film zit te kijken die de genres mysterie en romantiek perfect combineert.

McGuigan wordt weliswaar geholpen door een cast die prima op dreef was. Hartnett, Byrne en Kruger zijn perfect op elkaar ingespeeld waardoor de plotontwikkelingen ook realistisch overkwamen.

Ik ben zeer zeker positief verrast door deze voor mij onbekende film.

Ruim voldoende!

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Geen onaardig filmpje. Helaas bij tijd en wijle behoorlijk traag en verwarrend.

avatar van IH88

IH88

“Love makes you do crazy things, insane things, things in a million years you never thought you'd see yourself do. There you are doing it... can't help it.”

Wicker Park is een interessante legpuzzel. De film is een mysterieus en romantisch drama die laat zien hoe ver iemand wil gaan voor de liefde. Met veel misverstanden, leugens en elkaar net misloopsituaties tot gevolg.

De regie van McGuigan is erg sterk met een aantal geweldige scènes en veel visuele flair. Het drietal Hartnett, Kruger en Byrne zijn waanzinnig goed en vooral de dames hebben een aantal geweldige scènes. Mooi acteerwerk. Ook een dikke pluim voor de muziek die op momenten erg sfeervol is en met Coldplay een geweldige uitsmijter heeft. Sterke film over de rare dingen die we doen voor de liefde.

avatar van Seam

Seam

Een halve ster minder vanwege de afschuwelijk saaie en clicherijke soundtrack en een halve ster minder vanwege het visuele kwaliteiten. Het leek alsof een 18 jarige de montage en camerawerk gedaan: Allemaal nutteloze interessant doenerij, maar impactloos op de belangrijke momenten.

Dit had een geweldige film kunnen zijn, maar helaas hierdoor blijft het gewoon een goede film. Zeker niet meer dan dat.