• 9.370.487 stemmen

Geregisseerd door: Jon Hess

Met onder meer: Corey Haim, Barbara Williams en Michael Ironside

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Watchers

"It started as a secret experiment... It ended up as a new breed of terror."

Een jongen vindt langs de kant van de weg een hond en besluit het beest te adopteren. Later blijkt echter dat het dier ontsnapt is uit een een laboratorium en een aantal genetische tests heeft ondergaan waardoor hij super-intelligent is geworden. Al gauw wordt de jongen opgespoord door een Watcher, een monster dat de opdracht heeft gekregen de hond te elimineren.

TV Newscaster

First TV Reporter

Travis Cornell

Bill Keeshan

Deputy Porter

Sheriff Walt Gaines

avatar van behangdelul

behangdelul

Het boek ( Het Fransiscus Komplot van Dean Koontz) krijgt van mij 5* als ik dit zie nodigt het niet echt uit, maar we gaan kijken!

avatar van Vascago

Vascago

Het boek is inderdaad geweldig. Hopelijk is de film ook een beetje leuk.

avatar van erik1677

erik1677

het boek was echt geweldig ja, heb hem tig malen verslonden.

persoonlijk vind ik het ook het beste boek wat dean r coontz ooit heeft geschreven samen met weerlicht.

Ben benieuwd of de film nog iets in de buurt komt

avatar van Boeikens

Boeikens

Het boek heb ik nooit gelezen maar de filmreeks heb ik toch nog maar eens van onder het stof gehaald.

Het verhaal ligt me wel en de uitwerking valt best mee.

Voldoende spanning, loopt goed en vrij goede gore.

De FX is niet altijd top maar valt over het geheel best mee.

avatar van Vascago

Vascago

Toffe film. Goede sfeer en leuke karakters. Acteerwerk en SE zijn niet super, vrij matig zelfs, maar het kan voor mij de pret niet drukken.

avatar van erik1677

erik1677

Uiteraard komt de film niet in de buurt van het boek, maar slecht wil ik het ook niet noemen.

De special effects zijn uiteraard niet zo geweldig.

Maar het sfeertje en acteerwerk is subliem.

Een lekker spannende 80ies horror thriller, hoe ik ze wel graag zie eigenlijk.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Wijlen Corey Haim in zijn hoogtijdagen.

Watchers is zo'n typische jaren '80 puberhorror, waar wel veel wordt in gemoord, maar waar de kills zelf offscreen plaatsvinden. Hooguit krijg je als kijker het eindresultaat te zien. Denk aan andere Corey movies zoals Silver Bullit of The Lost Boys. Voor het echte griezelwerk moet je hier dus niet zijn, daarvoor is het iets te luchtig, al heeft de film genoeg charme om interessant te blijven.

Het boek heb ik nooit gelezen, maar naar wat ik heb begrepen heeft de film weinig met het originele plot te maken. Hier draait het om tiener Travis (Haim) die een superintelligente hond mee naar huis neemt. Helaas blijkt het dier weggelopen uit een geheim experiment en krijgt hij zowel de overheid als een verschrikkelijk monster achter zich aan, dat ook weggelopen is uit datzelfde experiment. Haim speelt niet onverdienstelijk, al moet hij het zoals in al zijn rollen vooral hebben van zijn jeugdige charme. Iets waardoor de bakvisjes verliefd werden en de jongens jaloers. Toen hij opgroeide en die x factor wegviel raakte zijn carrière niet voor niets in het slop.

Grootste troef in de film is echter Michael Ironside. Waar die man verschijnt heb je al een halve horrorfilm. Als eeuwige slechterik speelt hij een heerlijke rol als psychopathische overheidsdienaar dit keer, die letterlijk over lijken gaat. Terwijl de lijken zich links en rechts opstapelen komt het tot een onvermijdelijke confrontatie tussen de personages van Ironside, Haim en het monster. Geen verkeerde climax.

Verder is Watchers best een sfeervol filmpje. Veel stille gebouwen en donkere bossen met op de achtergrond wat sombere '80-ties synthesizer klanken weten toch een dreigend sfeertje op te wekken. Overdreven goed is het allemaal niet, daarvoor is het monster iets té cheesy, maar ik waardeer dit toch met een ruim voldoende. 3,5*

avatar van mikey

mikey

Een hond, een gemuteerde gorilla en ironside als de drie freaks die elkaar opjagen. Laatstgenoemde doet het leuk, verder een suffe en ongeinspireerde kinderhorror.

avatar van perceived

perceived

Typische 80's tienerhorror met wat dierlijke sentimentjes Best leuk eigenlijk. Verzorgd filmpje naar een verhaal van Dean Koontz.

avatar van Halcyon

Halcyon

Corey Haim is weer op dreef met zijn typische mimiek: open mond, glanzende staarogen en een glimlachje dat het midden houdt tussen puberaal enthousiasme en sarcasme. Niet dat het verhaal over een uit de hand gelopen experiment zo spectaculair is, maar de eighties vibe in deze creature feature helpt wel om de beleving te versterken. Toegegeven, de effecten zijn redelijk pover en ook het monster is niet bepaald indrukwekkend. Naast Haim heeft Ironside hier een rolletje als gewetenloze moordenaar. Beide acteurs houden het kat-en-muisspel boeiend tot de finale. Voorbehouden voor eighties aficionado's.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Gekeken om een beginnetje te maken aan het oeuvre van Jon Hess, maar ook omdat het vierde deel door John Carl Buechler is geregisseerd... en die wil ik ook ooit compleet maken. Niet heel spectaculair, maar blijft toch wel hangen als ''die horrorfilm met de hond''. Een hyper-intellectueel beestje en ultieme 80's sidekick!

avatar van Lebarron

Lebarron

Watchers gaat over een hond en een monsterachtig wezen die beide uit een laboratorium ontsnapt zijn. De hond sluit vriendschap met een jongen (Corey Haim). Het monster jaagt op de hond en zaait dood en verderf.Eén van zijn slachtoffers is een jonge Jason Priestley die later in Beverly Hills 90210 zou spelen. Dan is er ook een koele geheim agent(Michael Ironside) die namens het laboratorium beide wezen moet vangen. De film is niet bijster eng of spannend voor een horrorfilm. Het engste is zo'n beetje het schlemielerige voorkomen van hoofdrolspeler Corey Haim. Het is dat Michael Ironside weer een coole villain speelt en de hond is een aandoenlijke, grappige sidekick maar verder is hij niet echt memorabel.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Kiddie horror waarin een genetisch gemanipuleerde hond en een monster, een OXCOM genaamd ontsnappen uit een wetenschappelijke faciliteit. De intelligente hond kan ook scrabble blokjes leggen om zich verstaanbaar te maken. Ik herinner me eveneens het boek als veel beter. Van Corey Haim moet je ook nooit veel niveau verwachten. Zijn monologen met de hond zijn lachwekkend. Het monster (man in pak) trekt op niks... Zo'n slechte film man.