• 9.380.080 stemmen

Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands

Releasedatum: 30 september 2004

Plot Simon

"He'll change your life"

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Thomas83 schreef:

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat ik helemaal niet van westerns hou, maar dat ik aan The Good, The Bad and The Ugly toch kan zien dat het een goede film is.

Dat gaat volledig voor mij op!

Ik vind dit een hele mooie film!!!

avatar van Dikkeolaf

Dikkeolaf

ik heb niets aan te merken op deze film..

4.5 sterreke!

avatar van The_Game

The_Game

Met recht de beste Nederlandse film die ik gezien heb.

avatar van lakeonfire

leuke flauwe geintjes van cees geel

Over die homo's zeker

avatar van my style

my style

geweldig verhaal! wel erg zielig vooral omdat ik het herken. Maar zal vast niet de enige zijn . cees geel speelt trouwens geweldig! vooral die humor van hem vind ik top in deze film van mij een 4 *

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Minder dan zwartboek maar een prachtige film

avatar van hinie

hinie

Zijn toch ook helemaal niet te vergelijken?

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Dat is waar, maar ik hou meer van spannende films. Je zou kunnen zeggen dat dit het beste drama is.

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

leuke en mooie film...:)

avatar van nckos

nckos

Overdreven personages, aangedikte situaties, ik zie het allemaal door de vingers. Deze staan namelijk allemaal in dienst van de de film. Er wordt een kleurrijke en aangename sfeer gecreeerd, waardoor het koude einde harder aankomt. Prachtig. Zeker een van de beste Nederlandse films, met een goed acterende cast.

4,5 sterren.

avatar van Roowland

Roowland

Goeie cast, goeie acteerprestatie's en goed verhaal, heel realistisch en geloofwaardig.

4 *!

avatar van susan**

susan**

prachtige film!

1 van de weinige films waar ik echt bij moest huilen!

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Geweldige film en ontroerend, de combinatie tussen drama en humor is perfect, vooral van Simon. Het einde was ook heel mooi gedaan en goed plot, en geweldig acteerwerk 4,5 sterren misschien een 5

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Barrie v/d Laan: Wie gaat Zwartboek nu vergelijken met deze film? Dat slaat toch helemaal nergens op?? Zwartboek gaat over de Tweede Wereldoorlog en deze film gaat over kanker. Vreemde vergelijking... "Simon" is een topproduct als het om film gaat. Het verhaal pakt je vanaf het begin en sleept je mee tot aan het einde. Prachtig hoe Geel zijn rol neer zet. Kritische noot voor de recencie helemaal bovenin: Komedie / Drama??? Eerder een tragi-komedie.

Dikke 4 *.

avatar van sjorzke

sjorzke

Goeie cast, goed verhaal, mooi gefilmd, je leeft echt mee met dit verhaal, goede humor eigelijk vind ik alles goed aan deze film heb hem al paar keer gezien en het blijft aangrijpend! beste nederlandse film die ik gezien heb!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

AmazingPP schreef:

Komedie / Drama??? Eerder een tragi-komedie.

Is dat niet hetzelfde?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Steengoede film, die zo bol staat van de grappige quotes en momenten dat je hem steeds weer kan kijken. Geniaal.

4.5 sterren

avatar van .adham

.adham

wil de film graag is zien heb veel gehoord over deze film die goed schijnt te zijn.

iets wat ik niet vaak heb gezien van de nederlandse film.

weet iemand wanneer deze op tv komt?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

.adham schreef:

iets wat ik niet vaak heb gezien van de nederlandse film.

Snap nou eens dat dat onzin is: als je dat zegt is het simpelweg jouw schuld dat jij geen goeie films kijkt. Om terug te komen op Simon: hij is in de Quality Film Collection voor hoogstens 10 euro verkrijgbaar. Dubbeldisc editie is duurder en moeilijker te verkrijgen. Wacht niet tot-ie op tv komt: koop m direct, hij is fantastisch!

avatar van Katt

Katt

Mooie film,geeft mij 'n modern Turks Fruit gevoel.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Wat inhoudt?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Een prachtig emtioneel en realistisch portret die tegelijkertijd je lachspieren traint! De acteerprestaties zijn fenomenaal en de film pakt je beet en laat je niet meer los! Vooral Cees Geel weet erg te overtuigen als Simon.....Een film die mij echt heeft verrast en die zich mag rekenen tot de beste Nederlandse films ooit wat mij betreft!

* * * * 1/2

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Katt schreef:

Mooie film,geeft mij 'n modern Turks Fruit gevoel.

Dat zoek ik nou niet direct achter deze film....

avatar van darkjaap

darkjaap

het is egt een briljante film goeie acteurs en actrices

avatar van darkjaap

darkjaap

maar ik vindt het niej de beste nederlandse film ooit miss wel in de top 10 want ik ken betere nederlandse films maar het is wel een meesterwerk

avatar van kasperkasper

kasperkasper

super sterke film! Absoluut een van de beste nederlandse films ooit. Zeer geschikt voor de rest van de wereld ook

avatar van s0njaa

s0njaa

geweldige en ontroerende film..

4 **

avatar van sambal

sambal

goeie film vooral dat het jaren 80 gedeelte vooral humor bevat

en in 2002 het dramatische gedeelte goeie film

goeie acteerprestaties ( met name van cees geel )

4 *