• 9.384.749 stemmen

Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands

Releasedatum: 30 september 2004

Plot Simon

"He'll change your life"

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lees de thread nog even door. Jammer dat het steeds maar weer over bloot moet gaan.

In de tijd dat de film speelde (eind jaren '80) was het normaal dat vrouwen topless op het strand lagen.

avatar van FisherKing

FisherKing

kappeuter schreef:

Is die tijd nu over dan

avatar van Wouter

Jeemig, worden opmerkingen die aansluiten bij eerdere discussies nu ook al gecensureerd....?!

I beg you pardon? Ik censureer helemaal niks.

avatar van Wouter

Sorry, dacht dat anderen dan de poster zelf het bericht verwijderd hadden.

avatar van TimD

TimD

Als dit einde je niet naar de keel grijpt dan ben je emotieloos figuur.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

goeie god, wat een hoop moeilijk gedoe over deze film hier zeg...

te veel bloot, de scene's hadden "iets puntiger mogen worden geknipt", het personage is irritant, de scene;s te vlak, blablablabla, weet ik veel allemaal..... dikke tering

anyway, de film:

een zeer goede warme mooie grappige film die heel mooi met zijn zware thema omgaat.

Misschien wel de mooiste Nederlandse film ooit.

Cees Geel zet een memorable karakter neer en het eind van de film hield ik niet droog eerlijk gezegd.

pure Hollandse lekkere platte humor hier en daar en da's een compliment.

en tieten kunnen nooit TE VAAK worden getoont : >

kappeuter schreef:

Mij valt het op dat er in Nederlandse films over het algemeen standaard altijd wat bloot te zien is, en Simon is daar niet bepaald een uitzondering op.
Ik vind het een geweldige film, en ik heb er absoluut een problemen mee om wat mooi vrouwelijk schoon te zien, maar ik krijg de indruk dat er overdreven veel bloot in de film is gestopt.
Dat je topless meisjes op het strand ziet is natuurlijk niet zo gek, omdat Simon ook een strandtent heeft. En ook die scene aan het begin van de film dat Simon met een vriend seks heeft vind ik wat bijdragen aan de film, want dat vind ik een van de grappigste scenes uit de film, en die scene tekent Simon. Maar ik vraag me wel af wat bijvoorbeeld de meerwaarde is van een scene met Nadja Hüpscher onder de zonnebank, of Nadja Hüpscher onder de douche met Johnny de Mol.

avatar van IcU

IcU

Thomas83 schreef:

Ik vind dat dat de relatie tussen die mensen goed in beeld brengt. Dat je elkaar naakt mag zien geeft goed weer hoe de relatie tussen die personen is en hoe makkelijk die mensen met elkaar zijn.

IcU schreef:

Bij die douche-scene kan ik me daar nog wel wat bij voorstellen. Simon die in de badkamer zijn tanden aan het poetsen is ofzo, terwijl zijn dochter met haar vriendje onder de douche staat. Dat is natuurlijk ook niet iets wat vaders normaal doen.

Maar ik blijf erbij dat er wel heel overdreven veel bloot in de film te zien is. Een enkele scene als die in de badkamer of die scene dat Simon en een vriend met een meisje aan de gang zijn was denk ik wel genoeg geweest.

Ook vind ik dat het rolletje dat Johnny de Mol in de film speelt wel erg oppervlakkig is. Ik heb het idee dat hij bijna alleen in de film zit vanwege die douche-scene. Verder is zijn rolletje overbodig in mijn ogen.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Bloot ?? Mij niks opgevallen hoor. Daar vond ik de film veel te goed voor. Ben het trouwens helemaal met de opmerking van Icu eens.

avatar van Hannibal

Hannibal

Thomas83 schreef:

Nou, daar had Terstall dan ook wel een ander voor kunnen nemen. Ik vind de casting van Johnny de Mol het enige minpuntje van de film. Ik vind hem een slecht acteur, en tegenwoordig heeft hij in het gros van de Nederlandse films een rolletje. Ik begin zelfs het vermoeden te krijgen dat dit niet door zijn acteertalent komt, maar wellicht door een rijke pappa die zijn zoontje graag in films ziet spelen. Ik hoop dat het niet waar is wat ik zeg en dat de regisseurs echt het acteertalent in Johnny hebben ontdekt. Misschien komt het wel door mijn vooroordeel dat (ex) soap sterretjes niet kunnen acteren. Ach, wie ben ik...

avatar van Quido

Quido

Hannibal schreef:

en tegenwoordig heeft hij in het gros van de Nederlandse films een rolletje.

Nee hoor.

avatar van Hannibal

Hannibal

Zoveel als jij zie ik er niet Quido, maar het viel mij wel op dat ik zijn kop vaak voorbij zie komen de laatste tijd.

Hannibal schreef:

Als er een andere acteur in zijn plaatst die rol had gespeeld, dan had dat misschien al gescheeld ja. Ik vind Johnny de Mol ook geen geweldige acteur. Niet alle (ex-)soapacteurs zijn slecht, maar Johnny de Mol moet het toch vooral van zijn uitstraling hebben vind ik.

En ook ik zie hem vaak opduiken in Nederlandse films of series. Mij was het in elk geval ook al opgevallen.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

heb hem niet gezien, maar als ik het verhaal lees, lokt het niet echt. Is hij echt zo geweldig dan?

avatar van Doom

Doom

matthijs_013 schreef:

Niet zo'n slimme vraag he. Kijk eens naar het gemiddelde, de meerderheid, waaronder ik zit, vind hem geweldig.

Gezien je top10 zal deze film je best gaan bevallen. Waag het er maar gewoon op.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik dacht eerst ook dat het niks was, maar toch gekeken en het is echt een goeie film hoor

Zeker een aanrader!

avatar van WB

WB

Zeeeeeeer goed geacteerd zeg! Kijkt lekker weg. Aan het begin heb je zoiets van "waar gaat dit heen?", maar naarmate de film vordert, wordt het steeds vermakelijker (en emotioneler). Toppertje.

4 Sterren...

matthijs_013 schreef:

Als jou het verhaal niet leuk lijkt en je niet van de NL films houdt is deze geen aanrader.

Maar zelf ik vond hem goed dus waag een poging

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Heb de film eindelijk op dubbel DVD, voor de lieve prijs van 20 euro...superduur maar deze film is het dubbel en dwars waard.

film_kaza

Ik zou hem gewoon gaan huren.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Heb ik gedaan, maar was er zo van onder de indruk dat ik hem wilde hebben.

film_kaza

In dat geval had je niet naar mij moeten luisteren

avatar van bebdn

bebdn

voor een Belg is dit onverstaanbaar Amsterdams echt niet te doen, dan nog die "vulgaire"humor voor mij geen topper

avatar van Sutherland

Sutherland

Hele mooie film! Ik was echt diep onder de indruk toen de aftiteling begon. Echt magistraal acteerwerk van Cees Geel, heel knap!

Onderwerp sprak me ook wel aan en ik vind het goed dat dit onder de aandacht werd gebracht, alhoewel het misschien vaak nog wel een taboe is.

Mooie film over vriendschap, en over nog veel meer!

4 *

avatar van TimD

TimD

Ben het met Sutherland eens. 5 *.

avatar van somebody

somebody

ik vond het een hele mooie film 4,0

en volgens TimD ben ik een emotieloos figuur

avatar van Quentin

Quentin

Ik was gisteren op het Consul Generaal in Osaka, toen we het over het uitdragen van de Nederlandse cultuur hadden, werd me verteld dat Simon binnenkort in Japan gaat draaien. De persoon die over de vertaling gaat vertelde me dat het vertalen een groot probleem, vooral het overbrengen van de typische Amsterdamse humor op de Japanners. Dit wil men oplossen door persoon Simon in het typische platte dialect van Osaka te ondertitelen.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Deze film staat zelfs in de top 500 van IMDb (#337)