• 9.379.946 stemmen

Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands

Releasedatum: 30 september 2004

Plot Simon

"He'll change your life"

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Stephan

Half puntje eraf voor de af en toe niet geslaagde dialogen, maar dan alleen in het eerste deel. Blijven er verdorie toch nog 4,5 over voor een uiterst sterke film. Cees Geel speelt fantastisch, sterk script en ingetogen geregisseerd.

Chapeau .

avatar van willemfilm

willemfilm

Na al die euforische kritieken, wil ik ook wel wat zeggen. Wat een mooie film zeg. Cees Geel uitmuntend. Ok Marcel Hensema ook niet beroerd. In veel opzichte is de film ook herkenbaar. Waarschijnlijk ook voor anderen. Kanker kom je veel tegen in je directe omgeving. Dat maakt film ook "echt" en aangrijpend.

avatar van Lucas1

Lucas1

Simon is ontzettend grappig, maar ook waanzinnig aangrijpend en ontroerend. Het script is ijzersterk, vol geweldige dialogen. Het acteerwerk van Cees Geel is fenomenaal en de rest van de cast levert ook geweldig werk. Al met al maakt dit Simon voor mij niet alleen de beste Nederlandse film die ik ooit gezien heb, maar sowieso 1 van de (twee) aller beste films die ik ken. Daarom krijgt Simon van mij een ruimschoots verdiende 5***** sterren en een tweede plaats in mijn top 10.

avatar van KorneelDR

KorneelDR

In plaats van een halfbakken mix tussen komedie en drama waar regisseurs tegenwoordig regelmatig mee aan komen zetten, splitst Terstall zijn film ruwweg op in twee delen; eerst een komisch gedeelte, gevolgd door een drama-gedeelte. Dit pakt, mede door het sterke acteerwerk van Cees Geel, goed uit

avatar van robertus65

robertus65

In deze film steekt Cees Geel er met kop en schouders uit, en hij zet al die acteurs/actrices van de Terstall stal (woordgrapje) in de schaduw. Goede mix tussen humor en drama, dat zeker, wat dat betreft dus een van de weinige goede films van Terstall.

avatar van DwarreI

DwarreI

Zoals bij nagenoeg alle Nederlandse films waar Johnny de Mol in voorkomt, kwam deze film ondanks het sterke akteerwerk van Cees Geel totaal niet geloofwaardig op me over. Ik bleef een beetje naast de film staan in plaats van dat ik erin mee werd gesleurd, jammer.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Niet alleen is de rol van De Mol zeer bescheiden, hij is voor de verandering ook nog eens best aardig. Zie geen verband dus.

avatar van Ronnuz

Ronnuz

Mooie film, een van de betere Nederlandse.

Overigens wel weer wat clichés over Nederland: euthanasie, seks, drugs, homo's..

• 11922 berichten

Om die vier onderwerpen ging het júist. Hij wilde met deze film een soort propaganda maken in het buitenland voor het Nederlandse liberale beleid.

avatar van james_cameron

Een lach en een traan, in de meest positieve zin. Mooie film, grappig en ontroerend, met een prachtrol voor Cees Geel. Echt zo'n rol die je maar één keer in je leven speelt. De hele cast is verder ook prima. Vrij subtiel voor zo'n zwaar onderwerp, met een perfect einde.

avatar van sju

sju

Ronnuz schreef:

Simon is dan ook het eerste deel in een drieluik over de Nederlandse samenleving, dus ik zie het niet zo als clichés, maar eerder als typische Nederlandse cultuurkenmerken...

avatar van jeroencafeine

jeroencafeine

Ongelofelijk goede film. Had ik niet verwacht voor een nederlandse

avatar van by_the_way

by_the_way

jeroencafeine schreef:

Had ik niet verwacht voor een nederlandse

Nee, Nederland kan niets.

avatar van hinie

avatar van jeroencafeine

jeroencafeine

hinie schreef:

Jawel, heel veel seks in een film stoppen.

opzich niks mis mee, maar het moet wel iets aan de film toevoegen. niet dat het een soort verkapte pornofilm wordt dus.

by_the_way schreef:

Nee, Nederland kan niets.

*kuch* kortzichtig *kuch*

avatar van gotti

*kuch* ironie *kuch*

avatar van raizeredge

raizeredge

goede film om van zoiets ergs als kanker toch een humor draai aan te geven op een positieve manier

avatar van darkjaap

darkjaap

prachtige film die bewijst dat nederlandse films ook erg goed kunnen zijn . cees geel was helemaal de goede keus voor de rol van simon en vertaalde hem ook erg goed en dat golt ook voor hensema .

de grappen over homo's waren soms wat flauw'

maar buitendat blijft het gewoon een erg mooie film

Stephan schreef:

Zoiets moeten ze verbieden

Verbeter de wereld begin bij jezelf

avatar van s0njaa

s0njaa

Geweldig acteerwerk van Cees Geel. Een van de weinige goede nederlandse films.

De grappen over homo's waren echt te grappig :-p

4,5

avatar van avdj

avdj

En of Nederland ook toppers kan maken!!

Cees Geel acteert werkelijk subliem, hoewel iedereen sterk speelt.

In het begin van de film worden veel goede grappen uit de kast gehaald maar gedurende het verhaal wordt de sfeer treuriger om uiteindelijk heel stil te eindigen. Om zelf stil van te worden.... 4,5*

avatar van Coop

Coop

Nou wat een goede film zeg !
Wel lastig te verstaan voor Vlamingen, maar viel nog net tedoen.
Die weeddealer, (weet zijn naam even niet meer) wat een kerel zeg, vond het erg jammer dat hij stierf, hij kleurde de wereld, prachtpersoon !

Ik kijk nu wel anders tegen euthanasie aan, is wel een mooie manier om afscheid te nemen van je geliefde.

avatar van starbright boy

Coop schreef:

Die weeddealer, (weet zijn naam even niet meer)

Simon

avatar van gotti

Lol!

avatar van Wouter

Misschien bedoelde ie de naam van de acteur...?

Stephan

Nee, want hij vond het jammer dat 'die kerel' stierf.