Lost in Translation (2003)
Verenigde Staten / Japan
Geregisseerd door: Sofia Coppola
Met onder meer: Bill Murray, Scarlett Johansson en Giovanni Ribisi
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 19 februari 2004
Plot Lost in Translation
"Everyone wants to be found."
Bob Harris en Charlotte zijn twee Amerikanen in Tokio. Bob is een filmster die tijdelijk in Japan verblijft voor een whisky-commercial, terwijl de jonge Charlotte is meegesleurd door haar echtgenoot, een overwerkte fotograaf. Als ze op een avond de slaap niet kunnen vatten, ontmoeten Bob en Charlotte elkaar in de luxe hotelbar. Deze toevallige ontmoeting ontaardt al snel in een verrassende vriendschap en Charlotte en Bob besluiten om samen Tokio te ontdekken.
Bob Harris
Charlotte
John
Kelly
Ms. Kawasaki
Concierge
Bellboy
RRT
Mooie, "droge" film. Droog, omdat de camera alleen registreert, wat soms een verademing kan zijn. Goed geacteerd, met leuke momenten.
Ik weet dan eerlijk gezegd ook niet wat ik onder arthouse moet verstaan.
Hier vind je een korte omschrijving: http://en.wikipedia.org/wiki/Arthouse
Hiervan quote ik even een korte passage:
'attempts to portray real life situations and characters where things happen that do not always have a clear meaning or purpose, but instead are vague and even mysterious. Therefore, art film does not worry about clearly explaining how everything fits together. Any causal gaps that appear in the narrative of art film are often permanent.'
Zo'n About Schmidt was anders wel aan mij besteed, terwijl ik deze ook niks vond. Maar ik zit dan wel weer met dat Japan complex
De eerste keer stoorde ik me bij LiT ook aan bepaalde details (bijv. een bepaalde stereotypering van japanners). De tweede kijkervering beviel een stuk beter. Misschien dat ik zelfs nog eens op 5 sterren ga uitkomen.
Hiervan quote ik even een korte passage:
Bedankt voor de informatie. Dat was een term waar ik me al erg vaak van heb afgevraagd wat het nou was. Ik heb inderdaad liever een film die echt een verhaal verteld waarin ik het gevoel heb dat het echt ergens naartoe leid of ergens over gaat. Hier niet helemaal het geval dus. Maar gesprekken in films over dagelijkse onderwerpen of gewone dagelijkse situaties spreken me wel aan, maar dan toch liever in de manier van Pulp Fiction of zo, dan dit.
Vive La Fête
Wat een super-shot dat bill murray staat te golfen met die vulkaan op de achtergrond!
prachtige film!
Verena Post
Mooie film, ik vond het documentaire achtig. Steekt goed in elkaar. Goede personages, zeer goed geacteerd. Verder vind ik de Japanse cultuur erg interessant en apart, dus sprak de film me sowieso aan.
Ik geef de film 4 sterren.
hasanordek
De waarschijnlijke reden dat deze film bij sommige mensen slecht in de smaak viel, is de verwachting van een glitter-and-glamour Holywood-film. Maar het werd een schitterende en rustige film, over inter-human relationships.
Ik wist dat de film werd geregisseerd door de dochter van Francis Ford Coppola, dus ik ging niet met zeer hoge verwachtingen naar de film kijken. Al met al viel hij heel erg mee, en het is leuk om Bill Murray eens te zien in een andere rol dan lolbroek.
De film deed me erg denken aan 'Left Luggage'. Lekker pretentieloos, gewoon een rechttoe rechtaan film, met emotie en humor.
E V
Geweldige film, super geacteerd door Scarlett Johansson en Bill Murray. Kleine rol van Giovanni Ribisi. Deze film heeft humor, emotie, prachtig camerawerk en fantastisch acteerwerk in de juiste combinatie.
Ben benieuwd naar die andere film van Sofia Coppola. Dit is in ieder geval een SUPER film!
mikey
Film over 2 eenzame zielen in een rare maar ook wel weer aantrekkelijke en nieuwe wereld, waarin ze elkaar vinden. Best wel een mooi concept misschien, maar ik ben een beetje cynisch over deze vrouwelijke film. De film lijkt op een artistieke interpretatie van een meisjesdagboek. Als ik Francis was geweest dan had ik mijn nichtje geadviseerd om het zwaartepunt nog meer bij Scarlett te leggen. Want Bill deed het niet goed. Alhoewel, zijn slapstick momenten waren wel grappig maar zijn realistische momenten... (!dat is natuurlijk ook de point van zijn prestatie!). Hopelijk is dit mijn laatste film over een leuk jong meisje en een ouwe kerel. 2.5
Naomi Watts
Ik denk dat je bedoelt zijn dochter
mikey
Ik weet dan eerlijk gezegd ook niet wat ik onder arthouse moet verstaan.
Zoiets als auteursfilms. Films over het 'echte' leven.
DidiusTheGreat
Een film die ik als extreem ontspannend heb ervaren.
Doordat de film op traag tempo vooruitgaat kon ik me echt superontspannen.
4 sterren, en misschien worden er het later 4,5
Phooze
Je word helemaal ondergedompeld in het verhaal en de wereld die wordt geschets. Het einde vond ik helemaal bij de film passen. Deze film kan ik zeker nog wel meerdere keren bekijken. Een directe 5 sterren!
93.9
Net als Virgin Suicide is ook deze film mooi en goed!
3 en halve ster.
groentje
slaapverwekkend!! Ik hoopte dat er nog iets zo gebeuren in de film maar, dat was dus niet het geval.
thibault14
zever, de sfeer in deze film is onevenaarbaar
De scheidslijn tussen droomerig enslaapverwekkend is nu eenmaal dun.
donderwolkje
goeie film, neige interpretatie, alleen vond ik het storend irritant het amerikaans superieutsgevoel dat de hoofdpersonages ten toonspreiden: meer dan eens gaan ze ervan uit dat de mensen rond hun maar engels moeten kunnen, en ergeren zich als dat niet het geval is.
maar desalniettemin goeie film
Naomi Watts
Ze gaan er niet vanuit dat mensen rondom hun heen engels moeten kunnen, ze maken gewoon op een komische manier duidelijk: "I have no idea what you're saying".
TheRisingSun
Erg fijne,rustige en ontspannende film,waarvan ik lang heb getwijfeld of ik hem wel wilde zien,maar ben blij dat ik het toch gedaan heb.
Een paar schitterende shots (o.a. het shot waar Murray staat te golven met die berg/vulkaan (?) op de achtergrond!).
Het acteerwerk is optimaal. Vooral Murray was opvallend droog in zijn opmerkingen richting Johansson. Er ontstaat een mooie 'relatie' tussen die twee,waardoor de film steeds relaxter wordt om naar te kijken. Het einde was op zich wel bevredigend,maar had van mij best op een echte relatie mogen eindigen,maar dat ging waarschijnlijk niet,omdat Murray een gezin thuis had zitten. Helaas! Ondanks dit toch een zéér fijne film!
The One Ring
Als het einde zo was geweest was het een romantiekfilm geworden, wat ik het nu niet kan noemen.
Naomi Watts
Er ontstaat zeker een romance waarom zou je het dan wel romantiek kunnen noemen en nu niet?
The One Ring
Ik kan niet echt zeggen dat de twee echt verliefd op elkaar zijn. Ze raken bevriend, voornamelijk omdat ze eenzaam zijn in een voor hun vrij onbekende wereld. Ze zijn min of meer op elkaar aangewezen. Hij heeft zijn familie in Amerika zitten. Zij heeft een man die iets te verslaafd is aan zijn werk. Zonder dat ze verliefd worden ontstaat er een hechte band. Zo zie ik het tenminste.
Naomi Watts
Zo begint het maar mij maak je niet wijs dat er niet meer was dan vriendschap.
hannie84
Ik vond dit echt een van de saaiste films die ik ooit gezien heb.
Ik had hem in de bioscoop gezien en ik had echt spijt van het geld dat ik eraan verspild heb. Het gaat gewoon nergens over, er gebeurt helemaal niks.
Ik vond dit echt een van de saaiste films die ik ooit gezien heb.
Maar ze hebben gekaraokeed!

Jonah Hill haast onherkenbaar in aankomende AppleTV-film 'Outcome'

‘Pillion’ van Harry Lighton weet critici te overtuigen en behaalt een 100%-score op Rotten Tomatoes

'Wuthering Heights' verovert de bioscoop: zó stream je de andere verfilmingen

Sciencefictionfilm 'Source Code' met Jake Gyllenhaal is vanavond te zien op televisie

American Beauty

Przesluchanie
Drama, 1989

Der Kommer en Dag
Drama, 2016
upper classjapanoverspelhotel roomage differencefotograafcommercialkaraokehomesicknessculture clashmidlife crisisjet lag pop starmelancholyunsociabilityeenzaamheidtokio, japanoudere man jongere vrouw relatienostalgicunlikely friendshippost-credits scenevrouwelijke regisseuracteurlyrical lovingintrospectiveserenewistfulhopeful