• 9.387.486 stemmen

Met onder meer: Jeremy Blackman, Tom Cruise en Melinda Dillon

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 23 maart 2000

Plot Magnolia

"Things fall down. People look up. And when it rains, it pours."

Een willekeurige, regenachtige dag in San Fernando Valley (Los Angeles). De levens van een stervende vader, zijn jonge vrouw, een verpleger, een beroemde verloren zoon, een politieagent die wanhopig op zoek is naar liefde, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan cocaïne verslaafde dochter komen samen in een web van verwikkelingen. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden, een dag om nooit te vergeten.

Frank T.J. Mackey

Linda Partridge

Quiz Kid Donnie Smith

Officer Jim Kurring

Claudia Wilson Gator

Stanley Spector

Earl Partridge

EmDee

Knap als je tot 4 keer toe een film wilt uitkijken terwijl je deze compleet nutteloos vindt.

avatar van crown_secure

crown_secure

Ik kijk altijd de film uit voor dat ik er een mening over kan hebben.

Als je de film niet tot het einde afkijkt, vind ik dat je bijna geen recht heb om er ook een oordeel over te hebben. De film kan opeens veranderen en daar was ik ook naar benieuwd, wat nou eigenlijk de bedoeling was van deze film.

EmDee

Je redenering vind ik geweldig, maar je had ook kunnen denken van: aan mij is deze film niet besteedt, daarom geef ik ook geen sterren.

avatar van as

as

EmDee schreef:

Das toch niet leuk meer... En een erg onzinnige opmerking.

EmDee

Lees vaak genoeg dat iemand de film na een half uur heeft uitgezet en dan met een halve ster aan komt zetten. Daar heb ik veel meer problemen mee persoonlijk.

avatar van as

as

Maar waarom zou je niet stemmen als een film niet aan je besteedt is? Zoveel films zijn niet aan mij besteedt. Daarom stem ik er nog wel op.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Krachtige film, met veel pakkende montages. Echter die montage waar ze allemaal dat liedje zongen vond ik totaal niet werken, en ik ergerde me er zelfs een beetje aan. Ook ergerde ik me aan Julianne Moore, maar dat doe ik altijd. Verder een puike film. 4*

Pieter Montana

Wat een prachtige film!De acteerprestatie van Cruise was uitmuntend!!!!!!Eigenlijk waren alle acteerprestaties geweldig!(ja,zelfs de kikkers waren goed)

Deze komt zeker nog voor de zomervakantie in mijn collectie!

avatar van Zavo

Zavo

Naar aanleiding van het beruchte knock-out-spel, waar Magnolia als winnaar uitkwam, ben ik deze maar eens gaan herzien. Ik kom tot een half puntje extra van (3.5 naar 4*). Toch ben ik het oneens met veel van wat hierboven geschreven is. Veel mensen halen meer uit de film dan ik er in zie. De vraag wordt gesteld of toeval bestaat, niet meer, niet minder. Met al die religieuze en filosofische beschouwingen over deze film kan ik weinig.

Ook lees ik nog al eens dat het zo'n zwaar drama is, ben ik het ook niet mee eens. Ik vind de film juist vrij komisch, ook de kikkerscene vond ik vooral komisch en had voor mij niet veel meer betekenis dan weer die vraag over toeval (ook al is het dan een bijbelse verwijzing).

Dan las ik ook nog dat er geen plot in zou zitten, dat vind ik echt totale onzin. Er zit absoluut een plot in, het plot is de ontsluiering van de relaties tussen de karakters en elk subplot heeft daarnaast ook z'n eigen verhaal. En daar zit dan voor mij ook de kracht van de film. Als kijker ben je benieuwd naar de relaties tussen de karakters en daarnaast naar wat er met die karakters gebeurt, want ze zijn bijna allemaal zeer goed neergezet en zeer goed geacteerd. Dát houdt mij drie uur geboeid, niet de vraag of toeval bestaat of hoeveel bijbelse verwijzingen ik kan vinden.

De ophemeling van Tom Cruise begrijp ik ook niet helemaal, hij doet het goed, maar de rollen van Philip Seymour Hoffman, Philip Baker Hall en Julianne Moore vond ik indrukwekkender. Echt goed acteren zit 'm in subtiliteiten, niet in hard schreeuwen.

Kortom: ik vind Magnolia meer een acteursfilm/karakterstudie dan een filosofisch drama.

avatar van hansbreda

hansbreda

Tom Cruise zoals ik hem niet eerder zag. Grote klasse. Geweldig verhaal, perfecte regie, topacteerwerk. 4.5* al neig ik naar 5.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

EmDee schreef:

Als iedereen alleen zou stemmen op films die aan hun besteed zijn, dan zou elke film een dom hoog gemiddelde krijgen.

avatar van Garincha

Garincha

Degelijk 3.5 sterrekes

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Briljante film met fantastisch acteerwerk van de gehele cast; met name Hoffman en Macy waren als gewoonlijk weer geweldig. De film weet die dikke drie uur makkelijk te boeien en zit briljant in elkaar, met schitterende shots en idem muziek. 4,5 sterren.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Als ik me niet vegis komt deze woensdag om 21:00 op Canvas. Ik ga kijken!

avatar van Garincha

Garincha

Ik zal ook kijken want voor ik sterf wil ik nog één iets weten: waarom vindt iedereen deze film zo goed en vind ik hem voolopig nog maar 2 sterrekens waard?

Pieter Montana

Geweldig verhaal-->geweldige prestaties-->verveelt je geen moment-->kikkerregen

avatar van starbright boy

Redlop

Heel vaag.

avatar van Lotteke

Lotteke

Ooow, deze komt op tv zie ik, mooi, kan ik m eindelijk eens kijken en zien of dit dan DE film wordt waarin ik Cruise eindelijk eens niet irritant/saai/slecht in vind.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Nou bereid je maar voor, want de rol die hij speelt is nogal uitgesproken...

avatar van Nitra

Nitra

lol ff (Ketnet/Canvas) vinden op me TV ^^

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Helaas met de allesvernietigende inleiding van Nic Balthazar...

avatar van Pitbull

Pitbull

Maar zijn laatste opmerking was wel steengoed. Over dat of je hem voor de 6e keer ziet of voor het eerst.

XfofaXX schreef:

Helaas met de allesvernietigende inleiding van Nic Balthazar...

Van die kerel krijg ik het echt op de heupen.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Idd, terwijl je staat te popelen om de film te zien geeft hij met een tergend trage stem de helft van de plot weg.

Chris van den Durpel heeft er ooit eens een hilarische satire op gemaakt

avatar van mikey

mikey

Ik heb alleen het laatste 90 minuten gezien omdat ik het niet kon laten om naar de bruce lee story (weer) te kijken. Het leek op een dramatische ensemble a la altman met heel veel drama en weinig lol. Toch erg indrukwekkend maar net niet mijn smaak. geen stem

avatar van Leno

Leno

Ik kan me voorstellen dat wanneer je alleen de laatste 90 minuten ziet je er niks aanvindt! Het, naar mijn smaak wat overdreven, sentimentele laatste stuk is te verteren vanwege de eerste twee uur. Sterker nog, het valt allemaal dan op zijn plaats.

Verder fantastisch hoe Anderson thema´s als dood, liefde, drugs en vergiffenis heeft verwerkt in de film, met behulp van verschillende verhaallijnen die soms overlappen. Ook de opbouw van zowel verhaal als tempo is erg knap, en de film duurt geen minuut te lang.

Hulde voor deze intelligente film, alleen jammer dat het soms iets te sentimenteel wordt..

avatar van mikey

mikey

Ik vond het wel indrukwekkens allemaal. Zoals ik al schreef.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Magnolia

*****

Modern pareltje met verschillende pakkende verhaallijnen , op smaak gebracht met een wondermooie soundtrack en enkele erg sterke scenes , met vooral een bijzondere thematiek en vormgeving. Magnolia zal , na het zien , nog lang door het hoofd van de kijker spoken. Het acteerwerk staat op topniveau , ook alweer een prachtige rol van Cruise maar vooral Macy is hier echt geniaal. Als kijker blijf je geboeid door de verhalen die gaan over de nakende dood , liefde , het noodlot , vergeven , spijt .... toeval. De hallucinante climax sloeg in als een bom en vormt thematisch gezien een prachtig einde. Met stip één van m'n favo , meest emotionele films ooit.

avatar van AlPacino

AlPacino

Dat van die kikkerregen is al vaker gebeurd zoals in juni nog. Zie volgende bericht:

di 7 jun 2005

Kikkerregen boven Servisch dorp

AMSTERDAM - Afgelopen zondag wreven de inwoners van het dorpje Odzaci in het noordwesten van Servië zich nog eens goed in de ogen, want een stevige stormwind bracht geen gewone regen met zich mee, maar veroorzaakte een ware kikkerregen boven hun dorp. Tienduizenden kleine donkere kikkertjes kwamen letterlijk uit de lucht vallen en overspoelden het dorpje.

Ooggetuigen zeiden dat het hier om diertjes ging die normaliter niet in de directe nabijheid van het dorp te vinden zijn. De dieren overleefden hun metershoge val en eenmaal op de grond begonnen ze gewoon met hun zoektocht naar water.

Volgens klimatoloog Slavisa Ignjatovic is het fenomeen "niet zo erg ongewoon". "Een wind als een tornado kan alles wat licht genoeg is meesleuren. Meestal is dat alleen stof, maar soms worden ook grotere voorwerpen opgepikt", aldus Ignjatovic in de Servische krant Blic