• 9.380.056 stemmen

Gothika (2003)

Horror / Thriller | 98 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz

Met onder meer: Halle Berry, Penélope Cruz en Robert Downey Jr.

Releasedatum: 18 maart 2004

Plot Gothika

"Because someone is dead doesn't mean they're gone."

Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.

avatar van Ramon K

Ramon K

Het complete plot voorspelde ik na 20 minuten.

En verder.............?

Het zoveelste Sixth Sense verhaaltje, CGI uit The Matrix, fouten in de logica, nog wat plotholes, een stupide afloop van de film en een belofte voor een deel 2: Laat maar komen die hap! 1*

(een douchescene met Berry en Cruz ZONDER 1 van hen naakt te zien getuigt van slecht camerawerk)

avatar van Lazarus

Lazarus

Banjo schreef:

ik heb er een beetje genoeg van dat er altijd helemooie mensen in een film moeten spelen (met hun lief gezichtje) ze maken een film bijna altijd ongeloofwaardig.

ik kijk liever naar een film met een of andere mooie meid dan naar bijv ginger snaps II. dan is gothika toch beter. misschien slecht voorbeeld, maja, ieder zijn meuk

avatar van Larizz

Larizz

Ik vond deze film echt kei goed..Halle Berry was misschien niet geknipt voor deze rol,maar heb toch redelijk vaak op het puntje van mijn stoel gezeten !

avatar van quake

quake

hollowood vermaak toch wel van de bovenste plank.

Ik heb er van genoten, toch wel een degelijk verhaal, met knipoogjes naar "the six sense" en "the ring".

Als je deze twee films gezien hebt en goed vond moet je absoluut deze ook gezien hebben.

halle berry doet goed haar best, al moet ik zeggen dat een rol als deze mischien toch wel aan een betere actrice had kunnen spelen.

toch wel de moeite waard

avatar van mister blonde

mister blonde

quake schreef:

knipoogjes naar "the six sense" en "the ring".

knipoogjes? wordt jatwerk zo tegenwoordig genoemd?

pjotr

Djeez, wat een draak van een film....bweeh...

Kassovitz heeft behoorlijk wat 'Japanse horror' schrikeffecten proberen te kopiëren maar wel zo rommelig gemonteerd dat het ongelofelijk 'cheap' en makkelijk overkomt.

Ik heb er ook zo'n hekel aan als de 'schrikscenes' het voornamelijk van de geluidseffecten moeten hebben.

Laat ik het dan niet maar niet over het verhaal hebben...Plot-holika.

En welke instantie sluit een psychologe nou in een loony-bin tussen haar eigen patienten op....duh.

En 50 psychisch gestoorde moordenaars die tegelijk met elkaar moeten douchen.....ik weet het niet hoor...

avatar van V

V

Slechte film met een slap verhaal. Het plot was verschrikkelijk voorspelbaar en de simplistische wijze om de kijker de 'stuipen' op het lijf te jagen kon me al helemaal niet bekoren.

Ik vond Berry wel goed acteren trouwens. 1,5*

avatar van janus

janus

Redelijk verhaal met wel enige spanning, alleen is de logica soms ver te zoeken en zijn sommige scenes enigzins voorspelbaar.

Ook vreemd dat een arts die gewaardeerd wordt bij haar collega's vervolgens net zo makkelijk als een psychiatrisch geval wordt behandeld door diezelfde collega's, en notabene in diezelfde kliniek moet worden behandeld.

En voor als gek versleten zagen die vrouwen er wel erg lekker uit onder de douche.

Laat ze dan naakt zien.

2**

avatar van Amblin

Amblin

Ondanks de matige kritieken was het voor mij toch een onderhoudende film. Lekkere donkere sfeer in dat gesticht was erg gaaf.

avatar van Ronmovie

Ronmovie

Een goede film; wel wat jatwerk van wat andere films (sixth sense, the ring). Maar dat vind ik niet erg. In de meeste films, die je ziet, zit vaak wel wat jatwerk in.

De film was niet echt eng, maar de sfeer was wel goed gemaakt, waardoor je wel op het puntje van je stoel blijft zitten, met "wat zal er nu gaan gebeuren"

Aardige rollen van Halle Berry en Penélope Cruz.

Ik geef hem 3.5 sterren

avatar van Ronmovie

Ronmovie

Banjo schreef:

Alsof je er een lelijk figuur moet neer zetten. Daar zal ik niet blij van worden

jassonn

Kan iemand de titel nou al goed verklaren?

avatar van flipsen

flipsen

Ik vond deze film eigelijk helemaal niks. Er zitten een aantal thema's die best leuk kunnen zijn (het niet geloofd worden omdat je "gek" bent, iemand die bezeten is door iemand, arme kindertjes die wraak willen, en een spooky ogende psychiatrische inrichting (waar verder niks mee aan hand blijkt te zijn verder)), maar dit verhaal is wel zo ontzettend slecht bij elkaar bedacht.

Geweldig voorspelbaar, halverwege de film dank je: Dat meisje zal toch niet mishandeld zijn door de man van Halle Berry en dat ze wraak wil en het zal de sherrif toch niet zijn? Dat zal te voor de hand liggen... en ja hoor! Mishandeling en het was de sherriff. En dan dat "not alone".... , BAH, niet leuk.

En dan de tagline van de film: Because someone is dead, doesn't mean they're gone AU! Wat een miskleun!

1.5 ster

jassonn schreef:

Kan iemand de titel nou al goed verklaren?

Nou ja...goed......valt de titel wel goed te verklaren?

In de Preview stond in ieder geval dat het woord 'Gothika' de sfeer moet verbeelden die in de film hangt.

Wat mij betreft had ie dan beter 'Emptybarrelka' kunnen heten...;)

avatar van flipsen

flipsen

Ja, of "bad-plothica"

Haha ja, of "Simplika"

avatar van wackyboy

wackyboy

Ondanks het feit dat ik door mijn vriendin min of meer gedwongen werd om deze film met haar te kijken, viel de film me toch mee. Normaal zou ik niet zo snel kiezen voor dit soor psychologische horror die ook nog eens slechte kritieken kreeg, maar de beklemmende sfeer in de film hield me toch tot het eind toe in z'n greep. Misschien zijn de schrikeffecten cliche, maar wat mij betreft waren ze wel effectief.
Het enige waar ik me bij dit soort supernatural thrillers wel eens aan stoor is de logica van de "geesten". De boodschappen die ze doorgeven zijn meestal nogal vaag. Waarom? In plaats van de boodschap: "not alone", zou de opmerking: "watch out for the sherrif; he's one of the killers" een stuk effectiever zijn. Is misschien wat lang om op een arm te kerven, maar past prima op een beslagen glazen deur. En waarom kerven? Een watervaste stift doet ook wonderen.

avatar van saske

saske

Als dat er komt te staan op haar arm zou de film snel gedaan zijn hé.

avatar van De GeuS

De GeuS

Jezus, wat een saaie, oninteressante, niet-spannende film. Acteren was redelijk oke, maar het verhaal en plot waren echt 3 keer niks; 2,5 ster....

avatar van aryan

aryan

De GeuS schreef:

Helemaal mee eens. Ik had hoge verwachtingen (vooral door al die reclames op de radio), maar het is was gewoon saai. Beetje enge muziek, maar verder was er weinig om dit een echte horror te noemen. Veel voorspelbare dingen.

Volgens mij is dit gewoon What Lies Beneath deel 2

avatar van ericck

ericck

Best een aardige film, van tijd tot tijd schrok ik zelfs.

Halle Berry ziet er weer geweldig uit in deze film, maar verder stoorde ik me wel aan de slordige uitwerking van deze film. Kleine foutjes , waardoor ik me als kijker ga zitten ergeren in plaats van opvreten van angst.

avatar van this is me

this is me

ik vond het verhaal niet echt bijzonder in deze film. ik vond hem wel eng. ik heb hem 4 x gezien en ik schrok nogsteeds

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

Echt super goeie film

pjotr

Bewijs maar eens zeg ik dan....:)

robertvanmourik schreef:

Echt super goeie film

The Village geef je 0,5 en dit 4*

Oke, The Village was niet supergeweldig maar dit was invergelijking natuurlijk helemaal niks.

avatar van Airbus

Airbus

De GeuS schreef:

TOTAAL NIET MEE EENS:

Welke film heb jij gezien??..niet Gothika in ieder geval.

Acteren was geweldig!!! de film zat vol spanning en zeer goede schrikmomenten. Geen topper maar ik heb me zeer goed vermaakt..!

3,5 ster

avatar van IbBeLz

IbBeLz

Redelijke film. Ik vond wel dat de sfeer een beetje overdreven grauw werd neergezet. In het echt worden mensen die geestelijk niet helemaal in orde zijn natuurlijk niet zo opgesloten.

Gothika was niet echt eng, echter enkele momenten met dat meisje waren wel schrikken. Verhaal was redelijk interessant, aantal dingen waren wel een beetje voorspelbaar, maar al met al toch nog *** voor deze film.

avatar van fathi ovz

fathi ovz

enge film.. valt best tegen je hebt van die shrik momenten meer niet maar de verhal is wel goed geef wel een 4

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

The village was gewoon dom, en slaapverwekkend, hier zit gewoon een goed verhaal in

pjotr

In Gothika een goed verhaal?