• 9.373.692 stemmen

Met onder meer: Michael Douglas, Benicio Del Toro en Don Cheadle

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 22 maart 2001

Plot Traffic

"No one gets away clean"

Robert Wakefield is pas aangesteld als hoofd van de narcoticabestrijding. Maar hij weet niet dat zijn dochter met drugs aan het experimenteren is. Het duurt niet lang voor ze verslaafd is en in de problemen komt. Net over de grens, in Mexico, staat de integere rechercheur Javier Rodriguez voor de onmogelijke taak zijn job uit te oefenen terwijl zijn collega's zich voortdurend laten omkopen. En dan is er nog huisvrouw Helena die ontdekt dat haar echtgenoot een drugshandelaar is.

Robert Wakefield

Seth Abrahms

Gen. Arturo Salazar

avatar van pjotr

pjotr

Daar ben ik het niet helemaal mee eens.

In Traffic gaat het wel om 3 verhaallijnen maar uiteindelijk is het in mijn ogen wel één verhaal.

Van de verhaallijnen is er ook maar ééntje die laat zien wat voor een ellende drugs kunnen aanrichten.

De andere twee gaan meer over corruptie, de bestrijding van de illegale handel en 'hoe krijg ik mijn decadente leventje terug zoals het vroeger was'.

Bovendien is het wel een waarheidsgetrouw beeld wat je van het 'wereldje' krijgt (zo gaat het er in Groningen tenminste ook aan toe ).

Ik had het ook zeer kunstmatig gevonden als Soderbergh zijn verhaal genuanceerd had.

En die nuancering ontbreekt juist bij Requiem... : daar wordt door je strot geramd dat drugs slecht zijn (en betreft het trouwens ook 3 verschillende verhaallijnen). Een film die zich opwerkt naar een orgie van ellende.

avatar van puck

puck

Goodfella schreef:
...best een verhaal mag worden toegevoegd dat een aantal mensen laat zien die WEL normaal met geestverruimende middelen om kunnen gaan.
Dat is al aanwezig: die vriend van de dochter gaat er zelf toch niet aan onder? Hij gaf in ieder geval aardig wat tegengas toen hij zei dat blanken 'ook geen rechten meer zouden studeren' als er continue mensen in hun buurt naar drugs zouden komen vragen... Vond ik wel een goed punt trouwens...

pjotr schreef:

Klopt ook wel, maar juist omdat het over verschillende aspecten van dat wereldje gaat had dit beeld wel wat completer gekund. Nu vond ik het toontje van de film hier en daar echt te belerend. Ik haalde juist Requiem for a Dream aan om aan te geven dat het daar wel werkt, nuancering had die film juist helemaal om zeep geholpen omdat het in die film veel duidelijker is dat we toevallig met een groep verslaafden te maken hebben waar het fout mee gaat. Traffic heeft deze intentie niet.. dus ik geloof er niet zo in dat een extra verhaal het geheel kunstmatig zou maken.

avatar van 2high4words

2high4words

goeie film personages ook goed uitgewerkt de verschillende verhaallijnen stoorde mij niet ik vond het wel prettig de afwissekingen. alleen een vaag einde want die zwarte politieagent stopt toch nog iets onder de tafel maar daar word verder niks mee gedaan
Al met al toch een goede film niet echt spectaculair, maar een goeie film hoeft dat niet altijd te zijn dat word nog wel eens vergeten naar mijn mening het gaat ook om het verhaal zelf en dat is hier in orde vind ik

avatar van Brooklyn

Brooklyn

2high4words schreef:

Al met al toch een goede film niet echt spectaculair, maar een

Het gaat erom dat ze hem nog steeds proberen te pakken. Het symboliseert dat de war on drugs nog steeds door gaat

avatar van 2high4words

2high4words

Dat is waar maar alleen had ik niet verwacht dat dat zo in eens afgekapt zou worden

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Goodfella schreef:

Bovendien vind ik dat wanneer je een film maakt die verschillende kanten van de drugsscène belicht en daar ook verschillende verhaaltjes voor gebruikt, er best een verhaal mag worden toegevoegd dat een aantal mensen laat zien die WEL normaal met geestverruimende middelen om kunnen gaan

Soderbergh probeert gewoon een goede film te maken !

Ik denkt niet dat het zijn bedoeling was om te gaan preken hoe je best met drugs kan omgaan.

Goodfella

Blijkbaar wel met hoe je er niet mee moet omgaan?

kom op goodfella. wanneer de film zou toegeven aan wat jij graag wilt krijg je:

- kritiek op de verheerlijking van drugs.

- en bovendien een saaie film.

mister blonde schreef:

kom op goodfella. wanneer de film zou toegeven aan wat jij graag wilt krijg je:

- kritiek op de verheerlijking van drugs.

als je het thema in een breder kader plaatsen zó wilt noemen..

- en bovendien een saaie film.

Fear and Loathing in Las Vegas gezien?

Goodfella schreef:

als je het thema in een breder kader plaatsen zó wilt noemen..

ik noem het niet zo. ik wil ermee aangeven dat de kritiek zich dan zou verschuiven.

Fear and Loathing in Las Vegas gezien?

nope. maar dat is natuurlijk wel een film in een heel andere context.

Goodfella

Natuurlijk zit dat in een andere context, vandaar ook die " ". Snap alleen niet zo waarom 't je saai lijkt. De film is NU juist vrij suf en braaf.

Maar goed, niet zo boeiend eigenlijk. Film is niet zoals ik 'm zou willen, valt verder wel mee te leven. Heb 'm bovendien gewoon op 3,5 staan.. dit gaat dus echt nergens meer over.

Goodfella schreef:

een film in deze context, die laat zien dat gebruik van drugs ook goed kan gaan, kan alleen saai zijn. dan zit je ruim twee uur naar mensen te kijken die drugs gebruiken, waar vervolgens niets mee gebeurd.

een film in de context van FaLiLV lijkt me wel heel boeiend. twee films die (denk ik) maar een overeenkomst hebben en dat is drugs.

Goodfella

Ik bedoel dus ook dat er náást het gebeuren in deze film het thema best wat uitgebreider behandelt mag worden, ik pleit niet voor een 2 uur durende Fear and Loathing light hoor. Maar goed...

Goodfella schreef:

maar daar gaat de film niet over (het is geen doel van de makers). ik snap dat je dat graag zou willen zien, maar om daar de film op af te rekenen vind ik niet helemaal eerlijk (hoewel afrekenen een wat groot woord is gezien je score). de film kent al 4 tot 5 invalshoeken. nog een zou echt teveel van het goede worden. maar ik bewaar mijn argumenten wel voor iemand die de film laag waardeert

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Onderhoudende film, gemaakt met veel gevoel voor sfeer. 4 sterren

avatar van Badgast

Badgast

Goede, onderhoudende film. Niet moraliserend, wat menig Amerikaanse film met een bepaald thema wel heeft. Hoewel het einde die kant wel op neigt... Het acteerwerk is goed, evenals de regie. Opvallend vind ik dat de drugsverslaafde ditmaal geen arme, zwarte is, maar een rijke, blanke. Fijn dat ook filmmakers niet iedereen in hokjes stoppen...

avatar van saske

saske

Wij hebben die een paar jaar geleden in de cinema gezien met de school, de helft van de leerlingen lagen in slaap.

Ik vond het ook maar een saaie film. Niet voor herhaling vatbaar dus.

avatar van flowerking

flowerking

saske schreef:

Wij hebben die een paar jaar geleden in de cinema gezien

gisteren was ik in de cinema

oleee olaaa

ben benieuwd. lijkt een goede cast. en ketnet/canvas heeft geen reclameonderbrekingen.

avatar van 11501150

Erg sterke realistische film zonder drammerige ondertoon, en dat werkt samen met goede acteurs en sfeerbeelden erg goed. Vooral het laatste shot wat naar mijn idee toch de oplossing is van de problematiek, doet je even stilstaan.

avatar van De GeuS

De GeuS

Teleurstellende film; 3 weinig zeggende verhalen door elkaar gehutst waarbij er bij geen enkel personage mij kon raken; 2,5 ster....

avatar van tevelenco

tevelenco

goede film met een goed verhaal en prima akteurs

met dito akteerprestatisch

vooral douglas en del toro vond ik erg goed

vooral de scene van de speech van douglas vond ik prachtig 3.5 *

Tja, ik vond het gewoon een goeie film. Moet zeggen dat ik niet echt een Hollywood vibe kreeg, of het geheel moraliserend vond. Misschien omdat ik het niet wist dat ik er niet zo op gelet (en naar gezocht ?) heb.

Verder vond ik de film ook alles behalve traag. Heb me geen moment verveeld, vond de filters prachtig, en ik hou ook wel van drukke scenes waarvan het geluid weggelaten wordt, zeker als ze er zoals hier mooie ambient onder monteren. Vreemd dat niet meer films met dit soort dingen aan de slag gaan.

Ik geef de film 4*, al deed de laatste scene me twijfelen. Beetje gemeen ook om Brian Eno - An Ascent te gebruiken. Geniale ambient die ook in 28 Days Later zou opduiken. Maar ik hou het toch maar op 4*. Leuke film, moraliserend voor wie er naar zoekt, traag voor diegenen met aandachtsstoornissen.

Onderhond schreef:

moraliserend voor wie er naar zoekt

mooi omschreven!

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Ik vind het een zeer goede film,ik heb onlangs gekocht in een vidiotheek die de boeken moesten sluiten en het was maar 2€ maar nu ik hem heb gezien zou ik er meer aan geven.Ik Vind het een zeer goede film ,zeer goed acteer werk vind ik en het is een tamelijke lange film maar dat was zelfs geen enkel probleem vond ik.echt de moeite waard om eens te zien

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

goede film, waarin mooi de kansloze strijd tegen drugs wordt aangegeven (hoewel er op het eind toch weer een glimpje hoop is). Acteerprestaties (Zeta-Jones, del Toro!!!) zijn ook okidoki.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Geweldige film, juist vanwege de verschillende invalshoeken die er getoond worden. Sommigen noemen dat misschien warrig of onsamenhangend, maar die hadden denk ik duidelijk een ander beeld voor zich toen ze de film gingen kijken.

Benicio is zoals wel vaker briljant - goed, ik ben bevooroordeeld, dat geef ik toe - maar ook Don Cheadle en Erika Christensen spelen de pannen van het dak. In het deel van de film dat in Mexico speelt wordt overigens door allen goed geacteerd.

Michael Douglas levert mijns inzienseen beetje een routineklusje af, en Catherine Zeta-Jones heeft mij nog nooit echt kunnen bekoren met haar spel.

Misschien jammer van het moralistische karakter van de film, maar dat hou je toch met Hollywood-producties. Als deze film door een - bijvoorbeeld - Europeaan of Zuid-Amerikaan was geregisseerd had er wellicht een 'rauwer randje' aan de film geweest.

Maar over het algemeen een zeer goede film... staat in mijn top-lijstje... *4,5

avatar van Vinco

Vinco

Ik vond dit een grote bagger film,hoop zoiets nooit meer tegen te komen!!!

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Prachtig!!!!

avatar van Film Pegasus

Een film die zeker z'n 4 Oscars waard is. Vooral die van regisseur vind ik zeker verdiend. Ondanks het feit dat je met verschillende verhaallijnen zit, ben je nooit de draad kwijt en is het ook geen chaos. Geweldige film die zeker de moeite is om te kijken.