Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 22 maart 2001
Bekijk via Videoland
Plot Traffic
"No one gets away clean"
Robert Wakefield is pas aangesteld als hoofd van de narcoticabestrijding. Maar hij weet niet dat zijn dochter met drugs aan het experimenteren is. Het duurt niet lang voor ze verslaafd is en in de problemen komt. Net over de grens, in Mexico, staat de integere rechercheur Javier Rodriguez voor de onmogelijke taak zijn job uit te oefenen terwijl zijn collega's zich voortdurend laten omkopen. En dan is er nog huisvrouw Helena die ontdekt dat haar echtgenoot een drugshandelaar is.
Robert Wakefield
Ray Castro
Seth Abrahms
Gen. Arturo Salazar
Phil Leotardo
Deze film had me aangenaam verrast. Op de een of andere manier probeer ik films met Micheal Douglas zoveel mogelijk te vermijden maar omdat Benicio Del Toro erin speelt had ik de gok maar genomen. Erg goed verhaal en de film verveelde me geen moment. Het verhaal wordt vanuit 3 perspectieven verteld en dat maakt het alleen maar interessanter. Ik geef de film 4 sterren.
D0N4LD
@ donkie
graag iets meer uitleg
zelf vond ik het een mooie film alleen vond ik het michel duglas verhaal iets te veel van het goeie
4/5
E V
Harde, mooi in beeld gebrachte film over drugs.
Veel bekende spelers die goed spelen. Regie van Steven Soderbergh.
TheRisingSun
Sterke film met uitstekend acteerwerk van iedere acteur! Ook het camerawerk is erg goed,de kleurverschillen irriteren absoluut niet,ze helpen je eerder met het makkelijker volgen van de verschillende verhaallijnen.
Goed verhaal met een sterk thema en een goed einde,al had het stukje met Cheadle,waar hij nog een zendertje (of iets dergelijks) onder tafel stopt,nog wel even verder kunnen worden uitgewerkt,maar goed.
Scratt
IK heb onlangs deze film gekocht en ik had het beter niet gedaan.. Het zit goed in mekaar maar alles valt op zich tegen. Er zit totaal geen spanning in terwijl dat het in dit soort films makkelijk is om dat wel te doen. Maar goed, ieder zijn smaak..
dave
ik vind deze film echt geweldig.
het geeft je een kijk op de vele corruptie die de wereld teistert .
ik vind dat deze film een plaats in de top 250 heeft verdiend
feanaro surion
Deze film is natuurlijk erg sterk geacteerd, maar dat is niet zo gek als je de cast ziet, en ook de vele verhaalliijnen zijn mooi uitgewerkt.
Maar dan krijg je weer zo'n typisch vrolijk, en ze leefden nog lang en gelukkig einde. Totaal niet in de stijl van de rest van de film en alleen maar vervelend.
Naomi Watts
Wel een goede film. Erg sterk geacteerd van Del Toro, Cheadle, Cristensen en ga zo maar door, erg sterke cast. Leuk om Steven Bauer en 1 van mijn persoonlijke favorieten; Miguel Ferrer weer te zien. Clifton Gonzalez Gonzalez was ook wel te pruimen vond ik. Geen geweldige film maar misschien ooit met een herziening wel. 3*
AlPacino
Indringende film over de zinloze oorlog tegen drugs. Elke verhaallijn wordt mooi in beeld gebracht in een eigen kleurtint. Ik vond de film zo goed dat ik 'm gekocht heb. Vier sterren.
jort
Meesterlijke film. zeer indrukwekkend verhaal over drugskartels, drugsopsporingsdiensten, drugsgebruikers en beleidsmakers...
zeer goed acteerwerk van Del Toro, Don Cheadle, Micheal Douglas etc.
echt een aanrader, ik snap niet dat deze film nog niet in de top 250 staat...
The One Ring
Vreemd genoeg staat deze film op de dvd aangeprijst als een actiefilm. Gelukkig wist ik van te voren dat ik geen actiefilm hoefde te verwachten, maar het blijft rare reclame.
De film zelf is overigens heel goed gemaakt. De acteurs leveren topprestaties. Michael Douglas draagt voor deze rol weer eens een stropdas dus dan kan het met hem al niet meer misgaan. Catherine Zeta Jones stijgt boven haarzelf uit en zet een sterke rol neer. Don Cheadle zorgt voor zowel de komische en de emotionele momenten in de film. Ik snap alleen al aanbidding van Benicio Del Toro nooit. Hij acteert nooit slecht, maar zet ook nooit een bijzondere rol neer. Hier ook niet.
Maar ondanks alle kwalititeiten van de film werd hij nooit echt geweldig. Alle scénes zijn goed, maar geen een is er echt onvergetelijk of superkrachtig. Het grootste probleem vormt hierbij toch het feit dat al die verhalen door elkaar heen lopen. In veel films werkt dit wel mooi, maar hier laten ze vaak veels te kort een stukje van een verhaal zien waardoor je er nooit echt helemaal in raakt. Dus ze zouden zich eigenlijk langer hebben moeten concentreren op een verhaal. En misschien hadden ze er een moeten schrappen (in mijn ogen het liefst die van Del Toro). Dan was het allemaal waarschijnlijk wat beter geweest. Verder wel een mooie film, maar voorlopig hou ik het nog maar op 3 sterren.
Naomi Watts
Helaas wordt de inbreng van Miguel Ferrer vaak vergeten, ook erg sterk zoals altijd alleen een niet al te grote rol.
as
DRJeFF
Goede film ,van vele kanten belicht.Goed camerawerk,goed verhaal,op sommige momenten ijzersterk geacteerd.
Naomi Watts
Ik zat laatst weer eens een aflevering van Twin Peaks te kijken. Daar viel me ook al op hoe goed hij eigenlijk is.
Inderdaad, zijn vertolking van Albert Rosenfield is geniaal. Leuk om te horen dat er nog een Ferrer admirer is.
mister blonde
onbegrijpelijk. de scenes met Del Toro waren verreweg de beste scenes in een toch al erg goede film.
gantor
Een tergend langzaam verlopend verhaal dat niet veel brengt in mijn ogen. Het o zo bekende drugswereldje met zijn slachtoffers, de verslaafden.
Geen dramatische wendingen, alles verloopt rustig zijn gangetje en dat voor 147 min lang. Zat nog te wachten op een keihard einde, een dramatisch einde, een onverwacht einde, ... Ik zat op alles te wachten, behalve op dit einde.
De drie verhaallijnen door elkaar en de kleurschakeringen laten me er nog een 2.5 voor geven.
Tun-89
Michael Douglas, en Catherine Zeta-Jones
in 1 dezelfde Film?
Hmm, interesant, ga 'm eens gauw kijken
Flipman
Wow! Wat een Film! Dat deze niet in de Top-250 staat, de onconventionele stijl van deze Film bevalt me wel!
Zo persoonlijk wordt je trouwens niet vaak betrokken bij de karakters in een Amerikaanse Film, niet op déze manier.
Avitas Sibannac
Zeer goeie film. Er wordt érg sterk geacteerd door de hele cast (ik vond dat Benicio Del Toro er weer iets bovenuit stak).
De verhalen in Mexico (met Del Toro) en het verhaal met de drughandelaar vond ik zéér goed, het stuk met Michael Douglas en z'n dochter vond ik het minste.
svennv
Goed verhaal... heft geeft je een kijk in de wereld van drugs en hoe vies de spelletjes zijn die er worden gespeeld.
Gewoon zeer degelijke film 3,5*
animalkrullie
Ik vond dit een goede film, moet wel zeggen dat hij traag op gang komt.
Inderdaad niet echt spannend wil worden, maar ik vind de verhaallijnen wel goed in elkaar overlopen.
Laurora
Goed verhaal, goed gespeeld, soms iets te lang, maar de rol van Del Toro maakte dat voor mij weer goed. bueno!
vetnix
deze film vond ik eerlijk gezegd beter dan ik had verwacht.
de shots waren af en toe bijzonder sterk neergezet. maar toch kon de film me niet echt overtuigen. vreemd. ik vraag me af waar dat aan ligt. de acteurs spelen sterk, de drie verhaal lijnen door elkaar zijn ook mooi neergezet. er werd op pag. 1 gesuggesteerd dat de verhaallijnen te kort werden neergezet. dat zou kunnen.
de filters en kleuren zijn de hele film doorgevoerd... blauw voor drugsbestrijding vanaf de top en rood voor de drugsbestrijding op de straat. volgens mij heeft de regisseur hier iets mee willen uitdrukken, maar ik weet niet goed wat. op een gegeven moment zag je de woorden mexico in drie kleuren, blauw/ groen, wit en rood. en dat zijn precies de drie kleuren die er uitspringen in de film.
de filters blauw en rood zijn obvious... ik vraag me af, zou de rode filter staan voor ware liefde, liefde voor het leven? en blauw voor een koud, zinloos leven, o.i.d.? verder zijn er veel shots met fel wit licht genomen wat vast ook iets te betekenen heeft... misschien een suggestie in de richting van de coke? puur giswerk natuurlijk
in ieder geval weet je op een gegeven moment niet meer wie nu 'goed' is en wie 'fout' en dat vertelt ook een maffiabaas die gedwongen werd samen te werken vlak voordat hij wordt vermoord.
skip
Traffic maakte mijn verwachtingen niet waar. Sterker nog ik vind het een draak van een film die ik uitgekeken heb, maar het was zonde van de tijd. Geen spanning, standaard acteerwerk en dat wordt dan aangeprezen op het hoesje als een keiharde thriller en de meest besproken film van het nieuwe millennium. Deze prut schijnt ook nog vier Oscars gewonnen te hebben. Van mij kan deze prul zo de prullebak in......... 1*
thibault14
Deze film kon me niet echt bepaald boeien. Veel te langdradig en op sommige momenten zeer saai. Enkel Benicio Del Toro acteert op niveau. 2,5*

PlexTV is een klein gratis schatkistje vol nergens te streamen cultfilms

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Traffic' is morgenavond (2 december) te zien op televisie: 'Uitstekende film over dingen die ook in het echte leven gebeuren'

Heat

Platoon
Oorlog / Drama, 1986

Casino
Misdaad / Drama, 1995
moederdrugsmisbruikwar on drugsdrugshandeldrugsdealerdrug smugglingaddictedpolice operationdochterusa–mexico bordervadersmokkelverslavingdrug lorddrug traffickingcrime dramamarriage dispute