Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 22 maart 2001
Bekijk via Videoland
Plot Traffic
"No one gets away clean"
Robert Wakefield is pas aangesteld als hoofd van de narcoticabestrijding. Maar hij weet niet dat zijn dochter met drugs aan het experimenteren is. Het duurt niet lang voor ze verslaafd is en in de problemen komt. Net over de grens, in Mexico, staat de integere rechercheur Javier Rodriguez voor de onmogelijke taak zijn job uit te oefenen terwijl zijn collega's zich voortdurend laten omkopen. En dan is er nog huisvrouw Helena die ontdekt dat haar echtgenoot een drugshandelaar is.
Robert Wakefield
Ray Castro
Seth Abrahms
Gen. Arturo Salazar
Razwer
Deze film vind ik niet echt super. Is al een tijdje geleden dat ik hem gezien heb, maargoed. Veel mensen vinden hem goed, maar ik ben niet "veel mensen". Hij is heel realistisch, dat is dus wel positief. Zeer goed acteerwerk van Benicio Del Toro. Het verloopt een beetje raar met meerdere verhalen door elkaar, maar later snap je het verband wel. Ik ben niet zo gek op anti drugs films, dus daarom vond ik hem niet super. Wel cool over die dochter aan de dope etc. En die gozer zwaar gemartelt word (Clifton Collins Jr.) doet ook goed acteerwerk. Je moet maar kijken wat je er van vind.
Jordy
Erg indrukwekkende film. Op een sombere manier worden 3 verhalen over drugs in Amerika verteld, die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben. Langzaam komt alles vervolgens samen. Ik was bang dat de film erg prekerig zou zijn, maar dat viel me erg mee. Erg apart gefilmd en goed geacteerd. Voor sommigen zal de film misschien wat traag zijn, maar ik vond 'm in ieder geval erg goed. 4 sterren.
Etienne U
Slaap verwekend deze gebeurtenis.................. .je kan nog beter naar COSTA!!! Gaan hehehehe.........veel teveel gelul.....op zich wel een interesant onderwerp, maar het duurt allemaal veel te lang......de enige die deze film voor mij om hoog houd is mister del toro of hoe dan ook.....toch nog 2 sterren
SJOE®DO
Traffic... tja.. ik vond het ook zeker een goede film.. erg mooi gefilmd en goed geacteerd ook.. lekker veel wisselingen in het verhaal en op een enkel scenetje daar ook niet voorspelbaar.. maarja zoals Jordy al zei.. de film is wat traag en duurt natuurlijk zo'n 3 uur.. en dan krijg je altijd mensen die hem saai en langdradig vinden.. ik vond het in ieder geval een goede film.. maar of hij nou een oscar voor beste film waard is.. ik weet het niet.. ik denk dat als ik het voor het zeggen had , die oscar naar Gladiator ging.. we zullen zien.. 3 sterren voor Traffic...
DeVanteDegrate
Damn....echt een hele goeie film en gooit zeker hoge ogen bij de oscarnominaties. Je moet van deze film geen snelle actiescenes en gruwelijke special effects verwchaten, maar de acteerprestaties en hoe 3 verhalen tot 1 samenvloeien zijn erg indrukweekend. Vooral Benicio del Toro (overtreft zijn acteerprestatie uit Usual Suspects ruim) en Don cheadle waren echt super. Michael Douglas is ook op niveau (zoals bijna altijd) en Catharine Zeta-Jones als nietsvermoedende echtgenote speelt ook erg goed. Deze film pakt het maatschappelijk probleem erg goed aan en zet je echt aan het denken. Door al de cooruptie en verslaving in de wereld (aan drugs) valt er gewoon niets aan te doen. Je ziet echt dat de regisseur een standpunt heeft genomen en werkt dit op hele goede wijze uit. Dat de film traag is vind ik onterecht....tuurlijk duurt de film best lang, maar al deze scenes zijn wel nodig om te laten zien dat de 3 verschillende verhaallijnen wel degelijk een verband met elkaar hebben. Ik zal niet zeggen dat alle stukken even boeiend zijn (want ik weet zelf ook wel dat dat niet zo was), maar de film als geheel genomen, is erg origineel en nogmaals.....de acteerprestaties zijn echt GEWELDIG! 4,5 ster!!!
dttom
Jammer genoeg is maar 1 van de drie verhalen interessant. Vooral het verhaal met micheal douglas was echt dodelijk saai. Voor de rest is het wel een goede film, maar ze hadden het bij die twee verhalen moeten houden, was stuk beter geweest.
Lolita
Juist het verhaal met die dochter is zo goed. Ik vond Traffic nét niet. Inderdaad te lang, maar wel mooie scenes tussen vader en dochter.
Jordy
nee ik vond het verhaal met de dochter toch het minste. Niet slecht, maar vergeleken met de geweldige verhaallijnen in Mexico, en mat die getuige van die drugsbaron valt het een beetje in het niet. Ik vond ook dat die dochter wel érg snel de prostitutie in ging, met zoveel rijke vrienden moet je toch wel aan dope kunnen komen lijkt me. Maar goed, blijft het een goede film vinden.
Skoedeloeder
Erg goede film, ik had al hooggespannen verwachtingen van te voren, maar die zijn ook waargemaakt. Er valt wel iets voor te zeggen dat ie iets te langdradig is, maar de verhalen zijn sterk en lopen ook goed in elkaar over. De manier van filmen is ook zeker de verdiende oscar waard en bovendien speelde Benicio del Toro fantastisch: 4 sterren
Amerikaans moralistisch geneuzel. Stylistisch ook een ramp: lachwekkend simplistisch arty farty. Onsamenhangend gedrocht.
Obiwannes
Zeer goeie film en terecht beloond met 4 oscars zeer moeilijke maar zeer geslaagde film! Eén van mijn toppers.
cornelis
ik had geen flauw idee wat de film mij nou probeerde te vertellen. vond er niet zo veel aan.
Sander
Ik vond het begin erg vaag, zag de verbanden niet, maar later in de film kwam dit perfect samen. Erg realistisch scenario. 4,5 sterren!
cornelis
Is realisme inmiddels weer een kwalitateitseigenschap? Als ik fictie kijk wil ik fictie.
Jordy
bij een documentaire-achtige film als deze denk ik dat het realistische gehalte erg belangrijk is ja
geronimo
- 1955 berichten
Hoe kan je hier nou 0,5 * aan geven?? hhhhh....
neo
ik vind het ook een beetje raar.kan begripen dat iemand em niet goed vindt,maar 0,5 is lijkt me niet correct.
NERD
Bijzondere en indrukwekkende film. De verschillende verhaaltjes worden goed in beeld gebracht door middel van verschillende kleuren, is echt veel duidelijker. Op deze manier zie je ook goed wanneer de verhaaltjes samen komen. Ook een paar grappigge momentjes (2 agenten in een busje met limonade bijv.). Verder erg goed geacteerd door Del Toro nog een paar goeie films van hem en hij staat ook op mijn favorieten lijstje. Maar goed, 4 sterren. Enneh.....Jos2 geef jij alleen je mening als je films niks vind ofzo? Ik heb nog geen positief verhaal van je kunnen vinden.
IamBernie
Mooi gefilmt, goed geacteerd bla bla bla, maar het mag van mij allemaal wel ietsje sneller zeg ! Damn...
In het begin wordt je lekker gemaakt, met verschillende veelbelovende verhaallijnen, beetje actie, enz enz. Vervolgens ga je er goed voor zitten en dan gaat het allemaal gruwelijk traag, en dat vind ik echt heel zonde. Kan zijn omdat ik een beetje moe was, maar 4 oscars is het niet waard.
NERD
Vreemd, het is mij helemaal niet opgevallen dat het zo langzaam ging, waarschijnlijk omdat de film zo goed in elkaar zit.
IamBernie
tja.. toen ik voorstukjes ervan had gezien, dacht ik echt dat het een vette actiefilm zou zijn, dus tja.. dan lijkt het wel allemaal wat trager te zijn.
Macmanus
Hele goeie film.
De acteurs zijn top Bennicio del Toro is erg sterk en dat maatje trouwens ook maar zijn naam ken ik niet.
Douglas is ook weer sterk.
Zeta-Jones is ook sterk.
En de rest is ook gewoon goed.
Het camera werk is erg sterk.
Ik vond de verschillende kleuren bij elk verhaal, erg goed gedaan.
Ik lees hier wel dat het vreselijk Amerikaans is, maar dat is onterecht want het is een harde kijk op de werkelijkheid.
Kijk in veel oorlog films van Amerikaanse bodem is het wel vaak iedereen is slecht behalve de Amerikanen, en dat is fout.
Maar hier is het iedereen kan aan de drugs gaan.
Misschien denk je wel o ze maken wel erger dan het is, maar het is echt zo erg.
Ik heb ooit een hele harde docu gezien hierover en dat is niet leuk.
Ze mochten het van mij nog wel harder maken.
4.5 sterren uit 5.0 sterren omdat het toch net niet voldoet aan de eisen voor 5.0 sterren
Luis Guzman?

PlexTV is een klein gratis schatkistje vol nergens te streamen cultfilms

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Traffic' is morgenavond (2 december) te zien op televisie: 'Uitstekende film over dingen die ook in het echte leven gebeuren'

Heat

Platoon
Drama / Oorlog, 1986

Casino
Misdaad / Drama, 1995
moederdrugsmisbruikwar on drugsdrugshandeldrugsdealerdrug smugglingaddictedpolice operationdochterusa–mexico bordervadersmokkelverslavingdrug lorddrug traffickingcrime dramamarriage dispute