- Home
Geregisseerd door: Richard Linklater
Met onder meer: Jack Black, Mike White en Joan Cusack
Releasedatum: 12 februari 2004
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 13 februari in één bioscoop (Eindhoven)
Plot The School of Rock
"He just landed the gig of his life: 5th grade."
Herrieschopper en gitarist Dewey Finn droomt ervan de rockwedstrijd Battle of the Bands winnen. Zijn collega's gooien hem echter uit de groep. Dewey zit nu depressief te wezen in zijn huis, waarvan de huur ook al maanden niet meer betaald is. Wanneer er voor zijn huisgenoot Ned een telefoontje komt met een aanbod om in te vallen als leraar, doet Dewey zich voor als Ned en begint met lesgeven op de prestigieuze Horace Green lagere school. Het strenge schoolhoofd Mullins volgt Dewey met argusogen. De gitarist heeft dan wel geen kaas gegeten van lesgeven, hij brengt zijn leerlingen wel de liefde bij voor de rock 'n roll.
- Trailer (YouTube)
- School of Rock (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Tomika's Mother
Summer Hathaway
Freddy Jones
Jordy
Supervermakelijk filmpje, vooral vergeleken met het pretentieuze geneuzel van Linklater's vorige film.
Fan-tas-tische rol van Jack Black, heerlijk de chemistry tussen hem en de kids. Verder is het allemaal nogal cliché maar dat mag de pret niet drukken, heerlijk vermaakt.
Zeg maar de komische variant op Dead poets society, met gitaarsolo's. Met heel veel energie en lol gemaakt en met een geweldige Jack Black.
Al air-guitar spelend de bios uit.
Chainsaw
Heerlijk energiek filmpje. Goede muziek, heerlijk tempo en vol hilariteit en geestige personages. Black is briljant en speelt zijn rol met bijzonder veel energie en passie. Maar de overige acteurs én uiteraard de regisseur doen ook goed werk. School of Rock was in ieder geval voor mij zo'n film die je de hele kijkduur met een glimlach op het hoofd laat zitten. Had een 2,5 of 3 sterren filmpje verwacht, maar dit is toch duidelijk heel wat meer. Erg amusant!
4 sterren.
Hannibal
Een soort Sister Act, maar dan vele malen leuker.
Jack Black, ik had nog nooit van die beste man gehoord, maar als hij niet was gaan acteren had hij het best ver kunnen schoppen als rockster.
Ik moest in ieder geval erg om hem lachen.
Blijft uiterst vermakelijk. Vergeet het simpele verhaaltje en geniet van Jack Black & the Kids.
Prudh
Aardig filmpje, maar jammer dat die Jack Black steeds de aandacht naar zich toe moet trekken. Die gast is echt te vol van zichzelf. De kinderkes waren verder wel tof, vooral hun optreden was een leuke climax. 3 magere sterrekes is voldoende.
Captain Pervert
Leuke film, vooral door de tomeloze energie van Black. Verhaal is zeer voorspelbaar, maar daarom is het niet een minder geinige film.
3.5 sterren
Linn
Lief filmpje, met kinderen die uiteindelijk onder leiding van Black een rockgroepje vormen. Leuk acteerwerk van de kinderen en Black zet weer een heerlijke over the top rol neer.
Verder niet al te hoogstaand verhaal met wel enkele cliche's erin. Ook een leuke film voor kinderen.
We roll tonight... to the guitar bite... and for those about to rock... I salute you. 3.5*
otherfool
Jack Black is meesterlijk.
Absoluut! Dat ADHD gedoe irriteert me nogal eens, maar in School of Rock heeft hij het precies goed. Een lekker feelgood filmpje dat net te cliche eindigt, maar voor die tijd voor bijzonder veel plezier zal zorgen. Aanrader!
3,5*.
jumpstylemovie
Super film. Echt top !!!
ik heb zeker genoten bij deze film.
Jack Black is zeker op zijn best hiero!!
4.0*** zal ook niet gauw vervelen!!
mister blonde
Film die de clichés niet mijd, maar gelukkig niet doorslaat. Het standaard vervelende liefdesverhaaltje blijft uit, moraaltjes worden in toom gehouden en de film vliegt ondanks het 'geloof in jezelf' thema nergens uit de bocht.
Jack Black is hier een soort spin-off van zijn karakter uit High Fidelity, alleen niet zo leuk. Iedereen heeft het naar zijn zin en dat plezier slaat aan. De moeite waard. Dikke 3 sterren.
hellblazer93
Deze viel me toch wel vies tegen eigenlijk... Hij bleef steeds op het zelfde, in mijn ogen, matige niveau. Het acteerwerk van Jack Black is ook wel al beter geweest. Ik heb bijna niet gelachen, terwijl ik niet eens zo'n saaie Piet ben. Maar goed, om 1 keer te zien nog wel aardig, maar niet meer.
2 *
Ik heb niks met het rock genre maar dit was toch wel een vermakelijke film met een erg grappige Jack Black als gepassioneerde leraar in de rockgeschieddenis. Verder een clicheverhaaltje maar het draait om Jack Black en die draagt de film met succes.
serpico
Aangename en vermakelijke film, die ondanks zijn toch wel erg mooie hoofdkarakter sterk in de middenmoot blijft drijven. Het helpt wel als je je min of meer kan vinden in Black's fascinatie met Rock, zoals ik. De muzikale scènes zijn dan al een stuk leuker, en een klein beetje Richard Linklater-touch maakt het af.
Toch is het wel duidelijk vrij mainstream, waardoor stereotypen en voorspelbare wendingen niet geschuwd worden, en dat tempert de lol toch wel. Het uitblijven van het opwekken van emoties, of zelfs maar een degelijke poging daartoe, verraste me dan weer wel, maar kon me tegelijkertijd wel bekoren. Ik had niet zoveel behoefte aan veel emotie in deze film. Maar helaas kwamen veel dingen ook niet echt uit de verf, Cusack's karakter bijvoorbeeld, en ook het niet-winnen aan het eind op de wedstrijd.
Maar ach, dankzij Black en enkele leuke bijrollen zeker een film die gezien mag worden. Soms wat veel wishful thinking; vooral met betrekking tot de klas, maar dat maakt weinig uit. De aftiteling was dan weer wel Linklater-style en bijzonder leuk. De rock-moraal was ook redelijk komisch voor een familiefilm, al was een link met een standaard moraal natuurlijk snel gemaakt.
Nouja, de Rock en Black en de aanstekelijke scènes redden de film in dit geval. Mag er best wezen, deze film.
Aanstekelijk gebracht filmpje dat op twee punten zwaar faalt.
Allereerst heb ik helemaal niets met rock. Noch de muziek, noch de ideologie, nog de fanwereld errond. Ik ben een nuchtere Belg opgegroeid met mijn hoofd tussen de bliepjes en kraakjes. Dan mis je sowieso al een hoop feeling met een film als deze.
Afgezien daarvan vind ik het idee achter de film ook niet meteen meer passen. De rock ideologie is al lang niet meer van toepassing in deze tijd, je merkt dan ook dat men de setting moet verplaatsen naar een geweldig conservatief schooltje om nog wat effect te kunnen creeren. Heel erg "rock & roll" is deze film niet, integendeel.
Tweede probleem is dat het net allemaal zo conservatief is. Mag dan wel een kinderfilm zijn, maar zo'n beetje elk personage vind in de film het goede in zichzelf en aan elk persoon hangt wel een moraaltje vast. Het einde is ook zo compleet volgens het boekje dat het nu niet bepaald echt boeide.
Verder is het echt wel een sympathiek filmpje, Jack is soms best irritant maar weet toch ook af en toe erg sterk uit de hoek te komen. Eén scene is echt erg sterk, waar Jack zijn eigen nummertje voor het eerst voordraagt. Geweldige prestatie zet hij daar wel neer, volgens mij ook geen enkele cut in die scene. Was indrukwekkend.
Verder aardig vertier, dat uiteindelijk toch iets te lang duurt. Waarschijnlijk was dit wel wat leuker geweest als ik een beetje voeling had met de core van de film, zat er jammer genoeg niet in voor mij.
Best wel een aardige film met tevens goede muziek. Jack Black vond ik zeer goed spelen in deze film. Ik heb regelmatig hard moeten lachen om hem. De kinderen waren ook best goed.
Heerlijke luchtige feel-good komedie waar ik destijds met nauwelijks verwachtingen naar ging kijken en die leuker is dan ik ooit had verwacht. Dat is in eerste instantie te danken aan Jack Black, die in deze film op een leuke en geheel eigen wijze manier, invulling geeft aan zijn rol van Dewey Finn. Het lijkt wel alsof de film speciaal voor hem geschreven is, zoveel enthousiasme straalt hij uit. Daarnaast doet ook Joan Cusack het goed als in eerste instantie bekakte directrice, die langzaam maar zeker ontdooit. Verder bevat de film ook nog lekkere Rock & Roll muziek en zakt ondanks het ietwat voorspelbare verhaal nooit in.
Eny
Dit vond ik een leuke film, al was het niet om het grappige aspect ervan dat ik hem heb bekeken.
Ik ben een liefhebber van rockmuziek en ik vind de muziek die in deze film is gebruik echt top.
Ik heb van deze film genoten en dan vooral van de muziek, al waren er toch ook grappige scènes in die ik best kon waarderen.
Een aardigheidje bij de extra's op DVD, de smeekbede van Jack Black aan de leden van Led Zeppelin om de song 'Immigrant Song' in de film te mogen gebruiken, en waardoor hij uiteindelijk de toestemming ervoor heeft gekregen, een zeldzaamheid in de filmgeschiedenis.
Wat je nu allemaal hebt geschreven is eigenlijk precies wat ik ook over de film en de muziek heb te zeggen. Ik ben het er helemaal mee eens en heb niets om aan te vullen. Ben blij om te zien dat er meer mensen zijn die er zo over denken en naar deze muziek luisteren.
booyo
Weet niet of het kwam omdat hij op de zondagmiddag uitgezonden werd, na een avond feesten, maar ik vond het tot mijn verrassing een hele leuke film! Genoten van Jack Black, werkelijk geknipt voor deze rol!
chevy93
Vermakelijke film, niet meer niet minder.
Ik zou hem niet aanraden bij mensen, laat ik het zo zeggen
movie acteurs
Jack Black deed het aardig. Bij de kinderen zaten er wel een paar irritante tussen maar gelukkig niet te veel. Moet wel zeggen dat de film na een paar keer wel genoeg is geweest. 2,0.
dave
Aardige komedie met een uitstekende soundtrack en vele geweldige muzikale referenties. Black past perfect in het plaatje, maar is misschien iets te prominent aanwezig. De rest van de cast moet er zeker niet voor onderdoen, maar lijkt jammer genoeg constant in de schaduw van de hoofdrolspeler te lopen. Qua verhaalverloop volgt The School of Rock een vrij clichématig parcours, en weet het slechts zelden te verrassen. Een paar echt geslaagde grappen trekken gelukkig wel wat recht, en over het algemeen zul je je niet snel vervelen.
Redelijk.
casist69
Ik heb enorm genoten van deze originele rockfilm.
Ik heb deze film vooral bekeken omdat ik jack black een zeer goeie acteur vind.
Ik heb deze film waarschijnlijk al 4 keer gezien en ik ben hem nog helemaal niet beu gezien.
Een aanrader!
blurp194
Als je geen fan van Jack Black bent is dit best een lange film.
Fran
- 1953 berichten
Ik ben niet zo'n fan van Jack Black en ik vond hem zoals gewoonlijk weer veel te overdreven. Meer kan ik er niet van maken.
Vinokourov
Deze film is weer eens een de typische Jack Black-show, wel zo jofel hoor
. Als rockende goedzak heeft hij een nette kinderklas tijdelijk onder zijn hoede en krijgt hen zo ver om een band te vormen die meedoet met een battle-wedstrijd. Het spijtig dat de goede grappen in het begin van de film zitten en het verloop natuurlijk zwaar voorspelbaar is. Maar goed, de muziek die Black en zijn leerlingen maakte, was oke en de film zelf was sowieso wel lekker wegkijkbaar.
MizKriz
Beetje het genre van Sister Act vind ik,
hoewel dit een betere versie is.
Jack Black zelf maakt deze film leuk,
leuke film.
Sergio Leone
Amusant.
Het verhaaltje ontvouwt zich best traag, maar eenmaal de band gevormd is wordt alles een heel stuk leuker.
Het plotje zelf is er eentje van niks, maar de energie en de nummers die voorbijkomen zijn dik in orde. Zeker iemand als ik (die rock altijd verkiest boven hiphop en andere dingen de benaming muziek onwaardig) kan hier van genieten.
Jack Black draagt de film overigens met verve. Veel moppen moet hij niet afleveren, maar zijn energie en inleving, ondersteund door een droge oneliner zo nu en dan, zijn goud waard.
De kindacteurs zijn voor de afwisseling ook niet onaardig en muurbloempje Joan Cusack (die véél te hard op broer John lijkt) acteert eveneens verdienstelijk.
School Of Rock is meer feelgood dan komedie pur sang. Echte moppen zitten hier niet in en daardoor had de speelduur iets korter gemogen. Voorts is dit door alle muziek een kijkbeurt meer dan waard.
Valii
Prima kinderfilm.
Heerlijke oppervlakkig Amerikaans schoolband sfeertje, die de hele film vlak voor de grens van doorslaan blijft. Grootse rol van Jack Black. Kinderrollen worden nergens echt storend. Af en toe heb ik best wel zitten lachen: Skydiven in een zaal zonder publiek, de quote 'yeah, we'll work on that later. It's a long shake.' .
Verassende voldoende, wellicht ook wel een klein beetje door de lage verwachtingen.
The One Ring
The School of Rock is een mooi voorbeeld van hoe je een zeer clichématige film toch nog erg goed kan maken. Niets in dit verhaal is niet voorspelbaar en aangezien Linklater niet het type regisseur is die de boel ooit opleukt met zijn stijl, hangt het allemaal erg af van het script en de acteurs. Gelukkig is Linklaters sterkste kant dat hij weet hoe hij acteurs moet benutten en ze graag hun ding laat doen. Dat levert hier ook weer magische resultaten op.
Het plezier komt hier dan ook van verrassend simpele dingen. Bijvoorbeeld de kinderen serieus nemen, in plaats van ze wat betuttelend en al te schattig af te beelden zoals in veel mindere kinderfilms. Evenmin wordt Joan Cusacks strenge schoolhoofd ooit een stereotype. Laat er echter geen misverstand over bestaan: dit is Jack Blacks film. Hij is een acteur die mij vaak niet ligt, maar deze haalt precies zijn sterkste kanten naar boven. Hij is hier erg charismatisch, grappig en op zijn eigen manier aandoenlijk. Dat Black een grote affectie heeft voor rock (de muziekstijl van het verhaal was zelfs aangepast aan zijn smaak) blijkt uit alles en net als bij High Fidelity lijkt het iets extra's in hem los te maken. De obsessie die hij hier toont voor het muzikale genre werkt enorm aanstekelijk.
Zoals gezegd geeft Linklater iedereen hier de ruimte en dat levert een los gevoel op, bijna geïmproviseerd. Dat maakt het half moralistische verhaal meteen draagbaar en vergroot het kijkplezier.
Vier kleine sterren kan ik hier wel aan kwijt.

Roger Waters the Wall

The Music Never Stopped
Drama / Muziek, 2011

Iron Maiden: Flight 666
Documentaire / Muziek, 2009
rock 'n' rollmusicusrockmiddelbare schoolmusic competitionsubstitute teacher leraarrock muziekcontestrockbandbandrock concert