• 9.372.278 stemmen

Baden Baden (2016)

Komedie / Drama | 96 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: Baden-Baden (Seule comme une Baignoire)

Oorsprong: België / Frankrijk

Geregisseerd door: Rachel Lang

Met onder meer: Salomé Richard, Claude Gensac en Lazare Gousseau

Gesproken taal: Duits, Frans en Engels

Plot Baden Baden

Ana is een actrice van 24 jaar. Ze keert na de opnames van een film waarin ze niet echt haar draai vond, terug naar Straatsburg, de stad waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Ze geeft zichzelf de opdracht om de badkamer van haar oma beter aan te passen aan haar oma's leeftijd en verandert het bad in een inloopdouche. De zomer zal een hoop veranderingen met zich meebrengen.

avatar van Fisico

Fisico

Matige film over een jongedame die op verschillende vlakken in haar leven tekort komt. De film start met een heftige brulscène zoals alleen Sam Louwyck dat kan. In het Engels zowaar. Haar enige drijfveer lijkt haar oma te zijn die stilaan aan het dementeren is. Ik hoopte op een verdere uitdieping van dit thema, maar ik kwam van een kale reis terug.

In plaats van op die innige relatie verder te gaan, knoopt ze aan met wat losse relaties. De badkamerrenovatie ten dienste van haar oma vond ik nog wel interessant, net als de scènes met de schuchtere magazijnarbeider die stuntelig op haar verliefd is. Hoe ze die renovatie financiert is me echter onduidelijk, net als het feit dat al snel duidelijk is dat de oma helemaal niet meer naar huis komt.

Verder kabbelt de film verder zonder een specifieke reden of rode draad. Weinig boeiend behoudend hier en daar een scène. Salomé Richard doet het voor de rest wel behoorlijk goed.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Af en toe geinig, maar op geen enkel vlak memorabel.

Misschien is de renovatie van een badkamer net iets te saai als rode draad. Ook de cast stelt teleur. Nu ja, de hoofdrolspeelster vond ik nog aardig, zij redt enigszins de meubelen, maar de rest bakt er eigenlijk niets van.

Anyway, ik geef Baden Baden toch een nipte voldoende omdat ik nu eenmaal een zwak heb voor films die rustig voortkabbelen zonder dat er constant zaken op de spits gedreven worden.