Genre: Actie / Drama
Releasedatum: 23 juni 2005
Bekijk via Videoland
Plot Unleashed
"Serve No Master"
Danny is een slaaf. Hij heeft zijn hele leven zonder enige vorm van scholing doorgebracht en heeft daarom de ontwikkeling van een kind. Danny wordt door zijn eigenaar Bart als een hond behandeld en moet voor hem vechten in illegale vechtwedstrijden. Als Bart na een auto-ongeluk in een coma belandt, komt Danny bij de blinde pianist Sam terecht die hem in huis neemt en hem de prettige kantjes van het leven laat zien.
Danny
Wyeth
Maddy
Victoria
royj
Ik heb deze film gekeken voor de vechtscene's van Jet Li en die zijn natuurlijk weer goed.
Het verhaal is niet standaard (iemand wordt ontvoerd en onze held gaat die redden), dat is ook wel een keer weer leuk en natuurlijk een aantal bekende acteurs.
Een meer dan gemiddelde actiefilm! 3,5*
Matige film.
Heeft enkele pluspunten. Onder andere die lekker sappige Britse crooks, paar mooie pans en shots en af en toe oogt het ook lekker rauw.
Actiescenes zijn degelijk, toch redelijk saai vergeleken met het echte werk vind ik. Doe mij liever z'n oude HK werk, of zet Jaa in de plaats (of niet natuurlijk, laat hem nog maar even in eigen land schitteren). Afgezien van Li en de Britse kerels is het acteerwerk ook vreselijk. Morgan is te belachelijk voor woorden, zet niet meer dan een debiel typje neer, en ook dat meisje kan maar beter een ander baantje zoeken.
Resten dus een relatief rauwe look, degelijk actiescenes (vooral de opening is mooi) en een paar mooie scenes. Genoeg voor 3*, aardig tussendoortje, verre van wat het zou moeten zijn.
Goise
Wat ik mij altijd afvraag, (en wat ik ook slecht vind) vergeleken met actie en verhaal, is hoe je Danny (een hond) 4 weken in huis kan hebben. Zal hij niet heel de boel onderschijten??
En wat is dat van dat koken.....
Dieren zijn toch bang voor vuur...??
Misschien ben ik daar wel wat te kritisch in. Maar ik wou het toch even zeggen.
WB
Toch wel een verrassende film! Had er weinig van verwacht. Vond de actiescènes toch wel erg goed en het acteerwerk was niet superslecht. Het verhaal is flinterdun, en hadden ze veel meer van kunnen maken (betere en emotionelere sfeer omtrent het terugkomen van Li's herinneringen ofzo). Voor de rest toch wel erg vermakelijk.
3,5 sterren...
YuLaw16
Poeh de film bleef tamelijk oppervlakkig. Het was erg cliche en te 'hip wanna be' . Toch heb ik me uitstekend vermaakt. Jet Li is een prima acteur. En de gevechten waren cool. 3/5
Naomi Watts
Matig filmpje. De look van de film is nog wel aardig, de opening is goed, de britse criminelen zijn ook een pluspunt maar door al dat sentimentele mumbo jumbo valt de film in duigen. Een krappe 3*
Linn
Weet iemand wanneer deze film in de videotheek komt.. hier in Tilburg heeft ie maar een week in de bios gedraaid

Ziggy007
Ik ben het eigenlijk wel zat, die kut rolletjes in de nadagen van Freeman, S.L. Jackson en die andere negers. Zij hebben hun tijd gehad, tijd voor nieuwe negers
Ik bedoel dit totaal niet discriminerend voordat ik een ban aan mijn broek krijg, maar zo'n iemand als Freeman brengt toch weer een hoop 'verwachting' met zich mee. Niet zozeer van tevoren, maar als je hem dan ziet spelen... Zo ook zijn bijdrage aan War of the Worlds. Tijd voor een frisse lading. Hij had hier echt een pathetic rolletje, ik vond hem niet eens goed acteren, net als die jonge meid trouwens. Slecht uitgewerkt allemaal.
Jet Li acteerde wel redelijk, maar niet goed. Sowieso, wat is goed acteren in zo'n vage rol
Ik vond het dan ook een vage film, ongeloofwaardig op sommige momenten. Het principe "ontdekken van nieuwe wereld" is al vaker gedaan (maakt verder niet uit), maar ook veel beter. Hier kwam dat eigenlijk nergens echt naar voren, het bleef een soort kat en muis spelletje.
De actie was heerlijk, net als de muziek. Versterkte elkaar.
Beoordeling: verhaal/acteren: krappe 2*, door actie/muziek 2.5*
Naomi Watts
Inderdaad, Ernie Hudson bijvoorbeeld.
Miss////
Mooie film id, vechtscenes waren erg goed, en de scenes waar hij voor het eerst leerde mens te zijn, en leerde omgaan met goede gevoelens en goede mensen, waren ontroerend Lekkere wegkijk veel zonder er teveel bij na te denken.
3.5 *
grid8400
Ligt het aan mij of was de casting van die Victoria echt beneden elk peil? tjonge tjonge... doe d'r een beugel in en trek d'r een schoolpakkie aan..en dan lijkt ze wel wat jonger. Totaal ongeloofwaardig.
Er had zoveel meer in gezeten in deze film... vechtscenes zijn hier en daar wel leuk gedaan maar had zelfs nog minder gemogen van mij....
Anyways aardig vermaak als je even niets te doen hebt, maar meer ook niet helaas.
magere 3.
whimp
Goede actiefilm, waarvan het verhaal interresant is en onderhoudend, prima film. Wat betreft de kritiek op morgan freeman ben ik het gedeeltelijk wel eens, maar je hebt zelf een verwachting en morgan freeman moet er maar aan voldoen. Waarom mag ie niet in een minder gecompliceerde rol acteren? 3.5*
cobra31
heb hen gezien een matige film 5- is niet wat ik gewent ben van jet li
john constantine
Goede actiefilm, wel een andere actiefilm dan wat je van Jet Li verwacht. Meer een drama om eerlijk te zijn maar wat voor 1. Deze film is echt goed gemaakt, de actiescenes zagen er vet uit, het verhaal was goed. En erg goeie acteerprestaties. Zekers een van de beste Jet Li films die hij tot nu gemaakt heeft. Toppie 4,5 sterren !!!
Bones1138
Dat er vette actie in zit geef ik toe, maar verder is het een film met de diepgang van een emmer snot. Ik krijg bij Jet Li altijd het idee dat hij het jammer vindt dat er geacteerd moet worden tussen de knokpartijen door. Matig.
Bones1138
Inderdaad, Ernie Hudson bijvoorbeeld.
En Eddy Murphy niet te vergeten. Hij IS zwaar op zn retour, al vindt Hollywood van niet.
$amir
Ik vond dit eigenlijk een aparte film . De stijl van vechten etc.
en verhaal is goed
de acteerprestaties zijn top
en Jet Li speelt de gevangene erg overtuigend
4 ****
drmarty
En wat is dat van dat koken.....
Dieren zijn toch bang voor vuur...??
Misschien ben ik daar wel wat te kritisch in. Maar ik wou het toch even zeggen.
Grapje zeker wat je hier typt ofnie?
dog is figuurlijk bedoeld
leonard0
Grapje zeker wat je hier typt ofnie?
dog is figuurlijk bedoeld
idd wou'k zeggen. Zou eerst de film maar es kijken ' goise' want dan hoef je niet zulke berichten te typen... (hoop ik)
pimp-juice
vette film !! actie zoals het hoort in een actie film dat er teminste botten worden gebroken... geweldige vechtscenes, leuk verhaal kortom een toppertje...
patrick17
leuke film,Jet Li laat zich nu eens van zijn andere kant zien niet alleen maar actie/actie/actie nu gaat het ook over iets anders
2.5 Ster
HiLL
Aardige film maar ja toch net niet. Iets te makkelijk wat mij betreft. Mama dood, auw dat doet natuurlijk pijn en dan uiteindelijk wraak. Wel leuk gedaan d.m.v. de muziek, dat wel. En ja I Loveeee Freeman! De Held.
Hoskins is ook cool btw.
(en de film heet officieel Unleashed dacht ik met als alternatieve titel Danny the Dog...ipv van hoe het hier staat.
Althans de offciele site zegt dat het zo is)
Kalymnos
Best wel een goede film. Ik ben niet zo'n fan van die onwerkelijke acties maar de film krijgt na verloop van tijd een leuke wending en komt er zo waar een aardig verhaal in. Jet Li een beest als vechthond maar ook vertederend lief bij tijd en wijle. Morgan Freeman speelt ook weer top!
Goed gemaakte aktiefilm, een van de betere scripts van Luc Besson van de laatste jaren. Akteurs Morgan Freeman en Bob Hoskins geven de film een zekere meerwaarde, al gaat Hoskins behoorlijk over de top. Jet Li is goed op dreef in de aktiescenes; in de dramatische scenes doet hij het redelijk. Voor de hardcore aktieliefhebber waarschijnlijk iets te zoetsappig, maar de aanwezigheid van een dramatisch subplot vergroot wel het publiek van de film.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Yip Man