• 9.378.515 stemmen

Gothika (2003)

Horror / Thriller | 98 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz

Met onder meer: Halle Berry, Penélope Cruz en Robert Downey Jr.

Releasedatum: 18 maart 2004

Plot Gothika

"Because someone is dead doesn't mean they're gone."

Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.

hahah ja me 2

avatar van GFM

GFM

Wat een verschrikkelijk slechte film, ten eerste een mosterd na de maarltijd film na t sixth sense geweld (met stir of echoes en the gift en what lies beneath er al na)....deze film mist spanning, logica (vooral als halle gaat praten met de vader van t meisje, die gelijk gelooft dat ze zn dochters geest ziet)...onzinnig einde, slecht geacteerd en superongeloofwaardig,, wat een misbaksel!!!

Nouseforaname

wat????????? ben je nou helemaal mal?

avatar van agent smith

agent smith

ik vond het een hele goeie spannende film, met goeie schrikmomentenvooral toen miranda in het zwembad zat, en toen ze opeens rachel voor zich zag.
ik snap alleen iets niet, want hoezo rammelde rachel mirande helemaal in mekaar in die cel terwijl miranda haar juist hielp?
voor de rest een hele goeie film 4*

avatar van Barichello

Barichello

Heb deze vandaag in de shoppa gekeken met een paar andere stoney Maloney's en vond het echt een hele trippende avontuur. Veel meesterlijke schrikmomenten en zeker ook een paar goede, diepe space acties.

Halle Berry is duidelijk onder invloed van 'Waterwolrd special' bij die ene scène waar ze geflipt doet met haar hoofd, brrr eng...

Wil meer dit soort skunk films zien, masterrrrrr....

avatar van ibo_rys

ibo_rys

Wat ijlen jullie nou?

Zie je dan niet dat dit een meesterwerk is?

Het probleem is denk ik al dat gezeik altijd met verwijzingen naar andere films die totaal niet relevant zijn.

Verstand op nul , bek dicht (als ik het zo mag zeggen) en kijken. (en dan schrikken en hoe?!)

maarja helaas zijn er weinig meer van dit soort gevorderde filmkijkers die dat massale gezeik negeren. En hoe meesterlijk dan ook, hun verstand boven hun gevoel zetten.

Lees de laatste zin en leer -- stelletje klungels

avatar van Tommeh

Tommeh

Mag iedereen misschien zelf weten wat ze er van vinden?

avatar van GFM

GFM

meesterwerk?? als je niet ziet dat dit een 13 in een dozijn thriller is dan mag je weleens gaan nadenken op het aan jezelf toegekende predicaat filmkenner....:(

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik zeg niet dat IK dit een meesterwerk vind, maar als anderen dat wel vinden mogen ze dat toch zelf uitmaken? Om ze dan meteen zeikende klungels uit te maken vind ik wel erg ver gaan.

avatar van Travis Bickle

Travis Bickle

Ik ben het met de meeste recenties eens.

A WASTE OF TALENT !!!

avatar van kubrick

kubrick

• 1907 stemmen

typisch voorbeeld van standaard hollywoodproductie wat gewoon leuk de tijd wegkijkt op een saaie zondagavond!

erg cliche en voorspelbaar.

avatar van Robert-vdl

Robert-vdl

Halle Berry in een superrol. Spanning op en top. Aparte film waarvan ik van te voren niet wist wat ik moest verwachten. Ietsjes voorspelbaar, maar daarom nog niet vervelend om naar te kijken. Aanrader!

Mijn score is 4 sterren.

avatar van Druksensor

Druksensor

Standaard horror, met een standaard verhaal. Kijkt wel lekker weg, mede door de spannende sfeer en het goede acteerwerk van Berry. Ook enkele goede schrikeffecten

3 sterretjes

avatar van Miliano

Miliano

Ik heb deze film gezien en ik vind hem zwaaaaaar onder de maat van wat ik had gezien..!! had veeeel meer verw8 en halle berry is wel goeie actrice maar deze film had ze beter kunne overslaan..

avatar van Syt

Syt

Bijzonder voorspelbaar verhaal, echt een standaard Amerikaanse productie. Nergens werd het echt spannend of eng. Zonder Halle Berry zou deze film geflopt zijn.

avatar van Apoc

Apoc

Absoluut geen onaardige film, wat ik eigenlijk wel verwacht had omdat ik niet van horror films houd normaal gesproken. Maar ik heb me niet verveelt tijdens het kijken gelukkig. 3*

Nouseforaname

deze komt in mijn collectie

avatar van Spooky

Spooky

De film had een sterk begin maar het einde vond ik toch wel tegenvallen. 2,5 punten.

avatar van debster

debster

Je moet van deze film natuurlijk geen diepzinnig verhaal verwachten. Het is gewoon een lekkere thriller/horror á la 'The Ring' met een aantal goeie schrikeffecten... Hapt lekker weg, alleen het einde is een beetje een anti-climax

avatar van 93.9

93.9

Heel erg veel fout aan dit filmpie!

Maar ja Pasen, bij je schoonfamilie, niets te zeggen over wat voor films te gaan kijken......

Dan krijg je dat.

1,5 ster

avatar van Tinkerbell

Tinkerbell

Ik vind deze film echt heel goed.

Ik vind het een goed verhaal en de acteurs zijn erg goed.

Ik dacht eerst dat de film heel creepy was maar dat viel juist heel erg mee!

Groetjes Tinkerbell

avatar van Sinteflint

Sinteflint

Ben ik dan de enige die hem echt super eng vondt? Ik zal wel een bangerik zijn dan haha. Ik zat toch echt wel een paar keer met mn ogen dichtgeknepen te kijken... Het was zeker wel een goede film, wel een standaard verhaal dat geef ik toe, verder zeer geslaagd voor mij!!!

avatar van jassonn

jassonn

Echt super eng kun je dit niet noemen nee,al zaten er wel een paar goede schrikmomenten dat maakt een film nog niet eng.

avatar van bisse

bisse

zware bagger en totaal ongeloofwaardig,WAT IS ER IN HEMELSNAAM MET KASSOWITZ GEBEURT.hALLE Barry acteert overigens echt slecht wat het allemaal nog erger maakt.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Sinteflint schreef:

Ben ik dan de enige die hem echt super eng vondt?

Ja.

avatar van saske

saske

supereng. ik ben zo een film eerlijk gezegd nog niet tegengekomen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Is deze 20 juli alweer te huur? Ligt het aan mij of gaat het proces van bioscoop naar videotheek tegenwoordig stukken sneller?

avatar van Claire

Claire

ik had deze film veel enger verwacht.. hoewel ik em toch aardig spannend vond! hij was zeker het kijken waard! maar ik heb betere films gezien.. 4 sterren!

avatar van flowerking

flowerking

wel een beetje voorspelbaar inderdaad

avatar van elke14

elke14

saske schreef:

supereng. ik ben zo een film eerlijk gezegd nog niet tegengekomen.

Dan heb je waarschijnlijk nog niet veel griezelfilms gezien. Ik heb ook een paar keer geschrokken op bepaalde momenten maar om nachtmerries van te krijgen...

Maja de ene mens verschilt bij de andere hé