• 9.378.500 stemmen

The School of Rock (2003)

Komedie / Muziek | 108 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Alternatieve titel: School of Rock

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Richard Linklater

Met onder meer: Jack Black, Mike White en Joan Cusack

Releasedatum: 12 februari 2004

Plot The School of Rock

"He just landed the gig of his life: 5th grade."

Herrieschopper en gitarist Dewey Finn droomt ervan de rockwedstrijd Battle of the Bands winnen. Zijn collega's gooien hem echter uit de groep. Dewey zit nu depressief te wezen in zijn huis, waarvan de huur ook al maanden niet meer betaald is. Wanneer er voor zijn huisgenoot Ned een telefoontje komt met een aanbod om in te vallen als leraar, doet Dewey zich voor als Ned en begint met lesgeven op de prestigieuze Horace Green lagere school. Het strenge schoolhoofd Mullins volgt Dewey met argusogen. De gitarist heeft dan wel geen kaas gegeten van lesgeven, hij brengt zijn leerlingen wel de liefde bij voor de rock 'n roll.

Dewey Finn

• 1922 stemmen

Was te doen.

avatar van bartjeroen

bartjeroen

erg leuke film, het adhd gedrag van jack black is soms een beetje irritant maar vooral de kids uit de klas spelen een erg goede rol, er is goed te zien dat deze film is gemaakt door mensen die echte rock liefhebbers zijn want dat is het beste aan deze film: al die geweldige nummers!

avatar van love-power

love-power

Leuke film. Geen top film en ook geen hoge kwaliteid(ofzo) verhaal. Mennn hoe die kinderen muziek spelen op die leeftijd echt geweldig. Heb bewondering daar voor:D.

ik vind het 3 sterren waar.

avatar van -D-M-

acteerwerk is goed genoeg

me likes 4 ster

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg vermakelijke film met goede muziek! Vooral Led Zeppelin - Immigrant song is cool! Jack Black is niet goed maar wel erg vermakelijk en daar gaat het in dit soort films om, toch?

* * *

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik vond het een bagger film. Black overacteerd weer eens ergerlijk en het verhaal slaat werkelijk nergens op. Niet mijn film dus.

1 *.

avatar van 1991

1991

Jack Black is meesterlijk. Origineel verhaal.

Leuk voor als je wilt lachen en niets te doen hebt!

* * * *

avatar van otherfool

otherfool

1991 schreef:

Jack Black is meesterlijk.

Absoluut! Dat ADHD gedoe irriteert me nogal eens, maar in School of Rock heeft hij het precies goed. Een lekker feelgood filmpje dat net te cliche eindigt, maar voor die tijd voor bijzonder veel plezier zal zorgen. Aanrader!

3,5*.

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Erg leuke film. Prima vermaakt met deze film en Jack Black steelt de show natuurlijk. 4 ster.

avatar van stefan dias

stefan dias

Van de zelfde man als Dazed and Confused?

Nu ben ík confused.

Het moraallesje zal er wel door de producenten ingehamerd, zeker?

avatar van fieko

fieko

te mooie film 3.5 sterren van mij

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Vermakelijke comedy, met Jack Black die perfect gecast is, net als Cusack die in deze film langzaam uit haar schulp kruipt.

Verder heeft de film een aantal grappige scene's en grappen, die het heerlijk luchtig maken.

3,5.

avatar van zwartexlola

zwartexlola

Toen deze film net uit was dacht 'k van 'typische domme film'

maar toen had 'k hem gezien op tv en zag dat 'm toch goed was,

de humor is aanstekelijk.

Jack Black is 'n zalige acteur & gitarist.

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke komedie, met een rol die jack black op het lijf is geschreven. grappige scenes, en leuke situaties. en natuurlijk een portie goede muziek. leuk om te zien hoe de jongeren hun passie voor muziek ontdekken, en hoe de directrice van de school omslaat. luchtige feel good film. 3,5 sterren.

avatar van skipy05

skipy05

toffe muziekale film. zeer goed verhaal 3.5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Jack Black is in deze leuke film weer eens lekker op dreef

Cijfer: 3,5

avatar van kaztor

kaztor

Lekkere ongecompliceerde film die elke serieuze rockliefhebber gezien moet hebben!

Aleen al om die reden geef ik deze een 5.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

kaztor schreef:

Aleen al om die reden geef ik deze een 5.

Hé Kaztor, hier zit je dus ook! Deze rechtgeaarde rockliefhebber wou dat rockmuziekgeschiedenis in iedere school een verplicht vak werd;

Kids van nu moeten de klassieke rockbands kennen en ontdekken, toch ,

Héél leuk vond ik dat Immigrant Song van Led Zeppelin (beste rockband ever natuurlijk!) erin zat, keinijg vond ik dat.

Leuke onderhoudende film, maar zeker geen 5 sterren waard, daarvoor vind ik het scenario toch wat te kwakkelend en te rommelig, maar Jack Black is wèl de ster van de show natuurlijk, die man heeft een enorm flair, daar kun je niet omheen!

Ik kwoteer deze leuke muziekfilm toch op 3.5 sterren.

***1/2

avatar van soom

soom

Wel een leuke film. Jack Black is leuk, die kinderen zijn lief en zo leuk. Maar jammer dat er niet wat meer tijd word genomen om de kinderen beter te leren kennen, gezinssituaties en dergelijke. Word wel op gezinspeeld, maar toch niet echt meer dan dat. 3 Kleine sterretjes.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Super film. Echt top !!!

ik heb zeker genoten bij deze film.

Jack Black is zeker op zijn best hiero!!

4.0*** zal ook niet gauw vervelen!!

avatar van kimmieyy

kimmieyy

ik vond het niet echt een superleuke film, ik heb wel een paar keer gelachen maar dat was het dan ook,,

*2,5

avatar van mister blonde

mister blonde

Film die de clichés niet mijd, maar gelukkig niet doorslaat. Het standaard vervelende liefdesverhaaltje blijft uit, moraaltjes worden in toom gehouden en de film vliegt ondanks het 'geloof in jezelf' thema nergens uit de bocht.

Jack Black is hier een soort spin-off van zijn karakter uit High Fidelity, alleen niet zo leuk. Iedereen heeft het naar zijn zin en dat plezier slaat aan. De moeite waard. Dikke 3 sterren.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Deze viel me toch wel vies tegen eigenlijk... Hij bleef steeds op het zelfde, in mijn ogen, matige niveau. Het acteerwerk van Jack Black is ook wel al beter geweest. Ik heb bijna niet gelachen, terwijl ik niet eens zo'n saaie Piet ben. Maar goed, om 1 keer te zien nog wel aardig, maar niet meer.

2 *

avatar van raymondg

raymondg

Leuke onderhoudende film die ik nu eindelijk maar eens aangeschaft heb op DVD. Je moet wel van muziek houden anders kan deze film best irritant zijn. Ook heeft Jack Black eigenaardige humor die niet bij iedereen even goed zal vallen. De kleintjes zullen hier in ieder geval altijd van smullen.

avatar van Airliner95

Airliner95

mooie film maar je moet de grappen wel verstaan ik geef deze film

*3,5

avatar van darkjaap

darkjaap

leuke komedie om gewoon een keer te zien

black vond ik eigenlijk niet eens zo heel overtuigend acteren .. vond hem op sommige momenten zelfs een beetje irritant :S

al met al verdient hij toch 3 *

avatar van ilovekiwi

ilovekiwi

een aardige film om te kijken. vond hem niet bijzonder grappig. alleen bij het aftitelingstukje lag ik in een deuk van het lachen. dat was echt masterlijk.

avatar van nickie14

nickie14

leuke film staat in de freerecord shop als ''must have'' nou vind ik dit te overdreven maar een goede film is het zeker

avatar van ilse007

ilse007

Mooie vertoning van Jack Black zoals je van hem gewoon bent: lekker wild doen en alle remmen los

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD