• 9.378.849 stemmen

The School of Rock (2003)

Komedie / Muziek | 108 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Alternatieve titel: School of Rock

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Richard Linklater

Met onder meer: Jack Black, Mike White en Joan Cusack

Releasedatum: 12 februari 2004

Plot The School of Rock

"He just landed the gig of his life: 5th grade."

Herrieschopper en gitarist Dewey Finn droomt ervan de rockwedstrijd Battle of the Bands winnen. Zijn collega's gooien hem echter uit de groep. Dewey zit nu depressief te wezen in zijn huis, waarvan de huur ook al maanden niet meer betaald is. Wanneer er voor zijn huisgenoot Ned een telefoontje komt met een aanbod om in te vallen als leraar, doet Dewey zich voor als Ned en begint met lesgeven op de prestigieuze Horace Green lagere school. Het strenge schoolhoofd Mullins volgt Dewey met argusogen. De gitarist heeft dan wel geen kaas gegeten van lesgeven, hij brengt zijn leerlingen wel de liefde bij voor de rock 'n roll.

Dewey Finn

Summer Hathaway

Freddy Jones

avatar van Hando

Hando

Meevaller. Ondanks alle clichés was de film goed te doen. Dat is vooral te danken aan het enthousiaste acteerwerk van de hoofdrolspeler. Hij had duidelijk plezier in zijn rol. 3.5 sterren.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Leuke film. Het enthousiasme spat er van af.

De film maakte mij weer vrolijk.

3,5* (en tegen de 4 aan)

avatar van by_the_way

by_the_way

Leuke film eigenlijk niks bijzonders vond er dan ook weinig aan, wel leuk om te zien dat hij bandjes als Deep Purple en Pink Floyd als huiswerk opgeeft.

3 sterren*

avatar van BlueSword

BlueSword

ummf ja, vond het wel gaan maar echt super leuk was die niet, leuk idee en jack black is natuurlijk erg grappig.

vind het alleen wel echt een kinderfilm, en zaten wel leuke stukken in maar echt boeiend bleef die niet de heletijd, voor de rest wel een erg vrolijke film.

avatar van rroossiiee

rroossiiee

Ik vond het een erg leuke/ grappige film

avatar van Vaig

Vaig

Mwoah vond hem wel aardig. Geen toppertje maar dat hoeft ook niet bij zo een film.

Jack Black gaat wel helemaal op in zijn rol!!!!

avatar van gotti

Eén grote gitaarsolo van Black. Blijft lollig om die man bezig te zien...

avatar van ultra lord

ultra lord

film was erg leuk

mooi verhaal ook en leuke muziek

3.5

Prudh

Aardig filmpje, maar jammer dat die Jack Black steeds de aandacht naar zich toe moet trekken. Die gast is echt te vol van zichzelf. De kinderkes waren verder wel tof, vooral hun optreden was een leuke climax. 3 magere sterrekes is voldoende.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Prudh schreef:

Grappig dat je dat zo ziet, ik had er nog nooit zo naar gekeken. Toch denk ik dat je ongelijk hebt, misschien ben je sowieso niet weg van Jack Black, dat kan natuurlijk. Maar ik denk niet dat Black zelf de keuze heeft gehad over de manier waarop zijn 'character' zo de aandacht naar zich toe trekt. Dit is meer een karaktereigenschap van Dewey Finn. Dan nog, ik vond het spetterende optreden van Jack Black zo geweldig enthousiast, en de combinatie met de kinderen -al was de muziek misschien niet van een heel hoog niveau- heel erg goed werken.

avatar van riivas

riivas

Jack Black

De vonken spatten er van af! Misschien tegen het einde iets over de top, maar hij máákt deze film.

Als rockliefhebber vond ik hem top, een van de leukste feelgood movies die ik gezien heb

Mc schreef:

Of het zijn keus was of niet, leuk leek hij het wel te vinden, al die aandacht voor zijn personage. En nee, ik ben niet zo'n Black fan inderdaad. Eerder vond ik hem wel geinig, Tenacious D heeft een tof CD'tje uitgebracht bovendien. Maar sinds het bijzonder waardeloze Nacho Libre kan hij mij een beetje aan de kont roesten. Staat hij mij zelfs tegen.

avatar van basketballerke

basketballerke

Ik verhoog hem een halfje, ik heb genoten van begin tot eind.

avatar van filmfriek

filmfriek

vind de film super heb hem nu aardig vaak gezien en blijft leuk van begin tot het einde

avatar van metaledje

metaledje

hele leuke film inderdaad,vaak gelachen, aparte kerel die jack black, dat maakt deze film dan ook zo leuk, kan dan ook niet wachten op zijn tenacious d film, voor diegene die het nog niet wisten: jack black heeft ook een eigen bandje genaamd tenaciuos D, en er zitte echt grappige rock nummers tussen..

avatar van gotti

Prudh schreef:

Wanneer Black dit niet zou doen, zou het een vrij futloos filmpje zijn geweest.

Prudh

Het filmpje was sowieso al redelijk futloos... komt er ook nog zo'n irritante kerel doorheen springen

avatar van Purmerend

Purmerend

Opgenomen van tv van de week, en heb er zeker geen spijt van. De film vloog voorbij!

avatar van hel1

hel1

afschuwelijk, wilde hem graag eens gezien hebben. maar na een half uur kon ik gewoon niet meer kijken. wat een vreselijke vent is die jack black . in king kong ergerde ik me al dood, dit ging echt te ver. duidelijk zo'n persoon waar je van moet houden...

0,5

avatar van yolan de wilde

yolan de wilde

Erg mooie film, heb hem nu al een tijdje maar ik blijf er graag naar kijken, ik word hem niet beu...

avatar van Lie-Z

Lie-Z

Ik vond die kinderen allemaal goed acteren.. en super spelen! Maar dat zingen van die man begon me toch echt wat te irriteren.... voor de rest een leuke film

avatar van Charles Manson

Charles Manson

hahahaha, geweldig.

la la la!

it is 9!

no it's 8!

no it's 9!

ik vindt de film echt top ik hem hem al 3 keer gezien en wil hem nog wel een keer zien voor al het einde is heel erg goed

avatar van annenas

annenas

Een leuke gezellige film!

Het is wel een film die je meerdere keren kunt zien en leuk blijft..

origineel

leuke muziek..:)

goed gespeeld

ja, een leuke film!!

avatar van JFD

JFD

Leuke film die altijd lekker wegkijkt. Alweer voor de 3e maal gezien. Leuk voor mensen die van muziek houden.

avatar van duffman

duffman

Echt zo'n goede film en Jack Black is de beste acteur die ze er voor hadden kunnen vinden. Ook de muziek is goed.

En er zitten wel wat goede grappen in maar het is vooral een speelfilm waar ik enorm van hou.

4,5.

avatar van jordideboer

jordideboer

Leuke film Alleen jammer dat zulk soort films vaak zo nep zijn, kinderen als rocksterren 8-) Zo'n film staat of gaat dan ook door de acteurs, en hier had het niet beter gekund! Jack Black maakt deze film tot wat hij is, 3.5 sterren van mij.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Leuke film, vooral door de tomeloze energie van Black. Verhaal is zeer voorspelbaar, maar daarom is het niet een minder geinige film.

3.5 sterren

avatar van my style

my style

leuke film, wel allemaal beetje ongeloofwaardig maar toch wel een leuk verhaal 3*

avatar van Linn

Linn

Lief filmpje, met kinderen die uiteindelijk onder leiding van Black een rockgroepje vormen. Leuk acteerwerk van de kinderen en Black zet weer een heerlijke over the top rol neer.

Verder niet al te hoogstaand verhaal met wel enkele cliche's erin. Ook een leuke film voor kinderen.

We roll tonight... to the guitar bite... and for those about to rock... I salute you. 3.5*