• 9.376.772 stemmen

Met onder meer: Peter Paul Muller, Halina Reijn en Carice van Houten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 december 2003

Plot De Passievrucht

Armin Minderhout werkt als corrector voor een wetenschappelijke uitgeverij. Hij heeft een zoon, Bo, met zijn eerste grote liefde Monika. Armin woont nu samen met Ellen, zij willen samen een kind. Dan ontdekt Armin, 13 jaar na de geboorte van zijn zoon, dat hij onvruchtbaar is en dat altijd is geweest. Zijn zoon Bo kan dus zijn zoon niet zijn. De enige die met zekerheid de vader kan aanwijzen, is Monika, de moeder. Maar Monika is al 10 jaar dood. Alles wat hij al die jaren over zichzelf en zijn leven heeft geloofd moet hij heroverwegen. En hij zal antwoord moeten geven op vragen die hij liever nooit had gesteld. Wat weet je eigenlijk van degene die je liefhebt? Hoe goed ken je hen die je het meest na zijn? Armin is woedend, jaloers en ontgoocheld en besluit op zoek te gaan naar de vader van zijn zoon. Tijdens zijn zoektocht door het verleden beleeft Armin alles opnieuw.

avatar van goudenkalf

goudenkalf

In het algemeen geloof ik dat deze film beter had gekunt. Ik dat het in eerste instantie niet aan de acteurs ligt maar eerder aan het script, de cast keuze en de regie. Er zijn waarschinelijk verkeerde keuzes gemaakt. Ik zou niet snel Van Houten en Reijn samen voor deze film casten. Ze slagen er niet in om de kijker écht te laten geloven dat ze beste vriendinnen zijn(waren). Misschien lijken ze wel te veel op elkaar. De film zal ook beter worden als je hem iets korter maakt. Er zouden zo 15 minuten uit kunnen. (als Bo met zijn vader gaat vissen wordt het echt traag het lijkt dan wel een typisch nederlandse tv-film uit de jaren tachtig. (het lijkt op "12 steden 13 ongelukken" een serie waar een waargebeurd ongeval werd nagespeeld - kent je het nog?). Echt oer en oer hollands schools, hermetisch acteerwerk. Op de filmposter zou ik overigens het gezicht van Bo in de voorgrond plaatsen. Of gewoon een veel beter poster maken. (niet dat gedoe met die acteurs op een rijtje). Verder was het een leuke film om naar te kijken. 2*

avatar van mathieudc

mathieudc

Zwakke film, was véél meer van te maken.

Mijn stem: 1,5

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Barslechte film, het boek is vele malen beter en Carice van Houten is het enige lichtpuntje in de film. De overbodige sex-scenes hadden gebruikt kunnen worden voor een betere uitwerking van het verhaal. Want dit sloeg nergens op. Slaapverwekkend saai en op de bovengenoemde actrice na slechte acteerprestaties.

1.0

Ik ben benieuwd...

Ik ook.

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Het is een best aardige film, maar ook niet meer dan dat. Het enige wat de film een beetje staande houdt is de onzekerheid van wie nou de natuurlijke vader van Bo is. Hoewel dit voor de oplettende kijker ook niet heel moeilijk is, had ik hem niet door. Maar er mist iets in de film. Het ligt niet aan Carice van Houten, die ben ik de laatste jaren steeds meer gaan waarderen en heeft het wel imo. Het acteren is sowieso in orde in de film (uitstekende cast natuurlijk). Misschien is het dan toch het script wat soms steekt. Of een gemis aan swung. Die vind je alleen bij Carice en haar vriendin Halina. Oh ja, laat ik Dai Carter als Bo niet vergeten, aardig gedaan. Maar qua spanning laat de film een hoop te wensen over. En het is een whodunnit, dus daar zou de film het toch wel van moeten hebben.

2,5 ster

avatar van De GeuS

De GeuS

Sinds lange tijd weer een nederlandse film waar ik redelijk geboeid naar heb kunnen kijken. Leuk verhaal en goed geacteerd; dikke 3*

avatar van Nis

Nis

Ik heb mij gisteravond ook goed vermaakt met deze film,

Het verhaal is redelijk aangrijpend, de film bij vlagen redelijk emotioneel. O.a Muller speelt zijn rol meer dan uitstekend.

Persoonlijk vond ik het plot behoorlijk walgelijk, lachwekkend walgelijk en tragisch.

Monika werd trouwens ook echt neergezet als een wat 'sletterig' typetje, maar dit plot had ik echt niet verwacht.

avatar van deStef

deStef

De fout dat deze film niet zo lekker loopt, komt grotendeels door Treurniet. Ik irriteerde me steeds aan het slechte geluid, de stiltes en langerektheid van bepaalde scenes, terwijl er juist een mooie film van het verhaal gemaakt kon worden. Jammer maar helaas, een 2*

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik begrijp de negatieve reacties niet helemaal. Oke, het verhaal had misschien beter uitgewerkt moeten worden, maar ik vond het de film nooit saai worden.

Het spel van Dai Carter is van GTST-niveau, waardoor de bedoelde emotionele scenes tussen "vader en zoon" nooit emtionieel werden. Het spel van Carice, Paul en Reijn was goed.

Ik heb van de film genoten, ik kan er niks aan doen.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Overigens, de scene op de fiets vond ik hilarisch en dat Armin de sleutels in het slot laat zitten is een herkenbaar moment, als je zelfs ook weleens een slokje alcohol neemt.

avatar van soom

soom

Wauw, wat een saaie film. Het begon écht ontzettend sterk, maar kakt circa na een halfuur sterke scenes (met dank aan Halina en Carice) totaal in, tot aan de, voor mij, vrij verrassende ontknoping. Ik dacht dat het heel iemand anders zou zijn. Ik had er vrij veel van verwacht, maar ondanks de uitstekende performances van Halina, Carice, Dai en Peter Paul, wil het niet echt lukken. Vrij aardig gegeven, toch een film die het net niet heeft.

avatar van P8rb

P8rb

een goede nederlandse film, ik heb er weinig op aan te merken..

3,0

avatar van james_cameron

Redelijk geslaagde film, degelijk geacteerd en visueel indrukwekkend. Het verhaal heeft niet heel veel om het lijf, maar ontwikkelt zich als een onderhoudend soort mysterie. Wie zal de echte vader zijn? Emotioneel schiet de film iets tekort, maar door de prima akteurs en het mooie camerawerk valt er genoeg te genieten.

avatar van Youri

Youri

Het boek was beter ondanks Carice v. Houten.

Elementofone

Dat is geen geldige reden, net of Carice van Houten de film draagt...

Ik ben zelf ook fan van het boek. En lezers van boeken zullen negen van de tien keer het boek boven de film verkiezen, dat is logisch. Maar het is juist prima verfilmd, een van de betere boekverfilmingen wat mij betreft. Wijkt niet veel van het boek af en weet de juiste sfeer te behouden. Daarom is het erg raar dat de film van Nederlands meest vertaalde boek (maar liefst 34 keer!) hier maar een karige 3 scoort.

Bovendien heeft de film de beschikking over een geweldige cast. En dan meteen eentje met een aantal van mijn favoriete acteurs; Decleur, Muller en Lammers.

Visueel ziet het er allemaal mooi uit. En de scenes in het verleden en heden zijn grappig gedaan. Als je goed oplet zie je dat het in het heden heel vaak regent, erg leuk. Peter Paul zet wat mij betreft een schitterende rol neer. En niks ten nadele van Van Houten, ze speelt haar vrij kleine rol met verve, maar ik snap niet dat ik een aantal malen hier lees dat zij het enige lichtpuntje van de film is. Dan ga ik toch al snel denken dat het alleen gezegd wordt omdat zij tegenwoordig Nederlands meest geliefde actrice is.

In ieder geval, wat mij betreft een van de beste Nederlandse films gemaakt, en dat nog wel voor een boekverfilming! Deze kan tippen aan mijn andere favorieten; Spoorloos(ook al boekverfilming!) en Wilde Mossels.

Zit te twijfelen tussen 4 en 4.5. Ik ga voor de laatste, want het boek verveelt me nog steeds niet (lees nu voor de 4e keer), en de film heb ik evenees vier keer gezien, en vier keer vond ik het schiterend. Daarom, 4.5

Elementofone schreef:

Dat is geen geldige reden, net of Carice van Houten de film draagt...

Zonder Carice was dit écht heel slecht geweest...

Elementofone

Wat een onzin. Leg het eens uit graag. Nu ben ik benieuwd ook.

Maar goed, jij vind het boek ook matig, dus tsja, het is wel Nederlands meest vertaalde boek, dus dat zegt misschien meer over jou. (aardig filmpje trouwens, dat ParanioA)

Ik had het net al over Spoorloos. Heb gisteren toevallig het Gouden Ei weer gelezen, en er zijn best wat overeenkomsten.

Heden en verleden.

Overleden vrouw/vriendin van de hoofdrolspeler.

Vele jaren later, nieuwe vriendin.

Die vriendin wordt de dupe van een obsessie. (namelijk, wie heeft mijn vrouw vermoord en wie heeft mijn vrouw zwanger gemaakt)

Nou ja, misschien niet zo boeiend, maar kwam even in mijn hoofd op haha

Elementofone schreef:

Wat een onzin. Leg het eens uit graag. Nu ben ik benieuwd ook.

Wat valt er aan uit te leggen. Een zeer matige film, die enigzins gered wordt door één van de beste actrice's van Nederland.

GTST wordt ook door 2 miljoen Nederlanders bekeken, maar dat staat toch niet garant voor kwaliteit. Vond Passievrucht richting een verlengde aflevering van Baantjer gaan.

Elementofone

Tsja, dan verschillen onze meningen gewoon.

Ik ben van mening dat behalve Carice van Houten de cast uit louter sterke én grote acteurs bestaat;

Jan Decleir, een van de grootste nederlandstalige acteurs aller tijden. En Peter Paul Muller, Frank Lammers en Halina Reijn doen kwa naam ook niet voor Carice van Houten onder. Als je stelt dat zij allemaal slechte acteurs zijn, dan houd Nederland bar weinig over.

avatar van gotti

Qua naam niet nee. Qua prestaties hier wel.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Goed geacteerd in deze film. Dat maakt hem sterk.3.5 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Mja, ik zit wel op het puntje van m'n stoel als Van Houten in de eerste de beste scene er meteen een striptease uitgooit, ik geef het grif toe. Verder een zeker niet onaardig verhaal met een aardige invalshoek, maar Muller is een dodelijk saai acteur en het einde is toch een beetje lachwekkend.

2,5*.

avatar van Guusje23

Guusje23

Ongelofelijk slecht vergeleken met het boek, het boek is een zeer goed verhaal en deze film is alleen maar een grote teleurstelling. Zeer slecht verfilmd en bovendien slecht geacteerd en emotieloos.

avatar van robertus65

robertus65

Vrij slappe verfilming, vaak erg langdradig met flashbacks, dat haalde het tempo en de spanning eruit. Tegenvaller.

sinterklaas

Het zal je maar gebeuren: je denkt dat je 14 jaar geleden iemand zwanger hebt gemaakt en dat het je eindelijk is gelukt om een zoon te maken, schijnt het dat je je hele leven onvruchtbaar was en dat het helemaal je zoon niet is....Wat nu, paraplu? De andwoorden krijg je hierin en die zou je inderdaad als hoofdpersoon ook absoluut niet willen weten. Dat allemaal in de zeer goede de Passievrucht, die ik voor een verslag Nederlands moest kijken. Goede keuze want het was echt een hele goede film met een heel mooi onvoorstelbaar verhaal met een schokkende verrassing. De sfeer zat er goed in en werd aangesterkt met een regenachtige donkere sfeer die driekwart van de film aanwezig was met mystirieuze muziek erbij. De film bevat een hele greep mooie rollen: het was erg leuk om Frank Lammers, Carice van Houten, Peter Paul Muller, en Jan Decleir te zien. Ook de rol van Bo vond ik steengoed en de flashbacks waren ook uitstekend gemaakt. Van oahet begin met de seks van de verbouwing tot de dood van Armin's echte vrouw. Het word ook allemaal prima op volgorde in scene gezet.

Ook die scene's op Terschelling vond ik sfeervol en mooi. De misverstanden daar oa.

Gewoon een erg mooie tedere film. Goede keuze voor het verslag Nederlands. Erg sfeervol en mooi en overvol met prachtige rollen van goede acteurs die ik graag in films zie. Ik moet hem gauw maar eens kopen.

Een welverdiende 5 sterren.

avatar van Wouter

Verassing? Ik zag een voorstukje en wist al hoe het zat...

sinterklaas

Tsja, ik wist zelf nog niet meteen wie de echte vader was. Dat wist ik pas aan het eind.

avatar van Stephan

Stephan

Wouter schreef:

Verassing? Ik zag een voorstukje en wist al hoe het zat...

En dan te bedenken dat de Engelse titel het al helemaal weggeeft.

sinterklaas

Zie ik ook nu pas nadat je me dit gezegt hebt.