Genre: Horror / Thriller
Duitsland
Geregisseerd door: Simon Verhoeven
Met onder meer: Alycia Debnam-Carey, Brit Morgan en William Moseley
Plot Friend Request
"Be careful who you click with."
Door op de knop 'vriendschap beëindigen' te klikken, begint het ongeluk voor een studente. Zodra ze op een sociaal netwerk de vriendschap beëindigt met een mysterieus en onbekend meisje, komen de bedreigingen niet alleen via het virtuele netwerk maar ook uit de echte wereld. Plots vermoordt iemand, met demonische wreedheid, één voor één haar beste vrienden.
Laura
Det. Cameron
Caroline
maerk
Jumpscare: the movie.
Friend Request leunt stevig op goed getimede jumpscares en dat werkt. Hoewel jumpscares vaak maar een slap middel zijn om een publiek de stuipen op het lijf te jagen, werken ze hier wel en het verhaal blijft redelijk spannend tussen de enge momenten door. Het uitgangspunt met facebook is origineel en maakt de film redelijk fris, en de film ziet er daarnaast ook goed uit. De kills en creepy personages zijn ook goed genoeg om bij te blijven. Acteerwerk en plot zijn natuurlijk verre van sterk, maar je verwacht ook niet anders.
Heel vermakelijk filmpje, redelijk origineel. Alleen die laatste minuut op het einde haalt alles naar beneden, jammer.
3*.
maurice32
Goeie film , niet verveeld en helemaal mee eens met Maerk , alleen het is meer mystery/thriller vind ik persoonlijk .
Richard_Voorhees
Het concept van deze film beviel me wel en de kans om Alycia Debnam-Carey (Fear the Walking Dead) buiten om die serie eens in actie te zien lokte me ook wel aan.
Helaas is de uitwerking wat goedkoop en dat is terug te zien in de film. De make-up fx zijn niet geweldig en ook het verhaal weet niet de spanning vast te houden.
Het acteer werk van deze relatief onbekende cast is redelijk, maar buitenom Carey zijn er geen uitschieters te noemen.
Bij mij werkten de jump scares door de hoge voorspelbaarheid helaas niet, maar gelukkig werkte het bij ander publiek wel (zie de post van maerk).
Helaas weet de film de verwachtingen niet waar te maken, maar het blijft nog wel redelijke low budget horror.
Corcicus
Best wel een originele film met enkele zeer geslaagde verschietmomenten. Effecten gingen er nog mee door en eigenlijk was ie zelfs nog spannend.
Alathir
Ik kan bij deze film niet stoppen met denken: wat een gemiste kans! Het begon echt goed, ik voel de spanning nog steeds nazinderen. Een origineel begin. De animaties op de timeline waren leuk gemaakt en het idee van constant gestalkt te worden vond ik toch wel een spannend gegeven. Maar na 40 minuten ver is jammer genoeg het beste eraf. Vanaf dan wordt het enorm voorspelbaar. Ik kan begrijpen dat sommige mensen het einde niet goed vinden, maar mij leek de laatste minuut erg logisch. Ze is op het einde helemaal alleen, al haar vrienden zijn dood of waren nooit echt vrienden. De demon zegt 'come to me' en neemt vanaf dan bezit van Laura, waarna de cyclus eigenlijk herbegint.
De jump scares werkten bij mij dan weer totaal niet, ze waren erg voorspelbaar. Acteerprestaties, camerawerk en muziek waren best goed! Alycia Debnam-Carey speelt ook hier weer sterk, ook in the 100 viel ze al op vond ik.
3* toch voor een zeer geslaagd begin
Kondoro
Friend Request
Een film wat toch erg goed begon kan toch nog zo slecht eindigen zoals de film Friend Request doet. Ik was best gehyped om Friend Request, zeker na het zien van Cybernatural (2014) - MovieMeter.nl een sterke film in het zelfde concept dus ik had erg veel zin in Friend Request. Toch is de film mij erg slecht gevallen en heb ik mijzelf zelfs verveeld onder de film omdat de film, die een super goeie opening had, erg traag, saai en onwetend eindigt waarbij de hoofdpersonen toch erg snel werden uitgedund en het verhaallijn erdoor heen werd geramd.
Toch bevat de film een prima verhaal. Laura word bevriend met Marina Mills, een eigenaardig meisje die Laura nota benen wel stalkt. Wanneer het totaal fout gaat tussen de twee lijkt het erop alsof Marina zelfmoord heeft gepleegd. In feiten heeft mevrouw FaceBook eens soort van gehackt en zorgt er voor dat Laura al haar vrienden kwijt raakt zoals, ook bij Marina gebeurde. Dit deed ze door filmpjes van de zelfmoorden te posten op de facebook pagina van Laura. Wanneer Laura vrienden verliest worden haar beste vrienden gehersenspoeld en plegen veelal zelfmoord. Dit bleek omdat Marina hekserij heeft gepleegd. Na heel wat drama, dooien en soms wel leuke scenes beland Laura later in dit wereldje met nul vrienden zoals Marina, en zo zal de vloek altijd doorgaan .
Toch vond ik Friend Request niet de perfecte film. Het feit dat dit ook daadwerkelijk kan gebeuren op Facebook is aanwezig, mensen die zich eenzaam voelen ofzo kunnen zeker mensen zo erg in de gaten houden. Toch denk ik dat het feit dat er daadwerkelijk mensen zo codes kunnen hacken lijkt me sterk maar, daar is de film voor.
Qua CGI was deze film dikke niks. De wezens zagen er niet vet uit behalve de twee broers. volgens mij tweeling. Erg weinig schrik momenten en een zeer voorspelbaar maar soms vreemd te volgen film die vanaf begin af aan mijn aandacht gewekt had. Toch vond ik de begin scene tactiek niet fijn, dat ze een gebeurtenis laten zien, dan het verhaal erachter en dan weer de zelfde gebeurtenis, sta je soms een beetje raar van te kijken.
TM Scarface
Aardig horror/thriller filmpje. Aan het begin denk je dat het een remake(of vervolg) van Unfriended wordt, maar dat veranderd toch al best snel.
De eerste helft was best interessant en spannend, maar de tweede helft werd toch wat saaier. Eigenlijk gebeurd er de hele film niet heel veel, maar saai wordt de film echter niet. De special effecten die er zijn, zijn aardig gedaan en de animatie tekeningen zien er mooi uit. Eng wordt de film alleen niet echt. Het aantal jumpscares dat op 1 hand te tellen zijn redelijk voorspelbaar en kwamen vaak dus ook niet heel goed/eng over. Toch een leuk horror filmpje voor tussendoor en net aan een voldoende.
Doom4
Leuke film,
Vond inderdaad het begin erg goed, leuk concept en goed geacteerd.
Helaas maar een paar enge scenes.... maar zeker geen slechte film maar ik ben gewoon wel weer een keer toe aan een echte enge film!
Pazmaster
Een film over cyberstalking met een vleugje hekserij. Het verhaal is zo slecht nog niet en het acteerwerk kan er ook best mee door. Het begint goed, met het mysterieuze meisje, maar halverwege wordt het een beetje standaard verhaaltje waarin ze proberen te overleven en uit te vogelen hoe de vork nou in de steel zit. Eng is het allemaal niet, de film moet het hebben van wat mislukte schrikmomenten. Toch blijf je wel kijken en verveelt het niet, het ziet er qua speciale effecten eigenlijk ook niet slecht uit. Wat ik wel vreemd vind is dat er in de hele film Engels gesproken wordt maar dat de berichten via de computer/mobiel wel in het Duits zijn, doe dan de berichten ook in het Engels en niet half om half. Maar goed, al met al wel een leuk tussendoortje, helaas is het einde nogal flauw. Daarom geen voldoende.
Senta Pelham
Mijn eerste review! Ben verzot op het genre horror/mystery en heb genoten van een film als bijvoorbeeld Unfriended die hier enkele raakvlakken mee heeft. Deze film echter heeft mij niet echt weten te bekoren. Het begon allemaal leuk en aardig, maar vond het geheel een beetje.. goedkoop overkomen, mede door het feit dat zowel Duits en Engels door elkaar worden gebruikt. Bij het eind van de film heb ik zelfs een bezoek aan het toilet gebracht zonder de film te pauzeren.. dat zeg toch genoeg!
Sherrytjuh
Leuke film. Werd het laatste half uurtje een beetje vervelend en langdradig vond ik.
Ging toen bij mij wel een halve ster vanaf, maar dankzij de track op het einde, halve ster er weer bij
Collins
Klopt wel van die jumpscares. De film slaat redelijk dood als de schrikmomenten na een uurtje film minder prominent worden. Die blijken dan toch wel belangrijk.
Het mooi opgebouwde sinistere sfeertje verdwijnt dan trouwens ook meteen. Hoewel dat sfeertje slechts deels afhankelijk is van de jumpscares.
Het voelt een beetje alsof de originaliteit en de geestdrift die de makers zo dominant in het eerste uurtje film stoppen, opeens ophouden te bestaan.
En door dat plotselinge gemis is de afwikkeling van het verhaal nogal vlak. En da's teleurstellend.
EVIL '84
Best aardige horror. Als je Cybernatural uit 2014 goed vond kan je deze film ook wel waarderen. De film begint goed, maar het verhaal zakt gaandeweg een beetje in. Hier en daar wat gemiste kansen. Ze hadden o.a. het stukje over de black mirror hekserij wel iets meer mogen uitdiepen om het verhaal wat meer kracht te geven. Ook het einde in de fabriek had van mij veel spannender gemogen. Veel jumpscares in deze film inderdaad, dit zie je vaak in horrorfilms van de laatste tijd, iets wat de film niet altijd ten goede komt, want want vaak zie je ze al van mijlen ver aankomen. Al met al prima uit te kijken deze cyberhorrorflick.
UmbraVitae
Keek lekker weg, kon het in zn geheel wel appreciëren. Vond hem zeker niet minder sterk dan Cybernatural (2014), met gemak een 7/10.
erik1977
Eerlijk is eerlijk, er zaten inderdaad een paar scary jumpscares in en ja zelfs ik veerder een paar keer op
En de film is regelmatig oook oprecht spannend.
Maar net wat hier boven ook al eens is gezegd, het is allemaal niet zo geweldig uitgewerkt.
Dit had allemaal veel beter gekunt.
En dat vind ik persoonlijk wel een gemiste kans.
blurp194
Op zich best een leuk begin, maar op het moment dat het eng zou moeten worden is het net een beetje te lachwekkend of ongeloofwaardig voor me. Blijven wat schrikmomentjes over, maar daar kon ik nou ook niet echt van uit m'n vel springen. Verder op zich best redelijk gemaakt, hoewel niet goed genoeg dat ik me iemand van de cast of crew ga moeten herinneren, ben ik bang.
ilikegoodmovies
yep, een echte jump scares film. moet wel zeggen dat enkele goed geplaatst waren. verwachte op andere momenten de jump scares. tegen het einde aan zakt de film wel erg in. maar al bij al leuk voor een keer te kijken. als je van te voren weet waar de schrik reacties moeten komen zal het een stuk minder leuk zijn.
Actarus
Zo sterk het eerste deel, zo slecht naar het rommelige einde toe...
Hier zat veel meer in. Aangename soundtrack!
Hoewel het thema m.b.t. sociale media (daar heb ik gelukkig weinig mee te doen), wat erg veel lijkt op "Facebook", wel leuk was verwerkt in deze Horror / Thriller film, vond ik het toch maar een matige film, waar ik uiteindelijk weinig mee kon en het me ook allemaal maar weinig deed. De komt mede door de vreselijke cast, die ik vooral vervelend en irritant vond en het me dan ook niet uitmaakte als er weer eens eentje om het leven kwam.
Verder kon het verhaal (draait om de gevolgen van het beëindigen van een vriendschap via sociale media) me niet echt boeien, vond ik het te lang duren voordat er eindelijk eens wat gebeurt (na circa 20 minuten en waarbij de eerste 20 minuut gewoon strontvervelend zijn) en was het ook allemaal behoorlijk voorspelbaar (het verhaal heeft een dertien in een dozijn verloop) en clichématig. Dat laatste is mede van toepassing op het matige en flauwe einde. Het mag dan wel een Horror / Thriller film zijn, maar spannend of eng vond ik het nergens en de schrikmomenten (die je makkelijk ziet aankomen en ook best goedkoop waren) deden me ook nauwelijks iets. Het is dat deze film gelukkig maar bijna 90 minuten duurt, waardoor hij wel nog enigszins lekker wegkijkt. Visueel zag het er allemaal best aardig uit en dat inclusief de speciale effecten.
Waar ik overigens wel om moest glimlachen, is dat tijdens de opening van het verhaal wat zich afspeelt in de schoolklas, de leraar van de klas het vreselijke nieuws komt mededelen dat medestudent Marina Mills (gespeeld door Liesl Ahlers) in het weekend zelfmoord heeft gepleegd. Waarop een klasgenote van haar gelijk als vraag stelt aan de leraar "Is het waar dat ze het op haar webcam heeft gefilmd ?" en waarop de leraar dan zegt "Eén van je klasgenoten is overleden en je wilt weten of je het al kan bekijken ?"
Het is ook een goed voorbeeld hoe sociale media tegenwoordig bij velen zeer centraal staat in hun leven en ook hoe kwetsbaar het kan zijn.
De cast vond ik zoals eerder gezegd vreselijk en bestaat ook alleen maar uit onbekende acteurs en actrices. Hoofdrolspeelster Alycia Debnam-Carey (in de rol van de populaire Laura, die veel vrienden heeft en ook zeer veel sociale contacten heeft, maar de fout maakt om het mysterieuze en onbekende meisje Ma Rina, oftewel Marina, die geen vrienden heeft en ook nul sociale contacten heeft, op te nemen als "bevriend" persoon bij haar sociale contacten) mocht er wel wezen qua uiterlijk, maar echt goed of overtuigend spelen vond ik haar niet. Voor Brit Morgan (in de rol van Olivia, die de beste vriendin is van Laura) geldt eigenlijk hetzelfde, hoewel haar rol eigenlijk maar beperkt is.
Al met al een matige Horror / Thriller film, die me weinig deed en waar ik me dus ook weinig mee vermaakt heb.
joolstein
Simpele tiener Horror-thriller. Het idee stond mij wel aan sociale media gecombineerd met hekserij. Al voorspelde de poster niet veel goeds, toch geprobeerd. En helaas werd de hekserij erg onderbelicht. Echter de special effects zagen er zeer goed verzorgd uit. Sterker nog de hele film ziet er redelijk goed uit. En ondanks het zoveelste nummer in een dozijn verhaal heeft deze cheesy film iets? De film kijkt weg als een iets te lange aflevering van één of andere serie. Alycia Debnam Carey die mensen misschien kennen van Into the Storm, The 100 of Fear the Walking Dead deed het niet slecht en droeg bij om de film het aankijken waard te maken. De rest van de cast was volkomen inruilbaar.
Regisseur Simon Verhoeven komt uit Duitsland maar de film zelf doet erg Amerikaans aan. Hoe dit zit heb ik geen idee van? Waarschijnlijk de leukste slechte film van het jaar?
marcelsmit
Ik snap de kritiek niet zo goed, ik vond het een hele goeie film. goed verhaal. Veel van die schrikstukjes erin die je normaal van vrienden toegestuurd krijgt dat je het niet verwacht en je rot schrikt
acteerwerk vond ik ook goed en de special effects waren ook prima. Dat ik de film ging kijken had ik niet verwacht dat het een horror film zou zijn, maar ik hou daar wel van. Als kers op de taart vond ik de soundtrack erg goed!
Het begint een beetje een horrortrendje te worden, films rondom social media moorden. Meestal een eenzaam, gepest figuur die wraakt neemt en social media kan beinvloeden. Deze Friend Request lijkt wel wat op The Den (2013), maar nog veel meer op Cybernatural (2014). Niet dat het slecht is, ook deze Friend Request is vrij vermakelijk. Aardige opbouw en een paar geslaagde schrikmomenten, al is dat laatste altijd wel wat goedkoop. Maar van het verhaal moet deze film het nu eenmaal niet echt hebben. Wel doen ze veel te weinig met de hekserij en is het slot in de fabriek wel erg snel voorbij. En als je vol in je buik wordt gestoken met een mes, lijkt het me sterk dat je daarna nog moeiteloos een gigantisch eind kan rennen, maar goed. Ik vind het zo wel even goed met deze social media horror. Nu graag weer iets nieuws verzinnen, filmproducers.
Voldoende.
Elchapo
- 1925 stemmen
Ik vind dit een plezierige film om naar te kijken,90 minuten een creepy sfeertje creëren lukt zeker niet elke regisseur.verhaal goed,schrikmomenten legio,redelijk acteerwerk,kortom een film die 4 stars verdient....
keimpeS
De film scoort niet geweldig, maar ik vond 'm zekers de moeite van het bekijken waard. Friend Request is een beetje een witchcraft film geworden dat zich afspeelt in onze huidige tijd met internet etc. waar we eigenlijk allemaal niet meer zonder kunnen. Voor mij zeker de moeite waard, leuke verhaallijn & bij soms tijden ook best spannend! Het einde is dan wel weer een beetje cliché en nodigt dan wel weer uit voor een vervolg & dat hoeft voor mij niet persé!
DjFrankie
Op zich geen slechte film, alleen alles op Facebook in het Duits, en voor de rest Engels.
Merkwaardig.
Daan258
Als je de poster ziet zal je inderdaad ( in ieder geval ik ) gelijk en link leggen met de film Cybernatural.
Maar dit is totaal niet het geval en is ook bijna helemaal niet met elkaar te vergelijk. THANK GOD, want de film Cybernatural vond ik helemaal niks.
Gelukkig is dit werkje dan nog behoorlijk vermakelijk. Vanaf het begin zit er gelijk een heerlijk tempo in, spanning vanaf de 1e minuut, degelijk acteerwerk en een aardig verhaal. Ookal kan je wel raden dat de film zal eindigen dat je Laura ziet zitten en nul vrienden meer heeft. Maar dan is het nog wel leuk om erachter te komen hoe en waarom omdat dat natuurlijk nog niet gelijk duidelijk is in het begin..
En dat is juist toch een beetje waar ik mee zit. Het verhaal/einde is over het algemeen helemaal niet zo slecht maar toch heb ik het gevoel dat ik gewoon iets mis maar ik weet niet zo goed wat. Ik denk dat ze er gewoon veel meer mee hadden kunnen doen en het einde niet zo snel hadden moeten laten verlopen zoals het jammer genoeg wel was, waardoor bij mij niet alles even duidelijk was en nog steeds met een paar dingen zat wat niet helemaal duidelijk was.
Ik heb er gewoon een beetje gemixte gevoelens over maar toch heb ik zeker een prima filmavondje gehad en krijgt hij ook wel een 3,0* maar wel net aan.
Hereistom
Jammer dit had beste een goede film kunnen zijn, maar helaas is het niet goed uitgewerkt.
Bud Spencer
Ik vond dit een aangename verrassing. Goede schrikmomenten, goed geacteerd en een origineel verhaal. Was van begin tot het eind geboeid. Maar met name de eerste helft van de film vond ik goed, daarna werd het minder realistisch.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Before I Wake
Thriller / Horror, 2016

Certain Women
Drama, 2016
collegeinternetvengeful ghostsocial network social outcastyoung adultcollege studentfacebook